Forum » Konzole » Priklop PS2 na monitor/TV
Priklop PS2 na monitor/TV
denisek123 ::
Pozdravljeni
Rad bi ponovno uporabil PS2 in me zanima katera opcija za priklop na monitor oz. TV nudi najboljšo sliko. Je to opcija kakšnega manjšega monitorja s komponentnim priključkom ali opcija novejšega TV z uporabo HDMI adapterja oz. upscalerja. Ne želim imeti popačenj, velikost monitorja/TV ni pomembna ampak vsaj nekje 22" ali 23" mora biti.
Hvala
Rad bi ponovno uporabil PS2 in me zanima katera opcija za priklop na monitor oz. TV nudi najboljšo sliko. Je to opcija kakšnega manjšega monitorja s komponentnim priključkom ali opcija novejšega TV z uporabo HDMI adapterja oz. upscalerja. Ne želim imeti popačenj, velikost monitorja/TV ni pomembna ampak vsaj nekje 22" ali 23" mora biti.
Hvala
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10
Jarno ::
Na Amazonu imaš dokaj poceni rešitve za "PS2 -> HDMI", tam okoli 10-15€. Kaj boljšega je okoli 40€.
Ne rabiš pa nekih dodatnih retro rešitev, kot npr. za Megadrive etc.
Ne rabiš pa nekih dodatnih retro rešitev, kot npr. za Megadrive etc.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Pa je to na koncu boljša rešitev kot kupiti en starejši monitor s komponentnim izhodom?
Jarno ::
Tudi manjši star televizor je lahko super rešitev, spet odvisno, za koliko ga dobiš in ali imaš v bivalnem okolju ustrezno mesto.
PS2 igre so bile delane s televizorji v mislih.
Za monitorje ne vem, definitivno boš moral od blizu gledat ali pa odšteti več denarja za večji model.
Ugodno obiš tudi kak "PS2 -> VGA" pretvornik, samo potem moraš še nekako z zvokom uredit.
PS2 igre so bile delane s televizorji v mislih.
Za monitorje ne vem, definitivno boš moral od blizu gledat ali pa odšteti več denarja za večji model.
Ugodno obiš tudi kak "PS2 -> VGA" pretvornik, samo potem moraš še nekako z zvokom uredit.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

iloveboobz ::
Tudi LCD TV z komponentnim priklopom bo mel bolj drek sliko zarad internega skaliranja. Če hočes najboljso resitev, ti ne preostane druga kot CRT ali pa native HDMI mod
https://www.pixelfx.co/product-page/ps2...
https://www.pixelfx.co/product-page/ps2...
smoki
CRT ne pride v poštev, je potem recimo najboljša varianta kakšen monitor s TV tunerjem tipa LG Flatron ali Samsung SyncMaster, oba malo starejša modela s komponentnim vhodom?
kixs ::
Sem se pred leti kar dosti s tem igral - sem imel razlicne LCD monitorje s TV tunerjem in priklope od RGB SCART do komponentnega. Na koncu sem pristal na manjsem CRT-ju. Vedno so kompromisi ali s kvaliteto ali s prostorom. Lahko pa uporabis emulator in igras kot vsako drugo igro na PC-ju ;)
@kixs Pa se mogoče spomniš kakšen je bil input lag pri teh LCD monitorjih s TV tunerjem in komponentnim priklopom? Je to nekaj zanemarljivega ali je praktično nemogoče igrati?
kixs ::
To me ni motilo - niti nisem opazil. Edino na Dell-u je bilo motece. Ampak to mi je bilo ze prej znano in ni bil niti v igri za uporabo.
Mene je zanimala samo kvaliteta slike.
Mene je zanimala samo kvaliteta slike.

iloveboobz ::
denisek123 je izjavil:
CRT ne pride v poštev, je potem recimo najboljša varianta kakšen monitor s TV tunerjem tipa LG Flatron ali Samsung SyncMaster, oba malo starejša modela s komponentnim vhodom?
Al vzameš monitor z komponentnim vhodom ali pa component to hdmi adapter za obstoječo tv... nebo neke velike razlike. V obeh primerih se signal pretvarja, tko da je equally za en drek.
Enostavno rabiš CRT ali zgoraj omenjen mod za najboljšo izkušnjo. Vse ostalo... Kupiš 5€ adapter and be done with it.
smoki
Luckyoo ::
jz sm kupu ta ps2 to hdmi pa mi ni delal na lcd tvju neglede kar sm naredu, nakonc sm nekje zvedel da ta ni za ps2 slim model sm ne vem kaj nej bi to mel veze. drgač pa sm si za moj retro kotiček omislil star CRT televizor, nekdo ga je podarjal pa sm ga vzel. na crt tvjih je bolš igrat, kakor na lcdjih
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | PS2 v 2024-najboljši video priklop?Oddelek: Konzole | 1296 (775) | chuck |
| » | Nakup Xbox 360Oddelek: Konzole | 3298 (2150) | LuGi |
| » | PS 2 na LCD 22"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1733 (1683) | webstar |
| » | PS2 špilat na PCju...možno?Oddelek: Zvok in slika | 1159 (1159) | ender |
| » | PS2 na monitorOddelek: Konzole | 2485 (2394) | ender |