» »

RX9070 vs rtx5070

RX9070 vs rtx5070

History ::

Živijo.

Se enostavno ne morem odločiti, kaj je za kupiti. Skratka preden cene zares podivjajo bi rad kupil nekaj, da bom imel mir za nekaj časa ker trenutna 6650xt ne zadošča za 1080p, kaj šele za 1440p monitor.

Za kar se ne morem odločiti je ker igram bolj singleplayer zadeve oz. story based zadeve kokr Cyberpunk, Horizon Forbbiden West, The last of us, v planu so tudi kakšen Black Myth wukong pa God of War, itd. Ne zanima me raytracing niti najmanj, vse kar hočem je imet nek stabilen FPS karkoli bom igral, kar ne prenesem je da imam "kockasto" sliko z full ghostinga ker FSR3 ni nič drugega kot to z dvema, trema svetlima izjemama.

Zdaj pa sem razdvojen. Ali naj grem po Nvidia 5070 ki ima pač boljši DLSS4 in 4.5 v primerjavi z FSR4 ki je še vedno tko medicore kljub precejšni izbolšavi napram FSR3 (v cyberpunk ima še vedno full problemov z določenimi zadevami, npr. veliko je tistega ko zadeve utripajo npr. na ograji, itd.), da ne omenjamo da ima Nvidia precej boljši FG, ki je na AMD pač tko še vedno precej slab, pridobim tudi CUDA cores amapk le te po vsej verjetnosti ne bom potreboval razen če bom v prihodnsoti začel kaj delati tko v prostem času.... se še lovim na karierni poti.

Na drugi strani pa z 9070 dobim 16gb VRAM kar je za te singleplayerje kr dobra zadeva, primerljiv raytracing performance ČE bo potreben seveda in boljšo aplikacijo za driverje ker brez zamere NVIDIA je tukaj svetlobno leto za AMD, prijatelj ima 4070 in da si nastavi fan curve je katastrofa ker če si ga nastavi izgubi 0fan mode, itd. in itak rabi met 3rd party aplikacijo ala MSI afterburner, ITD.

Prej sem imel GTX1650, zdaj RX6650xt, tako da bi zdajle rad zamenjal in mel mir za 5+ let in se ne morem odločiti.
9070xt je tudi v igri ampak bi zanjo po vsej verjetnosti potrebival nov napajalnik, ker trenutni 650w corsair rm650x verjetno ne bo zadoščal, da ne omenjamo da je tko precej majhna razlika med 9070 in 9070xt... 5070ti je out of the question ker jih pod 1000€ ne dobim in iskreno povedano že teh 600, 650€ mi je absurdno ampak pač realnost.

ima kdo kakšno idejo, nasvet? ubistvu sem tko al naj grem da dobim DLSS in FG ampak tvegam da bo 12gb vrama kaj kmalu premalo tudi za kakšne HIGH nastavitve, ker ne ciljam na ultra ampak strah pač je. Ali pa grem po 16gb vrama ampak je vse drugo pač za razred slabše.

lp.

DarwiN ::

Osebno bi verjetno raje pograbil 9070... Preprosto zaradi cene.. Asusko dobiš za 614 shipped, medtem ko je najcenejša primerljiva 5070 koliko? Mogoče ~650€, ko bi v resnici morala bit par evrov cenejša od 9070..

Skratka, osebno bi odločitev prepustil trgu.. Razen če najdeš 5070 za 600€? Pa ne neko usrano MSI Ventus 2x.. Najslabše možno hlajenje ravno ne bomo gledali, a ne? ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Osebno bi verjetno raje pograbil 9070... Preprosto zaradi cene.. Asusko dobiš za 614 shipped, medtem ko je najcenejša primerljiva 5070 koliko? Mogoče ~650€, ko bi v resnici morala bit par evrov cenejša od 9070..

Skratka, osebno bi odločitev prepustil trgu.. Razen če najdeš 5070 za 600€? Pa ne neko usrano MSI Ventus 2x.. Najslabše možno hlajenje ravno ne bomo gledali, a ne? ;)

pa dajmo cene na stran tukaj, se mi ne gre za teh 40€ če sem iskren, sploh pa bi jaz tko eno bolj tiho kartico vzel da ni preveč glasna in sem tko kar za tole gigabyte gaming oc ki je baje precej tiha zadeva in sta obe tam cca 650€. tukaj se odločam nekako.

z3ro ::

OP je itak že zamudil, mesec nazaj je bila 9070xt 630€.

z3ro je izjavil:

OP je itak že zamudil, mesec nazaj je bila 9070xt 630€.

to se pa zavedam da sem ja, tudi 5070ti je bila cca 800€, pa vse ostalo je tudi bilo 100€ cenejše, torej sedaj rešujem kar se rešiti pač še da, bom plačal več, kaj drugega mi niti ne ostane. kar bi rad je da kupim sedaj in imam mir za 5 let, dokler pač trajajo te brutalne cene, takrat bo pa itak čas za nov računalnik ker am4 je itak na koncu, jaz pa imam 5700x3d.

Jah, 40€ ja... Če se ne moreš odločit, pač odločajo detajli, a ne? In 40€ je en tak potencialni detajl. ;)

Mogoče še v razmislek glede vrama.. Z naslednjo generacijo prihajajo 3gb in 4 gb gddr7 čipi, kar pomeni, da bodo kartice srednjega razreda najbrž imele med 18 ali 24Gb rama.. Pravzaprav bi že "danes" 5070 superca imela 18gb, če ji ne bi AI mehurček preprečil izid.

Tko da, 12gb za naslednjih 5 let? Izvedljivo, ampak...

DarwiN je izjavil:

Jah, 40€ ja... Če se ne moreš odločit, pač odločajo detajli, a ne? In 40€ je en tak potencialni detajl. ;)

Mogoče še v razmislek glede vrama.. Z naslednjo generacijo prihajajo 3gb in 4 gb gddr7 čipi, kar pomeni, da bodo kartice srednjega razreda najbrž imele med 18 ali 24Gb rama.. Pravzaprav bi že "danes" 5070 superca imela 18gb, če ji ne bi AI mehurček preprečil izid.

Tko da, 12gb za naslednjih 5 let? Izvedljivo, ampak...

s tem se popolnoma strinjam s teboj, dejstvo je da teh 12gb vrama je tko kakor pač je. po drugi strani pa to samo tko "špekuliram" in si pravim, da edina svetla stran te krize z Rami, grafičnimi, SSD zadevami in podobno je pač to, da se zna zgoditi naslednje. nvidia je že sporočila, da bodo zmanjšali proizvodnjo 16 in 12gb grafičnih, več fokusa bo na 8gb. AMD je tudi že nekaj omenjal če se prav spomnim in ja. kaj torej to pomeni? da če bodo prevladovale 8gb grafične v naslednjih par letih, kar se zna zgoditi, da se stvar zavleče z tem AI zadevami, konec koncev kaj niso tile RAM čipi že razprodani za dve leti vnaprej? torej če se uresničijo črne napovedi, bodo game developerji enostavno morali začeti delati zadeve mnogo bolje, torej bodo morali enostavno začeti optimizirati zadeve, da bodo delale na 8gb vrama grafičnih, ker če ne kdo jih bo pa več kupoval? ampak ja, to lahko samo špekuliramo kaj bo.

v vsakem primeru sem ujet med dvema ognjema in izbira je težka zame -.- me mika da bi enostavno kupil rx9070 in jo pač tko stestrial in da vidim kako dela, konec koncev najlažje vidiš če zadevo sam stestiraš. in pol če mi ne bo delala ok jo pač vrnem, konec koncev amazon ima full ugodno politiko vračanja, torej je stvar izvedljiva? ne vem no, mika me da bi probal in bo kar bo. in če mi fsr4 ne prepriča enostavno vrnem in kupim rtx5070 in je stvar rešena.

pač res sem ujet med ali it po 16gb vrama in upati da AMD v letu 2026 popravi svoje napake ki jih imajo in bit res miren za naslednjih 5 let z 16gb vrama ali pač it na preverjeno zadevo in enostavno potrpeti z 12gb vrama. tukaj sem res razdvojen kaj narediti, kaj bo bolje zame.

Kurzweil ::

Za 1440p gaming, je v 99% dovolj 12gb VRAMa...

Kurzweil je izjavil:

Za 1440p gaming, je v 99% dovolj 12gb VRAMa...

danes, kaj pa čez 2, 3 leta ko pride ps6 ven? ja zdaj lahko špekuliramo kaj bo tale kriza ram čipov prinesla s seboj, kaj pa bo v prihodnosti ko se stvari nazaj normalizirajo? kaj pa takrat? nihče ne ve in to me skrbi. pač res sem ujet ali kupiti nvidijo ki je pač boljša v vsemu drugemu ali iti po amdjko z 16gb vrama ampak vse ostalo pač je slabše? na koncu me bo razjezilo in bom plačal 1000EUR in pač kupil 5070ti ampak ja, sam pri sebi si ne bom odpustil.... že 600EUR mi je too much sam je nova realnost na žalost, lovim res zadnji možni vlak. in ja realno ob teh cenah ki so sedaj je res bolje da kupiš enkrat in imaš potem mir za 5 let ali več ker če ne je vse skupaj res drago in nepotrebno zapravljanje denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: History ()

Odvisno, če bi še kaj drugega počel kot igral igre na 1080/1440p... sprašujem zaradi tega, ker CUDA jedra so faktor, če bi uporabjal grafično še za kakšno specifično delo.

Kdaj se bodo stvari nazaj normalizitale noben ne ve in iz tega vidika bi jaz na tvojem mestu šel v 5070ti, če praviš da danar ni problem. Ta grafična je tudi entry level za večji del kar se 4k gaming tiče, to pa se ne bo spremenilo še dolga leta, da ne bi bilo dovolj, ker enostavno ne vem, zakaj bi sploh kdo hotel recimo 8k gaming na nekem monitorju, ki stoji doma na mizi. Iz tega vidika ti bo tako še najmanj žal, pred cca 2 mesecema bi dobil ob dobrem dealu 5070ti za 800€, danes pa boš dal ob dobrem dealu 1000€... ampak opozarjam, da je samo stvar dni, ko bodo mimogrede precej višje, tako da vzami 5070ti, to bi naredil jaz, evo...

Spremljam pa zaloge in par dni sedaj recimo nekih pametnih Asus verzij 5070ti ni bilo, sedaj vidim, da je veliko trgovin dobilo zaloge, ampak cene za te grafične so sedaj 1200€... TUF 1300€... še STRIX 1400€... še enkrat, če imaš namen to vzet, ne odlašaj.

Če ne boš vzel Asus, poglej še kakšen MSI... smo pa o tem že debatirali in imam pač eno svoje mnenje, namreč če dam enkrat toliko denarja, ne vzamem PNY, Gainward, Zotac, Inno3d inpodobne verzije. Delam v službi mnogokrat kaj malce bolj zahtevnega in lahko povem, da nobene od teh grafičnih nimam več... s tem, da smo že na začetku vzeli v zakup, da so pač bile glasnejše, kar v službi še vzameš v zakup, ker itak ni tišine, pa tudi če sem sam za kompom je ni...

Problem je, da je vprašanje dni, ko tudi 1000€ ne bo več dovolj za nekaj dostojnega in če bi rad imel mir do recimo cca 2030 za nek average gaming, potem pa le vzami kakšno bolj proper izvedbo, ker praviš, da ni denar težava. Imajo pa nekatere grafične opcijo podaljšat garancije... Asus ima recimo že po deftaultu 3 leta, verjetno ostale v tem rangu tudi, ne vem, preveri... si kakšen mesec oz. dva pozen, ampak sem mnenja, da še vedno dovolj zgoden, se zna zgoditi, da bo že mesec ali dva še precej slabše, sploh kar se tiče teh grafičnih, ki imajo +16Gb VRAMa...

Kurzweil je izjavil:

Odvisno, če bi še kaj drugega počel kot igral igre na 1080/1440p... sprašujem zaradi tega, ker CUDA jedra so faktor, če bi uporabjal grafično še za kakšno specifično delo.

Kdaj se bodo stvari nazaj normalizitale noben ne ve in iz tega vidika bi jaz na tvojem mestu šel v 5070ti, če praviš da danar ni problem. Ta grafična je tudi entry level za večji del kar se 4k gaming tiče, to pa se ne bo spremenilo še dolga leta, da ne bi bilo dovolj, ker enostavno ne vem, zakaj bi sploh kdo hotel recimo 8k gaming na nekem monitorju, ki stoji doma na mizi. Iz tega vidika ti bo tako še najmanj žal, pred cca 2 mesecema bi dobil ob dobrem dealu 5070ti za 800EUR, danes pa boš dal ob dobrem dealu 1000EUR... ampak opozarjam, da je samo stvar dni, ko bodo mimogrede precej višje, tako da vzami 5070ti, to bi naredil jaz, evo...

Spremljam pa zaloge in par dni sedaj recimo nekih pametnih Asus verzij 5070ti ni bilo, sedaj vidim, da je veliko trgovin dobilo zaloge, ampak cene za te grafične so sedaj 1200EUR... TUF 1300EUR... še STRIX 1400EUR... še enkrat, če imaš namen to vzet, ne odlašaj.

Če ne boš vzel Asus, poglej še kakšen MSI... smo pa o tem že debatirali in imam pač eno svoje mnenje, namreč če dam enkrat toliko denarja, ne vzamem PNY, Gainward, Zotac, Inno3d inpodobne verzije. Delam v službi mnogokrat kaj malce bolj zahtevnega in lahko povem, da nobene od teh grafičnih nimam več... s tem, da smo že na začetku vzeli v zakup, da so pač bile glasnejše, kar v službi še vzameš v zakup, ker itak ni tišine, pa tudi če sem sam za kompom je ni...

Problem je, da je vprašanje dni, ko tudi 1000EUR ne bo več dovolj za nekaj dostojnega in če bi rad imel mir do recimo cca 2030 za nek average gaming, potem pa le vzami kakšno bolj proper izvedbo, ker praviš, da ni denar težava. Imajo pa nekatere grafične opcijo podaljšat garancije... Asus ima recimo že po deftaultu 3 leta, verjetno ostale v tem rangu tudi, ne vem, preveri... si kakšen mesec oz. dva pozen, ampak sem mnenja, da še vedno dovolj zgoden, se zna zgoditi, da bo že mesec ali dva še precej slabše, sploh kar se tiče teh grafičnih, ki imajo +16Gb VRAMa...

1. bolj kot ne igre + pač običajno delo na računalniku (dokumenti, internet, youtube, filmi, itd.), ja želja je v prihodnosti začeti z delom z kakšnim video editing ali podobno, nič na profesionalni ravni. o ostalem niti pojma nimam kje začeti, itd. bolj mi je to, da bo zadeva res delala, torej da če bom recimo ne vem v prihodnosti začel z kakšnimi animacijami, da bom na amdju imel res vse kar imam na nvidiji? ali bom prikrajšan, da ne vem določene stvari sploh ne bodo delale? ker če je na koncu bolj kot ne to, da namesto da mi v Blenderju nek model Render čas namesto 1 ura z 5070, da bom imel čas 1:30 me ne briga toliko, sam da bo zadeva delala. ma to je tako, s tem bi začel samo če me poklicna pot zanese v te vode, ne mislim da bi sedaj to začel delati kot hobi. sem še mlad in kljub končanemu faksu itak ne delam tam kamor sem si želel in sedaj iščem izhode iz te situacije. in ja ta Cuda core na nvidiji bo težko prišel prav če sem iskren. ma nikoli pa ne veš.
2. pa ne da je denar problem, bolj je to, da res ne vidim smisla dajati 1100EUR za 5070ti, ker res ne bom toliko potreboval računalnika. iskreno povedano že 650EUR mi je too much če sem iskreno iskren ampak sila razmer me sili v to.
3. oo se strinja, raje nekaj boljšega kot da ti je žal. jaz prisegam na amd zadevah na sapphire, še to se raje izognem pulse serije, power color ima tudi neke ok izvedbe, isto XFX in Asus. ostalo je tko, raje nebi iskreno, sploh kakšen gigabyte mi ne diši ker imajo precej problemov zadnje čase, od tistih napajalnikov se niso glih pobrali.. za nvidija zadeve nisem toliko podkovan ampak vem, da je Asus in MSI precej ok če se izogneš tistih res entry level zadev kot so ventus, dual, shadow. zdaj kakšen ZOTAC sem slišal da je hit/miss varianta, o ostalem ne vem, vem pa da imaš neke tudi variante gainward, ichill in podobne, kjer je pravilo pojdi stran od njih. pri nvidiji je gigabyte nekoliko boljši.
4. zdaj pa garancije. kupujem na amazon, torej tam bo dve leti, za vse ostalo bo treba preko servisa? zdaj pa nimam izkušenj s tem, sem slišal, da rabiš poiskati zastopnika v SLO da ti zadevo rešijo? je temu res tako? ker ne vem kako to pravzaprav poteka, enkrat ko minejo ti dve leti ko ni več trgovina odgovorna da reši zadevo z servisom...

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Cene so ze 100 EUR visje, kot so bile pred mesecom, se mal kolebaj, pa bos se kaksnega stotaka doplacal. Poglej kaj je naceneje glede na performance, in pograbi.

Grimnir3 ::

Moj glas za 9070.

Nikonja ::

Jaz sem 5070ti plačal 730eur sred Decembra, danes je ista 1050 eur, in kako kaže bo šlo še gor.

Na Mindfactory gledam najcenejša 5070 je 619eur, 9070 je najcenejša 906 eur - brez razmišljanja 5070 tudi če ima manj VRAM-a ker DLSS i FG plus RT i PT so pač zadeva katero AMD ne zna naredit kako treba in ogromno pomaga pri gejmanju.
Ker MF ne pošilja direkt v SLO moraš koristit Mailbox in to je cca 15 eur dodatno - dobiš paket v roku max 4-5 delovnih dneh. Pa če pri MF naročaš med polnočjo in 6 uro zjutraj ni poštnine.

In kot je rečeno odloči se in TAKOJ KUPI ker se cene dvigujejo dobesedno vsak dan!!!

Grimnir3 ::

Nikonja je izjavil:

Jaz sem 5070ti plačal 730eur sred Decembra, danes je ista 1050 eur, in kako kaže bo šlo še gor.

Na Mindfactory gledam najcenejša 5070 je 619eur, 9070 je najcenejša 906 eur - brez razmišljanja 5070 tudi če ima manj VRAM-a ker DLSS i FG plus RT i PT so pač zadeva katero AMD ne zna naredit kako treba in ogromno pomaga pri gejmanju.
Ker MF ne pošilja direkt v SLO moraš koristit Mailbox in to je cca 15 eur dodatno - dobiš paket v roku max 4-5 delovnih dneh. Pa če pri MF naročaš med polnočjo in 6 uro zjutraj ni poštnine.

In kot je rečeno odloči se in TAKOJ KUPI ker se cene dvigujejo dobesedno vsak dan!!!

RT razlika kopni iz dneva v dan.
Sam pa še vedno čakam špil kjer me bo RT "sezul" da si bom rekel to pa moram imeti.

Isto je DLSS in FSR, razlika kopni iz dneva v dan. Ampak to mi je še manj pomebno, ker mi ni za "fejk" frejme.

Nikonja ::

Kopni mogoče ampak DLSS in FG so podprti v 99% igric nazaj 10 let, FSR pa v najboljšem primeru v cca 20%.
O fejk frejmih ne bom niti gubil besede, ker to so itak floskule AMD fanboja i nepomembnom raster peformancu, vsi ostali z veseljem koristijo DLSS in razlike v kvaliteti ni. Plus to da je Nvidia za DLSS 4.5 pustila FSR cca 5 let nazaj.
RT in PT ni neka čudežna stvar ampak naredi razliko, AMD pa tu nima za burek!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

JohnyQ_ ::

Nikonja je izjavil:

Kopni mogoče ampak DLSS in FG so podprti v 99% igric nazaj 10 let, FSR pa v najboljšem primeru v cca 20%.
O fejk frejmih ne bom niti gubil besede, ker to so itak floskule AMD fanboja i nepomembnom raster peformancu, vsi ostali z veseljem koristijo DLSS in razlike v kvaliteti ni. Plus to da je Nvidia za DLSS 4.5 pustila FSR cca 5 let nazaj.
RT in PT ni neka čudežna stvar ampak naredi razliko, AMD pa tu nima za burek!

Nakladaš.
FSR4 je praktično na nivoju DLSS4.

Za RT pa lahko poveš kak naslov kjer najbolj pride do izraza? Po mojih izkušnjah je RT še vedno precej majhen vizualni bombonček, ki pa terja hud davek tudi na Nvidia čipih in potem moramo flikat z DLSS in FG.

Han ::

Za 643 eur je trenutno na voljo Sapphire RX 9070.
https://www.amazon.de/dp/B0DRPSF34T

Amazon.ES je ca. 10 eur cenejši, ne vam pa, kako je z vračilom. Pri DE dobiš DHL nalepko.
https://www.amazon.es/dp/B0DRPRZMK2

Za 747 eur pa XT model, s katerim pridobiš ca. 10-15 fps.
https://www.amazon.de/dp/B0DRPRZMK2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Magic1 ::

Pri RX9070 se boš malo ukvarjal s masiranjem grafičnih nastavitev, da dobiš primerno dobro sliko pri željenih fpsjih. Pri Nvidii pa boš masiral detaile, da ne boš šel čez 12GB. Oboje je zoprno. Pri AMDju vsaj imamo upanje, da bo podpora FSR4 izboljšala, oziroma imaš razne konverterje iz DLSS4 v FSR4. Pri Nvidii boš pa vedno na 12GB...
Magic

z3ro ::

Jaz sem kolebal med 5070ti in 9070xt dober mesec nazaj in se odločil za 9070xt, čist zato ker je bila 170€ cenejša. Zaenkrat deluje super čeprav sem bil malo skeptičen ker sem bil do sedaj na Nvidii. Če si hudo navdušen nad RT/DLSS vzami 5070, drugače pa mislim da je 9070 prava izbira.

z3ro je izjavil:

Jaz sem kolebal med 5070ti in 9070xt dober mesec nazaj in se odločil za 9070xt, čist zato ker je bila 170€ cenejša. Zaenkrat deluje super čeprav sem bil malo skeptičen ker sem bil do sedaj na Nvidii. Če si hudo navdušen nad RT/DLSS vzami 5070, drugače pa mislim da je 9070 prava izbira.

In ravno DLSS mu zna polepšati dan v gamingu, še toliko bolj, ker ima namen nabavit grafično za daljše obdobje in 5070ti je ravno entry 4k gaming kartica, ki jo takšno dela verjetno ravno DLSS. Pa tudi v bolj zahtevnih igrah na večji fps tudi pri 1440p.

Je pa mislim da nekje vmes omenil, da ga v prihodnosti mika nekaj tudi video, pa če ga potegne še malce v kakšno grafično oblikovanje, modeliranje, renderiranje... tam pa so sploh zlata vredna CUDA jedra.

Verjetno mu nismo nič olajšali odločitve, ker nas je verjetno ravno 50/50... vsak ima svoje argumente, možakar pa se bo moral odločiti sam. Edino kar bom še enkrat napisal, karkoli bo že storil, naj to stori čim prej, ker grafične grejo zadnje dni dobesedno vsak da gor za par 10€... verjetno če bo še kakšen mesec tehtal, bo dal za trenutno cenejšo AMD alternativo več, kot je sedaj 5070/5070ti, odvisno kaj trenutno sploh gleda.

PacificBlue ::

.

Zgodovina sprememb…

da ne bom vsakemu posebej odpisoval še enkrat, ste mi pomagali in mi niste :D hvala vsem za vse info. ste isto razdvojeni kot REDDIT, kjer je še slabše, tam je pa res od takih ki ne morejo AMD kartic in jih zaničujejo, do takih ki ne morejo Nvidije in so AMD fanboy klub, pa od tretjih ki dejansko nekaj pomagajo ampak ja, nihče ne poda tistega kako bi rekel, nekega komentarja, da bi tehnico prevesel na eno stran.

skratka sem na amd in vem kako so zadeve ja. jaz pač hočem dati za seboj ta res medicore fsr3 in dejstvo da ven prihajajo igre kjer je raytracing že uklopljen sam po sebi trenutno meni res ne pomaga zato pač iščem nekaj da mi res popravi kvaliteto slike in mi obenem dela normalen FPS kolikor se pač da, brez da mi nekaj Dropa al nimam niti 60fps. zdaj AMD driverji, aplikacija je zmagovalna, dost boljša kot nvidia, ostalo je tko bi lahko blo boljše, sploh ker mi določene stvari ne delajo kakor so mi prej na 1650, itd.

DLSS vs FSR delam raziskave že full časa in enostavno bi moral videti na lastne oči. kar meni zmaga je to, da je DLSS boljši, sploh v Cyberpunk (btw moj vote za igro katero raytracing res naredi boljšo, dejansko je izboljšava :) ) DLSS je pač mnogo boljši, ta FSR ima še vedno tko probleme z določenimi zadevami in dela tko bolj bogo na momente. dajte si na 3:30 in boste videli o čem govorim.

drugo kar je meni tko tudi pomembno je to, da AMD ima bwogo politiko... kako bi rekel, obljubljali so nevem kaj, a naredili nič.... ja pripravili so FSR4, zdaj REDstone, itd. ampak vse je exclusive na 9000 seriji, na 7000 seriji so obljubili mislim da fsr3.1.2 al je blo fsr3.2? ne vem, uglavnem nismo ga dočakali, cyberpunk zgleda kot minecraft, last of us je tko odvisno na momente, itd. plus četudi je to bila napaka v kar ne verjmame, oni so dejansko hoteli day0 oz. day1 update za novejše igre ukinit na grafičnih katere lahko še danes kupiš, na rx6000 seriji... ja sej so se hitro popravili nazaj čes da je bil nesporazum ampak ja... kaj to meni pove? da jim je malo mar za starejše zadeve in se sploh ne trudijo več. in kaj bo enkrat ko dajo ven 10 al 11 generacijo? hja nihče ne ve ampak po temu kar trenutno delajo nimamo kaj biti optimistični da bodo še naprej ohranjali 9000 serijo pri življenju...

zdaj pa tale slavni VRAM, to je pa tko... nihče ne ve. jaz raytracinga ne bom rabil, do sedaj so sam dve igri kateri majo probleme z 12gb vrama na 1440p če maš vse na max brez RT, to sta indiana jones in horizon forrbiden west: burning shores DLC je tisti problematičen. meni ni problem igrat na HIGH nastavitvah, tudi na MED/HIGH mi je čisto ok, ampak ali bo 12gb vrama dovolj čez nvm. 5 let za 1440p monitor? tega itak ne ve nihče ampak ja, tukaj sem tko zgubljen da ne vem kaj.

dejansko sem med tem, ali naj grem po AMD 9070 zaradi 16gb vrama in dejstva da so full popravli RT in FSR je dejasnko uporaben, ni pa niti blizu DLSS4 kot eni pravijo, ja so primeri ko je blizu FSR4, ampak v 60, 70 % primerov je še kr zadaj, vsaj kar sem jaz videl. ali pa naj grem po Nvidijo 5070 ki je pač boljša v vseh pogledih s tem da je pač počasnejša za teh 10% in ima sam 12gb vrama... res sem zgubljen... pač kako bi rekel, ko sem kupoval mojo sedanjo sem imel iste probleme, ali iti po AMD al po Nvidijo in sem se odločil za AMD in mi je žal... in zdaj bi rad zadevo kupil dokočno za 5 let da bo mir.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Ce rabis, kupi in ne gledaj na ceno. Par 100€ ne pomeni nic, ker jih bos itak zagonil. Ce bi se razlika v ceni merila v jurjih, pa bi rekel drugace.

Han ::

Zate je idealna 5070 Ti, a se boš pač moral skeširat...

kixs je izjavil:

Ce rabis, kupi in ne gledaj na ceno. Par 100€ ne pomeni nic, ker jih bos itak zagonil. Ce bi se razlika v ceni merila v jurjih, pa bi rekel drugace.

se še kar strinjam s tem, ampak med 600€ in 1050€ je pa že precejšna razlika če bi šel npr po 5070ti torej ja. problem je ker sta obe 5070 in 9070 isto cenovno in je pač res problem kaj tukaj vzeti ker pač ja.........

Kot naročeno sveža analiza FSR4 vs DLSS 4.5:

Je zdaj odločitev kaj lažja? 8-)

DJ MartiNi ::

Kupi 9070. Ima 16GB ter je občutno cenejša v primerjavi z 5070ti.
Ryzen 7 7800X3D/MSI B850 Edge Ti Wifi/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 7900 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 6700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

overklocker ::

OJOJ!
Kam so šle te cene. JAz sem dal za Gigabaytko 5080 takrat 1040 eur pa sem si mislil kolk drago sem kupil. Danes so cene x2 skoraj
Motherboard:Asus X570eStrix CPU:AMD 5950X ,GPU: RTX 5080,
128GB RamDDR4,Hladilnik NoctuaNU15s,Tipkovnica:Crosair K95 Miška:Logitech g903
2x Samsung m.2 980PRO 500 gb,2x Samsung 860evo 2tb,Monitor:Samsung Odyssey G9

DJ MartiNi ::

In še bodo šle. Cene iz novembra lani so itak že mimo. Sedaj se že kupuje po višjih in se lovi zadnji vlak.
Ryzen 7 7800X3D/MSI B850 Edge Ti Wifi/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 7900 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 6700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

chucki ::

Med korono sem plačal 1000 eur za 3060ti, 4 leta staro gtx 1080 pa prodal za 550 eur :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ti pa delaš nadgradnje... Počakaj še malo pa boš menjal 3060ti za 5050 za doplačilo par stotakov:))
Magic

kixs ::

Se ne spomnem vec kaj sem imel pred menjavo 2018. Takrat sem vzel rabljeno GTX 660Ti. Potem med koronco rabljeno 1060Ti 6GB za veliko prevec denarja. Pa lani poleti za Radeon 9070. Menjam pa samo zaradi feelinga, saj iger ne igram ze dolgo...

Ta je pa še boljša8-). Grafična za 600€ pa verjetno do sedaj še ventilatorjev ni zagnala.

Moja kar švica zvečer zdaj čez zimo. Nisem 10 let igral nič kaj dosti na PCju in imam zdaj nekaj zadev na lagerju. KCD2, Expedition 33, Baldur's gate 3 pa še kakšne, so čist vredne omejenega časa.
Magic

Že zaradi KCD 1&2 se splača nabavit nov komp...

Sicer pa bi se smejal komu zgoraj, pa se raje ne bom... jaz sem gotel enkrat v prejšnjem desetletju nabavit nov komp in neke blazne joysticke in cel shitload dodatkov, da bom lahko igral Star Citizen na max nastavitvah... dobro da nisem nabavil takrat, ker Star Citizena seveda še danes ni, vprašanje če sploh kdaj bo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 3 4204 205 206 207 )

Oddelek: Kaj kupiti
103321453260 (74410) FlyingBee
»

AMD marca pričenja pomladni spopad z Nvidio

Oddelek: Novice / Grafične kartice
224471 (1762) Horas

Več podobnih tem