» »

komu boste dali glas na volitvah

komu boste dali glas na volitvah

Temo vidijo: vsi
««
76 / 81
»»

Master_Yoda ::

Prisluskuje se vedno. Zato sedaj tudi taka gonja za AI in shortage diskov rama, etc. AI jim bo te podatke vse lepo popredalckal.
Dovie'andi se tovya sagain.

Noah0024 ::

Musashi je izjavil:

Sam sem skoraj prepričan da je Ninamedia zelo blizu dejanskim rezultatom. Obeta se nam naslednja 4 leta tegale...So spet uspeli z agendo - Janša je hudič, če pa voliš NSi ali Logarja si dejansko volil Janšo. Ni kaj, drugače ne bo dokler Janša ne zapusti politike. Daleč najboljša zadeva za levico je Janša...

Tudi jaz tako mislim. Od Janše militarizirana desnica bo slej kot prej morala spregledat...Pa čeprav se to govori že več kot 10 let. Ampak dejansko bo prišel čas, ko ne bo šlo več naprej.

NSi je pa zamenjala Tunina z diplomiranim teologom Vrtovcem, ki se igra vele poznavalca gospodarstva in podjetništva, zato me njihov možen doseg tud slučajno ne preseneča.

Nasankamo ga pa vsi tisti, ki smo konservativni v financah in dokaj liberalni v vrednotah.

Počasi je samo še vprašanje, ali bo leva-sredina dejansko dobila 46 glasov za vlado.

Musashi ::

leva-sredina? Kdo je pa sredinski pri današnji vladi? Sicer tudi sds ekonomsko niso desni... Daleč najboljše in konkretne odgovore glede davkov imajo sicer Demokrati (Masten).

lynxslo5 ::

Ključna za zanesljivost anketnih podatkov je volilna udeležba, saj anketarji vprašanje o volilnih namerah zastavljajo le tistim, ki predhodno zatrdijo, da se bodo volitev udeležili. Izkušnje kažejo, da anketiranci pri tem pogosto niso iskreni, zato se dejanska volilna udeležba pogosto razlikuje od deklarirane v javnomnenjski anketi, posledica pa je, da anketni podatki odstopajo od volilnih rezultatov.

Ninakomedia za vsak slučaj še napiše izgovor, če se bo spet pokazalo, da so totalno zgrešili volilno napoved.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

endelin ::

Zakaj vlada še ni odstopila? Mineva že nekaj dni od objave zelo obremenjujočih posnetkov. Zakaj mediji ne pozivajo vlado k odstopu in kje so preiskave vpletenih?

Barabe tatinske.

Mi smo res shithole kar se demokracije tiče.

To bi verjetno še v državah tretjega sveta marsikoga odneslo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

ripmork ::

Malidelničar je izjavil:

Na zadnjih volitvah je v najbolj histeričnem ozračju EVER (!!!), ki so ga poganjale zamere (!!!) zaradi COVID-a, SDS dobila:
279,897 glasov, 23.48%.
To je sicer 1.44% manj kot 2018 ampak 60.000 glasov VEČ kot 2018, ko so dobili 222,042 glasov.

Ja. Situacija pred prejšnjimi volitvami je bila taka, da je od nikoder naenkrat uletel Golob in posrkal nase gromno sredinskih / neodločenih volilcev, ki so iskali svež veter (in padli na obljube vrhuuunskega managerja). V kombinaciji z zamero vladi glede COVID ukrepov (pa kričečih depolitiziranih, pršuta, prtičkov in testov, ipd) je bil ogromen momentum v drugo smer. Tega ni več, tut nacionalni medij je v tem času izgubil določeno mero zaupanja in gledalcev. Tudi kričeče "nevladnike" smo nekateri spregledali. Zdej je na levi le še klasičen "SamoDaNiJanša" sentiment, mnogi sredinski pa razočarani nad obema glavnima akterjema in bojo dali glas komu novemu (verjetno Resnici, Prebiliču, ipd). Pričakujem, da bo SDS absoluten zmagovalec in z več glasovi kot v preteklosti. Demokrati za Svobodo, splošen rezultati pa neko povprečje med Ninamedia, Polymarket in @nepridiprav anketami.

Poglejte kaj pišejo v reporterju
Tu je treba še opozoriti, da se televizijama ni zdelo vredno, da bi prejšnji teden pred kamere povabili strokovnjake, ki bi javnosti jasno povedali, da so bili posnetki pridobljeni nezakonito, kar je včeraj izpostavila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar.

Noro. Novinarji branijo korupcijo češ ponsetki so pridobljeni nezakonito. To so psi čuvaji ahahaha?

Meni je noro kako novinarji ki naj bi korupcijo razkrivajo branijo tiste ki jim plačujejo.

Žalostno kam so pripeljali reporter.

Demokracija na nivoju države tretjega sveta.

Zgodovina sprememb…

Gregor459 ::

Včerajšnje soočenje. Berem komentarje pa levi pravijo, da je Golob razbil Janšo pa berem desne kateri pravijo, da je Janša razbil Goloba. Je kdo od vas kateri ni ne Golobov ne Janšin in kdo je po vaše razbil koga ?

delavec44 ::

Jaz ne vem kdo je koga razbil ampak sem moral pogledati na spored ali gledam soočenje ali kmetijo. Če je to domet pop tv-ja, potem tudi če ga ukinejo skupaj z rtv.

Malcolm_Y ::

Gregor459 je izjavil:

Včerajšnje soočenje. Berem komentarje pa levi pravijo, da je Golob razbil Janšo pa berem desne kateri pravijo, da je Janša razbil Goloba. Je kdo od vas kateri ni ne Golobov ne Janšin in kdo je po vaše razbil koga ?
Po moje sta bila tam-tam. Oba sta se dobro pripravila. Mogoče je na momente Golobu brada zadrhtela, kaj hujšega pa ne.

Bi pa rekel, da je Kerčmarjeva malo v Janševo smer vlekla, kar se ne zgodi pogosto.

Zgodovina sprememb…

nejclp ::

delavec44 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Hvala za pričakovan idiotski odziv, magister ekonomije. Kdo pa krši mednarodno pravo?

Lep dan želim še naprej

Aha, moje mnenje je idotski odziv, tvoja mnenja so pa višek inteligence.

Pri nas takim rečemo kreteni. Bolj se bliža dan volitev bolj si nesramen.

Idiotske odzive imajo tudi povprečno inteligentni ljudje, očitno tudi magistri ekonomije. Moja mnenja niso višek inteligence, so produkt zmerno inteligentnega osebka, ki ni ignorantski in ves čas skuša razumeti in vedeti več. Ti maš očitno obilico časa, pa kar stagniraš in recikliraš iz zaloge desnjakarskega arzenala diskvalifikacij. Kar se kretenizma tiče, definicija pravi, da to terja tudi fizične hibe, jaz jih nimam.
Plus, ne verjamem, da si mentalno prizadet, kot ti misliš zame, menim pa, da si pokvarjen človek, strahopetec, brez hrbtenice in vesti. Naj te to ne moti, itak sem po tvojem mnenju kreten.

CharlieKK ::

Golob je bil histeričen in je večkrat povdignil glas na Janeza in Kerčmarjevo, izredno nespoštljiv odnos, vse jasno. Naj mu nekdo dopove, da se tako ne obnaša naredil si je velik vrhunski minus včeraj pa še Tine ni pripeljal.

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

nejclp je izjavil:

Hvala za pričakovan idiotski odziv, magister ekonomije. Kdo pa krši mednarodno pravo?

Lep dan želim še naprej

Tudi tebi Nejc. Je blitva dobro pokrita prihaja velik minus in sneg? Si jo zaščitil pred roparskimi pticami?

Že od nedelje, med tednom grem na vrt redkeje, ker nimam časa.

CharlieKK je izjavil:

Golob je bil histeričen in je večkrat povdignil glas na Janeza in Kerčmarjevo, izredno nespoštljiv odnos, vse jasno. Naj mu nekdo dopove, da se tako ne obnaša naredil si je velik vrhunski minus včeraj pa še Tine ni pripeljal.
Ja, mogoče je nekajkrat bolj ihtavo kaj povedal, ni bil tako hladen kot Janša. Čeprav vsebinsko sta si pa bila izenačena, oba precej podprta z argumenti.

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Janša bo pogorel ravno zaradi prisluhov, prav tako Svoboda. Pridobil bo Prerod, Levica, Resnica, Demokrati. Skratka, tisti, ki misli, da so prisluhi dobra stvar za njegovo stran ali prepričati koga novega se moti. Za tiste prepričane je tako ali tako vseeno, novi pa vprašanje, so naklonjeni Izraelu ali ne. Meni se take kampanije itak gabijo in kažejo na to, da gremo grabit za vsako ceno, naj stane, kolikor stane, samo da bom jaz na oblasti. Ampak eni očitno rabite gospodarja ...

Smiselno razmišljaš, ja, ampak SDS ne mislim, da bo kaj izgubil, ker ima vernike, teh ne prepričaš z dejstvi. Plus, ponavadi je tako, da volivci manjših strank, čim bližje so volitve, migrirajo k večjim strankam, ker si želijo zmago določenega pola (toliko ankete res vplivajo na javno mnenje). Tako je bilo na prejšnjih volitvah s Svobodo, sklepam, glede na tisto, kar sem pripopal, so dobili nekatere glasove, ki bi sicer šli k LMŠ, SAAB, SD in tudi Levici.

Ma kaksni verniki, kaksna zelja po zmagi dolocenega pola?
Ja, prikorotniki imajo res take ambicije, vecina drzavljanov pa zeli le posteno in ucinkovito drzavo, katera dela za narod.
Boli nas k. kdo je na oblasti, briga nas le to kaj tisti na oblasti delajo.

Ja sori, skušam samo racionalno razmišljat, na eni strani so tisti, ki si želijo orbanovsko oz. trumpovsko Slovenijo (z elementi Mileija in zgledi iz Hrvaške), na drugi strani pa taki, ki jih je take prihodnosti strah. Logar je rekel, da je mednarodno pravo mrtvo in eni se celo vprašamo, "zakaj pa je mrtvo"?

A tega poskusa strašenja in drastičnega pretiravanja vas kje na kakšnih tečajih učijo ali to pride po pretirani konzumaciji zgolj enih medijev?

Ne vem, kje živiš, pod kakšnim kamnom? Tvoji desnjakarski kameradi v Ameriki bi okupirali Grenlandijo, Kanado (oh, ne, Trump se je samo hecal, anede?), napovedujejo, da bojo šli nad Kubo, ugrabljajo predsednike suverenih držav, rušijo globalni trg, večajo stroške malim podjetnikom in državljanom, ženske umirajo zaradi idiotskih evangeličanskih prosionističnih krščanskih fundamentalistov, ki pričakujejo drugi prihod Jezusa in vnebovzetje, v navezi s tvojim desnjakarskim kameradom, Netanjahujem, ki sporadično izvaja genocid v Gazi, raketirajo suvereno državo, kjer tvoji desnjakarski kameradi branijo tradicionalne vrednote in kršijo človekove pravice, tvoj fašistoidni desnjakarski kamerad Putin okupira suvereno državo v imenu blut und bodna, jaz pa drastično pretiravam?

Resno?

FireSnake ::

nejclp je izjavil:

Plus, ne verjamem, da si mentalno prizadet, kot ti misliš zame, menim pa, da si pokvarjen človek, strahopetec, brez hrbtenice in vesti. Naj te to ne moti, itak sem po tvojem mnenju kreten.

Čemu si nestrpen?
Niste levaki polni vključevanja, strpnosti in ne vem česa vse še?

No, ker medji kažejo, da je pernati praktično že zmagal ne bo nobene škode, če dam svoj glas desno na N.Si.

Malcolm_Y je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Ja, mogoče je nekajkrat bolj ihtavo kaj povedal, ni bil tako hladen kot Janša. Čeprav vsebinsko sta si pa bila izenačena, oba precej podprta z argumenti.

Če ti laganje in sprenevedanje pernatega razumeš kot argument pa tudi ne vem, no ;((
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

NinaNana

N-855

https://kdobozmagal.si/

N-10847

N-855 ima 4%-5%+/- margin error, tako da odvisno kako potegneš in kdo te plačuje, just lol.

Hočeš rečt, da je 2022 Janša plačeval mediani in ostalim, glede na izmerjeno in napopano, da mu namerijo več? Ker namerili so mu več, kot je dobil na volitvah.

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

Čemu si nestrpen?
Niste levaki polni vključevanja, strpnosti in ne vem česa vse še?

A jaz sem nestrpen? Povem, kar mislim. Delavc misli, da sem kreten, pomoje mam pravico povedat, kaj jaz mislim o njem. Lahko pa napišem tudi, kaj mislim o tebi, če te zanima.

Plus, gremo delat, da bo gospodarska rast, lep dan še naprej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Ja Nejc tudi možno, da se nažene strah v kosti levičarjev in potem jih gre več volit in obratno seveda. Manipulacije pač.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::

endelin je izjavil:

Zakaj vlada še ni odstopila?

Počasi se mi dozdeva, da ne bo odstopila. Ne vem, zakaj se mi tako zdi, ker logično bi bilo, da bi odstopili.

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

Sedaj nam začenjajo še Ukrajinci pridigati o korupciji. Kam smo prišli?

Former SAP prosecutor reminded EU Commissioner Marta Kos of her brother's "integrity," who promoted the NABU director in exchange for commercial interest

"While demanding reforms in Ukraine, Ms. Marta Kos should recall the integrity of her own brother - Drago, who demonstrated examples of high morality and ethical behavior inherent to many European representatives in Ukraine. In particular, one can recall his participation in backroom deals with representatives of the Ukrainian authorities and through the mediation of NABU Deputy Director Polina Lysenko, within which the candidacy of one of the leaders, whom Drago honestly and democratically elected as part of an independent commission, was agreed upon," Bronyvytskyi wrote.

https://unn.ua/en/news/a-former-sap-pro...

harmonkar9 ::

Kako misliš "še" Ukrajinci? Oni so eni izmed najmanj koruptivnih evropskih narodov, ne nasedaj putinovi propagandi! In tudi tukaj so pokazali konstruktivnost in profesionalnost, nima kaj čvekat, če ima takega brata! Slava Ukrajini!

Daniel ::

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Janša bo pogorel ravno zaradi prisluhov, prav tako Svoboda. Pridobil bo Prerod, Levica, Resnica, Demokrati. Skratka, tisti, ki misli, da so prisluhi dobra stvar za njegovo stran ali prepričati koga novega se moti. Za tiste prepričane je tako ali tako vseeno, novi pa vprašanje, so naklonjeni Izraelu ali ne. Meni se take kampanije itak gabijo in kažejo na to, da gremo grabit za vsako ceno, naj stane, kolikor stane, samo da bom jaz na oblasti. Ampak eni očitno rabite gospodarja ...

Smiselno razmišljaš, ja, ampak SDS ne mislim, da bo kaj izgubil, ker ima vernike, teh ne prepričaš z dejstvi. Plus, ponavadi je tako, da volivci manjših strank, čim bližje so volitve, migrirajo k večjim strankam, ker si želijo zmago določenega pola (toliko ankete res vplivajo na javno mnenje). Tako je bilo na prejšnjih volitvah s Svobodo, sklepam, glede na tisto, kar sem pripopal, so dobili nekatere glasove, ki bi sicer šli k LMŠ, SAAB, SD in tudi Levici.

Ja, prikorotniki imajo res take ambicije, vecina drzavljanov pa zeli le posteno in ucinkovito drzavo, katera dela za narod.

Ja sori, skušam samo racionalno razmišljat, na eni strani so tisti, ki si želijo orbanovsko oz. trumpovsko Slovenijo (z elementi Mileija in zgledi iz Hrvaške), na drugi strani pa taki, ki jih je take prihodnosti strah. Logar je rekel, da je mednarodno pravo mrtvo in eni se celo vprašamo, "zakaj pa je mrtvo"?

A tega poskusa strašenja in drastičnega pretiravanja vas kje na kakšnih tečajih učijo ali to pride po pretirani konzumaciji zgolj enih medijev?

Ne vem, kje živiš, pod kakšnim kamnom? Tvoji desnjakarski kameradi v Ameriki bi okupirali Grenlandijo, Kanado (oh, ne, Trump se je samo hecal, anede?), napovedujejo, da bojo šli nad Kubo, ugrabljajo predsednike suverenih držav, rušijo globalni trg, večajo stroške malim podjetnikom in državljanom, ženske umirajo zaradi idiotskih evangeličanskih prosionističnih krščanskih fundamentalistov, ki pričakujejo drugi prihod Jezusa in vnebovzetje, v navezi s tvojim desnjakarskim kameradom, Netanjahujem, ki sporadično izvaja genocid v Gazi, raketirajo suvereno državo, kjer tvoji desnjakarski kameradi branijo tradicionalne vrednote in kršijo človekove pravice, tvoj fašistoidni desnjakarski kamerad Putin okupira suvereno državo v imenu blut und bodna, jaz pa drastično pretiravam?

Resno?

Ironično za razliko od tebe, ki si očitno "svetski čovjek" in obenem še lastnik čarobne kugle, ki pravi, da bomo s prihodom desnice doživeli razgradnjo države, živim v Sloveniji in moram plačevati davke, ki si jih izmislijo slovenski politiki. Gratis sem sedaj dobil še razkritje, da so na levi sami korumpirani lopovi (kjer ironično potem ponikne denar, ki so ga meni pobrali čez davke) in precej beden poskus vseh osrednjih medijev in priležnikov v NVOjih, kako vse skupaj minimalizirati in na osnovi NAJ BI za svoje lopovščine spet okriviti nasprotni politični pol.

To kar počneš ti pa je precej beden poskus propagande in strašenja, ki nima nobene osnove v realnosti, še bolj bedno pa je, da kar sam določiš, da ostali podpiramo vse kar si naštel. Levičar kot levičar. Ne vprašaš za mnenje, ti ga določiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Resno?

Ironično za razliko od tebe, ki si očitno "svetski čovjek" in obenem še lastnik čarobne kugle, ki pravi, da bomo s prihodom desnice doživeli razgradnjo države, živim v Sloveniji in moram plačevati davke, ki si jih izmislijo slovenski politiki. Gratis sem sedaj dobil še razkritje, da so na levi sami korumpirani lopovi (kjer ironično potem ponikne denar, ki so ga meni pobrali čez davke) in precej beden poskus vseh osrednjih medijev in priležnikov v NVOjih, kako vse skupaj minimalizirati in na osnovi NAJ BI za svoje lopovščine spet okriviti nasprotni politični pol.

To kar počneš ti pa je precej beden poskus propagande in strašenja, ki nima nobene osnove v realnosti, še bolj bedno pa je, da kar sam določiš, da ostali podpiramo vse kar si naštel. Levičar kot levičar. Ne vprašaš za mnenje, ti ga določiš.

Ful beden, anede?
Kaj od tega, kar sem naštel, pa ni res? Kaj od tega nima osnove v realnosti, a bi me rad razpizdil?

In kako te dejstvo, da boš volil Jajota, Vrtovca ali Logarja, loči od vsega, kar podpirajo našteti? A majo kakšno ločeno mnenje, so se izjasnili glede zločinskih desnjakarjev na globalni sceni? Ne, za krizo z bencinom je kriva leva vlada, ne pa tvoji desnjakarski kameradi, ki so napadli Iran in uničujejo globalni trg?

Malcolm_Y je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Problem Goloba je, da sploh ne ve kdaj laže. Če je to argumentirana debata:

https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...

Jaz sem res globoko zgrožen nad odzivov svobode in njihovih tujih agentov (8marec) na korupcijo. Zdi se kot da relativizirajo:
Posnetki ponarejeni ali AI, ko se je izkazalo da niso, so prešli na taktiko "posnetkov ni ker so nezakoniti". Sedaj so vpletli kar neko tuje podjetje brez vseh dokazov (kje je kakšen dokaz da so oni povezani s posnetki razen gobcanje tujega agenta kolača?). Medtem ko je na posnetkih vse dobro dokumentirano se gredo oni "verjamemo na besedo nevladnikov financiranih iz tujine"
Haha kera komedija država Slovenij

Zgodovina sprememb…

nejclp je izjavil:

delavec44 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Lep dan želim še naprej

Aha, moje mnenje je idotski odziv, tvoja mnenja so pa višek inteligence.

Pri nas takim rečemo kreteni. Bolj se bliža dan volitev bolj si nesramen.

Idiotske odzive imajo tudi povprečno inteligentni ljudje, očitno tudi magistri ekonomije. Moja mnenja niso višek inteligence, so produkt zmerno inteligentnega osebka, ki ni ignorantski in ves čas skuša razumeti in vedeti več. Ti maš očitno obilico časa, pa kar stagniraš in recikliraš iz zaloge desnjakarskega arzenala diskvalifikacij. Kar se kretenizma tiče, definicija pravi, da to terja tudi fizične hibe, jaz jih nimam.

Vau, vse to, ker sem napisal:
In ker te je strah, boš imel raje Venezuelo?
Mene pri desnih sploh ne skrbi, da bi peljali v kakšne skrajnosti. Pri levih pa me.

Ja, si kreten ja. Pa ne takšen mentalno prizadet.

A dej, razloži mi, kaj je v programu Levice in Vesne takega, kar vodi v Venezuelo? Voli svojega Jajota, a ti branim? Meni pa ni treba najedati s svojimi idiotizmi. Dolgočasen si do amena.

Sem tvojega prijatelja vprašal, ker se mi ne da ukvarjati s kreteni:

1. Vloga države in "Ekonomska demokracija"
Obe stranki zagovarjata močan državni intervencionizem, kar kritiki povezujejo z venezuelskim modelom "socializma 21. stoletja":

Levica: Zagovarja prenos upravljanja podjetij v roke delavcev (delavsko samoupravljanje) in omejevanje moči kapitala. Nasprotniki trdijo, da bi to odgnalo investicije in zmanjšalo učinkovitost, podobno kot se je zgodilo z nacionalizacijami v Venezueli.

Vesna: Čeprav je primarno zelena stranka, zagovarja "odrast" (degrowth). To pomeni zavestno zmanjšanje potrošnje in proizvodnje, kar kritiki vidijo kot pot v gospodarsko stagnacijo in pomanjkanje.

2. Odnos do zasebne lastnine in davčna politika
Programi obeh strank vključujejo ukrepe, ki močno posegajo v akumulirano premoženje:

Visoka obdavčitev: Predlogi za močno progresivno obdavčitev plač, premoženja in visokih dobičkov. Kritiki opozarjajo, da bi to povzročilo beg možganov in kapitala v tujino.

Stanovanjska politika: Levica se zavzema za strožjo regulacijo najemniškega trga in celo ideje o razlastitvi praznih stanovanj v lasti skladov, kar desni pol vidi kot nevaren poseg v ustavno pravico do zasebne lastnine.

3. Geopolitična orientacija
Venezuela pod Chavezom in Madurom se je močno distancirala od zahodnih institucij (ZDA, Nato):

Skeptičnost do Nata: Levica odkrito nasprotuje članstvu v Natu in povečevanju vojaških izdatkov, kar nekateri interpretirajo kot željo po odmiku od zahodnega zavezništva in približevanju bolj "neuvrščenim" ali celo avtoritarnim režimom.

Kritika prostega trga: Obe stranki sta kritični do neoliberalnega modela EU in prostotrgovinskih sporazumov, kar kritiki vidijo kot korak proti izolacionizmu.

Zakaj ravno Venezuela?
Primerjava z Venezuelo se uporablja kot politično opozorilo. Venezuela je bila nekoč ena najbogatejših držav Latinske Amerike, nato pa je pod socialisti doživela:

Hiperinflacijo zaradi prevelike javne porabe.

Padec proizvodnje zaradi nacionalizacij.

Politično krizo in odseljevanje prebivalstva.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

ripmork ::

Za vse, ki jih blazno skrbi, da smo na poti "Orbanizacije" in "razgradnje demokracije":
Democracy Report 2026

Slovenija se uvršča v “demokratsko sivo cono” in je začela v smer avtokratizacije drseti po 2022. How bout that?

Samael ::

Kultura dialoga, pa tko... ker tole v zadnjih par postih ni za nikamor.
Samael != Samuel

Da presekam. Samael, upam da to pustiš. Malo za hec. Je AI, niso Izraelci posneli. :))

https://www.facebook.com/reel/252808395...

Polda ::

S tole tabelo, ki jo je Robert Golob pokazal sinoči na POP TV, je narobe skoraj vse, kar je lahko. ?

?Najprej so tu osnovne računske napake: pri NLB, Krki in Telekomu se seštevki ne ujemajo (vsakič za -1). Takšne napake so sicer majhne, a kažejo na nepazljivost in zbijajo zaupanje v celoten prikaz. Če je šlo za zaokroževanje, bi morali to označiti.

?Druga, bistveno pomembnejša težava, je metodološka. V tabeli so skupaj prikazani čisti dobički podjetij in vrednost borznega indeksa SBI TOP, pri čemer je indeks celo seštet skozi leta (6182). To nima ekonomskega smisla, saj indeks ne predstavlja denarnega toka, ampak relativno gibanje trga. Kot bi, na primer, sešteval zunanjo temperaturo po letih. Domnevam, da so želeli sešteti dobičke, pa so sešteli indekse.

?Ob tem tabela ne omogoča presoje dobičkonosnosti, ker ne vključuje prihodkov. Absolutni dobički brez konteksta lahko zavajajo: podjetja z nizkimi maržami (npr. Petrol) lahko ustvarijo visoke prihodke, a relativno nizek dobiček, medtem ko imajo druga (npr. NLB ali Krka) bistveno višjo dobičkonosnost.

?Pod črto: tabela ne daje celovite in metodološko ustrezne slike, temveč združuje neprimerljive podatke in vsebuje tudi osnovne računske nedoslednosti.

Polda ::

Takole bi volili dijaki ene od gimnazij. Kot kaže nas čaka svetla prihodno če jo do takrat levičarji ne požgejo do konca.

https://pbs.twimg.com/media/HDi5-RzWYAQ...

Prisluhi so se umirili. Ampak kot kaže bodo nadaljevali in še povečali iz 6 na 10.

Prisluhe Vesni Vuković - Vuki, ki najbolj ubijajo Bratuškovo in Klakočarjevo, naj bi naročil Andrej Ribič

https://pozareport.si/post/860175/prisl...

Daniel ::

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Resno?

Ful beden, anede?
Kaj od tega, kar sem naštel, pa ni res? Kaj od tega nima osnove v realnosti, a bi me rad razpizdil?

In kako te dejstvo, da boš volil Jajota, Vrtovca ali Logarja, loči od vsega, kar podpirajo našteti? A majo kakšno ločeno mnenje, so se izjasnili glede zločinskih desnjakarjev na globalni sceni? Ne, za krizo z bencinom je kriva leva vlada, ne pa tvoji desnjakarski kameradi, ki so napadli Iran in uničujejo globalni trg?

Iiiiiiiin nadaljuješ v enakem slogu...
Ampak jajo.

Zanimivo sicer kako zelo te naenkrat zanimajo mnenja, glede na to, da tvoje politične opcije mnenja prebivalcev o vsem kar so zakonsko urejali niso niti najmanj zanimala, kaj šele, da bi jih upoštevali.

Musashi ::

Polda je izjavil:

S tole tabelo, ki jo je Robert Golob pokazal sinoči na POP TV, je narobe skoraj vse, kar je lahko. ?

?Najprej so tu osnovne računske napake: pri NLB, Krki in Telekomu se seštevki ne ujemajo (vsakič za -1). Takšne napake so sicer majhne, a kažejo na nepazljivost in zbijajo zaupanje v celoten prikaz. Če je šlo za zaokroževanje, bi morali to označiti.

?Druga, bistveno pomembnejša težava, je metodološka. V tabeli so skupaj prikazani čisti dobički podjetij in vrednost borznega indeksa SBI TOP, pri čemer je indeks celo seštet skozi leta (6182). To nima ekonomskega smisla, saj indeks ne predstavlja denarnega toka, ampak relativno gibanje trga. Kot bi, na primer, sešteval zunanjo temperaturo po letih. Domnevam, da so želeli sešteti dobičke, pa so sešteli indekse.

?Ob tem tabela ne omogoča presoje dobičkonosnosti, ker ne vključuje prihodkov. Absolutni dobički brez konteksta lahko zavajajo: podjetja z nizkimi maržami (npr. Petrol) lahko ustvarijo visoke prihodke, a relativno nizek dobiček, medtem ko imajo druga (npr. NLB ali Krka) bistveno višjo dobičkonosnost.

?Pod črto: tabela ne daje celovite in metodološko ustrezne slike, temveč združuje neprimerljive podatke in vsebuje tudi osnovne računske nedoslednosti.

Pa napiše SBITOB namesto SBITOP...Tile so res amaterji. Da mi nekdo v službi PP s takšnimi napakami (pa gre za en slajd) pripravi... eh, kje smo no.

Musashi je izjavil:

Pa napiše SBITOB namesto SBITOP...Tile so res amaterji. Da mi nekdo v službi PP s takšnimi napakami (pa gre za en slajd) pripravi... eh, kje smo no.
Za tiste, katerim je namenjeno, je dovolj.

Tik pred volitvami: Svoboda in SDS v tesnem dvoboju
Dam še tole med zaznamke, kaj pravijo depolitizirani mediji.

ZAZNAMEK: državnozborske volitve 22.322026

feryz ::

Ufff, kuštravi zmaguje.
Branje takih zadev ni dobro za tvoj pritisk. Drugič premisli preden klikneš.

Miki N ::

Itak da so pri Ptičarjih in Jajčarjih karte že podeljene - prestopov ne bo, ker so se zgodili že davno. Ravno tako ima verjetno zabetonirano bazo kak Luk'c. BMKajevci smo verjetno tudi kar trd oreh. Morali nam boste PLAČATI, če boste hoteli naš glas in to veliko, LOL!

Verjetno edina šansa za še kako šofiranje je "tretja liga" ... v bistvu mogoče ni slaba ideja res voliti Stevota, če želite nagibati jeziček na tehtnici, LOL. :))

Miki N je izjavil:

Itak da so pri Ptičarjih in Jajčarjih karte že podeljene - prestopov ne bo, ker so se zgodili že davno. Ravno tako ima verjetno zabetonirano bazo kak Luk'c. BMKajevci smo verjetno tudi kar trd oreh. Morali nam boste PLAČATI, če boste hoteli naš glas in to veliko, LOL!

Verjetno edina šansa za še kako šofiranje je "tretja liga" ... v bistvu mogoče ni slaba ideja res voliti Stevota, če želite nagibati jeziček na tehtnici, LOL. :))

Ne bi bil tako prepričan, veliko mladih, ki se jim večinoma jebe za vse se je aktiviralo prek vpliva podcastov in socialnih omrežij, kaj se je zgodilo v US pa že vemo in ravno to je odločalo. MSM gledanost drastično pada, ker jim nihče več ne zaupa. Recimo Repič ima ogromno sledilcev, ki potem naprej vplivajo na njihov osebni krog, ni za podcenjevat tega.

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

Ne bi bil tako prepričan, veliko mladih, ki se jim večinoma jebe za vse se je aktiviralo prek vpliva podcastov in socialnih omrežij, kaj se je zgodilo v US pa že vemo in ravno to je odločalo.

Ma mladi se zdaj na veliko kurčijo na socialcih, ko pa se je treba pojaviti v fizičnem svetu bodo pa zahinavili - na veliko pa doma naročali Wolt ko bodo spremljali online tekmo. :))

No malo sem žleht samo res ne bi računal na mlade. Pri nas volitve stojijo in padejo pri staruhih - že statistično so pomembnejši blok. Takle mamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

PacificBlue ::

Še gusle mu dajte! :))

Miki N je izjavil:

v bistvu mogoče ni slaba ideja res voliti Stevota

Ne, to ni dobra ideja.

Ravno to je odlična ideja, če nočeš ostati brez. :))

Koliko eur v sloveniji stanejo usluge nevladnikov da kneelajo pred oblastjo kar smo bili priča včeraj?

karafeka ::

Ve kdo kje dobit video soočenja med janšo in golobom na poptv včeraj? Kak torrent ali pa youtube? Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Telbanc ::

Jajčko bo torej zgubu volitve, počas bo tud biologija nardila svoje........:))

SDS kekci. :))

Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Ja ja.

https://volilna-napoved.si/vkljucene-ra...

SDS 27,6%
Gib. Svoboda 19,8%
SD 11,8%
NSi,SLS,FOKUS 10,1%
Demokrati 7,8%
Levica ,VESNA 7%
Resnica 5,5%

Telbanc ::

Zaj ko grozi spet da pridejo na oblast desničarji, se bomo dvignili tud tisti ki ponavad ne hodmo na volitve.

In bomo povozili Jačkota. Tele ankete so lari fari. Ker nas ni v teh statistikah.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Pojdi že danes, kaj čakaš. Urška je že volila.

https://kdobozmagal.si/
46.1% SDS
17.4% Resni.ca
11.1% Demokrati
9.2% NSi
5.6% GS
2.1% Levica
1.7% SD

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe ::

Telbanc je izjavil:

Zaj ko grozi spet da pridejo na oblast desničarji, se bomo dvignili tud tisti ki ponavad ne hodmo na volitve.

In bomo povozili Jačkota. Tele ankete so lari fari. Ker nas ni v teh statistikah.

Alternativa je stevanoviceva resnica
««
76 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Fasisti imajo veliko za povedati proti sedamnji vladi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16025376 (23637) Samael

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662157096 (98327) T440

Več podobnih tem