» »

Adapter za vtič tipa A ali A2 ??

Adapter za vtič tipa A ali A2 ??

MitraljezecJ ::

kabelj1

kabelj1

kabelj2

kabelj2

kabeljha1

kabeljha1

Kupil sem preko interneta zadevo, ki ima takle vtič (tip A, če se ne motim) in me zanima kaj potrebujem, da jo lahko varno priklopim na naš štrom in ali bo adapter, ki sem si ga ogledoval v redu (slike zgoraj).

Hvala za informacije

MadMax ::

"Ameriški" vtikač, kjer imajo 115V in 60Hz.
Če tvoja zadeva podpira širok razpon napajanja, torej tudi naših 230V 50Hz, potem rabiš samo fizični pretvornik (ki zgolj pretvori fizično obliko vtikača, ali pa original vtikač odrežeš in montiraš našega).

Če zadeva zahteva 115V, rabiš še napetostni pretvornik, transformator iz 230 na 115V, ustrezne moči.
Če je pa zadeva izbirčna in rabi poleg 115V še 60Hz bo pa "pretvornik" najbrž dražji kot ta tvoja zadeva brez nog.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kloko ::

Najceneje je obstoječi vtikač odrezati in na kabel zmontirati nov ustrezen vtikač. Če seveda naprava podpira naše omrežje 230V/50Hz, kot je predhodnik omenil...

MitraljezecJ ::

Lejte fantje hvala vam za odgovore, Ampk jaz sn mitraljezec Janez ne štromar Janez. 30 let sm težko bredo držu. Kako nej jst vem kaj ma hudič kakšn širok razpon napajanja pa kaj stvar hoče od mene. Nazadnje sm sir rezu pa še to mi je vse po tleh letel. Kdo mi lahko to naredi?

Baja ::

na sliki 2 na vtikaču piše 110-220V, kar pomeni da bi morala naprava delati na 220V. preveri še na napravi, morala bi biti nalepka, kjer pise razpon napetosti. Preveri tudi, če ima naprava stikalo za 110/220. Če ima ga MORAŠ prestaviti na 220! adapter pa bi moral delati, seveda če ima na drugi stran nač vtikač oz. so zamenljivi.

če bi povedal kaj maš to za eno mitraljezno napravo tudi nebi škodlo.

edit: adapter bo pravi - https://www.xplore.si/izdelek/potovalni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Miki N ::

MitraljezecJ je izjavil:

Lejte fantje hvala vam za odgovore, Ampk jaz sn mitraljezec Janez ne štromar Janez.

OP ti kar vštekaj, saj če ne podpira se bo pa malo kadilo.

Baja je izjavil:

na sliki 2 na vtikaču piše 110-220V, kar pomeni da bi morala naprava delati na 220V. preveri še na napravi, morala bi biti nalepka, kjer pise razpon napetosti. Preveri tudi, če ima naprava stikalo za 110/220. Če ima ga MORAŠ prestaviti na 220! adapter pa bi moral delati, seveda če ima na drugi stran nač vtikač oz. so zamenljivi.

če bi povedal kaj maš to za eno mitraljezno napravo tudi nebi škodlo.

edit: adapter bo pravi - https://www.xplore.si/izdelek/potovalni...

Niti pod razno napis na vtikaču ne odraža lastnosti naprave.
Poglej si šuko vtikače računalnikov, monitorjev ipd.., vsi imajo na sebi 16A, kabel pa povečini 0.75mm^2, nekateri celo 0.5mm^2...

Glede ostalega pa... mi naj ugibamo in nas boš še grdo gledal če se bo pokadilo, namesto da namečeš čimveč konkretnih podatkov in slik o tej tvoji kači brez nog? :|
Aja, morda je pa visokoenergijski dildo ki ne zmore z baterijami, pa te je malce sram ;)

Baja ::

ja, my bad glede kabla. blo bolj ugibanje, ker, podatki :) zato sem tudi napisal naslednja dva stavka, da se prepriča če drži kaj piše na vtikaču.

Saj prav, zato se pa dopolnjujemo :)

Se bo moral pa OP sam malce bolj potrudit ne pa izgovarjat na nevednost, vsaj kar se mene tiče ne mislim vlečt podatke iz njega. On rabi pomoč, ostali pomagamo. Če otežuje pomaganje pač ne bo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvornik voltov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373505 (2889) mirator
»

Pomoč! Streslo me je, ko sem izklopil pralni stroj iz vtičnice! Je nevarno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
264934 (3822) Riff
»

Zvočnik brni

Oddelek: Zvok in slika
72145 (2007) dronyx
»

Euro vtikač v UK

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
114718 (4517) balocom
»

Trofazni tok v dvofazni tok