Slo-Tech - Čedalje daljšemu seznamu držav, ki uporabo telefonov in drugih pametnih naprav pri pouku prepovedujejo kar z zakoni, se pridružuje tudi Južna Koreja. Tamkajšnji parlament je s prepričljivo večino 115 poslancev od 163 prisotnih sprejel prav takšen zakon. S prihodnjim šolskim letom, ki se bo začelo marca prihodnje leto, bo uporaba pametnih naprav med poukom prepovedana.
Ukrep so sprejeli v boju proti pretirani uporabi pametnih telefonov, ki ima po podatkih številnih raziskav negativne učinke na zdravje in kognitivni razvoj mladih. Na podlagi teh izsledkov so številne južnokorejske šole že samostojno prepovedale uporabo telefonov, sedaj pa je prepoved še uzakonjena. Podobno so ukrepali tudi v Franciji, na Finskem in drugod.
Tudi v Sloveniji se z novim šolskim letom uvaja nekaj sprememb. Tudi pri nas je odslej z zakonom prepovedana uporaba telefonov in drugih elektronskih med poukom ali v prostorih šole, razen iz zdravstvenih razlogov ali če so potrebne za izvedbo pouka.
Novice » Ostale najave » Južna Koreja prepovedala uporabo telefonov v šolah

mr_chai ::
A ni švedska pred kratkim naredila nekaj podobnega pa francija, če se ne motim. Pri nas bi morali narediti isto.

OutOfTheBox ::
Pri nas bi morali narediti isto.
Sej smo. Veljat začne z novim šolskim letom.
Men je fascinantno da vse to prihaja tako pozno. Telefoni so bili že pri nas v šolah 20 let nazaj distrakcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

nekikr ::
Meni je pa fascinantno, da starši enemu tretješolcu sploh dajo telefon. To bi lahko urejala socialna.

stara mama ::
To ni dovoljeno.
Praktično v nobeni državi.
Če ne, bi to imele vse firme, da ne bi delavci viseli na telefonih.
Praktično v nobeni državi.
Če ne, bi to imele vse firme, da ne bi delavci viseli na telefonih.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

MrStein ::
Tema je ravno o tem kaj je dovoljeno in kaj ni. In spremembe le tega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tody ::
Ja ker je jammanje tako lahko doseč ane ... tko kot dober wifi po celem poslopju. Bog ne dej da šola meji na cesto in da boš še tam ljudem ugasnil signal... Je pa res da ste mal bogi da vam more država preprečevati te zadeve...

FireSnake ::
Meni je pa fascinantno, da starši enemu tretješolcu sploh dajo telefon. To bi lahko urejala socialna.
Kaj bi urejala socialna?
Kako si si to zamislil? Starši kupijo otroku telefon in kaj potem naredi socialna? Starše v arest in odvzem telefona, ali kako?
Eni ste res neverjetni!
Dajte si zabit v glavo, da so samo starši tisti, ki vzgajajo. SAMO STARŠI!
To ni ne šola, ne policija ne fakulteta!
Ko boste to skapirali bo lažje. Tudi za nas.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Socialne delavke, bi morale hoditi po ulicah in igriščih in vsakemu mulcu zaplenti telefon pa pametno uro. Pol bi oni vidl hudiča, k bi imel samo žogo za igrat pa kamne pa palce!

iKst_ ::
V čem točno vidiš problem? Moja tamala ima v 3. razredu telefon. V šolo ga sicer ne nosi, na treninge pa vedno. Zelo pogosto pride prav, da vidim kje je, da se uskladimo kdaj jo pridemo iskat.
Si mogoče pomislil, da ni problem kos plastike sam po sebi ampak način uporabe?

stara mama ::
Treba je razumet, da edini pravi sovražnik tule so Google, Meta, Tiktok, ...
Brez tega ne bi bili telefoni 10% tok zanimivi.
Še odrasli so zasvojeni, kaj šele otroci ki so bolj dovzetni za to, pa želja v vključevanju v družbo, itd ...
Še odrasli so zasvojeni, kaj šele otroci ki so bolj dovzetni za to, pa želja v vključevanju v družbo, itd ...
Ekologija™ in Trajnost™

Kako si si to zamislil? Starši kupijo otroku telefon in kaj potem naredi socialna? Starše v arest in odvzem telefona, ali kako?
Tako kot to naredijo zdaj za kakšne primere. Pogovor.
V čem točno vidiš problem? Moja tamala ima v 3. razredu telefon. V šolo ga sicer ne nosi, na treninge pa vedno. Zelo pogosto pride prav, da vidim kje je, da se uskladimo kdaj jo pridemo iskat.
To so samo bullshit izgovori. Veš, tudi jaz sem včasih hodil v šolo in na krožke. Nisem imel telefona in vse je bilo ok, držal si se dogovora kje in kako boš počakal. In enak pristop imam pri svojih dveh, ki prav tako hodita na krožke in treninge. Danes pa nebogljeni ubožci brez telefona očitno niso sposobni počakati ob neki uri, če se jih prej ne pokliče vsaj 3x, vmes pa bulijo v zaslon, da jim ne bi bilo slučajno 2 minuti dolgčas. Ja, kot je Firesnake napisal, starši smo odgovorni za vzgojo in glede na stanje, jih je velika večina pogrnila na celi črti.

mtosev ::
Se strinjam s to potezo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djabi ::
stara mama je izjavil:
Z napisanim se strinjam. Verjetno bi bilo potrebno začeti omejiti uporabp tudi pri odraslih. Si predstavljate, da bi bili telefoni na delovnih mestih zaklenjeni na najnujnejše funkcije? To je telefoniranje in morda še pošiljanje sporočil. Ampak nekdaj, ko še ni bilo interneta na telefonih, so bili nekateri zasvojeni s pisanjem SMS-ja, predtem pa na žičnih telefonih s klepetanjem. Skratka, ni se nič spremenilo.
Nekako imam občutek, da kolesje, ko se enkrat premika, ne moreš ustaviti. Lahko ga samo uničiš. Ampak to ima lahko hude posledice.

Pa smo spet nazaj na produktivnosti, tisti ki včasih doma delamo itak zabušavamo cel čas, tisti ki pa pridno sedijo v pisarnah pa so extra super duper produktivni.

OutOfTheBox ::
stara mama je izjavil:
Nop, daleč od tega.
Maš na ulici droge kolikor hočeš, od lahke pa do težke, se pa vseeno večina ljudi ne drogira. Skratka, problem je vzgoja. Če ti otroku v zgodnjem otroštvu ne predstaviš in aktivno enforsaš mej, si bo meje sam postavil. Ko bo odrastel bo deloval v okviru teh mej.
Količina enforsanja določene meje je pa odvisna od tega kako družba v tem deluje. Npr v okrožjih kjer je kriminala veliko, boš ti kot starš moral dost bolj enforsat meje, da tvoj otrok ne postane direkten produkt družbe. Velikokrat je dost bolj enostavno it ven iz take družbe (človeka odstranit), kot pa zadevo enforsat.
Že samo s pogovorom tvojega otroka s kom se druži in kaj njegovi vrstniki delajo, lahko hitro ugotoviš kam zadeva gre. Če se vrstniki dost izpostavljajo na social media, je sam vprašanje časa kdaj bo to delal tud tvoj otrok. Drži pa da je v primeru socialnih omrežjih količina energije ki jo moraš vložit v to da bo on to pametno uporabljal, relativno velika (ker to delajo vsi).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Tu imaš pa obratni problem. 99% odraslih konstantno buli v telefone. Ker obenem želijo 100% nadzor, 100% časa nad otroci (čeprav želijo, da so samostojni in da kaj sami premaknejo, pa bodi pameten), jim že v prvi triadi osnovne šole porinejo v roke telefon, ker ga takrat že nujno rabijo. Potem se pa čudimo, zakaj so otroci asocialni, zakaj ničesar ne zmorejo sami. Ker, tako kot njihovi starši, cel dan bulijo v telefon, samostojni pa ne smejo biti, ker so ves čas na dosegu svojih staršev.
In potem mora za tako osnovno stvar posredovati država - ker starši niso več sposobni osnovne vzgoje. S predpisi in zakoni in potem smo vsi še malo manj samostojni in še malo bolj željni pravil.
In potem mora za tako osnovno stvar posredovati država - ker starši niso več sposobni osnovne vzgoje. S predpisi in zakoni in potem smo vsi še malo manj samostojni in še malo bolj željni pravil.

Utk ::
Moj mali bi lahko vzel 3 stare telefone in delal gor kaj bi hotel, pa enostavno ne. Včasih kaj pogugla kar ga zanima in to je to. Torej ni problem v samem "imetju telefona".
Druga stvar pa je to, da v demokraciji imajo starši pravico vzgajat po svoje. V šoli postavlja pravila šola, doma pa starši. Če neki starši mislijo da je telefon, z AI gor, nekaj kar bo otroku koristilo če bo čim več uporabljal, se s tem komot ne strinjamo, ampak je čist legit stališče.
Druga stvar pa je to, da v demokraciji imajo starši pravico vzgajat po svoje. V šoli postavlja pravila šola, doma pa starši. Če neki starši mislijo da je telefon, z AI gor, nekaj kar bo otroku koristilo če bo čim več uporabljal, se s tem komot ne strinjamo, ampak je čist legit stališče.

OK.d ::
Blokirati bi bilo potrebno socialna omrežja in telefoni kar naenkrat ne bi bili več zanimivi.
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()

Preveč skrajni ukrep. Ljudi bi rabilo navaditi, da delajo še kaj drugega kot, da samo visijo na social media.

To so samo bullshit izgovori. Veš, tudi jaz sem včasih hodil v šolo in na krožke. Nisem imel telefona in vse je bilo ok, držal si se dogovora kje in kako boš počakal. In enak pristop imam pri svojih dveh, ki prav tako hodita na krožke in treninge. Danes pa nebogljeni ubožci brez telefona očitno niso sposobni počakati ob neki uri, če se jih prej ne pokliče vsaj 3x, vmes pa bulijo v zaslon, da jim ne bi bilo slučajno 2 minuti dolgčas. Ja, kot je Firesnake napisal, starši smo odgovorni za vzgojo in glede na stanje, jih je velika večina pogrnila na celi črti.
Ja, tvoji stari starši so pa gazili v šolo peš, po 1 metru snega pri 30 stopinjah celzija, pa klanec je bil v obe smeri.
Če se gremo to logiko tudi ti ne rabiš telefona, niti računalnika niti avtomobila.
Blokirati bi bilo potrebno socialna omrežja in telefoni kar naenkrat ne bi bili več zanimivi.
Torej se strinjamo, da problem ni v telefonih ampak v načinu uporabe?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()

Torej se strinjamo, da problem ni v telefonih ampak v načinu uporabe?
Ne. Saj tudi nošenje orožja ni problematično samo po sebi. Se pravi omogočimo to vsakomur in povsod? Vedno je problematičen način uporabe, seveda, ampak praviloma alkoholiki mislijo, da 5 pirov in 4 žganice dnevno ni preveč. In praviloma tudi starši, ki 8 letniku v roke porinejo telefon, mislijo, da je to v bistvu čisto ok, saj je vse pod nadzorom. Kako pa naj, uboga nesamostojna duša, sicer ve, da mora ob 15 po krožku počakati na prevoz!?
Pod pretvezo, da otroci nujno rabijo telefon, vidim mladino (ko kdaj pospremim peš kakšnega od mojih iz šole), ki ves čas, od šole do doma, buli v telefon, sam. Ampak hej, so pa vsaj dosegljivi, če jih starši vmes pokličejo in vprašajo, če so že kaj bolj samostojni od zadnjega klica/preverjanja statusa. Starš drugo in šestošolca, ki nimata telefonov, obiskujeta pa krožke in treninge.

WizzardOfOZ ::
Socialne delavke, bi morale hoditi po ulicah in igriščih in vsakemu mulcu zaplenti telefon pa pametno uro. Pol bi oni vidl hudiča, k bi imel samo žogo za igrat pa kamne pa palce!
Ko bi mulci potem tako socialno delavko kamenjal, bi bila pa spet drugačna diskusija.
Si mogoče pomislil, da ni problem kos plastike sam po sebi ampak način uporabe?
Točno to.
Ni problem telefon, ampak starši. Se jim ne da ukvarjat z otrokom, pa je lažje v roke otroku potisnit telefon ali tablico, da imajo starši mir.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Ne. Saj tudi nošenje orožja ni problematično samo po sebi. Se pravi omogočimo to vsakomur in povsod? Vedno je problematičen način uporabe, seveda, ampak praviloma alkoholiki mislijo, da 5 pirov in 4 žganice dnevno ni preveč. In praviloma tudi starši, ki 8 letniku v roke porinejo telefon, mislijo, da je to v bistvu čisto ok, saj je vse pod nadzorom. Kako pa naj, uboga nesamostojna duša, sicer ve, da mora ob 15 po krožku počakati na prevoz!?
Pod pretvezo, da otroci nujno rabijo telefon, vidim mladino (ko kdaj pospremim peš kakšnega od mojih iz šole), ki ves čas, od šole do doma, buli v telefon, sam. Ampak hej, so pa vsaj dosegljivi, če jih starši vmes pokličejo in vprašajo, če so že kaj bolj samostojni od zadnjega klica/preverjanja statusa. Starš drugo in šestošolca, ki nimata telefonov, obiskujeta pa krožke in treninge.
Ne vem komu odgovarjaš. Jaz namreč nikjer nisem napisal, da otroci nujno rabijo telefon. Tudi buljenja v telefon od šole do doma nisem komentiral, čeprav ne vidim nujno problema v tem.

RedDrake ::
Ne vem komu odgovarjaš. Jaz namreč nikjer nisem napisal, da otroci nujno rabijo telefon. Tudi buljenja v telefon od šole do doma nisem komentiral, čeprav ne vidim nujno problema v tem.
Vse študije kažejo na slabši kognitivni in motorični razvoj pri buljenju v telefone. Namesto da bi otroci pridobivali kognitivne sposobnosti jih aktivno izgubljajo. Starejšim se ne pozna "toliko", ker smo od ~25-30 naprej itak v kognitivnem slabenju.
Ni zastonj po vseh pediatričnih čakalnicah, knjižnicah, šolah, vrtcih in podobnih "ustanovah" polno plakatov o "zlih zaslonih".
Ampak ja, ti kar poskusi na svojih pamžih. Samo ne se čuditi, ko jim boš pri njihovih 30-ih še vedno držal štango.

Poskušam na svojih pamžih. Pri 9 in 14 letih sta obe nadpovprečno samostojni, dosegata dobre rezultate v šoli in obšolskih dejavnostih (tudi pri športu). Obe imata že praktično od rojstva na voljo tablice in telefone, ko je to primerno.

Super. Želim da bo šlo tako naprej. Da ne bo kakih bipolarnih motenj, depresij in podobnega, kar je tako izjemno popularno pri najstnikih s telefoni ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

Misliš napisati pri najstnikih, ki pogosto uporabljajo socialna omrežja? Dvomim, da lastništvo telefona kakorkoli vpliva na bipolarne motnje.

Machete ::
Telefon pri najstiku = socialno omrežje.
Kaj misliš, da poslušajo Politično s Tanjo Gobec?
Kaj misliš, da poslušajo Politično s Tanjo Gobec?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Poskušam na svojih pamžih. Pri 9 in 14 letih sta obe nadpovprečno samostojni, dosegata dobre rezultate v šoli in obšolskih dejavnostih (tudi pri športu). Obe imata že praktično od rojstva na voljo tablice in telefone, ko je to primerno.
To se bere tako kot tisto "Jaz sem zelo dober voznik, res, ampak vsi ostali, jebemti, pa kdo jim je dal izpite?!" Vir: vsak slehernik pod soncem. Na cesti pa kaos.
Medtem je stroka precej jasna, kot že zgoraj rečeno, povsod visijo plakati, ki opozarjajo, da je to škodljivo. Je pa res, da ne čisto takoj in striktno pri vsakemu. Ampak to je potem isto kot kajanje. Vsi poznamo nekoga, ki je kadil do 90. leta in tega potem kadilec izpostavlja, ko pravi, da ni problema. Statistika in plakati pravijo pa drugače.

feryz ::
Dopade se mi, da ljudje ploskajo prepovedim, omejitvam in represiji. Mulcem je treba tak vzorec začeti nabijati v glavo že zelo zgodaj, najbolje ob rojstvu.
No, saj starši jim dejansko ga.
Ampak prav je, da tudi oblastniki čimprej poprimejo pri tem početju. Le tako se bodo mulci lahko razvili v poslušne ovce, ki bodo brez razmišljanja sledili in ubogali vladajočo kamarilo.
Da ne govorimo o konkurenčni prednosti mulcev, ki jim to ni prepovedano in bodo s tem gor zrasli.
Politiki izpostavljajo samo slabosti, ker to njim paše. Čeprav bo to slabo tudi za njih, na dolgi rok.
No, saj starši jim dejansko ga.
Ampak prav je, da tudi oblastniki čimprej poprimejo pri tem početju. Le tako se bodo mulci lahko razvili v poslušne ovce, ki bodo brez razmišljanja sledili in ubogali vladajočo kamarilo.
Da ne govorimo o konkurenčni prednosti mulcev, ki jim to ni prepovedano in bodo s tem gor zrasli.
Politiki izpostavljajo samo slabosti, ker to njim paše. Čeprav bo to slabo tudi za njih, na dolgi rok.

Jaz sem se na srečo izognil social media v mladostniških letih. Leta 2000 ko sem bil v šestem razredu sem dobil dumb telefon. Nek Ericsson.

feryz ::
Saj smo se ga skoraj vsi tukaj.
Nismo pa se izognili računalnikom. In na njih viseli noč in dan.
Vsaka generacija ima svojo drogo. Šus mora biti.
Nismo pa se izognili računalnikom. In na njih viseli noč in dan.
Vsaka generacija ima svojo drogo. Šus mora biti.

Ja samo računalnik je ena vrste droge, ki (številke izmišljene) zasvoji recimo 2/1000. Potem imaš internet, ki zasvoji že 20/1000. In na koncu imaš družbena omrežja (ki so pointless brez 24/7 dostopa - aka "telefon"), ki zasvojijo 200/1000.
It's a numbers game.
Ja, večina tu se je izognila smartfonom v rani mladosti, ampak saj smo vedno imeli kakšne stvari, pa je sošolec v OŠ prinesel prvega gameboya in smo bili vsi vse odmore okoli njega, dokler ni baterija umrla. Samo to je bilo vedno "začasno". Družbena omrežja so pa našla "tržno nišo", kjer te začasnosti ni. Tudi jaz sem bil na PC-ju od cca '90 dalje (jasno brez interneta) dostikrat zelo veliko časa skupaj. Ampak sem se slej kot prej naveličal in so šle v promet tudi knjige, lego kocke, druge igrače, kolo in prijatelji, jasno tudi TV (ko je prišla kabelska). Jasno so eni mulci še danes taki. Samo jih je pol manj.
It's a numbers game.
Ja, večina tu se je izognila smartfonom v rani mladosti, ampak saj smo vedno imeli kakšne stvari, pa je sošolec v OŠ prinesel prvega gameboya in smo bili vsi vse odmore okoli njega, dokler ni baterija umrla. Samo to je bilo vedno "začasno". Družbena omrežja so pa našla "tržno nišo", kjer te začasnosti ni. Tudi jaz sem bil na PC-ju od cca '90 dalje (jasno brez interneta) dostikrat zelo veliko časa skupaj. Ampak sem se slej kot prej naveličal in so šle v promet tudi knjige, lego kocke, druge igrače, kolo in prijatelji, jasno tudi TV (ko je prišla kabelska). Jasno so eni mulci še danes taki. Samo jih je pol manj.

In zato, ker nekateri starši ne znajo vzgajati teh mulcev, moramo vsem prepovedati uporabno orodje in vsi trpeti posledice?

Bellator ::
Samo zato, ker nekateri starši ne znajo vzgajati mulcev, moramo mladoletnim prepovedati tobak na obnočju šole?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Legon ::
In zato, ker nekateri starši ne znajo vzgajati teh mulcev, moramo vsem prepovedati uporabno orodje in vsi trpeti posledice?
Saj nihce ni prepovedal uporabe mobilnih telefonv kar tako. Gre pa za omejitev v specificnih okoljih. Nic novega ali nenacadnega. Kot je bilo zgoraj napisano, vsaks tar sima pravico vzgajay otroke kot jim pase. Kako to vkljucuje mobilne telefone, socialna omrezja ali pa drkanje fruit ninje, je njihova odlocitev. V nekem mesanem okolju kot je sola, pa je treba zagotoviti standarde, ki v manestri starsevskih pristopov omogocajo normalno delovanje.
Ce je res, da tvoji otroci uporabljajo mobilne telefone kot si opisal zgoraj, potem je tale izjava cisto izven konteksta, ker se tebe in tvojih otrok prakticno ne dotika.

Ja, ker je to bolje kot alternativa. Če vse prepustimo odločitvi staršev, ki očitno ne znajo, zato pa so problemi, potem bomo imeli kaos. In v kaosu je dobro, če imajo otroci svoje pištole v šoli, zaradi varnosti. Da pa ne bodo preveč trigger-happy jih bo pa pomirila cigareta in šilce žganja. Ja, pretiravanje, ampak točno sem vodi taka miselnost.

Ce je res, da tvoji otroci uporabljajo mobilne telefone kot si opisal zgoraj, potem je tale izjava cisto izven konteksta, ker se tebe in tvojih otrok prakticno ne dotika.
Seveda se me dotika. Ne maram pretiranega vmešavanja države v moje življenje. Sploh tam, kjer ni nobene nevarnosti za druge okoli mene.

Bellator ::
Boste že zdržali teh 6-8 šolskih ur brez telefona.
Na območju šole sem mislil, lol
Samo zato, ker nekateri starši ne znajo vzgajati mulcev, moramo mladoletnim prepovedati tobak in vsi trpeti posledice?
Ja, vidiš kak slippery slope je prohibicija.
Na območju šole sem mislil, lol
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Ja, ker je to bolje kot alternativa. Če vse prepustimo odločitvi staršev, ki očitno ne znajo, zato pa so problemi, potem bomo imeli kaos. In v kaosu je dobro, če imajo otroci svoje pištole v šoli, zaradi varnosti. Da pa ne bodo preveč trigger-happy jih bo pa pomirila cigareta in šilce žganja. Ja, pretiravanje, ampak točno sem vodi taka miselnost.
Neumen primer. Če ima otrok v torbi izklopljen telefon, to na noben način nikogar ne moti ali spravlja v nevarnost. Tudi, če otrok med odmorom telefon uporablja, to nikogar ne moti.
Da se telefona ne sme uporabljati med poukom je pa jasno. Ampak po drugi se tudi radirk ne meče učiteljem v glavo, pa še nisem slišal, da bi kdo rad prepovedal radirke.

Preveč skrajni ukrep. Ljudi bi rabilo navaditi, da delajo še kaj drugega kot, da samo visijo na social media.
Kdo jih bo navadil? Ti?
In kako se preveri, da so navajeni? Ker sedaj, očitno, niso.
In je to edini logični ukrep.
Napaka? Da je uveden prepozno.

Seveda se me dotika. Ne maram pretiranega vmešavanja države v moje življenje. Sploh tam, kjer ni nobene nevarnosti za druge okoli mene.
Seveda se te dotika.
Okoli tebe je polno idiotov, ki komot pustijo da družbena omrežja/telefoni vzgajajo njihove otroke. In kak tak mulc bo potem postrelil šolo tudi pri nas, slej kot prej. Res, to je podobno kot orožje. Ja, v rokah večine ni problematično. Ampak težava je, da je nemogočo določiti tistih 20% v rokah katerih je nevarno. Potem je bolje da ga nima nihče. Družba je na boljšem. Ja?

Ne nekateri. 99%
In, odgovor je: da, seveda!
Malo se razpiši: kakšne posledice bodo trpeli?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Seveda se te dotika.
Okoli tebe je polno idiotov, ki komot pustijo da družbena omrežja/telefoni vzgajajo njihove otroke. In kak tak mulc bo potem postrelil šolo tudi pri nas, slej kot prej. Res, to je podobno kot orožje. Ja, v rokah večine ni problematično. Ampak težava je, da je nemogočo določiti tistih 20% v rokah katerih je nevarno. Potem je bolje da ga nima nihče. Družba je na boljšem. Ja?
S telefonom bodo postrelili šolo? Nekaj novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Južna Koreja prepovedala uporabo telefonov v šolah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 2088 (76) | WizzardOfOZ |
» | Na Finskem prepovedali mobilne telefone v šolahOddelek: Novice / Ostale najave | 3424 (490) | Ganon |
» | Danska vlada želi prepovedati telefone v šolah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 5209 (3106) | nekikr |
» | snemanje med poukomOddelek: Loža | 9368 (8018) | Mehmed |