Forum » Loža » Vgradnja implatatov
Vgradnja implatatov

jobers2 ::
Zdravo
ker bom urejal zobe na hrvaskem, me zanima ce dobim kaksen dan bolniske takoj na zacetku ce bi bilo potrebno. Ker urejal bom pa v zagrebu samoplacnisko.
Veliko ljudi mi je reklo in v kliniki so rekli da do zdaj pacienti iz slovenije niso imeli problema z pridobitvijo kaksnega dneva bolniske ce bi bilo potrebno.
Zdaj pa se tukaj vprasam ce ima kdo kaksne izkusnje.
Hvala
ker bom urejal zobe na hrvaskem, me zanima ce dobim kaksen dan bolniske takoj na zacetku ce bi bilo potrebno. Ker urejal bom pa v zagrebu samoplacnisko.
Veliko ljudi mi je reklo in v kliniki so rekli da do zdaj pacienti iz slovenije niso imeli problema z pridobitvijo kaksnega dneva bolniske ce bi bilo potrebno.
Zdaj pa se tukaj vprasam ce ima kdo kaksne izkusnje.
Hvala

Ze ce klicem ali kako drugace kontaktiram ne pridem do nje. Ne osebno ne po telefonu. Pac slovensko zdravstvo je tako.

Tody ::
Potem tudi bolniške ne boš dobil, ker pač za to boš moral kontaktirati svojega izbranega zdravnika... Al dopust al pa "delo od doma" pa dobre pain killerje.

c3p0 ::
Moj "dohtar" uporablja nek portal, kjer napišeš kaj rabiš. Po covidu je postal tudi neke vrste telepat, diagnosticira na daljavo.
Na telefon večinoma ne dobiš nikogar.

donvito ::
Moj "dohtar" uporablja nek portal, kjer napišeš kaj rabiš. Po covidu je postal tudi neke vrste telepat, diagnosticira na daljavo.
Mene pokliče nazaj, če jo ne dobim, sicer sem pa za prijavljen na: https://www.gospodar-zdravja.si/
kjer poveš kaj rabiš ali ji pošlješ izvid/e.

srus ::
Temu se reče uradno reče "telemedicina", telepatija je bolj za šamane. Bodi srečen, da jo izvaja zdravnik, ponavadi jo izvajajo medicinske sestre.
Ko se je pri moji osebni zdravnici zamenjala sestra, se jo je končno dalo priklicati na telefon. Čudež, prej kot v 30 dneh do osebnega zdravnika.

feryz ::
Pred koncem šihta oz. po malici greš do dohtarja, ker takrat nimajo kaj delati in uletiš direktno noter. Se pogovoriš in greš ven. Več kot 5 minut ne vzame.

živjo
ja ni blo potrebe po bolniški je blo čist brez bolecin. je pa tako da se napiše bolniško če bi slučajno kaj blo
ja ni blo potrebe po bolniški je blo čist brez bolecin. je pa tako da se napiše bolniško če bi slučajno kaj blo

Telbanc ::
Meni je zdravnica rekla po vsakem obroku, zaradi nekih bakterij....Tko zaj si tud o vsakem kafetu umijem zobe če mam možnost.
Inplantant ja, na Hrvaškem glej da majo reference.
Inplantant ja, na Hrvaškem glej da majo reference.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

OutOfTheBox ::
Malo pretiravate fantje. Večina je itak genetsko.
Genetsko ima faktor do določene mere, ampak je že jasno oz. splošno znano da ljudje ki si redno (pravilno) umivajo zobe, nitkajo in kot bonus uporabljajo ustno vodo, obstaja velika verjetnost da z zobmi ne bodo imeli problema do konca življenja. To so nam tudi izrecno poudarili v šoli za starše.
Kar se tiče pravilnega umivanja zob, mislim dobesedno pravilno, kar pomeni pravilna tehnika in da ne izpustiš kotičkov kjer se nabirajo obloge. Tehnika je pomembna, ker ponavadi si vedno umivamo po istem načinu in tako spustimo določene kote.
S tableto (plaque finder), ki jo daš v usta da se razstopi, lahko vidiš kje si slabo umiješ zobe. Modra barva - ni oblog, rdeča barva - obloge. Ko vidiš kje obloge pomeni da si tam nisi umil zob, ker ščetke nisi pravilno obrnil.
Tega vsega (več ustnih pripomočkov, dodelanih zobnih past, nitk, ipd) , 50 let nazaj ni še bilo in tudi ustnemu zdravju nasplošno se ni toliko posvečalo pozornosti. Zato pač imaš danes starejše ljudi ki so večinoma brez zob.
Otroci ki so se rodili danes v splošnem bodo potrebovali dost manj umetnih vsadkov kot npr otroci rojeni 50 let nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

133780 ::
Eno je genetika, drugo je aktivna skrb in navade - zgled v družini, tretje so pripomočki - baterijske ščetke in kemija, četrto je ozaveščenost in vrednote, peto je oblika (takrat javnega) zobozdravstvenega tretmeanta, ko se je več pulilo in/ali plombiralo s škodljivimi zlitinami. Otroci, ki so se rodili 'danes', bodo res imeli druge skrbi tudi pri '50' - čeprav se tudi danes najde privatne in javne zobozdravnike, ki se vidno veselijo stanja kakšnega 'starega' - čeprav jim to 'odžira' delo.

owon22 ::
Največji preboj za higieno zob so se mi zdijo električne ščetke. Preizkusil sem Hoferjevo, nazadnje pa ostal na Sonicare z Bolhe. Zamenjive ščetke so poceni na Temu, na par let pa je treba menjati baterijo. Zobje so po vsakem umivanju gladki kot po čiščenju zobnega kamna, kjer mi na koncu izvede nekakšno peskanje.
Implantate imam štiri, vgrajene pri nas. Zato sem tudi začel iskati boljše alternative navadni ščetki, ker propadanje zob je predrago. Uporabljam tudi medzobne ščetke iz DM-a, proti njim se nitka skrije.
Implantate imam štiri, vgrajene pri nas. Zato sem tudi začel iskati boljše alternative navadni ščetki, ker propadanje zob je predrago. Uporabljam tudi medzobne ščetke iz DM-a, proti njim se nitka skrije.

gruntfürmich ::
Kako da si se odločil iti dentalni turizem na Hrvaško, ali ni ceneje v Bosni ?
Ker so na hrvaškem v zadnjih 20 letih postali pravi mojstri in polovica slovenije ima do njih pol ure.
V bosno nobeden ne hodi, če že se odločajo za srbijo. Ampak to pa delajo največji škrtuhi, ki jim ni mar za kvaliteto posega.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bm1973 ::

OutOfTheBox ::

NuMaN ::
Predebela tudi ... Vsaj za določene medzobne prostore, kjer je nujna nitka, kvalitete vsaj OralB (Curaprox teflonska je pregrešno draga), kake druge pa se kar cefrajo in ostanejo v medzobnem prostoru ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

gruntfürmich ::
jst uporabljam ščetko, medzobno ščetko, nitko na držalu, ustno prho.
električna zobna ščetka nadomesti samo ščetko in verjetno prho.
električna zobna ščetka nadomesti samo ščetko in verjetno prho.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čiščenje zob (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19450 (6926) | Robocop1 |
» | Zobni kamen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29533 (8196) | Ganon |
» | Problemi z dlesnimi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7737 (6049) | estons |
» | Zobna nitkaOddelek: Loža | 8816 (4805) | bedarija |
» | Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 70436 (42836) | Andro457 |