Forum » Strojna oprema » Format EDB-USB, write protected
Format EDB-USB, write protected

slowie ::
Živjo,
Nisem točno vedel, kam naj umestim to temo, pa sem se odločil, da spada med hardware, ki je v težavah zaradi softwera... 😂
Skratka, kako naj formatiram USB ključ, na katerem je z MS orodjem pripravljena bootable inštalacija windowsev?
Karkoli naredim, mi javi, da je usb write protected. Poskusil sem z raziskovalcem, disk managementom, diskpartom - tudi s clean attributes, pa ne pomaga. Kaj delam narobe?
Hvala in lep pozdrav
Nisem točno vedel, kam naj umestim to temo, pa sem se odločil, da spada med hardware, ki je v težavah zaradi softwera... 😂
Skratka, kako naj formatiram USB ključ, na katerem je z MS orodjem pripravljena bootable inštalacija windowsev?
Karkoli naredim, mi javi, da je usb write protected. Poskusil sem z raziskovalcem, disk managementom, diskpartom - tudi s clean attributes, pa ne pomaga. Kaj delam narobe?
Hvala in lep pozdrav
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

Hvala ti, na tem ključku ni stikalca...
Slowie

iloveboobz ::
to mas original microsoftov kjuček, na katerem pridejo windowi gor, če kupis box varjanto?
Ali je to običn kjuček, na katerga si nekoč namestil instalacijo?
In any case, s kjučkom je neki narobe, ker write protect ponavad pomeni
a) je write protected iz fabrike (zgoraj omenjeni original kjuček)
b) nekaj je narobe z nand flashom in/ali kontrolerjem
Ali je to običn kjuček, na katerga si nekoč namestil instalacijo?
In any case, s kjučkom je neki narobe, ker write protect ponavad pomeni
a) je write protected iz fabrike (zgoraj omenjeni original kjuček)
b) nekaj je narobe z nand flashom in/ali kontrolerjem
smoki

Živjo,
Najverjetneje imaš prav. Ker mi tudi javlja I/O error pri "clean disk" v diskpartu.
Ali je možno, da ga je pokvaril Media Creation Tool od MS-ja?
Najverjetneje imaš prav. Ker mi tudi javlja I/O error pri "clean disk" v diskpartu.
Ali je možno, da ga je pokvaril Media Creation Tool od MS-ja?
Slowie

broken/link ::
vse to lahko zrihtaš z diskpartom.
lahko pa uporabiš "hack" in narediš tako, da uporabiš rufus in narediš bootable ključek z rufusom. pa boš potem lahko vse zbrisal. in če ne gre z windows iso-tom, uporabiš nek drug iso, recimo ubuntu. imho je tako najlažje.
particije pa pol zbrišeš preko computer management-a, ampak pazi, da brišeš particije samo z USB ključka.
lahko pa uporabiš "hack" in narediš tako, da uporabiš rufus in narediš bootable ključek z rufusom. pa boš potem lahko vse zbrisal. in če ne gre z windows iso-tom, uporabiš nek drug iso, recimo ubuntu. imho je tako najlažje.
particije pa pol zbrišeš preko computer management-a, ampak pazi, da brišeš particije samo z USB ključka.

Daniel ::
Fuč ključek. Dostikrat umrejo na tak način. Prebereš ga lahko, ko pa bi ga rad uporabil za drug namen je pa kar naenkrat čudežno write protected. Imel že ene 3 take primere.

NuMaN ::
Sam imam nek 2g ključek, reklamni za nek balzamični kis. Nekaj placa zaseda posebna particija s tremi pdf-ji, ki jo nikakor ne morem zbrisati.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključ ne dela po formatiranju??Oddelek: Strojna oprema | 3638 (1897) | djmeethra2 |
» | Format usb ključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 4538 (2447) | Skylord |
» | Na Usb ključ ne naloži datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18503 (17842) | s6c-gEL |
» | USB kjuč zanimiv problemOddelek: Strojna oprema | 1204 (873) | Kristalis |
» | USB ključ error => disk is not formattedOddelek: Pomoč in nasveti | 4463 (4020) | muzičar |