Forum » Loža » Testi čustvene inteligence
Testi čustvene inteligence
enemon ::
Pred kratkim sem v okviru kandidature za delovno mesto moral rešiti test čustvene inteligence. Bil je sklop vprašanj, kjer si moral napisati, kako se počutiš ob zavisti in na lestvici od 1 do 5 označiti od bolj modro do bolj oranžno od bolj visok do bolj nizek od toplo do hladno itd. Zdaj ne vem, ali je z mano kaj narobe, ampak v bistvu ko čutim zavist, sem zavisten, ampak zavist se mi ne prikazuje v barvah. Ali dejansko kdo čustva zaznava v barvah?
Kakšno je vaše mnenje o teh testih čustvene inteligence, mislite, da dejansko kaj povejo o človeku?
Kakšno je vaše mnenje o teh testih čustvene inteligence, mislite, da dejansko kaj povejo o človeku?
mtošev ::
Pravilno si torej razbral, da gre za skalo od 1 do 5, ni pa ti jasno, zakaj so bile uporabljene barve?
Tukaj ti ne primanjkuje čustvene inteligence.
Tukaj ti ne primanjkuje čustvene inteligence.
Če ni skrivnost, v katerem podjetju ali branži se pa grejo te čirule čarule?
Ena kadrovska agencija ima tole za vsako pozicijo, pri kateri posredujejo.
Pravilno si torej razbral, da gre za skalo od 1 do 5, ni pa ti jasno, zakaj so bile uporabljene barve?
Tukaj ti ne primanjkuje čustvene inteligence.![]()
Če ciljajo na to, da je oranžna topla, modra hladna, potem se stvari podvajajo, ker imaš tudi posebej lestvico toplo hladno. Torej povej potem ti, kaj občutiš ob zavisti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
mtošev ::
Preskušajo širino tvojega besednjaka oz. razgledanost.
https://fran.si/iskanje?View=1&Query=mo...
Brez da dobim vprašalnik pred nos ti ne morem odgovoriti, tako da sem kar moder od zavisti, ker si si ga lahko ogledal.
https://fran.si/iskanje?View=1&Query=mo...
Brez da dobim vprašalnik pred nos ti ne morem odgovoriti, tako da sem kar moder od zavisti, ker si si ga lahko ogledal.
Ampak reče se, da si zelen od zavisti. Moder pomeni, da si pameten. 
Na to foro je pač, katero barvo občutiš, ker naj bi sodobna psihologija ugotovila, da je doživljanje čustev povezano z barvami.
Na to foro je pač, katero barvo občutiš, ker naj bi sodobna psihologija ugotovila, da je doživljanje čustev povezano z barvami.
tony1 ::
Izjemno je zanimivo, da firme, ki imajo najvišje plače takih neumnosti s kandidati ne počnejo.
Prepogosto se izkaže, da se te reči počne ker kadrovska upravičuje svoj obstoj (dejansko sem že srečal srednje veliko firmo, ki je samo za te sorte testiranj imela zaposlenega psihologa... Testi so bili pa fotokopirani, iz leta 1950 in popisani s pravilnimi odgovori
), češ da nekaj pa le delajo, kadrovska prelaga odgovornost, ker ne znajo presoditi, ali je kandidat, ki sedi pred njimi vsaj približno ustrezen za pozicijo, ali firma (neka živina) tako pere denar lastnikov (in ga kanalizira v nek drug žep, mediji so pisali, da si je tako nov mandat za pozicijo zagotovil direktor AKOSa), ali pa le delajo uslugo znancu, ki te teste izvaja...
Prepogosto se izkaže, da se te reči počne ker kadrovska upravičuje svoj obstoj (dejansko sem že srečal srednje veliko firmo, ki je samo za te sorte testiranj imela zaposlenega psihologa... Testi so bili pa fotokopirani, iz leta 1950 in popisani s pravilnimi odgovori
free_rider ::
OP, jaz imam že problem z besedno zvezo "čustvena inteligenca".
Razumem navadno inteligenco in kaj pomeni. Ampak za čustveno pa mislim, da je na sploh napačna kombinacija besed.
Bolj ustrezno bi bilo čustveno zavedanje. Ker ne vem zakaj je v nekem smislu nek čustven odziv bolj ali manj inteligenten od alternativnega. IMO so že od nekdaj problemi z merjenjem te t.i. "čustvene inteligence". Je pa v modernem svetu nekako zmeraj bolj čislana. Tega ne razumem najbolje, najbrž nimam dovolj ČI.
Razumem navadno inteligenco in kaj pomeni. Ampak za čustveno pa mislim, da je na sploh napačna kombinacija besed.
Bolj ustrezno bi bilo čustveno zavedanje. Ker ne vem zakaj je v nekem smislu nek čustven odziv bolj ali manj inteligenten od alternativnega. IMO so že od nekdaj problemi z merjenjem te t.i. "čustvene inteligence". Je pa v modernem svetu nekako zmeraj bolj čislana. Tega ne razumem najbolje, najbrž nimam dovolj ČI.
Imagine there's no religion :)
fikus_ ::
Če je beseda "inteligenca" zraven, je zadeva takoj bolj inteligentna. Podobno kot "umetna inteligenca".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Miki N ::
OP zakaj izgubljati čas, pokaži jim par legendarnih tem na Sloteh in potem samo še pomežikni.
Čustvena inteligenca? Biach please.
Čustvena inteligenca? Biach please.
gen Maister ::
free_rider je izjavil:
OP, jaz imam že problem z besedno zvezo "čustvena inteligenca".
Nisem prepričan, da razumeš "navadno" inteligenco!? No, lahko pa tudi, da jo!
Inteligenca NI/je isto kot pamet! Pa tako marsikdo to enači!!
Inteligenca je pač količnik, se pravi ulomek. Zgoraj, v imenovalcu se prikaže tvoje stanje (testa oz. št točk, ki si ga osvojil oz zbral na testu), v imenovalcu spodaj pa je povprečno (ali pričakovano število točk za tvoja leta, starost, izobrazbo...)
Če torej to "navadno" inteligenco (pameti, ravnanja in pričakovanja) razcepiš z neko prizmo, tako kot na primer belo svetlobo, dobiš mavrične odtenke svetlobe iz katerih je sestavljena!
Zdaj, katera barva, oranžna ali modra predstavlja 'čustveno' inteligenco, pa ne sprašuj mene!!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | V zadnjih petih letih si je življenje vzelo 23 mladoletnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5428 (3278) | JanBrezov |
| » | Izražanje čustevOddelek: Loža | 2118 (1399) | ginekk |
| » | iq test (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14098 (12602) | PrimozR |
| » | EQ (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7725 (6326) | DoloresJane |