» »

Black friday popusti

Black friday popusti

miha711 ::

Poznate kakšne trgovine, katere imajo dejansko dobre black friday ponudbe in ne le neke fejk ali minimalne popuste. Je to sploh kje pri nas ali je to bolj ameriška stvar?

tikitoki ::

Vedno so dobre akcije, sam moras poiskati in preveriti. Moznost, da bo tocno to, kar zelis v akciji je nizka. Ponavadi se splaca nabaviti konec poletja.

DeeJay ::

miha711 je izjavil:

Poznate kakšne trgovine, katere imajo dejansko dobre black friday ponudbe in ne le neke fejk ali minimalne popuste. Je to sploh kje pri nas ali je to bolj ameriška stvar?

tuki lahko spremljaš deale v nemčiji in drugje po evropi. Doskrat so zelo ugodne zadeve
https://www.mydealz.de/
Don't f with me.

Kurzweil ::

Jaz že leta iz čiste radovednosti naredim Excel/Goodle drive tabelo, kamor naštancam 2 stvari, ki jih trenutno kupijem, si želim oz. bi jih imel. Napišem tu zraven cene iz več trgovin, potem pa za black friday in podobne priložnosti primerjam cene, ki pa so po večini ponavadi čisti nateg, sploh v Sloveniji. Predlagam, da naredite isto, vam bo najbolj jasno, kako gredo stvari.

karafeka ::

Naj ugibam, na veliko napišejo BLACK FRIDAY, cene so pa iste kot pa med letom? Upam, da jih vsaj zvišajo ne.

karafeka je izjavil:

Naj ugibam, na veliko napišejo BLACK FRIDAY, cene so pa iste kot pa med letom? Upam, da jih vsaj zvišajo ne.

Ja, za večino je to dovolj in večina tudi to počne. Dvigneš ceno, da lahko potem daš na to večji popost, kot bi ga sicer... folk ko vidi tiste procente in prihranke je že nasedel, po večini vsaj.

Zato še enkrat, preden vas histerično potegne v kupovanje... napišite si kaj dejansko rabite in bi kupili. Recimo DJI Mavic bla bla, Levi's 501, Asus 5090, kuhinski robot Bosch bla bla, kaj pa vem, kaj vam ustreza... zmečite v tabele in vpišite notri cene od recimo cene od 3 najpogostejših trgovcev v Sloveniji kjer kupujete in isto še za 3 v tujini... pa potem seveda ponovi vajo, ko bo black friday... in vas se bodo peljali scat.

Bi pa samo še enkrat ponovil, da v Sloveniji po večini ni nekih blaznih dealov oz. je to en velik nateg.

otago ::

Koristim temo za idejo o nakupu mehanske tipkovnice, na žico. Ne gre za gaming, lightshow nepotreben. Slovenski layout. Rang 50/100eur. Npr. LOGITECH G413 SE. Če ima kdo predlog, link ... Ne nujno v sklopu Black Friday oz. v tem trenutku.

Search ne najde aktualne teme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

StajercSSS ::

Kurzweil je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja, za večino je to dovolj in večina tudi to počne. Dvigneš ceno, da lahko potem daš na to večji popost, kot bi ga sicer... folk ko vidi tiste procente in prihranke je že nasedel, po večini vsaj.

Zato še enkrat, preden vas histerično potegne v kupovanje... napišite si kaj dejansko rabite in bi kupili. Recimo DJI Mavic bla bla, Levi's 501, Asus 5090, kuhinski robot Bosch bla bla, kaj pa vem, kaj vam ustreza... zmečite v tabele in vpišite notri cene od recimo cene od 3 najpogostejših trgovcev v Sloveniji kjer kupujete in isto še za 3 v tujini... pa potem seveda ponovi vajo, ko bo black friday... in vas se bodo peljali scat.

Bi pa samo še enkrat ponovil, da v Sloveniji po večini ni nekih blaznih dealov oz. je to en velik nateg.

Zakaj bi sploh delal tabelo? Najdeš nek izdelek, ki je ''znižan'', pogledaš taisti izdelek še na drugih spletnih straneh. Tam vidiš, če je izdelek v redni ceni za enako ceno kot ta znižan, potem takoj veš, ali je znižanje nateg ali pa je dejansko znižan. Najbolje je primerjat z nemškimi cenami.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

bastadu ::

StajercSSS je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

karafeka je izjavil:

Zakaj bi sploh delal tabelo? Najdeš nek izdelek, ki je ''znižan'', pogledaš taisti izdelek še na drugih spletnih straneh. Tam vidiš, če je izdelek v redni ceni za enako ceno kot ta znižan, potem takoj veš, ali je znižanje nateg ali pa je dejansko znižan. Najbolje je primerjat z nemškimi cenami.

Za to obstajajo razni price search portali, kjer lahko pogledaš tudi zgodovino cene nekega artikla za leto ali še več nazaj in po tem res vidiš, če je kaj trenutno konkretno znižano ali ne ... Saj nismo leta 2000, da bi zapravljal čas z neko Excel tabelo ...

PacificBlue ::

V excelu si lahk nardiš chart, sprintaš in obesiš na steno.
I’m out.
:3

pero50 ::

ceneje.si ne dela več, ker so ga vsi večji ponudniki bojkotirali.Cvečinokrat sicer pogledam na amazon zadnje čase, brezplačna poštnina, brezplačno vračilo, velika izbira in konkretno boljše cene, tam imamo pa idealo.de ali pa geizhalz.eu, kjer tudi beleži pretekle cene. Sem si nametal trenutno za 800€ cookwara v amazon košarico in da vidim blackfriday popuste.

Eh, to je v prvi vrsti shopping list, ki si ga pišem in potem vsake toliko pogledam... tu gor so stvari iz vseh mogočih področij, včasih je to tudi bookmark, ker imam potem linke do trgovin, izdelkov, tudi za izdelke, ki še niso izšli, recimo nazadnje DJI Mini 5 Pro... uporabljam jaz tudi Idealo, Geizhals in še kup teh strani... nekatere trgovine pa tudi niso zajte na teh strani in tem potem ko kliknem ne linke pač pridem do tja... zdej za računalniški in podoben hardware so te strani OK in ne rabiš niti pisat, za kakšne obleke, čevlje in še nešteto drugega pa niti ne poznam veliko strani, da bi lahko gledal zgodovino cene, recimo v obliki grafa kot je na Geizhals... rad tudi malce potem primerjam vse trgovine na vseh mogočih področjih, kdo nateguje s temi popusti, torej, ko po večini dvignejo ceno in potem dajo popust kao ful večji, v resnici pa je cena ista ali včasih celo višja. To je vse bolj iz nekega lastnega veselja...

V resnici, ko neko stvar rabim oz. se odločim, da jo bom kupil, poiščem best deal in kupim, pa pač takšno kot je cena, takšna je. Če bi me sedaj pičilo da kupim RAMe ali flash disk, ko so šle cene gor, bi ga tudi kupil, pa ne bi nič gledal po tabelah in grafih... ne kupujem impulzivno, ne rabim zdravit depresije s shoppingom in si blažit dolgčas kot nekateri s tem, da kupujejo... ko pa se nekaj vbijem v glavo oz. dobim veselje, pa kupim karkoli že pač je in to nek najboljši p/p oz. kvaliteto in to tako dobro, da mi ni potem žal.

Recimo pri nas pa teh primerjalnikov cen tako ni (bi dejansko še res rabil tabele pisat), Ceneje.si nikdar prav zares ni bila stvar, ki bi mi prišla prav, prej kakšen ChatGPT oz. kakšen podoben jezikovni model. Sem dejansko po dolgem času šel na Ceneje.si, sem šel iskat prej omenjene RAMe... in najde recimo 32Gb CL30 6000Mhz RAMe za 129€, ampak ko klikneš gor, linka sploh ni več, ali pa te potem vrže na stran, kjer je cena danes "normalnih" 250-300€. Toliko o tem.

Je pa res, da se sploh ne spomnim več, kdaj sem nazadnje kaj kupil v Sloveniji, ker so te trgovine žal povsem nekonkurenčne... za kakkšen USB-C in HDMI kabel, gate, nogavice, pa se počasi že konča. Zadnjič sem kolegu recimo sestavljal računalnik za 3K in sva prišla kombinirano iz Computeruniverse in iz nemškega Amazona cca 500€ ceneje skozi.

krho ::

Kurzweil je izjavil:

Je pa res, da se sploh ne spomnim več, kdaj sem nazadnje kaj kupil v Sloveniji, ker so te trgovine žal povsem nekonkurenčne...

Jaz kupujem robotski sesalnik, amazon ne pošilja nobenega od bolj znanih kitajcev v slovenijo... Naši uvozniki imajo kao eksluzivo za naš trg.. EU in prost pretok blaga to ne obstaja. Znajo pa naši uvozniki ceno nabijat to pa ja... Recimo Dreame L10s Pro Gen2 pri uvozniku košta 450€... najniža cena ki jo staknem pri nas je 340€... Na nemškem amazonu je cena zanovejši model taistega sesalca (Gen3) 302€, black friday cena pa 210€.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

BlackHole ::

Excel tabele si sicer ne bi delal, naredim pa včasih kak printscreen izdelka in sliko shranim v posebno mapo, če me zanima primerjava cen skozi čas ali pa če kaj kupujem, pa se ne mudi zelo.
LP Marko

Buggy ::

Letos na GPU-jih nic blazo posebnega en 9070XT prime je bil za trenutek 590€. Sem ze pred BF vzel na Amazon vrnjeno 5070ti za 690€, ter cakal ce bo kaksen dober deal. Zaenkrat bo tole zgleda kar keeper.

Je pa praviloma na amazonu najbolj zanimiv cyber monday, kjer se da kaksne dobre gadgete, ki so vrnjeni dobiti cca 50% skonto, tako da ne bit neucakani >:D

Motion ::

Kar sem jst spremljal artikle ki me zanimajo, imajo vsaj kitajci bolj blackfriday podražitve kot popuste........

PacificBlue ::

krho je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Je pa res, da se sploh ne spomnim več, kdaj sem nazadnje kaj kupil v Sloveniji, ker so te trgovine žal povsem nekonkurenčne...

Jaz kupujem robotski sesalnik, amazon ne pošilja nobenega od bolj znanih kitajcev v slovenijo... Naši uvozniki imajo kao eksluzivo za naš trg.. EU in prost pretok blaga to ne obstaja. Znajo pa naši uvozniki ceno nabijat to pa ja... Recimo Dreame L10s Pro Gen2 pri uvozniku košta 450€... najniža cena ki jo staknem pri nas je 340€... Na nemškem amazonu je cena zanovejši model taistega sesalca (Gen3) 302€, black friday cena pa 210€.

Poglej na geekbuying.com
I’m out.
:3

Ales78 ::

Za notino vam lahko povem, da so cene navili navzgor, potem pa s popusti spustili na skorajda prejšnjo raven.

Osebno jemljem black friday za en velik nateg trgovcev in tipično v tem času ne kupujem ničesar, razen, če
ceno izdelka poznam že od prej.

idelo.at in idealo.de imata pri cenah izdelkov tudi graf gibanja cen, mogoče komu kaj pomaga.
Zakaj SDS profitira, če ne greste volit, oddate neveljaven glas ali
volite stranko, ki ne pride v parlament. Razloženo:
https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476

Buggy ::

doloceni vendorji imajo zgolj na BF neke popuste, ki so bolj kot ne realna cena in takrat se splaca kupiti, Ne govorim za generic trgovce, kjer je KEEPA plugin na Amazon your best friend, ampak za neke bolj nisne trgovce. Fanatec za simracing je eden takih, kjer se kupuje robo zgolj in samo na BF...prodajajo pa zgolj na svojem site-u in ne pri vendorjih. Pri njih se BF se ni zacel BTW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

LiquidAI ::

Buggy je izjavil:

Letos na GPU-jih nic blazo posebnega en 9070XT prime je bil za trenutek 590€. Sem ze pred BF vzel na Amazon vrnjeno 5070ti za 690€, ter cakal ce bo kaksen dober deal. Zaenkrat bo tole zgleda kar keeper.

Je pa praviloma na amazonu najbolj zanimiv cyber monday, kjer se da kaksne dobre gadgete, ki so vrnjeni dobiti cca 50% skonto, tako da ne bit neucakani >:D

Kako pa iščeš v iskalniku na Amazonu da najdeš izključno vrnjene gadgete?
65001

AngelOfDeath ::

BF je 28 danes pa smo 22
edit: Slovnica

Magic1 ::

AngelOfDeath je izjavil:

BF je 28 danes pa smo 22

To se je danes preveč razširilo, da bi bilo lahko na en dan. Black friday je zdaj zgolj začetek prednovoletne nakupovalne norije.
Magic

krho je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Jaz kupujem robotski sesalnik, amazon ne pošilja nobenega od bolj znanih kitajcev v slovenijo... Naši uvozniki imajo kao eksluzivo za naš trg.. EU in prost pretok blaga to ne obstaja. Znajo pa naši uvozniki ceno nabijat to pa ja... Recimo Dreame L10s Pro Gen2 pri uvozniku košta 450EUR... najniža cena ki jo staknem pri nas je 340EUR... Na nemškem amazonu je cena zanovejši model taistega sesalca (Gen3) 302EUR, black friday cena pa 210EUR.

https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...

200 eurov in še nekaj boš dal za poštnino. Če kdo noče poslati v Slovenijo, si uredi forwardanje paketov, znotraj
nemčije pošiljajo večinoma zastonj, tako, da boš poštnino plačal za forwarding.

Pa probaj se izogibati amazona, ker so pač prasci, nočeš, da crkne vsa ostala ponudba, potem pa oni navijejo cene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

krho ::

PacificBlue je izjavil:

krho je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Jaz kupujem robotski sesalnik, amazon ne pošilja nobenega od bolj znanih kitajcev v slovenijo... Naši uvozniki imajo kao eksluzivo za naš trg.. EU in prost pretok blaga to ne obstaja. Znajo pa naši uvozniki ceno nabijat to pa ja... Recimo Dreame L10s Pro Gen2 pri uvozniku košta 450EUR... najniža cena ki jo staknem pri nas je 340EUR... Na nemškem amazonu je cena zanovejši model taistega sesalca (Gen3) 302EUR, black friday cena pa 210EUR.

Poglej na geekbuying.com

Tudi oni ne pošiljajo v Slovenijo. Od teh bolj poznanih znamk imajo Narwal, sam jest nimam nikamor za postavit teh ogromnih docking postaj.
Saj bom naročil čez mejo v Borovlje sam tale sneg sedajle me je mal shecal, pa ne vem kako bo na osni strani s cesto, ko bo roba tam na pošti.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

krho je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

krho je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Poglej na geekbuying.com

Tudi oni ne pošiljajo v Slovenijo. Od teh bolj poznanih znamk imajo Narwal, sam jest nimam nikamor za postavit teh ogromnih docking postaj.
Saj bom naročil čez mejo v Borovlje sam tale sneg sedajle me je mal shecal, pa ne vem kako bo na osni strani s cesto, ko bo roba tam na pošti.

Ne gledat tujih firm, EU firme se tega ne smejo iti (če sam zrihtaš forwarding paketov iz države kamor pa pošiljajo):
https://eur-lex.europa.eu/legal-content...

Kazni so, če se prav spomnim, ranga 20k eurov, je pa treba včasih poslati prijazen email, kjer jih spomniš na zakonodajo,
to sicer v Italiji ne bo funkcioniralo, ampak Nemci imajo "radi" zakone in jih tudi izvajajo, tako, da zaleže.

Razlog je sicer, da se jim ne da zajebavat z VAT(DDVjem).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

jest10 ::

Recimo na filamente so na AliExpress dejansko 11.11. ter BF popusti. 10kg PLA(geeetech itd) se dobi za okoli 65€. Drugače so tam 75-90€.

jest10 je izjavil:

Recimo na filamente so na AliExpress dejansko 11.11. ter BF popusti. 10kg PLA(geeetech itd) se dobi za okoli 65€. Drugače so tam 75-90€.

Uh... pa so filamenti ok, si jih že sprobal in katere konkretno? Filamenti so malo problematični, ker niso vsi enake kvalitete

jest10 ::

Geeetech PLA so ok, jih uporabljam že ene 4 leta.

driftwood ::

Tortice v Intersparu so 50% off.

vedno ko so glih pred rokom uporabe...

Pep3Laugh ::

gledam zdaj ps5 pro, ampak ne gre pod 650-660€ pri nas je 700€, me zanima če bo kje okrog 600€ več ne dam.

toro69 ::

jest10 je izjavil:

Geeetech PLA so ok, jih uporabljam že ene 4 leta.

Kakor kakšen model. Silk so za moje pojme premehki, jih printam na 190*C. Glow in the dark pa ravno obratno in jih je potrebno na 220°C, za približno spodoben rezultat.
Pa tudi diameter filamenta ni zvezen in je preveč trenja v bovdnih.

mtosev ::

Ste našli kaj oz kupili kaj za Black Friday? Je bilo kaj ugodnega?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

BuDi79 ::

mtosev je izjavil:

Ste našli... Je bilo kaj ugodnega?
A imamo kaj časovnih popotnikov tukaj? Glede na to da je Črni petek 28.11.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

mtosev ::

Aha ok. Sem pozabil preveriti kdaj je točno črni petek. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

na ponedeljek bolj težko :))

feryz ::

Meni je šelijev zmanjkalo.
Ampak so pri njih, kot vedno, skromni.
Človek bi pričakoval vsaj 50 procentov off.
Bi takoj nabavil kakih 10 PM4. Tako pa se mi zdi škoda denarja. Enih par bom vzel. Plus ostalo šaro.

krefi ::

Kdo zasledil kako dobro ceno za kavne aparate recimo delonghi dinamica plus ali magnifica plus?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Franz21 ::

Franz21 je izjavil:

Ni to nek blazen deal... tipično navita cena, tebe pa prepiča procent popusta, ki je nateg... recimo manji popust in nižja cena...

David Mayer ::

Kurzweil je izjavil:

Franz21 je izjavil:

Ni to nek blazen deal... tipično navita cena, tebe pa prepiča procent popusta, ki je nateg... recimo manji popust in nižja cena...

V redu, ne vem, če gre za isto spletno stran, ampak 5EUR pri tem znesku ni katastrofa - je pa vsekakor amazon.de (k sreči najugodnejši) povprečnemu človeku verjetno bližji kot kakšne obskurne trgovine, kjer bi spet podatke puščal. Ampak to zdaj je srečno naključje :D

Mimogrede, ste videli tiste videe Porch Pirates, ko nekaj kakor ukradejo in jim potem barva eksplodira po njih in v avto in so potem čisto šokirani, nekateri se poškodujejo in grozijo s tožbami, nasiljem, itd? Je to kakšen AI slop ali dejansko izživljanje nad roparji? Bi bilo to v EU sprejemljivo ali bi moral poleg odtujitve takšnega 'barvnega' paketa (očitno nastavljeno, če je posneto) z zasebne posesti še plačati 'piratu' kakšno odškodnino?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Mimogrede.... odgovarjaš za svoja dejanja, če se nekomu kaj zgodi, četudi tui je ukradel paket, ki ga je potem razneslo.
Na YT so tudi posnetki, ko nekdo da v paket kakšen smrdljiv plin, ki se sprosti po kraji, ali je škatla napolnjena z bleščicami, jih je težko počistiti,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

filip007 ::

Konzole so 100€ manj.
Zero games, zero talk.

David Mayer ::

fikus_ je izjavil:

Mimogrede.... odgovarjaš za svoja dejanja, če se nekomu kaj zgodi, četudi tui je ukradel paket, ki ga je potem razneslo.
Na YT so tudi posnetki, ko nekdo da v paket kakšen smrdljiv plin, ki se sprosti po kraji, ali je škatla napolnjena z bleščicami, jih je težko počistiti,...

Ok, dobro, da vem, da bom nastavil pri sosedu :D

Kurzweil je izjavil:

Franz21 je izjavil:

Gre za Special Edition Sennheiser Momentum 4 Wireless.

Nikonja ::

fikus_ je izjavil:

Jaz bi nastavil da to explodira šele ko odpreš paket, po možnosti znotraj avta ali doma... Plus to zkj bi jaz odgovarjal če je on ukradu škatlo - po tej logiki če mi ukradejo avto in se razbije ker so slabe gume - a sem spet jaz kriv?

Nikonja je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Jaz bi nastavil da to explodira šele ko odpreš paket, po možnosti znotraj avta ali doma... Plus to zkj bi jaz odgovarjal če je on ukradu škatlo - po tej logiki če mi ukradejo avto in se razbije ker so slabe gume - a sem spet jaz kriv?

Kako se znebiti odsluženega TV-ja.

Blinder ::

Nikonja je izjavil:

Če je tvoj avto na cesti z nelegalnimi gumami potem odgovarjaš. Razen, če uspeste z odvetnikom naredit izgovor, da si avto imel samo doma parkiranega in ga nisi vozil po cesti že dlje časa. Po možnosti z dodatkom, da si na domačem parkirišču pobrusil gume iz dolgčasa
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

c3p0 ::

David Mayer je izjavil:

Mimogrede, ste videli tiste videe Porch Pirates, ko nekaj kakor ukradejo in jim potem barva eksplodira po njih in v avto in so potem čisto šokirani, nekateri se poškodujejo in grozijo s tožbami, nasiljem, itd? Je to kakšen AI slop ali dejansko izživljanje nad roparji? Bi bilo to v EU sprejemljivo ali bi moral poleg odtujitve takšnega 'barvnega' paketa (očitno nastavljeno, če je posneto) z zasebne posesti še plačati 'piratu' kakšno odškodnino?

Mark Rober, sicer zelo popularen, rad fejka zadeve.

https://www.reddit.com/r/youtube/commen...

Tudi pri Tesli s tistim zidom in FSD je marsikoga razkuril.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Black friday (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18834959 (7242) 133780
»

Black friday (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21458631 (25894) jopar
»