Forum » Elektrotehnika in elektronika » GORENJE vgradna pečica BOS67372CLI problem?
GORENJE vgradna pečica BOS67372CLI problem?
psychoshorty ::
Pozdravljeni,
kolega si je kupil novo vgradno pecico in sicer Gorenje BOS67372CLI s rustikalnim izgledom, da pase v njegovo kuhinjo. Danes pri njemu na obisku sma opazila, da so kontrolni elementi (gumb za program in temperaturo, kakor tudi osrednja analogna ura) nenormalno vroci na otip, kar po mojem mnenju ne bi smelo biti. Seveda vroci zrak piha ven pri zgornji strani vrat pecic, a vseeno, da bi zaradi tega bilo vse tako vroce ... Vsaj na moji 10 let stari Ikeini pecici to ni tako.
Za lazjo predstavo imam to v mislih:
Bomo poklicali Gorenje in povprasali ampak glede na navodila ipd, se je pecica vgradila kot vsaka brez posebnosti ampak me vseeno zanima, ce je kdo imel isto izkusnjo.
kolega si je kupil novo vgradno pecico in sicer Gorenje BOS67372CLI s rustikalnim izgledom, da pase v njegovo kuhinjo. Danes pri njemu na obisku sma opazila, da so kontrolni elementi (gumb za program in temperaturo, kakor tudi osrednja analogna ura) nenormalno vroci na otip, kar po mojem mnenju ne bi smelo biti. Seveda vroci zrak piha ven pri zgornji strani vrat pecic, a vseeno, da bi zaradi tega bilo vse tako vroce ... Vsaj na moji 10 let stari Ikeini pecici to ni tako.
Za lazjo predstavo imam to v mislih:
Bomo poklicali Gorenje in povprasali ampak glede na navodila ipd, se je pecica vgradila kot vsaka brez posebnosti ampak me vseeno zanima, ce je kdo imel isto izkusnjo.
- spremenil: psychoshorty ()
OutOfTheBox ::
To govoriš da je vroče, kadar se dejansko peče ali tudi v standby? Ker "nenormalno vroče" je relativen pojem.
Likalnik ::
Jaz ga zastopim, da je pečica vroča ko peče...ne načeloma to ni normalno...Moja pečica ni vroča na otip (če govoriva o konzoli kjer so gumbi, display itd)
Ni pa Gorenje pečica ampak druga znamka...vendar to nima veze...kot rečeno ne sme biti vroče
Ni pa Gorenje pečica ampak druga znamka...vendar to nima veze...kot rečeno ne sme biti vroče
Imam gorenje pač moderna varianta, konzola (touch) ni vroča je pa topla. Če gledaš sliko vidiš da so kontrole tiste pečice iz kovine, ki veliko bolje prevaja toploto.
Čist možno je da je to "by design". Ampak zdej spet ne vemo kaj pomeni "nenormalno vroče". Toliko da dejansko ne moreš prijet?
Čist možno je da je to "by design". Ampak zdej spet ne vemo kaj pomeni "nenormalno vroče". Toliko da dejansko ne moreš prijet?
OutOfTheBox je izjavil:
Imam gorenje pač moderna varianta, konzola (touch) ni vroča je pa topla. Če gledaš sliko vidiš da so kontrole tiste pečice iz kovine, ki veliko bolje prevaja toploto.
Vroce tako, da lahko tisti gumb, ki je kovinski drzis max 4-5sekund, preden je za kozo prevroce. In to mislim, da ni by design. Sploh tisti gumb od ure recimo. Skratka pride serviser to pogledat, ker se mi ne zdi normalno.
DarwiN ::
Jaz bom ugibal, da je dejansko slab dizajn in pečica ni ornk izolirana, oziroma kot sam praviš, da vroč zrak piha direktno na knofe. Cena 400-500EUR, s tem da verjetno vsaj polovico tega denarja plačaš za specifičen videz.. Ostane chip-shit kakovost nižjega razreda Gorenja. :S
Mogoče poskusita s kakšno pregrado blokirat izpuh, ki piha po gumbih. Če se potem ne bodo segreli, imaš odgovor.
Ampak najprej bo še serviser pokasiral 50EUR. :D
Mogoče poskusita s kakšno pregrado blokirat izpuh, ki piha po gumbih. Če se potem ne bodo segreli, imaš odgovor.
Ampak najprej bo še serviser pokasiral 50EUR. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Nam je zakasiral mislim da 70EUR, ko je pralni stroj Gorenje začel spuščat hrup (ležaji).. Prišel, pogledal, spil kavo, rekel (vržte v smeti), vzel 70EUR in šel. :D
Tu lahko isto odpre ohišje pečice, preveri, nič narobe, pobere denar in gre.
Danes ti nihče ne bo prišel brezplačno na dom.. No, razen če je OP tole izpeljal v okviru garancije. Pol je najbrž druga zgodba.
Tu lahko isto odpre ohišje pečice, preveri, nič narobe, pobere denar in gre.
Danes ti nihče ne bo prišel brezplačno na dom.. No, razen če je OP tole izpeljal v okviru garancije. Pol je najbrž druga zgodba.
Zgodovina sprememb…
Prišel, pogledal, spil kavo, rekel (vržte v smeti), vzel 70EUR in šel. :D
čak kaj? Kaj je bilo na računu?
VelkBla ::
OutOfTheBox je izjavil:
Prišel, pogledal, spil kavo, rekel (vržte v smeti), vzel 70EUR in šel. :D
čak kaj? Kaj je bilo na računu?![]()
Kakšna diagnostika ali pa pregled ter prevoz (?).
Pregled in najbrž prevoz. Ne vem pa točno, ali je bilo 50 ali 70EUR.
Tu zdaj gledam cenik.
Svetovalni obisk 36.6EUR.. To je to... In to bo najbrž plačal tudi OP, plus kilometrino.. Razen če obisk spada pod garancijo v njegovem primeru.
Tu zdaj gledam cenik.
Svetovalni obisk 36.6EUR.. To je to... In to bo najbrž plačal tudi OP, plus kilometrino.. Razen če obisk spada pod garancijo v njegovem primeru.
Zgodovina sprememb…

mr_chai ::
A si slučajno uporablil HotBurekov primerjalnik cen Bosch naprav in si naročil najcenejšega iz Afganistana ?
Danes, ko sem klical gorenje klicni center in zenski na drugi strani povedal vse podatke pecice, mi je takoj omenila, da se ji je pokazala sledeca informacija:
Aparat je skonstruiran v skladu s standardi, maksimalna dovoljena nadtemperatura je 55K za kovinske in 60K za steklene čelne plošče. Pri temperaturi okolice 20°C znaša dovoljena temperatura na kovinski čelni plošči 75°C in 80°C na stekleni. Po standardu se dovoljena temperatura meri pri temperaturi pečenja 200°C.
Torej, lahko potestiram te temperature sam, ce presegajo te mejne vrednosti, potem bo serviser prisel. Drugace je to delovanje by design.
Aparat je skonstruiran v skladu s standardi, maksimalna dovoljena nadtemperatura je 55K za kovinske in 60K za steklene čelne plošče. Pri temperaturi okolice 20°C znaša dovoljena temperatura na kovinski čelni plošči 75°C in 80°C na stekleni. Po standardu se dovoljena temperatura meri pri temperaturi pečenja 200°C.
Torej, lahko potestiram te temperature sam, ce presegajo te mejne vrednosti, potem bo serviser prisel. Drugace je to delovanje by design.
Vanich ::
Imam isto pečico + steklokeramično ploščo istega dizajna. Pa še mikrovalovko v istem stilu. Vse dela bp. Bom pa pošlatal knofe pa uro ob naslednji peki.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nevaren gospodinjski aparat, kam prijaviti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5137 (1543) | TMA3 |
| » | Težava z vgradno pečico BoschOddelek: Loža | 5823 (1984) | buttcrack |
| » | Katero vgradno pečico (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41316 (6686) | krho |
| » | Steklokearmična plošča se sama prižiga - sem upravičen do brezplačnega popravila?Oddelek: Loža | 4480 (2341) | mat xxl |
| » | +/- ;) BELE TEHNIKEOddelek: Kaj kupiti | 11817 (10794) | RejZoR |