Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Temo vidijo: vsi
primoz4p ::
Na Novi24tv se sprašujejo: Zakaj se državni alarmni sistem SI-Alarm ni sprožil?
Glavno vprašanje prebivalcev v odrezanih naselij je: zakaj nas nihče ni opozoril? Slovenija je v sistem SI-Alarm vložila precejšnja sredstva, a ob tej naravni nesreči telefoni niso zazvonili. Premier Robert Golob je ob obisku Šentilja dejal, da SMS-sporočila v takšnih primerih ne bi pomagala, saj je bila teža snega enostavno prevelika za omrežje.
Naj jim odgovorim, da se bo sprožil, takoj ko bo prišla elektrika. Malo potrplenja pa to.
Glavno vprašanje prebivalcev v odrezanih naselij je: zakaj nas nihče ni opozoril? Slovenija je v sistem SI-Alarm vložila precejšnja sredstva, a ob tej naravni nesreči telefoni niso zazvonili. Premier Robert Golob je ob obisku Šentilja dejal, da SMS-sporočila v takšnih primerih ne bi pomagala, saj je bila teža snega enostavno prevelika za omrežje.
Naj jim odgovorim, da se bo sprožil, takoj ko bo prišla elektrika. Malo potrplenja pa to.
harmonkar9 ::
Tukaj me je domoljubna Nova24 razočarala s poročanjem, medlo in nekoristno. Kriv je pernati, da ni bilo sporočil, da bo sneg potrgal žice. Kako naj se ljudje na volitvah znebijo levakov, če se ne pove direktno?
PROTEINSKI ::
Nova24TV ve kaj je transparentno novinarstvo. Vsi ostali mediji pa so pomoje podkupljeni s strani Pernatega?
Ne podtikaj, levak. Vsaj Planet TV in Domovina sta tudi primer transparentnega neodvisnega demokratičnega domoljubnega raziskovalnega novinarstva.
FireSnake ::
harmonkar9 je izjavil:
Levaki žal prikazujejo gibanje BDP z absolutnim BDP, ker lažejo, da pri relativni spremembi predhodno leto popači podatek za naslednje leto in hočejo po levakarsko zavajat.
Prav imaš, levaki lažejo.
Vir, ki ga iščeš je tale.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Ti jih pa še podpiraš. Revščino levaki napihujejo, da bi še bolj zvišali socialke in minimalca in še bolj obdavčili nas, uspešne domoljubne podjetnike!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
nejclp ::
PROTEINSKI je izjavil:
Vse se je gor obrnilo ko je prišel Pernati. Samo poglej si NASDAQ, ko je nastopil Pernati in pristrigel peruti korupciji.
Vse?
Navzgor?
Lažeš.
Jasno, vse pada, odkar je pernati, je vse padal, še javni dolg kot delež BDP je padel.
Fajn graf, hudiča, boljši smo od Avstrijcev?
https://trendonify.com/austria/annual-g...
A bomo čeripikal? Avstrija 0,5% gospodarska rast, javni dolg 84 %BDP, hudiča, smo jih že prehitel!
PROTEINSKI je izjavil:
Vse se je gor obrnilo ko je prišel Pernati. Samo poglej si NASDAQ, ko je nastopil Pernati in pristrigel peruti korupciji.
Vse?
Navzgor?
Lažeš.
Jasno, vse pada, odkar je pernati, je vse padal, še javni dolg kot delež BDP je padel.
A bomo čeripikal? Avstrija 0,5% gospodarska rast, javni dolg 84 %BDP, hudiča, smo jih že prehitel!
Avstrija je levakarska greznica, poglej to noro obdavčitev. Primerjajmo se raje z boljšimi: Hrvaško, Bosno, Romunijo, Bolgarijo, to je prihodnost, nizki stroški dela, dodana vrednost, velika gospodarska rast, prehitevajo nas po desni.

endelin ::
Kaj je res EK blokirala kolače?
Bravisimo.
Naj povedo koliko EUR so pojedli s požrtijo na račun prebivalcev EU!
Gre boss kolačka spet na 3 mesečni dopust?
Kako so umetni new age buržuji!
Upam da neka normalna vlada odreže financiranje za nič dela
Gremo naprej:
Kaj unega sex offenderja iz Fotopuba je kamarila že ujela ali je sveto jagnje ker je rdeče barve?
Gremo naprej: je že obtožnica za podrtijo ki so jo kupili od frendov za, tudi moj, denar?
BUSTED
Bravisimo.
Naj povedo koliko EUR so pojedli s požrtijo na račun prebivalcev EU!
Gre boss kolačka spet na 3 mesečni dopust?
Kako so umetni new age buržuji!
Upam da neka normalna vlada odreže financiranje za nič dela
Gremo naprej:
Kaj unega sex offenderja iz Fotopuba je kamarila že ujela ali je sveto jagnje ker je rdeče barve?
Gremo naprej: je že obtožnica za podrtijo ki so jo kupili od frendov za, tudi moj, denar?
BUSTED
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
PROTEINSKI je izjavil:
Vse?
Navzgor?
Lažeš.
Javni dolg je narastel, čemu želiš (spet) zavajati in lagati.
Ne samo to, golobja hunta nas je rekordno zadolžila. Se tu strinjava?
Gremo po osnovnošolsko: če si dolžen 1000EUR in si jih sposodiš še 100. Gre dolg gor ali dol?
Nadalje: koliko so drugi zapufani nas ne sme brigati.
Vi, troli, pa to navajate kot olajševalno okoliščino.
Že samo, če primerjamo avstrijsko in našo industrijo bi moralo biti jasno.
No, za plačane trole, ki prepisujejo iz skript ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
PROTEINSKI je izjavil:
Vse?
Navzgor?
Lažeš.
Javni dolg je narastel, čemu želiš (spet) zavajati in lagati.
Ne samo to, golobja hunta nas je rekordno zadolžila. Se tu strinjava?
Gremo po osnovnošolsko: če si dolžen 1000EUR in si jih sposodiš še 100. Gre dolg gor ali dol?
Nadalje: koliko so drugi zapufani nas ne sme brigati.
Vi, troli, pa to navajate kot olajševalno okoliščino.
Že samo, če primerjamo avstrijsko in našo industrijo bi moralo biti jasno.
No, za plačane trole, ki prepisujejo iz skript ...
LOL, ne, javni dolg kot delež BDP je padel. Iz orjaških 80% BDP leta 2020 pod Jajotom, na zdajšnjih okoli 67%BDP. Sem napisal, da bom čeripikal v skladu s grafom, ki si ga pripopal, kjer skušajo prikazati, da BDP pada.
Plus, sem misli, da nas mora brigati, če pa trobite, da nas Hrvaška prehiteva po desni? Po vaši logiki prehitevamo Avstrijo po levi. A postaneš živčen, če se vaše metode uporabijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Spet bluziš!
Vprašal sem te: ali smo dolžni več ali manj.
Samo to me zanima. Ostale norosti sem že komentiral.
"LOL" - lahko še bolj bedno? Lepo si nastavljaš ogledalo.
-------------------
Namesto, da bi se delalo za industrijo, se jo uničuje.
Socilani transferji pa navzgor:
https://siol.net/novice/slovenija/marca...
-------------------
Spet bluziš!
-------------------
Lol, ker dunning kruger razpenjeni leming si.
Utk ::
Dejstvo je da ta vlada napihnila proračun čez vse meje in dvignila davke.
Če bi samo malo manj zapravljala, ne šparala, manj zapravljala, ne bi bili potrebni nobeni novi davki in lahko bi imeli Janševo dohodninsko olajšavo.
Čeprav je dvignila davke v najboljših časih pri polni zaposlenosti, ji ni uspelo izravnat proračuna.
To so pač dejstva pa če se na glavo postavimo.
Če bi samo malo manj zapravljala, ne šparala, manj zapravljala, ne bi bili potrebni nobeni novi davki in lahko bi imeli Janševo dohodninsko olajšavo.
Čeprav je dvignila davke v najboljših časih pri polni zaposlenosti, ji ni uspelo izravnat proračuna.
Dejstvo je da ta vlada napihnila proračun čez vse meje in dvignila davke.
Kere davke je pa dvignila? Delež za dolgotrajno oskrbo po zgledu Nemčije, le da je pri nas nižji in obvezni prispevek, ki bi bil sedaj bistveno višji, če bi ga plačevali privat zavarovalnicam?
2% pri že tako preveč obdavčenih plačah je veliko.
Poleg tega bruto plače rastejo, dohodninski razredi pa ostajajo (plus minus "inflacija"), kar pomeni da realno plačujemo (bistveno) večji procent pri plači.
Zjebali so normirance, dvignili prispevke SPjem.
4 leta nazaj sem za popoldanski sp plačeval 75 evrov, zdaj smo na 110, do poletja bo menda 130. Zdravnika še zmeraj nimam.
Če imamo uradno, ne vem, 2% inflacije, ni nobenga razloga, da bi se proračun večal za več kot to. In 2% več se bi pobralo davkov "avtomatsko", iz večjih plač, višjih cen. 10% več se pač ne pobere kar tako, je treba same davke višat.
Poleg tega bruto plače rastejo, dohodninski razredi pa ostajajo (plus minus "inflacija"), kar pomeni da realno plačujemo (bistveno) večji procent pri plači.
4 leta nazaj sem za popoldanski sp plačeval 75 evrov, zdaj smo na 110, do poletja bo menda 130. Zdravnika še zmeraj nimam.
Če imamo uradno, ne vem, 2% inflacije, ni nobenga razloga, da bi se proračun večal za več kot to. In 2% več se bi pobralo davkov "avtomatsko", iz večjih plač, višjih cen. 10% več se pač ne pobere kar tako, je treba same davke višat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Spet bluziš!
-------------------
Ko zmanjka argumentov pa tole? Saj se šališ, ane? Hvala, da si potrdil, da zavajaš in lažeš.
Obenem se pa slepiš, da smo rekordno zadolženi pod golobjo hunto.
In ti govoriš o strpnosti in vključevanju?
Lepo te prosim, no
2% pri že tako preveč obdavčenih plačah je veliko.
Poleg tega bruto plače rastejo, dohodninski razredi pa ostajajo, kar pomeni da realno plačujemo (bistveno) večji procent pri plači.
HJa, Nemci plačujejo 3,4 % za dolgotrajno oskrbo, pa imajo bolj davčno obremenjene plače, normirancev pa itak nimajo. Kako so te pa zjebali, a maš hude prihodke?
Spet bluziš!
-------------------
Ko zmanjka argumentov pa tole? Saj se šališ, ane? Hvala, da si potrdil, da zavajaš in lažeš.
Obenem se pa slepiš, da smo rekordno zadolženi pod golobjo hunto.
In ti govoriš o strpnosti in vključevanju?
Lepo te prosim, no![]()
Na nič od tistega, kar navedem, nimaš odgovora, nobenih argumentov zgolj zmešano popanje materiala, ki ga pobereš iz medijev, ki ti perejo možgane, trdiš, da lažem pa niti enkrat nisi napisal, kaj naj bi laž bila? Vse kar sem napopal tukaj drži, če rabiš kakšen vir, ki ga nisem dal, lahko rečeš, pa ti ga pripopam.
Zgodovina sprememb…
Kere davke je pa dvignila?
Spet se norega delaš?
Pa gremo:
- Povišanje najvišje stopnje dohodnine iz 45 % na 50 % za najvišje dohodkovne razrede.
- Povečanje splošne olajšave s 4.500 EUR na 5.000 EUR, z nadaljnjo rastjo in spremembami pri dodatnih olajšavah.
- Nova davčna lestvica za leto 2026 z novimi dohodkovnimi pragovi in stopnjami.
- kripto (padlo v vodo po tem, ko je mesece gobcal o tem)
- Zvišanje stopnje davka od dohodka pravnih oseb (DDPO) iz 19 % na 22 % za obdobje 2024–2028 kot del zakonodaje o rekonstrukciji.
- Uvedba 0,2 % “bilancnega davka” za banke in hranilnice (temporalno v obdobju 2024–2028).
- predlagan nov davek na nepremičnine (padlo v vodo)
- Povišana DDV-stopnja na sladke pijače in energetske pijače na 22 %.
- Uvedba obveznega zdravstvenega prispevka (OZP) namesto zgolj prostovoljnega zavarovanja.
- Uvedba prispevka za NEDELUJOČO dolgotrajno oskrbo (dolgotrajna oskrba) – 1 % od bruto plače zaposlenega in 1 % od bruto plače delodajalca (ter prispevkov od pokojnin upokojencev).
- Zaradi teh prispevkov se je davčna in prispevna obremenitev dela (davčna kljukica) občutno povečala, kar vpliva na neto plače.
- Zakon, ki določa obvezno izplačilo božičnice oziroma “14. plače”
- vse rabote, ki so privedle do tega, da je industrija imela stroške (obvezno štemplanje)
- normirani SPji (višje dajatve + nezmožnost zapiranja)
Obdavčitev plač se je povečala zaradi novih prispevkov in ukinjenih ugodnosti, kar je deloma nadomestilo obljube o znižanju obremenitve dela – kljub temu pa je do sedaj obremenitev dela ostala višja.
1) ki ga pobereš iz medijev, ki ti perejo možgane,
2)trdiš, da lažem pa niti enkrat nisi napisal
1) Torej mediji lažejo?
2) Točno sem ti povedal kje se lažeš. Tudi z viri. Nakar začneš žaliti. Ja, tak je to po levakarsko.
Samo poglej seznam zgoraj.
Ti se pa norega delaš, češ: katere davke je dvignil.
Ob vseh teh davkih pa je naredil v proračunu še večjo luknjo! Če to ni uiber nesposobnost potem ne vem, kaj je?
Zgodovina sprememb…
HJa, Nemci
NEPOMEMBNO!
Mi moramo gledati zase.
Imamo mi nemško industrijo? Nimamo! Želiš zavajati in lagati.
HJa, Nemci plačujejo 3,4 % za dolgotrajno oskrbo, pa imajo bolj davčno obremenjene plače
Imajo pa zastonj avtoceste in ne čakaš na operacije 5 let.
Bolj obremenjene plače pri katerih razredih?
normirancev pa itak nimajo.
Karkoli imajo, se jim je prispevek zvišal za 50% v parih letih?
Kako so te pa zjebali, a maš hude prihodke?
Mene niso, ker imam samo popoldanskega, ostale so pa zjebali s tem, da jim vsako leto spreminjajo pravila, včasih celo za nazaj. Kako se naj zdaj nek človek odloči za nek sp, če ne ve niti kakšen strošek bo imel z njim leta 2026, kaj šele 2027, 2028?
Wrop ::
Golob samo izvaja gospodarsko odrast.
Mu še kar dobro uspeva, verjetno pa niso vsi zadovoljni, ker gre prepočasi.
Mu še kar dobro uspeva, verjetno pa niso vsi zadovoljni, ker gre prepočasi.
vrečka napadalna kača: ko ona napada in blati druge je vse v redu.
Ko se ji nastavi ogledalo pa v tožbo.
Vir.
Ko se ji nastavi ogledalo pa v tožbo.
Sokoordinatorica Levice Asta Vrečko bo zoper tednik Demokracija vložila odškodninsko tožbo. Med drugim mu očita, da so jo z zadnjo naslovnico, kjer so jo povezali z afero Fotopub, blatili. "Čas je, da naredimo konec sovražnemu govoru ter zlorabi medijev oziroma svobode govora," je Vrečko poudarila na današnji novinarski konferenci.
Vir.
Kere davke je pa dvignila?
Spet se norega delaš?
Pa gremo:
- Povišanje najvišje stopnje dohodnine iz 45 % na 50 % za najvišje dohodkovne razrede.
- Povečanje splošne olajšave s 4.500 EUR na 5.000 EUR, z nadaljnjo rastjo in spremembami pri dodatnih olajšavah.
- Nova davčna lestvica za leto 2026 z novimi dohodkovnimi pragovi in stopnjami.
- kripto (padlo v vodo po tem, ko je mesece gobcal o tem)
- Zvišanje stopnje davka od dohodka pravnih oseb (DDPO) iz 19 % na 22 % za obdobje 2024–2028 kot del zakonodaje o rekonstrukciji.
- Uvedba 0,2 % “bilancnega davka” za banke in hranilnice (temporalno v obdobju 2024–2028).
- predlagan nov davek na nepremičnine (padlo v vodo)
- Povišana DDV-stopnja na sladke pijače in energetske pijače na 22 %.
- Uvedba obveznega zdravstvenega prispevka (OZP) namesto zgolj prostovoljnega zavarovanja.
- Uvedba prispevka za NEDELUJOČO dolgotrajno oskrbo (dolgotrajna oskrba) – 1 % od bruto plače zaposlenega in 1 % od bruto plače delodajalca (ter prispevkov od pokojnin upokojencev).
- Zaradi teh prispevkov se je davčna in prispevna obremenitev dela (davčna kljukica) občutno povečala, kar vpliva na neto plače.
- Zakon, ki določa obvezno izplačilo božičnice oziroma “14. plače”
- vse rabote, ki so privedle do tega, da je industrija imela stroške (obvezno štemplanje)
- normirani SPji (višje dajatve + nezmožnost zapiranja)
V bistvu so me zanimale davčne obremenitve plač, zato sem omeni obvezni zdr. prispevek in dodatno oskrbo, ampak ker si se potrudil, mam nekaj pripombic, ker malce zavajaš.
Ni res, da je zvišal najvišje stopnje dohodnine, 45 % se nobeno davčno leto ni uporabljalo, ves čas je 50%. Je pa razveljavil jajotov zakon, ki je uvajal 45%, to drži.
Enako za splošne olajšave, nikoli ni bilo 4.500, je šlo s 3500 zdaj na 5000. Plus, ne razumem pa, zakaj te to moti? A ni višja splošna olajšava boljša?
Nova davčna lestvica za leto 2026 z novimi dohodkovnimi pragovi in stopnjami, če prav vem, so se pragovi dvignili, kaj točno je narobe s tem?
Kripto, davek na nepremičnine, itak, ne vem zakaj potem omenjaš, če ni bil sprejet, bi blo fino, če uvedejo.
Dolgotrajno oskrbo in obvezno zdravstveno smo itak absolvirali, nimam kaj dodat.
Obdavčitev cukra podpiram, ni res, da je božičnica obvezna, to je laž, glede štemplanja v fabrikah so se že itak, mi je pa tudi lastnik ene firme cel mesec jamral, kaj bo, zdaj majo pa list papirja, na katerega se vpiše tistih pet, hud strošek.
5 let nezmožnosti za ponovno odprtje normiranega SP po zaprtju je pa noro, se strinjam. Nekateri wsicer res izrabljajo sistem, ampak ni treba zajebat prekarcev, ki sp odprejo, ko dobijo projekt in ga potem zaprejo, to je treba spremenit.
1) ki ga pobereš iz medijev, ki ti perejo možgane,
2)trdiš, da lažem pa niti enkrat nisi napisal
1) Torej mediji lažejo?
2) Točno sem ti povedal kje se lažeš. Tudi z viri. Nakar začneš žaliti. Ja, tak je to po levakarsko.
1) Jasno, da lažejo. In vplivajo na javno mnenje. Zakaj pa misliš, da lastniki term in štromarji kupujejo časopisne hiše? Da ne poročajo o svinjarijah, anede? Zakaj neki je Jajo hotel Delo, kaj misliš?
2) Ne, nisi. Žalim te, ker si zaslužiš. Saj me tudi ti poskušaš žaliti, pa ti ne rata.
HJa, Nemci
NEPOMEMBNO!
Mi moramo gledati zase.
Imamo mi nemško industrijo? Nimamo! Želiš zavajati in lagati.
Nah, samo podatke sem navajal. Lažete in zavajate vi, ko čeripikate podatke za Hrvaško, s katero se pa zgleda moramo primerjat.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Še dobro da te noben ne bere in ni potrebno, da te popravlja.
Razen tebe, ki bereš svoje umotvore in jih celo korigiraš.
Ampak saj jih moraš, navsezadnje so plačani prispevki.
...ni res, da je božičnica obvezna...
lol, tole sem pa dobro zajebal, božičnica je seveda obvezna.
Ne samo to (čeprav lepo, da priznaš)!
Glede štemplanja in še marsičesa drugega tudi.
In pol ti drugim, da so oprani?
Še dobro da te noben ne bere in ni potrebno, da te popravlja.
če si repliciral, si verjetno tudi prebral moj plačan prispevek
...ni res, da je božičnica obvezna...
lol, tole sem pa dobro zajebal, božičnica je seveda obvezna.
Ne samo to (čeprav lepo, da priznaš)!
Glede štemplanja in še marsičesa drugega tudi.
In pol ti drugim, da so oprani?
Absolutno, če se motim, to tudi priznam. Kje se pa motim pri štemplanju? plus, to z opranostjo nima nobene veze, ma vezo s tem, da če nisi opran, misliš s svojo glavo in kdor misli, se tudi moti.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
Kripto, davek na nepremičnine, itak, ne vem zakaj potem omenjaš, če ni bil sprejet, bi blo fino, če uvedejo.
Pravilno, da se omeni; pohlepneži bi to tudi z veseljem speljali, če le ne bi bili ravno malo pred volitvami (in vse to že obljubljajo, če bojo spet izvoljeni). Samo en od številnih razlogov, zakaj nikoli več ne volim levo.
V preobdavčeni, slabo vodeni, skorumpirani državi, kjer javni sektor samo raste (medtem ko se realni krči in odhajajo številna bolje plačana mesta, kar bomo v naslednjih letih občutili vsi), za uvajanje novih davkov navijajo le:
- tisti, ki so direktno okoriščeni v JS in bojo fajtali za obdržanje lagodne službice
- ideologi brez razumevanja ekonomije, ki religiozno verjamejo v dobre nameneTM države (ko pride do izpostavljanja netransparentnega, neracionalnega trošenja se pa delajo neumne in zapičijo glavo v pesek)
- "razredni boj" commie zavistneži, ki mislijo, da bodo z obdavčitvijo premožnejših (beri: vseh s centom nad povprečno plačo) sami imeli korist
Lej, kaj se dogaja čez lužo v Zohranovem NY paradižu; Nov "socialistični" župan že slab mesec po prevzemu oblasti (lol!) demonstrira najbolj predvidljivo politiko, ki se vedno zgodi, ko dobri nameniTM zavladajo in se v imenu "Tax the Rich" obdavčuje vse po spisku. Vedno (ampak vedno) ista zgodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Lej, kaj se dogaja čez lužo v Zohranovem NY paradižu; Nov "socialistični" župan že slab mesec po volitvah (lol!) demonstrira najbolj predvidljivo politiko, ki se vedno zgodi, ko dobri nameniTM zavladajo in se v imenu "Tax the Rich" obdavčuje vse po spisku. Vedno (ampak vedno) ista zgodba.
Adams mu je zapustil 12,6 milijard proračunskega primanjkljaja, bo kar zajebano.
Kako pa kaj v libertarnem Miliejevem paradižu, potem, ko mu je Trump zrihtal 20 milijard?
KG-348 ::
Pravilno, da se omeni; pohlepneži bi to tudi z veseljem speljali, če le ne bi bili ravno malo pred volitvami (in vse to že obljubljajo, če bojo spet izvoljeni). Samo en od številnih razlogov, zakaj nikoli več ne volim levo.
V preobdavčeni, slabo vodeni, skorumpirani državi, kjer javni sektor samo raste (medtem ko se realni krči in odhajajo številna bolje plačana mesta, kar bomo v naslednjih letih občutili vsi), za uvajanje novih davkov navijajo le:
- tisti, ki so direktno okoriščeni v JS in bojo fajtali za obdržanje lagodne službice
- ideologi brez razumevanja ekonomije, ki religiozno verjamejo v dobre nameneTM države (ko pride do izpostavljanja netransparentnega, neracionalnega trošenja se pa delajo neumne in zapičijo glavo v pesek)
- "razredni boj" commie zavistneži, ki mislijo, da bodo z obdavčitvijo premožnejših (beri: vseh s centom nad povprečno plačo) sami imeli korist
Lej, kaj se dogaja čez lužo v Zohranovem NY paradižu; Nov "socialistični" župan že slab mesec po prevzemu oblasti (lol!) demonstrira najbolj predvidljivo politiko, ki se vedno zgodi, ko dobri nameniTM zavladajo in se v imenu "Tax the Rich" obdavčuje vse po spisku. Vedno (ampak vedno) ista zgodba.
Trumpu Zohran ne seže do kolen. Ta je s carinami obdavčil cele Združene države
Kje se pa motim pri štemplanju?
En "kolega" piše na list in to posplošiš na to, da to ni strošek za nikogar.
Občutiš kako mimo je ta teza?
Stotine tisoče EUR je šlo v nič zaradi butaste ideje zafixanega bedaka!
Sva že dva. Doživljensko!
Samo na osnovi tega, kar sem prebral tukaj iz strani levakov.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
Lej, kaj se dogaja čez lužo v Zohranovem NY paradižu; Nov "socialistični" župan že slab mesec po volitvah (lol!) demonstrira najbolj predvidljivo politiko, ki se vedno zgodi, ko dobri nameniTM zavladajo in se v imenu "Tax the Rich" obdavčuje vse po spisku. Vedno (ampak vedno) ista zgodba.
Adams mu je zapustil 12,6 milijard proračunskega primanjkljaja, bo kar zajebano.
Kako pa kaj v libertarnem Miliejevem paradižu, potem, ko mu je Trump zrihtal 20 milijard?
Takole. Novembra je dobil še zmago na midtermsih, očitno nekaj dela prav (čeravno so stvari še daleč od dobrih, ker je pač nasledil dolgo dobo peronizma). Občuten padec revščine (na nivoje izpred 2018), krepitev ekonomije in drastično znižanje inflacije, višina najemnin pa je po debirokratizaciji občutno padla. Vse tisto, kar bi socialisti radi z dobrimi nameniTM dosegli tako, da delajo vse ravno v kontra smer.
bbbbbb2024 ::
Na Novi24tv se sprašujejo: Zakaj se državni alarmni sistem SI-Alarm ni sprožil?
Večina bazih postaj ima UPS, večje imajo agregat. UPS zdrži kakor je, vsaj 8 ur, agregat pa sicer odvisno od rezervoarja, ampak sigurno 12 ur. Da je nekaj narobe, lahko vedo upravljalci mobilnega omrežja sami, če izpade napajanje večjega števila postaj in se ne pobere po eni uri.
SI-Alarm je broadcast način delovanja, pri čemer kontroler bazne postaje prejme sporočilo, ter ga broadcasta vsem baznim postajam, le-te pa vsem prijavljenim telefonom.
Centrale sicer poznajo potresni način delovanja, ko se razume, da je en del ali vso omrežje pod bremenom naravne katastrofe. Takrat se določeni klici prekinejo in se vzpostavi prioriteta klicev na 112.
Bojim pa se, da so znalci te vlade in projekt napak izpeljali, zdaj pa ga nihče ne upa (ponovno) testirati, ker bi bil zopet dizaster, pa bi se ljudje spraševali o kompetenci teh kekcev.
Dokler, po moje, ne pride druga vlada, bo SI-Alarm na ledu.
FiReFTW ::
Janša in Golob sta katastrofa, zakaj imata tolk podpore??? A so ljudje res totalni zombiji sledilci brez glave?
Mislim Janša je bil že 3 krat pa je naredil en K.
Še najbolje bi bila koalicija kak Prebelič, Han, Logar... Popolnoma sveža in drugačna koalicija, čist drugačna... pa tudi rahlo drugačni pogledi ampak pripravljeni za konsenz in sodelovanje... In bi pomoje še do najboljših skupnih rešitev prišli... A kaj ko ne bojo dobili glasov ker bedaki volijo Janšo in Goloba ki sta ekstremista in proti vsem... Sloveniji se res slabo piše.
Še najbolje bi bila koalicija kak Prebelič, Han, Logar... Popolnoma sveža in drugačna koalicija, čist drugačna... pa tudi rahlo drugačni pogledi ampak pripravljeni za konsenz in sodelovanje... In bi pomoje še do najboljših skupnih rešitev prišli... A kaj ko ne bojo dobili glasov ker bedaki volijo Janšo in Goloba ki sta ekstremista in proti vsem... Sloveniji se res slabo piše.
bbbbbb2024 ::
to sem že vse slišal, tale ma updejt.
Milei ni nek cukr, da se razumemo. Vendar je uspel državo, gospodarstvo in valuto stabilizirati. Za državo, ki se je z hiper-inflacijo borila desetletje in več, je znižanje inflacije na 29% (ki sedaj gre proti 40%) V LETU DNI solidno. Slabo, v primerjavi z, recimo USD, ali EUR, vendar pa se z inflacijo, ki je pod 50% da poslovati, stvari so predvidljive.
Peronisti (Peronism) @ Wikipedia - levičarski nacional-socialisti držijo fige, da bo Milei pogorel.
Lahko bi rekli, da si je Milei pridobil zaupanje tujih deležnikov (ki so in še vedno posojajo Argentini denar), IMF, Svetovne banke, ter nenazadnje domačih volilcev.
Spomnimo se samo, Peronisti so zapufali državo do plafona in bankrotirali večkrat Argentino.
Trojka in reševanje enormnega pufa bo čakala nas, če bodo golobarji, levakarji in SD harali še štiri leta. Za zdaj gre v Sloveniji za izgubljeno petletko.
Sc0ut ::
Golob ze napoveduje vecjo obremenitev stednjega sloja - zdravstveni prispevek glede na dohodek!
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
enavlaka ::
Menda ne pričakuješ, da bodo zdravstveni prispevki v čedalje starejši populaciji ostali enaki?
Menda ne pričakuješ, da bodo zdravstveni prispevki v čedalje starejši populaciji ostali enaki?
Nekje se mora potegniti meja.

WizzardOfOZ ::
Janša in Golob sta katastrofa, zakaj imata tolk podpore??? A so ljudje res totalni zombiji sledilci brez glave?
Ja, večina teh ljudi, ki voli to golazen, so kreteni in idioti s spominom zlate ribice.
Golob ze napoveduje vecjo obremenitev stednjega sloja - zdravstveni prispevek glede na dohodek!
Vsi morajo postat najnižji sloj, da se bo boržuazija lahko mastila. Zelo očitno bi radi da bi bili severna koreja, venezuela ali kuba.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
enavlaka je dobil danes zapovedane nadure iz kleti:)
srus ::
Pričakujem, da lokalna politika ne bo nastavljala vodstev bolnišnic. Pričakujem, da državna politika ne bo nastavljala vodstev UKCjev. Pričakujem, da se nabave medicinskega materiala, opreme in storitev organizirajo na nivoju države, ne na nivojih lokalnih bolnišnic in zdravstvenih domov. Pričakujem, da bo oprema izkoriščena večino dneva. Pričakujem, da se nadpovprečno sposobnim zdravnikom v javnem sistemu ne bo potrebno vdinjati pri zasebnikih.
c3p0 ::
Sveže in potem han?
Lepo te prosim!
Desne vlade je bilo 13% v času naše samostojne državice.
Kdo je, po tvoje, kriv za stanje v dežavi?
------------------------
Pernati gobca o tem, kako smo uspešni:
https://siol.net/novice/slovenija/golob...
a ljudi, ki živijo pod pragom revščine je več. Zdaj že preko 300 000!
In on gobca o tem, kako dobro nam gre?
Gospodarska rast iz 2.7% na 1%.
Klesti službe v gospodarstvu in v JU zaposljuje fikuse.
Marec je zelo blizu ... lepo bo slišati cviljenje prašičevca, ko se ga bo vleklo stran od korita.
Ko ima golob v rokah davčni bič, vse zgleda kot hrbet ...
Zelo lepo napisano!
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Gre podjetnikom v Sloveniji res tako slabo? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 12057 (674) | bm1973 |