Forum » Informacijska varnost » Onemogočite googlu, da vaše podatke uporabi za učenje AI
Onemogočite googlu, da vaše podatke uporabi za učenje AI
FireSnake ::
Google se je na tiho odločil, da bo vaše podatke uporabil za učenje.
Seveda je zadeva privzeto omogočena.
Tukaj so podrobnosti in navodila, kako to izklopite:
Vir
Vir2
All users:
1. Go to Gmail Settings -> "General" tab
2. Uncheck "Turn on smart features in Gmail, Chat, and Meet"
3. Press "Manage Workspace smart feature settings"
4. On the popup window, disable all functions.
Workspace Administrators:
Go to Menu Account > Account settings > Smart features for Google Workspace.
Choose "Set a default" and make sure ALL checkboxes are disabled.
Finally, educate and warn all users NOT to click on the "enable" banners or enable individually.
Seveda je zadeva privzeto omogočena.
Tukaj so podrobnosti in navodila, kako to izklopite:
Vir
Vir2
All users:
1. Go to Gmail Settings -> "General" tab
2. Uncheck "Turn on smart features in Gmail, Chat, and Meet"
3. Press "Manage Workspace smart feature settings"
4. On the popup window, disable all functions.
Workspace Administrators:
Go to Menu Account > Account settings > Smart features for Google Workspace.
Choose "Set a default" and make sure ALL checkboxes are disabled.
Finally, educate and warn all users NOT to click on the "enable" banners or enable individually.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
- spremenilo: FireSnake ()
kamiKaZaA ::
Ravno včeraj sem se prijavil v en Gmail račun, katerega imam "za vse ostalo", da mi ga ne ukinejo in videl, da se več kot 15 mesecev nisem prijavil (mislim, da je meja 18 mesecev) in mi je metalo ta pojavna okna, kjer sem 2x zavrnil to, hkrati pa nisem vedel zakaj se gre? 
Drugače pa hvala, morem sedaj preveriti kako imam v primarnem Gmailu (s pravim imenom in priimkom), se pa ne spomnim, da bi me spraševalo za dovoljenja (upam, da ni privzeto sam vklopil), ker vedno vse zavračam, ko mi nekaj ponuja. Isto počnem na Yahoo mail. Nočem nobenih novitet ali kakšnih novih bombončkov.
Drugače pa hvala, morem sedaj preveriti kako imam v primarnem Gmailu (s pravim imenom in priimkom), se pa ne spomnim, da bi me spraševalo za dovoljenja (upam, da ni privzeto sam vklopil), ker vedno vse zavračam, ko mi nekaj ponuja. Isto počnem na Yahoo mail. Nočem nobenih novitet ali kakšnih novih bombončkov.
noranyz ::
You can limit how much of your data Google uses for AI training by adjusting your account settings. Go to Google Account -> Data & Privacy -> History Settings and turn off Web & App Activity, YouTube History, and Personalized Ads. This doesn't stop everything, but it significantly reduces how much personal data is fed into their AI systems.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: NuMaN ()
starfotr ::
Google v vsakem primeru vse podatke, ki jih ima uporabi za treniranje. Tudi če označiš, da tega ne smejo delat. To je samo pesek v oči za ljudstvo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | YOUTUBE ne odpira večOddelek: Mobilne tehnologije | 1845 (534) | sbawe64 |
| » | Zastonjkarjem na G Suite bo odklenkalo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 45962 (27995) | _Denny_ |
| » | Qualcomm predstavil novi čip Snapdragon 888Oddelek: Novice / Procesorji | 6323 (3813) | Valvoline |
| » | kako odkleniti LG G5?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2897 (2285) | louser |
| » | win srv 2003 - file sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2325 (1490) | Eureka |