Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Temo vidijo: vsi
primoz4p ::
Pa saj Mariborčani so samo pošvedrani Ljubljančani.A ni mariborski župan pred kratkim Arsenoviču prodal parcele?
Odhoda gospodarstva se ne bo dalo zmanjašati v nekem doglednem času. Tisti, ki je bil do sedaj na robu, se že pripravlja na izhod oz. zaprtje. Tisti, ki je bil nad robom, pa je prišel na rob in če je pameten, ima pripravljeno izhodno strategijo oz. jo bo naredil. Eni še čakajo na rezultat volitev.
Obvezni zdravstveni prispevek (OZP) bo od 1. marca naprej znašal 39,36 evra, so sporočili iz ministrstva za zdravje. Povišal se bo za 5,9 odstotka, kolikor je bila tudi rast povprečne bruto plače.Vir: Finance.
Še dobro, da ZZZS ne spada pod požrešne zavarovalnice.![]()
Je to sprejeto z Jenullovim zakonom?
Shod iniciative Glas ljudstva Jaše Jenulla za pravičen zdravstveni prispevek
arnecan1 ::
Studio City je v 90s bil kar OK, sem ga redno gledal. Marcel (ki je kasneje prevzel vodenje), je sicer že od začetka bil tečen s svojim prekinjanjem sogovornika in nervozno govorico, ampak oddaja ni bil samo on. Kar je bil "Shitty" na koncu, je nekaj čisto druga in pričakovano ukinjen.
No, če je Erika s svojo ekipo izrazito desno usmerjena, se bi to lahko primerjalo. Pa ni. Marcel je pač skrajni levakar in ima celó oddajo, poimenovano po sebi. Ni na egotripu, sploh. /s
Ja, to mu je Jajo omogočil, ta egotrip. Pomoje je Marcel full vesel, ker so ukinili Studio City, ki ga pa niso zares ukinili, ker ni presedensa, da bi Jajo kaj ukinjal.
Najlepše je Marcela in njegov slog intervjuvanja zaključila Marina Abramović. Epsko. Kar siv je postal v obraz.
FireSnake ::
Revščina:
- 300 000 ljudi živi pod pragom
- stopnja se je poslabšala
pernati blefer prodaja zgodno, da imamo na banki več denarja.
Sama absolutna številka ne pomeni popolnoma nič, ker je to odvisno od mnogih dejavnikov. Infalcije in tako dalje.
pernati blefer, seveda, tega ni sposoben dojeti in razumeti. On gobca na način, da bi on izpadel kako je dober.
Kako je pa nesposoben mu bomo pa že pokazali marca. Februar je že skoraj pri koncu.
- 300 000 ljudi živi pod pragom
- stopnja se je poslabšala
pernati blefer prodaja zgodno, da imamo na banki več denarja.
Sama absolutna številka ne pomeni popolnoma nič, ker je to odvisno od mnogih dejavnikov. Infalcije in tako dalje.
pernati blefer, seveda, tega ni sposoben dojeti in razumeti. On gobca na način, da bi on izpadel kako je dober.
Kako je pa nesposoben mu bomo pa že pokazali marca. Februar je že skoraj pri koncu.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
karafeka ::
Glede bančnih računov bi morali dati ven podatek, koliko procentov jih ima vse te grozne milijarde. Dam roko v ogenj, da bo spet par procentov ljudi imelo toliko kot vsi ostali skupaj.
PROTEINSKI ::
Eni mislijo, da bo po volitvah vse drugače. Še enkrat. Vsak je svoje sreče kovač. Ne pričakujte, da vas ta ali oni reši iz bede.

Scaramouche3 ::
PROTEINSKI je izjavil:
Eni mislijo, da bo po volitvah vse drugače. Še enkrat. Vsak je svoje sreče kovač. Ne pričakujte, da vas ta ali oni reši iz bede.
To noben več ne pričakuje.
Gre se samo za to ali bo Ljubljana Ljubljanistan ali bolj napredna...
nejclp ::
Studio City je v 90s bil kar OK, sem ga redno gledal. Marcel (ki je kasneje prevzel vodenje), je sicer že od začetka bil tečen s svojim prekinjanjem sogovornika in nervozno govorico, ampak oddaja ni bil samo on. Kar je bil "Shitty" na koncu, je nekaj čisto druga in pričakovano ukinjen.
No, če je Erika s svojo ekipo izrazito desno usmerjena, se bi to lahko primerjalo. Pa ni. Marcel je pač skrajni levakar in ima celó oddajo, poimenovano po sebi. Ni na egotripu, sploh. /s
Ja, to mu je Jajo omogočil, ta egotrip. Pomoje je Marcel full vesel, ker so ukinili Studio City, ki ga pa niso zares ukinili, ker ni presedensa, da bi Jajo kaj ukinjal.
Najlepše je Marcela in njegov slog intervjuvanja zaključila Marina Abramović. Epsko. Kar siv je postal v obraz.![]()
Tole me pa zanima. Lahko poveš kje je postal siv v obraz?
https://365.rtvslo.si/arhiv/marcel/1750...
ripmork ::
O lej, uno kar so "ukinili" bo zdej še dražje: Obvezni zdravstveni prispevek bo višji
V ZZZS se meče keš z lopato, namesto v hudobne zavarovalnice grejo zdej dobički direkt v nenasitno državo, pa vedno daljše čakalne vrste... res, fantastično.
(vir: Finance)
V ZZZS se meče keš z lopato, namesto v hudobne zavarovalnice grejo zdej dobički direkt v nenasitno državo, pa vedno daljše čakalne vrste... res, fantastično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
O lej, uno kar so "ukinili" bo zdej še dražje: Obvezni zdravstveni prispevek bo višji
Če bi ostal pri privat zavarovalnicah, bi bil zdaj tam pri 70 eurov. Že spomladi leta 2023 so zavarovalnice stokale, da bi morala bit premija 45 evrov in so jo napovedale za maja 2023 https://www.zurnal24.si/slovenija/gener...
Kanban ::
Če bi ostal pri privat zavarovalnicah, bi bil zdaj tam pri 70 eurov. Že spomladi leta 2023 so zavarovalnice stokale, da bi morala bit premija 45 evrov in so jo napovedale za maja 2023 https://www.zurnal24.si/slovenija/gener...
Tako pa je sedaj javno in netransparentno, kar je premalo pa priteče iz proračuna. Da slučajno ne bi bil prispevek tako visok, kot so zavarovalnice (im tudi sam ZZZS) izračunale da mora biti.
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()
Tole o 70 eurih je seveda navadno nakladanje.
Jaz sem v principu za to, da ni posrednikov vmes. Problem je sam v detajlu, da je država netransparentna, slabo organizirana, koruptivna in nikoli nihče ne odgovarja za vse našteto. Predvsem je pa jama brez dna, ki ob vedno več pobranega denarja vedno slabše deluje.
PS: samo za kontekst: tole glede obveznega zavarovanja govorimo "zgolj" o stotinah milijonov letno. ZZZS poraba raste pa v milijardah!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Tako pa je sedaj javno in netransparentno, kar je premalo pa priteče iz proračuna. Da slučajno ne bi bil prispevek tako visok, kot so zavarovalnice (im tudi sam ZZZS) izračunale da mora biti.
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
Zakaj link na 2023? Tudi prej, ko so bile privat zavarovalnice vpletene, se je dodajalo iz proračuna, v nič manjši meri, glih tolk javno, kaj pa misliš z netransparentno pa ne vem. Saj je znano, kakšne so cifre https://siol.net/novice/slovenija/zzzs-...
Tole o 70 eurih je seveda navadno nakladanje.
Groba ocena, pomoje ne preveč radikalna, če naj bi že leta 2023 plačevali 45 eurov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Pa si prebral, oziroma razumeš prebrano? Ni težko:
In pa še
Kaj misliš, da leto ali dve kasneje pa je tega denarja iz naslova OZP čudežno dovolj?
Samo zaradi preoblikovanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezni prispevek, ki ga bodo državljani s prihodnjim letom plačevali zdravstveni blagajni, na ZZZS za leto 2024 napovedujejo primanjkljaj v višini 140 milijonov evrov.
In pa še
"Ocenjujemo, da je trenutna višina premij 35 evrov za obvezni zdravstveni prispevek prenizka glede na medicinsko inflacijo, ki je okrog devetodstotna. Predvidevamo, da bi se morala povečati vsaj za 10 evrov," je medijem po seji skupščine povedala generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar.
Kaj misliš, da leto ali dve kasneje pa je tega denarja iz naslova OZP čudežno dovolj?
Samo zaradi preoblikovanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezni prispevek, ki ga bodo državljani s prihodnjim letom plačevali zdravstveni blagajni, na ZZZS za leto 2024 napovedujejo primanjkljaj v višini 140 milijonov evrov.
In pa še
"Ocenjujemo, da je trenutna višina premij 35 evrov za obvezni zdravstveni prispevek prenizka glede na medicinsko inflacijo, ki je okrog devetodstotna. Predvidevamo, da bi se morala povečati vsaj za 10 evrov," je medijem po seji skupščine povedala generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar.
Ne, saj pravim, da se doplačuje iz proračuna. Se je tudi prej, ko so bile privat zavarovalnice in se bo še naprej. Ampak nismo več v letu 2023, a nimaš novega materiala?
Tole sem videl že n.krat, amaš mogoče kakšne nove podatke, mlajše od štirih let?
Zgodovina sprememb…
In pa še
Ne, saj pravim, da se doplačuje iz proračuna. Se je tudi prej, ko so bile privat zavarovalnice in se bo še naprej. Ampak nismo več v letu 2023, a nimaš novega materiala?
Torej priznavaš, da je bil takrat predviden dvig dopolnilnega zavarovanja upravičen in povsem skladen z izračuni ZZZS? Še celo zavarovalnicam so povrnili razliko, ker so jim omejili višino prispevka. Le zakaj, če pa je bil dvig samo zato, ker so zavarovalnice požrtne. Sedaj pa se je to pač elegantno naredilo netransparentno in nihče zares ne ve koliko se ga doplača. Storitve iz dopolnilnega se prej namreč niso doplačevale iz proračuna, kot praviš.
Groba ocena, pomoje ne preveč radikalna, če naj bi že leta 2023 plačevali 45 eurov.Pomoje bi jih pri 50 Eurov javnost že zmasakrirala in bi se vse zavarovalnice morale nazaj potegnit (ter poskušale kje drugje noter prinest).
Tole sem videl že n.krat, amaš mogoče kakšne nove podatke, mlajše od štirih let?Žal ne bi vedel za novejše (mogoče so kje), vir slike
PROTEINSKI je izjavil:
Nihče tega ne misli, to samo ti nabijaš.
Gre se za to, da dobimo nekoga, ki bo znal delati z gospodarstvom.
golobja hunta, dokazano, ne zna.
Tole sem videl že n.krat, amaš mogoče kakšne nove podatke, mlajše od štirih let?
Kaj si, do sedaj, izbrskal sam?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Torej priznavaš, da je bil takrat predviden dvig dopolnilnega zavarovanja upravičen in povsem skladen z izračuni ZZZS? Še celo zavarovalnicam so povrnili razliko, ker so jim omejili višino prispevka. Le zakaj, če pa je bil dvig samo zato, ker so zavarovalnice požrtne. Sedaj pa se je to pač elegantno naredilo netransparentno in nihče zares ne ve koliko se ga doplača. Storitve iz dopolnilnega se prej namreč niso doplačevale iz proračuna, kot praviš.
Lol, nimam kaj priznavat. Niso se doplačevale storitve iz dopolnilnega, to bi bilo nesmiselno, zavarovalnice so to plačevale v celoti. In povrnili so jim izgubo, jasno, privat zavarovalnice morajo poslovati z dobičkom ZZZS ni treba. Flikalo se je zdravstveno blagajno. Praviloma je šlo iz proračuna 300 do 400 milijonov, za časa kovida jasno več. Dopolnilno zavarovanje ni isto kot obvezni prispevek in ta se bo zdaj pač zvišal kot vsako leto, ker se letno usklajuje glede na rast plač, se je tudi lani, a boste vsakič skočili v zrak?
Seveda, to mi je vse jasno, ampak tebi še vedno ni jasno, da je ZZZS izračunal, da je bilo že takrat dopolnilno zavarovanje postavljeno 10eur prenizko. Torej ta tvoj komentar "če bi ostal pri privat zavarovalnicah, bi bil zdaj tam pri 70 eurov." so nič drugega kot idiotizem. Ker morda nas toliko stane že sedaj, pa noben ne ve, ker so to lepo zapakirali v cekine, ki padejo "iz državnega proračuna".
To, da se po zakonu prispevek usklajuje z rastjo plač, pa je prav tako še en idiotizem, ker ti stroški pač ne rastejo enako kot naše povprečne plače. Ampak saj to je cilj, da se usklajuje malo, da nejclp & co to lahko prebavijo, ostalo pa pade "iz državnega proračuna".
Lahko mi razložiš še tretji idiotizem: kje so ti bajni dobički z dopolnilnim zavarovanjem, če pa je že ZZZS sam izračunal, da bi OZP že v 2024 morali postaviti na 45eur, da bi bilo dovolj za storitve, ki naj bi jih kril?
To, da se po zakonu prispevek usklajuje z rastjo plač, pa je prav tako še en idiotizem, ker ti stroški pač ne rastejo enako kot naše povprečne plače. Ampak saj to je cilj, da se usklajuje malo, da nejclp & co to lahko prebavijo, ostalo pa pade "iz državnega proračuna".
Lahko mi razložiš še tretji idiotizem: kje so ti bajni dobički z dopolnilnim zavarovanjem, če pa je že ZZZS sam izračunal, da bi OZP že v 2024 morali postaviti na 45eur, da bi bilo dovolj za storitve, ki naj bi jih kril?
Zgodovina sprememb…
Groba ocena, pomoje ne preveč radikalna, če naj bi že leta 2023 plačevali 45 eurov.Pomoje bi jih pri 50 Eurov javnost že zmasakrirala in bi se vse zavarovalnice morale nazaj potegnit (ter poskušale kje drugje noter prinest).
Tole sem videl že n.krat, amaš mogoče kakšne nove podatke, mlajše od štirih let?Žal ne bi vedel za novejše (mogoče so kje), vir slike
Jah, new vem če bi jih javnost zmasakrirala, folk pohlevno plačuje, ker jih mediji in ostali prepričajo, da je to ta prava vsota, če gre pa v blagajno na ZZZS je pa komunizem.
Kaj si, do sedaj, izbrskal sam?
Večino stvari, ki sem jih tukaj napopal. Pa ne iz pet let stare nakopičene zaloge, tako kot vaša stran.
Zgodovina sprememb…
Seveda, to mi je vse jasno, ampak tebi še vedno ni jasno, da je ZZZS izračunal, da je bilo že takrat dopolnilno zavarovanje postavljeno 10eur prenizko. Torej ta tvoj komentar "če bi ostal pri privat zavarovalnicah, bi bil zdaj tam pri 70 eurov." so nič drugega kot idiotizem. Ker morda nas toliko stane že sedaj, pa noben ne ve, ker so to lepo zapakirali v cekine, ki padejo "iz državnega proračuna".
Genijalc, mogoče je teb isti kurac, če plačaš 70 evrov zavarovalnici in se veseliš, da majo profit, ampak en na minimalcu pa pomoje raj plača 37 evrov. Solidarnost jebiga, polnemo proračun, da pomagamo tistim z manj sreče, jaz to podpiram.
Glede teh bajnih dobičkov ne vem kje so, so pa zavarovalnice jokale, ko so jim odvzeli dopolnilno, ziher ne bi, če bi imele izgubo.
Aha no pa smo ugotovili kje tiči zajec. Jaz pa podpiram transparentno porabo denarja in sedaj je te transparentnosti še manj. Vsaj dokler ne boš o teh bajnih dobičkih pričaral kaj bolj konkretnega od "ne vem kje so".
Aha no pa smo ugotovili kje tiči zajec. Jaz pa podpiram transparentno porabo denarja in sedaj je te transparentnosti še manj. Vsaj dokler ne boš o teh bajnih dobičkih pričaral kaj bolj konkretnega od "ne vem kje so".
Kako naj vem, a vodim kakšno privat zavarovalnico? V proračun pač vsak prispeva različno, nekateri več, nekateri manj in tistim, ki plačujejo manj je verjetno bolj fajn, če je obvezni prispevek nižji, kot bi bila zavarovalna premija. Eni majo recimo raka, pa počrpajo iz ZZZS blagajne (flikane iz proračuna) več, eni pa manj, četudi taisti prispevajo več v proračun. Huda krivica, anede?
Z dobički zavarovalnic si tako glasen, da sem bil prepričan, da imaš kaj več od "ne vem kje so". Sploh po tem, ko ti z ZZZSjevimi številkami pokažem, da premija, ki so jo hotele računati zavarovalnice, ni nič višja od tiste, ki jo je hotela ZZZS (in nato solidarno dobila po drugi poti).
Long story short, stroški za OZP so precej višji, kot je premija. Nekateri jih solidarno preko drugih davkov že sedaj plačujemo več, drugi pa manj. Mit o bajnih dobičkih iz naslova dopolnilnega zavarovanja, pa je očitno zgolj to - mit.
Long story short, stroški za OZP so precej višji, kot je premija. Nekateri jih solidarno preko drugih davkov že sedaj plačujemo več, drugi pa manj. Mit o bajnih dobičkih iz naslova dopolnilnega zavarovanja, pa je očitno zgolj to - mit.
Zgodovina sprememb…
Z dobički zavarovalnic si tako glasen, da sem bil prepričan, da imaš kaj več od "ne vem kje so". Sploh po tem, ko ti z ZZZSjevimi številkami pokažem, da premija, ki so jo hotele računati zavarovalnice, ni nič višja od tiste, ki jo je hotela ZZZS (in nato solidarno dobila po drugi poti).
O dobičkih zavarovalnic si ti začel kričat, ne vem, zakaj bi mene to sploh zanimalo? Jaz podpiram solidarnost, kaj češ, lahko še parkrat ponovim, kar sem povedal. Privat zavarovalnice pač ne delajo zarad solidarnosti, bi bilo neumno.
Jah, pol pa fino, da jih je država odrešila tega bremena, da so moral dodatno zavarovanje rihtat brez dobička, reveži.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Če smo že pri tem, vsako zavarovanje je po definiciji solidarno. Vsi plačujejo in vsi upajo da ne bojo potrebovali.
Samo da privat zavarovanje je pošteno, zzzs pa ne.
Samo da privat zavarovanje je pošteno, zzzs pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Daniel ::
Sc0ut ::
Pa kako je premalo? od plače nam za zdravstvo trgajo orng kolač, pa je še kar premalo. To pa zato ker bo UKC dal za en povpj 5 enot, zasebnik pa 1 enoto. Razlika 4 enot v javnem zdravstvu pa gre v vile, jahte,...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
tako kot vaša stran.
In spet bi lepil nalepke in bil nestrpen?
Pa tako polna usta so vas vključevanja, strpnosti in dialoga.
Ni vsak, ki je prosti golobji hunti v enem predalu. Ti uspe to skapirati? Ali je preveč?
tako kot vaša stran.
In spet bi lepil nalepke in bil nestrpen?
Pa tako polna usta so vas vključevanja, strpnosti in dialoga.
Ni vsak, ki je prosti golobji hunti v enem predalu. Ti uspe to skapirati? Ali je preveč?
ja lej,jaz vas težko ločim, če pa vsi nabijate isto. A maš kakšne posebne specifike, ki te ločijo od ostalih na desni?
A si razsvetljeni centrist, ki je nekritičen do desnice in nabija isto, kot najhujši desnjakarji?
plus, tudi ti si nekaj pomešal, jaz nikoli nisem zagovarjal absolutne strpnosti, zagovarjam absolutno nestrpnost do nestrpnosti.
postavil sem konkretno vprašanje, a mogoče nisem? bi blo fino, da se to razreši, da ne bo nesporazumov v prihodnosti. sem levak, jasno sem se opredelil, firesnake je pa enigmatičen, a pol ni desnjak, ali kaj?
ja lej,jaz vas težko ločim, če pa vsi nabijate isto.
Jaz v večini dam vir in potem pograjam neumnost, ki jo je hunta naredila.
Da, tako preprosto je to.
Kaj pišejo drugi je meni vseeno.
ja,
A maš kakšne posebne specifike, ki te ločijo od ostalih na desni?
A si razsvetljeni centrist, ki je nekritičen do desnice in nabija isto, kot najhujši desnjakarji?
harmonkar9 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Vidim kam to gre. Če je komunizem slab, je enako slab kot nacizem in bomo oboje izenačili.
Nacizem in komunizem sta oba izredno slaba, ja. Krvav kolektivizem v dveh izvedbah. Kot je @arnecan1 lepo prikazal, sta nekaj časa lepo paktirala in terorizirala svet, dokler se nista zarotila en proti drugemu.
Komunizem je bil bolj nevaren, to so že antikomunisti vedeli preden so velik del Evrope združili še z enim obrambnim paktom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
enavlaka ::
Sc0ut ::
Pa kako je premalo? od plače nam za zdravstvo trgajo orng kolač, pa je še kar premalo. To pa zato ker bo UKC dal za en povpj 5 enot, zasebnik pa 1 enoto. Razlika 4 enot v javnem zdravstvu pa gre v vile, jahte,...
Dej pokaž kok ti trgajo, da ne bo ostalo sam pri besedah. Bo šlo ?
prispevek za zdr zavarovanje 540 eur. Pa moram 1 leto čakati na pregled kožnih znamenj, pa otrok 3 leta na 1. obisk ortodonta. Tako da dam dodatnih 90 eur samoplačniško za pregled in sub 100eur še za odstranitev.
Če te razumem, nam trgajo še premalo, ali kako to misliš? Se tudi ne strinjaš s tem da se material v javnem zdravstvu preplačuje?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
arnecan1 ::
Najlepše je Marcela in njegov slog intervjuvanja zaključila Marina Abramović. Epsko. Kar siv je postal v obraz.![]()
Če imaš črno-belo televizijo, pač ne vidiš.
Ali pa črno-bel pogled na svet https://www.metropolitan.si/scena/kultu...
P.S.: Tudi jaz sem kot otrok misli, da je Tito neke vrste super-duper Kim Džong Un, samo potem kot starejši to pač prerasteš. No, vsaj večina ljudi.
ja,A maš kakšne posebne specifike, ki te ločijo od ostalih na desni?
To je konkretno vprašanje?
Preberi še trikrat in mi podaj mnenje o tvojem pisanju.
Jaz sem jaz. Čemu bi se moral primerjati z drugimi? Čemu (spet) zeliš predalčkati?
Glede drugega dela je največ, kar ti lahko povem: ravno levakarske laži, ki sem jih prebral tukaj gori so me prepričale, da volim desno.
Toliko zavajanj, manipulacij in laži, kot prihaja iz leve ... to ni normalno.
Pa ti komot spljuvam tudi vse na desni, ker niso nobeni angelčki. So pa veliko manjše zlo.
Ja, zlo. Ko gledaš vrečko in podobne, to te pri kosteh zmrazi, kakšna zloba veje iz teh oseb.
Utk ::
Še zmeraj ne razumem zvišanja zarad dodatnega zavarovanja.
Zavarovalnice so pobirale 35 evrov in imele ogromen dobiček, se pravi, da je strošek bil v resnici kolk, 25 evrov? Zdaj gre prispevek na 40 praktično, pa vseeno bo šlo iz proračuna še več kot prej.
Zavarovalnice so pobirale 35 evrov in imele ogromen dobiček, se pravi, da je strošek bil v resnici kolk, 25 evrov? Zdaj gre prispevek na 40 praktično, pa vseeno bo šlo iz proračuna še več kot prej.
pernato je spet gobcal:
Vir.
pernati spet napada. Ravno on je tisti, ki ne razume gospodarstva- Nobenega signala iz gospodarstva ne posluša.
Nadalje: manjšo obremenitev plač je ravno on ukinil. In je stranka SD kasneje priznala, da je to bila napaka.
Minimalna plača bi DANES bila 1050€, če on ne bi tega ukinil (to je izračunala GZS).
Ta tip se zlaže takoj, ko gobec odpre. Prava "kača" je ta človek.
Golob je dejal, da desnica "vedno obljublja raj na zemlji s tem, ko bo davke znižala. Nikoli pa ne pove, komu bo vzela." Pojasnil je, da v uspešnih podjetjih nimajo težav z minimalno plačo, ker njihovi zaposleni ne prejemajo minimalne plače. "V teh podjetjih so najbolj pozdravili prejšnji teden sprejeti zakon o udeležbi delavcev pri dobičku. Kaj se je zgodilo? Ta zakon v resnici zelo razbremenjuje ravno plače srednjega razreda najbolj, najbolj produktivne," je povedal Golob. Dodal je, da desnica ne razume gospodarstva, "obljublja pa stvari, ki jih ni sposobna nikoli uresničiti".
Vir.
pernati spet napada. Ravno on je tisti, ki ne razume gospodarstva- Nobenega signala iz gospodarstva ne posluša.
Nadalje: manjšo obremenitev plač je ravno on ukinil. In je stranka SD kasneje priznala, da je to bila napaka.
Minimalna plača bi DANES bila 1050€, če on ne bi tega ukinil (to je izračunala GZS).
Ta tip se zlaže takoj, ko gobec odpre. Prava "kača" je ta človek.
Če imaš črno-belo televizijo, pač ne vidiš.
Ali pa črno-bel pogled na svet https://www.metropolitan.si/scena/kultu....
A, sem si mislil, da ti je moral nekdo drug povedat, kaj moraš misliti.
P.S.: Tudi jaz sem kot otrok misli, da je Tito neke vrste super-duper Kim Džong Un, samo potem kot starejši to pač prerasteš. No, vsaj večina ljudi.
Viš, jaz pa tega nikoli nisem mislil. Zgleda sta me starša drugače vzgajala. Al mam pa možgane drugače natrenirane. Tudi k verouku sem hodil (in postavljal neumna vprašanja, da je bila kratkovidna nuna vsakič malce živčna), pa niti enkrat nisem pomislil, da bog obstaja.
ja,A maš kakšne posebne specifike, ki te ločijo od ostalih na desni?
To je konkretno vprašanje?
Preberi še trikrat in mi podaj mnenje o tvojem pisanju.
Jaz sem jaz. Čemu bi se moral primerjati z drugimi? Čemu (spet) zeliš predalčkati?
Glede drugega dela je največ, kar ti lahko povem: ravno levakarske laži, ki sem jih prebral tukaj gori so me prepričale, da volim desno.
Toliko zavajanj, manipulacij in laži, kot prihaja iz leve ... to ni normalno.
Pa ti komot spljuvam tudi vse na desni, ker niso nobeni angelčki. So pa veliko manjše zlo.
Ti lahko predalčkaš mene, jaz pa tebe ne smem? Si pa res en hecko. Še tega si ne upaš povedat, koga boš volil.
Še zmeraj ne razumem zvišanja zarad dodatnega zavarovanja.
Še sreča, da je država vskočila in zavarovalnice rešile bremena, ki jim je prinašal izgubo.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Gre podjetnikom v Sloveniji res tako slabo? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 9259 (825) | Daniel |