Slo-Tech - Včeraj zvečer, po zaprtju ameriškega trga, je tehnološki sektor zrl v Nvidio, ki je objavila poslovne rezultate minulega četrtletja. Kljub naraščajočim strahovom, da stotine milijard za umetno inteligenco napihujejo balon, je Nvidia presegla tudi najbolj optimistične napovedi. Prihodki so znašali 57 milijard dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot četrtletje pred tem in 62 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Od tega je oddelek za podatkovne centre ustvaril veliko veličino, dobrih 51 milijard dolarjev prihodkov.
Čisti dobiček se je povzpel na 31,9 milijarde dolarjev, kar je 21 odstotkov več kot v predpreteklem četrtletju in 67 odstotkov več kot v lanskem četrtletju. To predstavlja 1,3 dolarja na delnico. V tem času je Nvidia kupila tudi za 37 milijard dolarjev lastnih delnic in izplačala dividend, do konca potrjenega programa pa bodo na enak način delničarjem vrnili še 62 milijard dolarjev.
Očitno je, da veliko večino prometa ustvarijo potrebe za umetno inteligenco. Oddelek za igre je ustvaril vsega 4,3 milijarde dolarjev prihodkov, kar je približno enako kot tri mesece poprej in 30 odstotkov manj kot lani. Drugi oddelki, dasiravno uspešni, so mikroskopsko majhni. Oddelek za profesionalne grafične rešitve je ustvaril 760 milijonov dolarjev prihodkov, avtomobilski oddelek pa 592 milijonov dolarjev.
V aktualnem četrtletju načrtujejo 65 milijard dolarjev prihodkov ob bruto marži okrog 75 odstotkov. Trg ni pričakoval tako dobrih rezultatov, zato je delnica po koncu trgovanja pridobila pet odstotkov.
Novice » Rezultati » Nvidia presegla pričakovanja

gruntfürmich ::
no evo, bull se bo nadaljeval
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Magic1 ::
Seveda je rekorno, če so pa vsi akterji šli skupaj v posteljo. Nvidia je pa središče vsega, ki največ požanje s svojimi absurdnimi maržami.
Ta je samo en od primerov:
Ta je samo en od primerov:
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

mtosev ::
Super rezultat. Imam nekaj delnic nvidie.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Velki ::
Kot napovedano, pač denarja je vedno več in se mora nekam stekati.
Narod pa je tudi vedno bolj fuknjen in z svojo glavo ne razmišlja čisto nič.
Samo težava nastane če se kakšna diktatura spravi na manjšo državico in nato vsi čudno gledajo kako ni več mladih fantov da bi se borili
Do takrat pa kot napovedano beari bodo trajali po max. par tednov. Tako da ne poslušajte doom and gloomerjev temveč si tudi sami vrežite kos torte (no bolj drobtince za nas smrtnike).
Narod pa je tudi vedno bolj fuknjen in z svojo glavo ne razmišlja čisto nič.
Samo težava nastane če se kakšna diktatura spravi na manjšo državico in nato vsi čudno gledajo kako ni več mladih fantov da bi se borili
Do takrat pa kot napovedano beari bodo trajali po max. par tednov. Tako da ne poslušajte doom and gloomerjev temveč si tudi sami vrežite kos torte (no bolj drobtince za nas smrtnike).
Izi ::
Zadnji teden je tako padalo da sem bil že kar v skrbeh. Sedaj smo spet lahko mirni za nekaj mesecev 
Me pa skrbi AMD, ta pa še kar pada in pada in je poslovno celo slabši kot gnili Intel.
Me pa skrbi AMD, ta pa še kar pada in pada in je poslovno celo slabši kot gnili Intel.
Magic1 ::
Pa še nato AMD. Skupna firma bi se kopala v denarju pa razvoja se sploh več ne bi rabili it... Intel je bil defakto monopolist desetletje in vemo, kam je to pripeljalo.
Nvidio bi bilo treba razbit na dele, ne pa ji pustit kupovat....
Nvidio bi bilo treba razbit na dele, ne pa ji pustit kupovat....
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
henry77s ::
"Impressive results! Nvidia's net profit growth clearly highlights the massive demand driven by AI, overshadowing its traditional gaming and other divisions. The buyback and dividend strategy is also noteworthy -- returning nearly $100 billion to shareholders is huge. While gaming and smaller divisions remain steady or modest, it's evident that AI-related products are now the primary growth engine for the company.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nvidia vnovič rekordnoOddelek: Novice / Rezultati | 4351 (1515) | joez7 |
| » | Microsoft fiskalno leto sklenil z 88 milijardami čistega dobičkaOddelek: Novice / Rezultati | 5094 (2960) | MrStein |
| » | Microsoft z rekordnim dobičkom ni izpolnil pričakovanjOddelek: Novice / Rezultati | 6378 (5190) | gruntfürmich |
| » | Nvidia na zgodovinskih rekordihOddelek: Novice / Rezultati | 4874 (4092) | Gregor P |
| » | Nvidia sklenila rekordno četrtletje, na trgu še vedno pomanjkanje grafičnih karticOddelek: Novice / Rezultati | 8581 (6403) | Mato989 |