Forum » Loža » Pomivalni stroj piska oz. žvižga
Pomivalni stroj piska oz. žvižga
SVGA ::
Pozdravljeni,
pomivalni stroj (polovični/mali "Candy CDP 2L949W") je pred nekaj pranji pričel tekom programa piskat oz. žvižgat (spuščat visokofrekvenčni zvok). To traja tudi po minuto ali več, večkrat tekom trajanja programa, zveni kot bi bilo kaj zamašeno ali kaj podobnega. Pogledal sem filter in luknjice na tistih "propelerjih" kjer voda šprica ven (zgornjih in spodnjih), vidno ni nič zamašenega.
Ima kdo podobne izkušnje? Se lahko strj pokvari, poči cev, spušča? Bi bilo za klicati serviserja al ni panike?
Hvala.
pomivalni stroj (polovični/mali "Candy CDP 2L949W") je pred nekaj pranji pričel tekom programa piskat oz. žvižgat (spuščat visokofrekvenčni zvok). To traja tudi po minuto ali več, večkrat tekom trajanja programa, zveni kot bi bilo kaj zamašeno ali kaj podobnega. Pogledal sem filter in luknjice na tistih "propelerjih" kjer voda šprica ven (zgornjih in spodnjih), vidno ni nič zamašenega.
Ima kdo podobne izkušnje? Se lahko strj pokvari, poči cev, spušča? Bi bilo za klicati serviserja al ni panike?
Hvala.
- spremenil: SVGA ()
Tody ::
Moj sicer ni žvižgal ampak nehal delat. Serviser je rekel da je vodni kamen nalil čistilo in ga eno uro pucal... Nekje se ti je nabral kamn...
David Mayer ::
Tule za začetek, sicer pa:
Vzrok,Opis in Preverjanje
1. Zamašitev obtočne črpalke ali filtra,"Visokofrekvenčni zvok se lahko pojavi, ko obtočna črpalka (ki poganja vodo do brizgalnih rok) deluje ""na suho"" ali je njen rotor delno zamašen z majhnimi delci (koščice, zlomljeno steklo, folija, nalepka). Čeprav ste preverili filtre in brizgalne roke, se lahko zamašitev nahaja globlje v ohišju črpalke."
2. Tuje telo v črpalki,"Majhen kos stekla, trde plastike, ali celo žica od gobice se je morda zataknil med rotorjem in ohišjem črpalke. To lahko povzroči glasno žvižganje in celo obremeni motor."
3. Poškodba/obraba ležajev motorja črpalke,"Sčasoma se lahko ležaji motorja obrabijo. Če se zvok pojavi ob vsakem zagonu črpalke, tudi ko voda teče, je to lahko znak obrabe ležajev motorja obtočne črpalke."
4. Težava z ventili za vodo,"Žvižganje lahko povzroča tudi vstopni ventil za vodo, če je delno zamašen z vodnim kamnom ali ima mehansko okvaro in ne sprošča vode enakomerno, kar ustvarja hrup."
5. Zamašena odtočna cev/sifon,"Čeprav je to manj pogost vzrok za žvižganje, lahko zamašitev odtoka vpliva na pravilno izčrpavanje in posledično na delovanje odtočne črpalke, ki se lahko začne naprezati."
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | pralni strojOddelek: Loža | 1484 (775) | polozweii |
| » | Obtočna črpalka in bojlerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5164 (2079) | fikus_ |
| » | Popravilo pomivalnega stroja CandyOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7709 (6730) | rebro |
| » | Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44834 (42894) | Pyr0Beast |
| » | Pumpa za vodno od centralneOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3864 (3614) | DJroky |