» »

Daljši odmor, potovanje

Daljši odmor, potovanje

relaxz ::

Je kdo prenehal z delom za kako leto da si "spočije glavo"? Nekaj časa že razmišljam o tem. V začetku leta sem začel pripravništvo v novi službi in moje počutje gre iz meseca v mesec na slabše. Zanimanja sploh nimam več za to delovno mesto in to, da računajo name po koncu me še bolj psihira. Hodim k psihoterapevtu nekaj časa in malo pomaga, zaenkrat pa ne dovolj. V preteklosti je šport malo pomagal zdaj se pa že pol leta nisem usedel na kolo, sprehod je največ kar zmorem. Šel bi na kako daljšo pohodno pot po Evropi pa malo po Aziji ali nekaj. Nič luksuznega, samo da kaj vidim ker v 8 letih sem bil 3 dni v Nemčiji in 3 dni na Hrvaškem drugače pa doma.

redtech ::

To greš peš, kako boš potoval, če še iz kavča ne moreš? Ljudje tudi stanovanja prodajo, da gredo po svetu in večina jih pride nazaj, ker je zunaj še večja depresija.

IL_DIAVOLO ::

Ja ce lazes sebi in delodajalcu, da si zadovoljen s službo, je lahko precej nevarno za psiho. Vsak pac ni zmožen cel dan fakeat zadovoljstva.

Tak da, bodi iskren do sebe in delodajalca.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bm1973 ::

In kaj imaš od tega, da se tako razmetavaš za delodajalca?

redtech je izjavil:

To greš peš, kako boš potoval, če še iz kavča ne moreš? Ljudje tudi stanovanja prodajo, da gredo po svetu in večina jih pride nazaj, ker je zunaj še večja depresija.

Ne vem če povsem razumeš. Pri meni je služba glavni faktor težav. Če ne bi čutil da to rabim tega niti ne bi načrtoval. Na koncu bi se zaposlil drugje ali nadaljeval študij.

bm1973 je izjavil:

Niti ne gre toliko da bi se razmetaval kot veliko razočaranje nad vsem skupaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: relaxz ()

karafeka ::

bm1973 je izjavil:

A ni isto, kot pa da se razmetavaš za naročnika?
Kakšna je razlika? Resno sprašujem.

Tody ::

A to je uno k prides iz faksa pa hočei 5k zdej dobis pa 2k pa se delat mores? Matr sej nisi prvi, k se je zajebal. Spremeni šiht, najprej se ga napij da ti popustijo zavore potem pa malce pogovori sam s sabo. Ne mores bit po dveh letih zmatran...

Pač si fuknu 5 let za faks in 1 leto v službi stran so faking what še 50 let je pred tabo. Beg v "azijo" ti ne bo pomagal... Razen ce imas trust fund in bos ujagal kako vietnamko...

Pithlit ::

relaxz je izjavil:

Je kdo prenehal z delom za kako leto da si "spočije glavo"? Nekaj časa že razmišljam o tem. V začetku leta sem začel pripravništvo v novi službi in moje počutje gre iz meseca v mesec na slabše. Zanimanja sploh nimam več za to delovno mesto in to, da računajo name po koncu me še bolj psihira. Hodim k psihoterapevtu nekaj časa in malo pomaga, zaenkrat pa ne dovolj. V preteklosti je šport malo pomagal zdaj se pa že pol leta nisem usedel na kolo, sprehod je največ kar zmorem. Šel bi na kako daljšo pohodno pot po Evropi pa malo po Aziji ali nekaj. Nič luksuznega, samo da kaj vidim ker v 8 letih sem bil 3 dni v Nemčiji in 3 dni na Hrvaškem drugače pa doma.

Ja pejdi. Kdo ti brani?
Life is as complicated as we make it...

Tody je izjavil:

A to je uno k prides iz faksa pa hočei 5k zdej dobis pa 2k pa se delat mores? Matr sej nisi prvi, k se je zajebal. Spremeni šiht, najprej se ga napij da ti popustijo zavore potem pa malce pogovori sam s sabo. Ne mores bit po dveh letih zmatran...

Pač si fuknu 5 let za faks in 1 leto v službi stran so faking what še 50 let je pred tabo. Beg v "azijo" ti ne bo pomagal... Razen ce imas trust fund in bos ujagal kako vietnamko...

Ne, gre bolj za to da sem v dvajsetih bil 3 dni v Nemčiji in 3 dni na Hrvaškem. Drugače pa faks in delo. No denar sem nabral in bi lahko šel v nakup stanovanja pa nimam volje za to. Pravzaprav se mi je ta cela tradicionalna pot (hiša, družina itd.) začela gabit, čeprav je bil to moj cilj pri tej obsesiji z denarjem. Službo sem nedavno menjal, če si prebral. Mogoče pomaga mogoče ne, zato sprašujem če je kdo kaj takega naredil in kaj. Vem samo, da če nadaljujem kjer sem bom končal ali v begunjah ali kje drugje..

Baja ::

če se ne vidiš na tem delovnem mestu čimprej seznani delodajalca da ti najde zamenjavo in da si čimprej fraj.

glede potovanj (pohodov?) predlogov nimam. če si lahko privoščiš go for it. če te mine vmes greš pač domov. nazmes se lahko prostovoljno vključiš v ZPIZ, če te skrbijo delovna leta.

feryz ::

Jaz sem pustil šiht, ja, za tri leta. Ampak nisem vandral, tega se ekstremno hitro naveličam, ampak sem dal možgane na off in bajto zidal.
Potovanja? Jaz sem tretjino leta ven iz Slovenije, ampak popolnoma vsakič, že po par dneh, komaj čakam da grem domov. Mi dopizdi do konca.
Tako da se mi zdi, da bo tudi tebi splezala Azija na vrh k... Mnogo prej, kot si misliš.

Orias ::

Lahko se z delodajalcem zmeniš za neplačan dopust. Sam to je v večini primerov samo na papirju.
Pred leti sem se z delodajalcem zmenil za 1 mesec neplačanega dopusta (šel na potovanje).
Če ti pa na šihtu manjka "energije" ipd., ti bo bolj pomaga menjava službe. Lahko boš šel na potovanje za eno leto in ko boš prišel nazaj delat boš zelo hitro na istem kot pred potovanjem.
Je pa potrebno v življenju najdit neko ravnovesje med službo in privatnim življenjem. Če se preveč posvetiš službi to vodi to izgorelosti, hkrati zaradi tega trpi tudi privat življenje. Mene je to pred leti skoraj pokopalo, ko sem bil pohlepen. Kar sem delal v službi sem delal še doma Res da sem imel več denarja, ampak je pa vse drugo trpelo. Zanemaril sem hobije, ni bilo rekreacije, tudi za družino je skoraj zmanjkalo časa. Da pa rešiš problem moraš pa sam pri sebi razčistit. Odkar mi služba ni več na prvem mestu in se več ne žerem zaradi kapitalizma, je moje počutje veliko boljše in imam tudi več "prostega" časa.

MajorM ::

Orias je izjavil:

Odkar mi služba ni več na prvem mestu in se več ne žerem zaradi kapitalizma, je moje počutje veliko boljše in imam tudi več "prostega" časa.

Napiši kaj več kako si to dosegel. Kako izgleda tvoj mindset glede službe/privat življenja?

delavec44 ::

MajorM je izjavil:

Orias je izjavil:

Odkar mi služba ni več na prvem mestu in se več ne žerem zaradi kapitalizma, je moje počutje veliko boljše in imam tudi več "prostega" časa.

Napiši kaj več kako si to dosegel. Kako izgleda tvoj mindset glede službe/privat življenja?

Saj to danes ni več tako redko. Veliko jih tudi doseže, da sploh službe več ne rabijo. Na Redditu je cela FIRE SLO skupina.

IL_DIAVOLO ::

Ne rabis it v drug ekstrem da si zagotovis dober balance med sihtom in prostim casom. Dejansko v tem primeru delas se vec oz. se sekiras vec.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

delavec44 ::

Delaš kar te veseli, sekiraš se pa manj. Ampak lej, vsakomur svoje.

Da odvečen denar pametno naložiš in ti ne gnije na banki je tudi sekarancija. Poglej si temo o delnicah.

bm1973 ::

karafeka je izjavil:

bm1973 je izjavil:

A ni isto, kot pa da se razmetavaš za naročnika?
Kakšna je razlika? Resno sprašujem.

Jaz se ne razmetavam... 8 urni delovnik...

Pa precej bolje sem plačan, požrem marsikatero budalaštino...

FiReFTW ::

Če imaš denar si daj duška, za veliko ljudi je to nemogoče za privoščit si... verjamem pa da bi dosti si jih privoščilo če bi si lahko.

Nikonja ::

Itak, če si lahko privoščiš kar pejd, ampak bolj pomemnbno je vprašanje kaj bo s tabo čez 10-15 let če ti je že zdaj par let po faksu pun k... vsega.
Mogoče je problem kje drugje, mogoče rabiš nekaj radikalno drugačega, mogoče si kupi kakšno kmetijo in se ukvarjaj z poljedelstvom... mogoče corporate bullshit jobs pač ni zate - sej da smo jasni ni za nobenega, ampak eni ga pač lažje fejkamo (tko kot v Severance seriji)

Orias ::

MajorM je izjavil:

Orias je izjavil:

Oddelam tistih 8 ur in konec. Od 7.00 do 15.00 se posvetim službi. Ob 15.01 pa 6.59 služba ne obstaja. Tisti časi, ko sem se pa še za službene zadeve sekiral izven delovnega časa so pa zdavnaj minili. Ni denarja, ki bi nadomestil "privat življenje". Delodajalec "zahteva", da se posvetiš delu in da zaradi privat življenja ne trpi delo. Isto je pa pri meni, da ne dovolim, da bi zaradi službe trpelo privat žviljenje. Kapitalizem ti postavi meje, zakaj si tudi sam nebi postavil meje.

otago ::

OP naj gre na eno potovanje. Dovolj je kakšna bližnja prestolnica ali več teh za en teden. Ali pa Azija za 2 tedna. Lahko da ugotovi, da "to ni za njega". In ne pozabi, ponekod boš viden kot hodeča denarnica. Meni to ni bilo povšeči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sluzbena pot - nadure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5412159 (6139) Mato989
»

Najbolje cenejeni perksi na delovnem mestu (strani: 1 2 3 4 5 )

24134546 (23163) OrkAA
»

Odpoved in daljši odmor od dela (mini penzija) (strani: 1 2 )

6413506 (10447) rađo
»

Kaj vam je najbolj pomembno na delovnem mestu? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17436387 (32599) videc

Več podobnih tem