» »

Onemogočite googlu, da vaše podatke uporabi za učenje AI

Onemogočite googlu, da vaše podatke uporabi za učenje AI

FireSnake ::

Google se je na tiho odločil, da bo vaše podatke uporabil za učenje.
Seveda je zadeva privzeto omogočena.

Tukaj so podrobnosti in navodila, kako to izklopite:
Vir
Vir2

All users:
1. Go to Gmail Settings -> "General" tab
2. Uncheck "Turn on smart features in Gmail, Chat, and Meet"
3. Press "Manage Workspace smart feature settings"
4. On the popup window, disable all functions.

Workspace Administrators:
Go to Menu Account > Account settings > Smart features for Google Workspace.
Choose "Set a default" and make sure ALL checkboxes are disabled.
Finally, educate and warn all users NOT to click on the "enable" banners or enable individually.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
  • spremenilo: FireSnake ()

kamiKaZaA ::

Ravno včeraj sem se prijavil v en Gmail račun, katerega imam "za vse ostalo", da mi ga ne ukinejo in videl, da se več kot 15 mesecev nisem prijavil (mislim, da je meja 18 mesecev) in mi je metalo ta pojavna okna, kjer sem 2x zavrnil to, hkrati pa nisem vedel zakaj se gre? :D

Drugače pa hvala, morem sedaj preveriti kako imam v primarnem Gmailu (s pravim imenom in priimkom), se pa ne spomnim, da bi me spraševalo za dovoljenja (upam, da ni privzeto sam vklopil), ker vedno vse zavračam, ko mi nekaj ponuja. Isto počnem na Yahoo mail. Nočem nobenih novitet ali kakšnih novih bombončkov.

noranyz ::

You can limit how much of your data Google uses for AI training by adjusting your account settings. Go to Google Account -> Data & Privacy -> History Settings and turn off Web & App Activity, YouTube History, and Personalized Ads. This doesn't stop everything, but it significantly reduces how much personal data is fed into their AI systems.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Google v vsakem primeru vse podatke, ki jih ima uporabi za treniranje. Tudi če označiš, da tega ne smejo delat. To je samo pesek v oči za ljudstvo.

Sindrom ::

Jaz točno zaradi takšnih stvari GMaila ne uporabljam že vsaj 10 let, Google iskalnika pa kake 4 ali 5 let.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

David Mayer ::

Uporabljam gmail, ker ŽAL nimam ničesar skrivati, če pa imam, pa tako na slo-tech izveste prvi. :D

Ales78 ::

noranyz je izjavil:

You can limit how much of your data Google uses for AI training by adjusting your account settings. Go to Google Account -> Data & Privacy -> History Settings and turn off Web & App Activity, YouTube History, and Personalized Ads. This doesn't stop everything, but it significantly reduces how much personal data is fed into their AI systems.

Lol, a to misliš, da dejansko deluje? S tem samo googlu rečeš, da skrije, pred tabo, da uči AI s tvojimi podatki.

Ni nekih "just click here" rešitev. Ven moraš iz Googlih krempljev in to ni več tako lahko.

starfotr je izjavil:

Google v vsakem primeru vse podatke, ki jih ima uporabi za treniranje. Tudi če označiš, da tega ne smejo delat. To je samo pesek v oči za ljudstvo.

+1

David Mayer je izjavil:

Uporabljam gmail, ker ŽAL nimam ničesar skrivati, če pa imam, pa tako na slo-tech izveste prvi. :D

Imaš, brez skrbi. Samo ne veš še, na kakšen način bo Google to zlorabil. Bo vplivanje na tvoje glasovanje na volitvah ali bo mogoče tvoje zdravstvene interese prodal zavarovalnicam, da ti "pravilno" nastavijo premijo. Mogoče bo pomagal prodajalcu avtomobilov, ravno prav naviti ceno, pomagal Bookingu skriti "prepoceni" stanovanja zate. Potenciala je kolikor hočeš. Facebook je posredno, samo s podatki, zagrešil Brexit.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

feryz ::

Sindrom je izjavil:

Jaz točno zaradi takšnih stvari GMaila ne uporabljam že vsaj 10 let, Google iskalnika pa kake 4 ali 5 let.
Ufff, ti si pa rešil sebe in svet. Ker ne uporabljaš uporabnih stvari. Blagor tebi.

Verjetno samo misliš, da ne uporabljaš gugla. Ker ga uporabljajo vsi, tudi tisti, ki jih ti uporabljaš namesto gugla.
In mogoče celo naivno misliš, da gugl ne ve nič o tebi. Čeprav ve ravno toliko ali pa še več, kot če bi ga uporabljal.

Tukaj prisotni imajo prav. Gugl, ne glede na kljukice, vsemu sledi, ne sme pa določenih zadev dati ven, če si tako označil.
Po drugi strani, če ga nimaš, nisi nič označil, da ne smejo uporabiti, torej smejo vse tvoje uporabiti.

feryz je izjavil:

Sindrom je izjavil:

Ufff, ti si pa rešil sebe in svet. Ker ne uporabljaš uporabnih stvari. Blagor tebi.

Gmail ni uporabna stvar. Je stvar, ki jo uporabljajo tisti, ki ne znajo ali ne zmorejo drugače. Podobno kot hojca.

feryz je izjavil:

Verjetno samo misliš, da ne uporabljaš gugla. Ker ga uporabljajo vsi, tudi tisti, ki jih ti uporabljaš namesto gugla.
In mogoče celo naivno misliš, da gugl ne ve nič o tebi. Čeprav ve ravno toliko ali pa še več, kot če bi ga uporabljal.

To pač ne drži. Dovolj je, da ima vse delčke informacij, pa jih ne more vezati na eno osebo ali povezati skupaj.

Tako, kot imate vsi na tem forumu, vse delče mojih zapisov, za 20 let nazaj, pa jih ne morete povezati z enim prejšnjim nickom (nekaj si domišljate, jaz se pa režim "detektivom"), kaj šele vsem, da o osebni identiteti sploh ne govorim.

Tako, kot pri predsnowdenskim "nimam nič za skrivat", gre za razne normije, ki si ne morejo sami pomagat, potem pa se tolažijo, da si drugi tudi ne morejo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

alternative ::

Sumim, da bodo te kljukice učinkovale podobno, kot ugašanje ikonice "location" na google android telefonu. Ta nastavitev namreč učinkuje le na 3rd party aplikacije.

Nekateri so mnenja, da se bodo ubranili deljenja svoje lokacije s preklopom telefona v letalski način. Napaka, izključijo se le oddajniki, sprejemniki (gps, wifi in bt triangulation, kompas, žiroskop...) delujejo nemoteno in zgodovina lokacij se odda za nazaj, ko letalski način izključimo.

Op, če pomaga, ne vem - zelo verjetno ne kaj dosti, tolažba mogoče nekaj velja - zelo verjetno si pa tako prepozen.

Ampak ne pozabiti tudi tega in še česa drugega.

Čips pa le kupujte z gotovino, če drugega ne :D

Sindrom ::

feryz je izjavil:

Glej, jaz sem se v svojem življenju na spletu naučil, da nima smisla izgubljati časa s takšnimi ljudmi, kot si ti. Nekateri ste pač na smrt prepričani, da imate vedno vse prav in da se mora svet vrteti po vaše, tisti, ki pa se tega ne držijo, pa so takoj krivoverci. Želim si, da bi ljudje bili bolj vešči kar se tiče svojih podatkov in zasebnosti na spletu, ne pa, da avtomatsko vpisujejo vsak podatek, ki ga spletna stran zahteva od njih. Pa da ne govorim kaj vse se počne na fejsbuku (mimo grede, tega tudi ne uporabljam).

In vendar se kljub temu motiš in motiš. Namesto google uporabljam iskalnik Qwant, ki je na začetku v ozadju sicer res uporabljal iskalnik Bing, sedaj pa razvija oz. že ima svojo neodvisno evropsko infrastrukturo skupaj z iskalnikom Ecosia. Tudi google ne ve prav veliko o meni, če sploh kaj. Npr. če na njem iščeš moje ime in priimek, boš dobil prikazanih natanko 0 rezultatov o meni.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Podatki vpišeš, vprašanje le, če avtentične, recimo zelo popularno letnico rojstva 1.1.2000 ali kaj podobnega, kakšen poseben ime in priimek, itn. Zanimivo ali ne, meni ljudje čestitajo, da se tako malo najde o meni na spletu, jaz pa bolj mislim samo to, da nisem zares zanimiv... :D

gen Maister ::

Ales78 je izjavil:

noranyz je izjavil:

Lol, a to misliš, da dejansko deluje? S tem samo googlu rečeš, da skrije, pred tabo, da uči AI s tvojimi podatki.

Ni nekih "just click here" rešitev. Ven moraš iz Googlih krempljev in to ni več tako lahko.

starfotr je izjavil:

+1

David Mayer je izjavil:

Imaš, brez skrbi. Samo ne veš še, na kakšen način bo Google to zlorabil. Bo vplivanje na tvoje glasovanje na volitvah ali bo mogoče tvoje zdravstvene interese prodal zavarovalnicam, da ti "pravilno" nastavijo premijo. Mogoče bo pomagal prodajalcu avtomobilov, ravno prav naviti ceno, pomagal Bookingu skriti "prepoceni" stanovanja zate. Potenciala je kolikor hočeš. Facebook je posredno, samo s podatki, zagrešil Brexit.

NE! Tega ne dela 'Google'!! ;)
To delajo ljudje, ali pa skupinica ljudi, ki izkoristi podatke, zbrane z Googlom ali kakšnim drugim socialnim digitalnim omrežjem!!

To je POMEMBNO in če ne ločiš teh dveh stvari, narediš (veliko/katastrofalno) napako.

feryz ::

David Mayer je izjavil:

Podatki vpišeš, vprašanje le, če avtentične, recimo zelo popularno letnico rojstva 1.1.2000 ali kaj podobnega, kakšen poseben ime in priimek, itn. Zanimivo ali ne, meni ljudje čestitajo, da se tako malo najde o meni na spletu, jaz pa bolj mislim samo to, da nisem zares zanimiv... :D
Če jaz vpišem sebe, so edini podatki o meni tisti iz uradnih registrov. Ker se tam ne da blokirati prikaza. Nekje na stotem mestu v iskalniku.
Pa gugl ve vse o meni, tudi kdaj grem srat in spat.

David Mayer je izjavil:

Op, če pomaga, ne vem - zelo verjetno ne kaj dosti, tolažba mogoče nekaj velja - zelo verjetno si pa tako prepozen.

Ampak ne pozabiti tudi tega in še česa drugega.

Čips pa le kupujte z gotovino, če drugega ne :D

Ne skrbi, tudi LinkedIna, se ne uporablja, dobro ime se samo hvali, si ne rabi peti slavospeve.

Pa ne samo z gotovino, tudi brez kartic "ugodnosti", ki jih izdaja eno samo podjetje in dobiva
vse podatke na kup. Recimo poznajo vse alkoholike v Sloveniji, z naslovom, datumom rojstva,
premoženjskim stanjem in dovoljenjem za obdelavo podatkov.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

David Mayer je izjavil:

Če jaz vpišem sebe, so edini podatki o meni tisti iz uradnih registrov. Ker se tam ne da blokirati prikaza. Nekje na stotem mestu v iskalniku.
Pa gugl ve vse o meni, tudi kdaj grem srat in spat.

O meni pa ve, 2.8kb. Večinoma prazne datoteke. Vsaj uradno.

Recimo, če si boš kdaj lahko privoščil strežnik (denar ni vse), si tole postavi, odlično deluje:
https://searx.github.io/searx/

Ne samo, da dobiš rezultate na kup od vseh search enginov, neoznačene s piškotki in ostalo nesnago (ne bom dajal
šalabajzerjem idej), še sortira jih po PRAVI relevatnosti, brez reklam, ne kot sekret od googla.

Ne skrbi, tako kot smo geeki izumili sledenje, smo našli tudi protiukrepe, tukaj ga najebejo samo navadneži, ki
se tolažijo, da ne morejo ničesar storiti. Ampak to je samo tolažba, ki ne velja za vse ;)

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

Zakaj to izključit? Ter zakaj izključit targetirane reklame, zakaj zavračat cookije? A ni več napredka, če imajo ljudje to vključeno?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

GY)y86YdAimE ::

Ker rabi samo enkrat kliknit, ne pa štirikrat, da potrdiš samo nujne?

Ti kukiji so skoraj na ravni zamaškov.

Zgodovina sprememb…

gen Maister ::

:)):)):))

Ja zamaški so definitivno Prvi!! :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail

Oddelek: Omrežja in internet
446584 (1968) javr
»

Windows 11 vs. Ubuntu spying

Oddelek: Operacijski sistemi
263030 (34) Netrunner
»

Novi podatki o Googlovem vztrajnem špijoniranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9221765 (16979) Ahim
»

Kongres: tehnološka četverica deluje monopolno, predlagajo razkosanje podjetij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5916976 (13103) driver_x
»

Alternativni spletni iskalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7214281 (13272) matej_jack

Več podobnih tem