Novice » Operacijski sistemi » Microsoft domala onemogočil, da bi Windows 11 namestili z lokalnim računom

David Mayer ::
V bistvu si blizje dinozavrom, ker ne vem kdo pri zdravi pameti leta 2025 rocno arhivira stvari na usb in hdd in se tolce po prsih, da ima backup urejen. To je ravno dve mozganski celici nad snapchat folkom iz novice.
Kosti za muzej pa verjetno bodo ostale; saj sam nisem dosti boljši, jaz še 2x v (plačljiv, ker ne znam in niti nočem znati z denarjem) klavd naložim. Po drugi strani, če me kmalu zmanjka, ne bo potrebno prav veliko drame - mladina je presenetljivo okretna, kontra stereotipom - včasih se vprašam, če so res moji :D

BCSman ::
Za to gre. poleg ustvarjanja digitalne identiteteEnostavno ne morem verjeti, da folk shranjuje vse na neko cloud socialno omrežje in se celo zanaša, da bo vedno lahko (zastonj) dostopal do svojih podatkov...
Počutim se kot mastodont, ko mesečno telefon priklopim z USB na mojo desktop kišto in skopiram slike in dokumente na fizični disk, ter hkrati naredim še backup na zunanji offline HDD.
Oziroma med uporabo POP3 accounta na Thunderbird, kjer imam celotno gmail zgodovino na svojem HDD ter backupirano...
V bistvu si blizje dinozavrom, ker ne vem kdo pri zdravi pameti leta 2025 rocno arhivira stvari na usb in hdd in se tolce po prsih, da ima backup urejen. To je ravno dve mozganski celici nad snapchat folkom iz novice.
In potem ko ne bo vec dostopa do clouda bo kot pri svicarskih kreditih ko javkajo siromaki v medijih da so bili zavedeni.

NuMaN ::
Saj s cloudi ni nič narobe.
Dostavek: ob rednem periodičnem backup-u, po možnosti na dva ali več zanesljivih nosilcev bitkov.
Dostavek: ob rednem periodičnem backup-u, po možnosti na dva ali več zanesljivih nosilcev bitkov.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Karamelo ::
takoj ko ne bo mogoče imeti lokalnega računa, grem na linux za vedno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Karamelo ()

energetik ::
Kaj si hotel reči, naj raje naložim avtomatično v plačljiv oblak, da mi bo potem multinacionalka z AI čekirala vse moje fotke? Ne hvala. Če pa misliš v oblak preko Cryptomatorja, pa spet ni to čista avtomatika.
Če telefon itak priklopim na kabel vsak dan za filanje baterije, ni ravno težko takrat skopirat fotk na HDD, se ti ne zdi? In pa sem lahko 100% siguren, da sam bog ne more dostopat do mojega offline zunanjega diska, ki je povrhu še kriptiran.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

WhiteAngel ::
Jaz mam Microsoft account že dolgo in ne vidim problema. Imam še ogromno drugih accountov pri raznih tech podjetjih, tak da ne vidim problema imeti še Microsoft account.
Kaj ima namestitev OS-a veze z emailom? Zakaj mora Microsoft vedeti moj obstoječ privatni/službeni email naslov? Po možnosti povezan s tel. številko. A ko greš k šiptarju na kepico, mu moraš tudi email zaupat? To je bolano vse skupaj.
takoj ko ne bo mogoče imeti lokalnega računa, grem na linux za vedno
Ne, ne boš.
Za to gre. poleg ustvarjanja digitalne identiteteEnostavno ne morem verjeti, da folk shranjuje vse na neko cloud socialno omrežje in se celo zanaša, da bo vedno lahko (zastonj) dostopal do svojih podatkov...
Počutim se kot mastodont, ko mesečno telefon priklopim z USB na mojo desktop kišto in skopiram slike in dokumente na fizični disk, ter hkrati naredim še backup na zunanji offline HDD.
Oziroma med uporabo POP3 accounta na Thunderbird, kjer imam celotno gmail zgodovino na svojem HDD ter backupirano...
Jaz. Imam 10tb v raid 1 in na BD vsake nekaj mesecev za cold backup. Cloud providerjem pač ne zaupam, pa dragi so.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()

WhiteAngel ::
Zadnjič sem za foro preizkusil, ali bi lahko v podjetju na osnovnih računalih namesto Windows uporabljali Linux. Do neke mere gre, zaplete se že recimo pri omrežnih tiskalnikih, da o tu naprej niti ne govorimo. Domača raba je druga zgodba, tu me praktično edino Adobe drži nazaj (jebiga, razvajen), se pa da brez slednjega, čeprav Gimp ni pravi odgovor, samo povem.
In kaj ne dela na M$ju od mrežnih tiskalnikov? Pač moraš naložit shitload driverjev od HPja in potem ponavadi dela. Pa od 10tke dalje imajo nov printing stack in je veliko starejših tiskalnikov nepodprtih.
Edit: Sorry, sem narobe prebral. Kakšne težave si imel z mrežnimi tiskalniki pod linuxom?
Sicer pa nihče nobenega ne sili k upgradom...en soforumaš v 2020ih še vedno vztraja oz. je vztrajal (ga nisem bral že dlje časa) na 98SE. Bomo škrtuhi pač ostali na zadnji non-subscription verziji. Glede Linuxa pa kot omenjam že cel čas - za server brez GUI-ja takoj z veseljem, za desktop ne hvala, nisem tak mazohist.
Haha, a tisti reklamni pano od M$jevega start menija je pa zate vzor dobrega UX-a? Za skozlat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()

bm1973 ::

Lonsarg ::
Obstajajo tudi profi non-cloud resitve, ki so malo vec kot neko rocno kopiranje na diske, recimo Seafile.
Ampak ce spadas med paranoike to ni dovolj, potem pac ne smes uporabljat niti Windows niti Googlove verzije Androida in se kaj.
Ampak ce spadas med paranoike to ni dovolj, potem pac ne smes uporabljat niti Windows niti Googlove verzije Androida in se kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Netrunner ::
Zadnjič sem za foro preizkusil, ali bi lahko v podjetju na osnovnih računalih namesto Windows uporabljali Linux. Do neke mere gre, zaplete se že recimo pri omrežnih tiskalnikih, da o tu naprej niti ne govorimo. Domača raba je druga zgodba, tu me praktično edino Adobe drži nazaj (jebiga, razvajen), se pa da brez slednjega, čeprav Gimp ni pravi odgovor, samo povem.
Je precej odvisno kateri distro poskusiš, drugača pa na splošno imaš prav. Teoretično bi lahko dosti podjetji prešlo na linux vendar se marsikje lahko malo zatakne in malokdo ima voljo in čas se ubadat s tem. Za domačo rabo je linux več kot dovolj dober z redkimi izjemami vendar do masovnega prehoda ne bo prišlo dokler se računalniki ne bodo masovno prodajali z prednameščenim linux sistemom.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Linux ima en problem, ki se mu reče penisiranje open source razvijalcev.
Tudi tukaj je cel kup ega, folk piše ene in iste aplikacije na drugačen način, pač po trnutni "modi", vsak zagovarja svoj kup "gnoja", če se tako izrazimo.
Sodelovanja ni prav veliko, jedro (kar Linux v sami definiciji je, ne cel ekosistem), je še vedno pod Torvaldsovo kontrolo, kaj se bo zgodilo, ko on ne bo mogel več paziti nanj se ne ve.
Problem je tudi neobstoj "enterprise" rešitev, ki bi velikim podjetjem omogočale izvedbo z ne ravno top-of-the-class ljudmi. Nihče noče zaposliti 10 Linux geekov, ki mu bodo kontrolirali vse. Čeprav so zdaj na voljo orodja, kjer lahko daš cel Linux v nek pipeline, je to za 95% IT folka črna magija...
Še večji problem je pa nezdružljivost za nazaj, ker se je pač nek developer odločil, da bo na glavo obrnil celotno rešitev, ne glede na to, komu vse bo zjebal njegovo inštalacijo. IBM živi od tega, da je združljiv za 50 let nazaj za določene resne produkte ala mainframe, AS/400, AIX...
Tudi tukaj je cel kup ega, folk piše ene in iste aplikacije na drugačen način, pač po trnutni "modi", vsak zagovarja svoj kup "gnoja", če se tako izrazimo.
Sodelovanja ni prav veliko, jedro (kar Linux v sami definiciji je, ne cel ekosistem), je še vedno pod Torvaldsovo kontrolo, kaj se bo zgodilo, ko on ne bo mogel več paziti nanj se ne ve.
Problem je tudi neobstoj "enterprise" rešitev, ki bi velikim podjetjem omogočale izvedbo z ne ravno top-of-the-class ljudmi. Nihče noče zaposliti 10 Linux geekov, ki mu bodo kontrolirali vse. Čeprav so zdaj na voljo orodja, kjer lahko daš cel Linux v nek pipeline, je to za 95% IT folka črna magija...
Še večji problem je pa nezdružljivost za nazaj, ker se je pač nek developer odločil, da bo na glavo obrnil celotno rešitev, ne glede na to, komu vse bo zjebal njegovo inštalacijo. IBM živi od tega, da je združljiv za 50 let nazaj za določene resne produkte ala mainframe, AS/400, AIX...

c23po ::
Glede penisiranja: to je enako v vseh okoljih. Ni to problem Linuxa.
Glede ega in števila aplikacij: dobrodošel v trgovinah v vseh okoljih.
Glede sodelovanja: Linux (z distribucijami vred) je primer prostovoljnega sodelovanja pri projektu.
Glede enterprise rešitev: "UI" iz žepa potegne 6 takšnih s profesionalno podporo. Torej 5 več kot Microsoft. O kvaliteti teh ne moremo razpravljati. Jaz poznam le Microsoftovo podporo, ki je nikoli nisem mogel kontaktirati. Zaposliti sem moral slovenskega zunanjega izvajalca. Enako bi lahko tudi z Linuxom.
Nezdružljivost za nazaj je najboljši način s katerim mali razvijalci uporabnega softverja prisilijo svoje kupce v nakup novih verzij. Tudi to nima nobene zveze z Linuksom.
Glede sodelovanja: Linux (z distribucijami vred) je primer prostovoljnega sodelovanja pri projektu.
Glede enterprise rešitev: "UI" iz žepa potegne 6 takšnih s profesionalno podporo. Torej 5 več kot Microsoft. O kvaliteti teh ne moremo razpravljati. Jaz poznam le Microsoftovo podporo, ki je nikoli nisem mogel kontaktirati. Zaposliti sem moral slovenskega zunanjega izvajalca. Enako bi lahko tudi z Linuxom.
Nezdružljivost za nazaj je najboljši način s katerim mali razvijalci uporabnega softverja prisilijo svoje kupce v nakup novih verzij. Tudi to nima nobene zveze z Linuksom.
Računalniki nimajo spominov.

Glede penisiranja: to je enako v vseh okoljih. Ni to problem Linuxa.
Itak je, sam mi govorimo o zamenjavi Win z Linxom, ki je "načeloma" zastonj.
Spet, ostala okolja razen linuxa so za to debato nepomembna.
Ne pa milijavžent distribucij, nekatere celo nezdružljive med seboj... Za en enoten package manager se ne morejo odločit...
Linux support ni nič cenejši od MS... S tem, da se osnov MS lažje naučiš...
Ne govorimo o malih firmicah, govorim o velikih firmah. Ki jih v Sloveniji sploh ni več...

Legon ::
Kaj si hotel reči, naj raje naložim avtomatično v plačljiv oblak, da mi bo potem multinacionalka z AI čekirala vse moje fotke? Ne hvala. Če pa misliš v oblak preko Cryptomatorja, pa spet ni to čista avtomatika.
Če telefon itak priklopim na kabel vsak dan za filanje baterije, ni ravno težko takrat skopirat fotk na HDD, se ti ne zdi? In pa sem lahko 100% siguren, da sam bog ne more dostopat do mojega offline zunanjega diska, ki je povrhu še kriptiran.
Hotel sem reči, da si uredi ustrezen backup ali pa se vsaj ne hvali s polovičarskimi rešitvami, ki so po zanesljivosti še par stopnjič nižje od Snapchat clouda.

Pa še to, kdo v Sloveniji ti bo napisal Linux aplikacijo. Sicer je res, da je danes vse več ali manj na webu, pa vseeno.
V Nemčiji vidim edine jobe za Yocto, ki je embedded Linux distribucija, drugače je tega ZELO malo...
V Nemčiji vidim edine jobe za Yocto, ki je embedded Linux distribucija, drugače je tega ZELO malo...

Legon ::
Vsak normalen, ki ve da cloud ni backup...
ROFL, še en revež, ki ne ve kaj je to b od backup.

WizzardOfOZ ::
Prvič se prijaviš z mailom, potem pa narediš lokalnega userja in se prijavljaš z njim, account z mailom pa pobrišeš.
Al pa z rufusom kreiraš inštalacijo pa izklopiš preverjanje ms accounta.
Al pa vzameš eno tiny verzijo windows 11, ki telemetrije in ostalih smeti niti nima in imaš samo lokalne račune.
Al pa z rufusom kreiraš inštalacijo pa izklopiš preverjanje ms accounta.
Al pa vzameš eno tiny verzijo windows 11, ki telemetrije in ostalih smeti niti nima in imaš samo lokalne račune.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

c23po ::
bm1973, skleniva: kar si napisal v originalnem postu se da aplicirati tako na Linux kot na Windows ali pa katerikoli OS ali distribucijo. Edino resnično v tem postu je: obožuješ Windows, Linuxa pač ne maraš.
Računalniki nimajo spominov.

bm1973, skleniva: kar si napisal v originalnem postu se da aplicirati tako na Linux kot na Windows ali pa katerikoli OS ali distribucijo. Edino resnično v tem postu je: obožuješ Windows, Linuxa pač ne maraš.
Tak butast zaključek lahko naredi samo glup Slo-Techovec.
Z znanjem Linuxa že 15 let služim precej dobre denarja

BTW, jaz sem imel Slackware, še ne verzije 1.0, na mojem PCu že leta 1993...
Naredil cel faks z Linuxom, in LaTeXom

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 230185 (1022) | Ledstorm |
» | Microsoft res ne želi, da bi uporabljali Windows 11 brez spletnega računaOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10645 (3125) | joez7 |
» | Microsoft si res želi, da imate spletni uporabniški račun (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 13514 (7863) | Lonsarg |
» | Windows 10 bo zastonj, očala HoloLens za navidezno resničnost (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 69206 (57685) | SimplyMiha |