» »

Računalnik kar naprej znova in znova zaganja

Računalnik kar naprej znova in znova zaganja

adro3si ::

Imam en problem. Računalnik se mi kar naprej znova poganja, ker laufa po 24h na dan, se mi zdi to že zelo moteče(pije mi živce, ko 100 pijavk). Zaženem rač. in ta se ponovno zažene kot da bi pritisnil gumb reset, (ponovno se zažene, ko se mu zapaše- in ne ob točno določenem času), včasih se ponovno zažene že takoj go vlkjučim. In ne da bi se samo enkrat ponovno pognal, včasih to naredi 30-krat v minuti, včasih 30-krat v celem dnevu. Naložil sem še tretji windows in v vseh treh počne enako. Pa sem že tud probal ga malo spucat(oćistil sem prah)...
Zato bi vas prosil bi vas če mi pomagate, ker bom drugače znorel.

Moj računalnik:
-Windows XP Pro z SP1 in SP2, Longhorn 4051 BETA, XP pro z SP1 vse Angleško
-AMD Athlon XP 2000+,
-plata Gygabyte,
-1024 MB DDR rama,
-Radeon 9600 pro 128 DDR(zamenjal sem ventilatorček- hladinlnik, ker je bil prejšnji preslab in ne nisem navijal grafične),
-sound blaster live! Value
-380 GB HDD (2x 120GB Maxtor, 1x 80GB , 1x 60GB)
-napajalnik 420W
  • spremenil: adro3si ()

DMouse ::

Ker se dogaja pri vseh in to na random, verjetno niso krivi gonilniki, ampak hardware. Si v BIOSU že kaj friziral? Zaenkrat lahko stestiraš ram z memtest, če po enodnevnem testiranju ne bo pokazalo nobene napake, pa si na list prepiši bios nastavitve, nato pa izberi "Load fail-safe defaults" (ali nekaj podobnega) ter poročaj če se je zadeva popravila. Če se je, lahko potem posamično vklapljaš pohitritve ter sproti preverjaš kako je s stabilnostjo.

ugotovil sem da je za vse bil kriv moj novi napajalnik(420W) nadomestil sem ga s starejšim(300W), vendar sem moral odklopit 2 diska

a

link_up ::

"-Windows XP Pro z SP1 in SP2, Longhorn 4051 BETA, XP pro z SP1 vse Angleško"

ej tega pa ne stekam
:\

mikkaa ::

mogoče bi si upal kaj stavit da bo spet začel pc restartat...

mel sem iste probleme pa še eno par kolegov tudi... prišli smo do zaključka da je bil kriv procesor amd XP..

sem zamenjal zdaj je pa vredu...

stromar ::

Ti podatki o wattaži napajalnikov so bolj bullshit. Sem imel primer, ko sem razstavljal en napajalec 230W, kjer je pisalo, da ima na 12V 9A, na 5V 25A in na 3.3V 14A. Takoj mi je blo sumljivo, in sem malo pogledal za datasheete od usmerniških diod. Prišel sem do zaključka, da je na 12V veji dioda z maksimalnim tokom 3A, na 5V pa 16A-s tem, da je bila 3.3V linija z regulatorjem znižana iz 5V veje. Torej novi podatki napajalca: 12V 3A, 5V + 3.3V 16A

aha, meni se ni več restartal samo včasih ko špilam igrce, ki uparbljajo antialiasing mi zašteka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preizkus napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373611 (3207) Brane2
»

Bo 300W napajalc dovolj za...

Oddelek: Strojna oprema
372191 (1284) laaz
»

nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
302271 (1800) Boki_
»

PC napajalnik kot napajalnik za vrtalni stroj?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161796 (1565) stromar
»

Nujno potrebujem nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
382188 (1620) Dr_M

Več podobnih tem