Slo-Tech - Čedalje daljšemu seznamu držav, ki uporabo telefonov in drugih pametnih naprav pri pouku prepovedujejo kar z zakoni, se pridružuje tudi Južna Koreja. Tamkajšnji parlament je s prepričljivo večino 115 poslancev od 163 prisotnih sprejel prav takšen zakon. S prihodnjim šolskim letom, ki se bo začelo marca prihodnje leto, bo uporaba pametnih naprav med poukom prepovedana.
Ukrep so sprejeli v boju proti pretirani uporabi pametnih telefonov, ki ima po podatkih številnih raziskav negativne učinke na zdravje in kognitivni razvoj mladih. Na podlagi teh izsledkov so številne južnokorejske šole že samostojno prepovedale uporabo telefonov, sedaj pa je prepoved še uzakonjena. Podobno so ukrepali tudi v Franciji, na Finskem in drugod.
Tudi v Sloveniji se z novim šolskim letom uvaja nekaj sprememb. Tudi pri nas je odslej z zakonom prepovedana uporaba telefonov in drugih elektronskih med poukom ali v prostorih šole, razen iz zdravstvenih razlogov ali če so potrebne za izvedbo pouka.
Novice » Ostale najave » Južna Koreja prepovedala uporabo telefonov v šolah

mr_chai ::
A ni švedska pred kratkim naredila nekaj podobnega pa francija, če se ne motim. Pri nas bi morali narediti isto.

OutOfTheBox ::
Pri nas bi morali narediti isto.
Sej smo. Veljat začne z novim šolskim letom.
Men je fascinantno da vse to prihaja tako pozno. Telefoni so bili že pri nas v šolah 20 let nazaj distrakcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

nekikr ::
Meni je pa fascinantno, da starši enemu tretješolcu sploh dajo telefon. To bi lahko urejala socialna.

stara mama ::
To ni dovoljeno.
Praktično v nobeni državi.
Če ne, bi to imele vse firme, da ne bi delavci viseli na telefonih.
Praktično v nobeni državi.
Če ne, bi to imele vse firme, da ne bi delavci viseli na telefonih.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

MrStein ::
Tema je ravno o tem kaj je dovoljeno in kaj ni. In spremembe le tega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tody ::
Ja ker je jammanje tako lahko doseč ane ... tko kot dober wifi po celem poslopju. Bog ne dej da šola meji na cesto in da boš še tam ljudem ugasnil signal... Je pa res da ste mal bogi da vam more država preprečevati te zadeve...

FireSnake ::
Meni je pa fascinantno, da starši enemu tretješolcu sploh dajo telefon. To bi lahko urejala socialna.
Kaj bi urejala socialna?
Kako si si to zamislil? Starši kupijo otroku telefon in kaj potem naredi socialna? Starše v arest in odvzem telefona, ali kako?
Eni ste res neverjetni!
Dajte si zabit v glavo, da so samo starši tisti, ki vzgajajo. SAMO STARŠI!
To ni ne šola, ne policija ne fakulteta!
Ko boste to skapirali bo lažje. Tudi za nas.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Socialne delavke, bi morale hoditi po ulicah in igriščih in vsakemu mulcu zaplenti telefon pa pametno uro. Pol bi oni vidl hudiča, k bi imel samo žogo za igrat pa kamne pa palce!

iKst_ ::
V čem točno vidiš problem? Moja tamala ima v 3. razredu telefon. V šolo ga sicer ne nosi, na treninge pa vedno. Zelo pogosto pride prav, da vidim kje je, da se uskladimo kdaj jo pridemo iskat.
Si mogoče pomislil, da ni problem kos plastike sam po sebi ampak način uporabe?

stara mama ::
Treba je razumet, da edini pravi sovražnik tule so Google, Meta, Tiktok, ...
Brez tega ne bi bili telefoni 10% tok zanimivi.
Še odrasli so zasvojeni, kaj šele otroci ki so bolj dovzetni za to, pa želja v vključevanju v družbo, itd ...
Še odrasli so zasvojeni, kaj šele otroci ki so bolj dovzetni za to, pa želja v vključevanju v družbo, itd ...
Ekologija™ in Trajnost™

nekikr ::
Kako si si to zamislil? Starši kupijo otroku telefon in kaj potem naredi socialna? Starše v arest in odvzem telefona, ali kako?
Tako kot to naredijo zdaj za kakšne primere. Pogovor.
V čem točno vidiš problem? Moja tamala ima v 3. razredu telefon. V šolo ga sicer ne nosi, na treninge pa vedno. Zelo pogosto pride prav, da vidim kje je, da se uskladimo kdaj jo pridemo iskat.
To so samo bullshit izgovori. Veš, tudi jaz sem včasih hodil v šolo in na krožke. Nisem imel telefona in vse je bilo ok, držal si se dogovora kje in kako boš počakal. In enak pristop imam pri svojih dveh, ki prav tako hodita na krožke in treninge. Danes pa nebogljeni ubožci brez telefona očitno niso sposobni počakati ob neki uri, če se jih prej ne pokliče vsaj 3x, vmes pa bulijo v zaslon, da jim ne bi bilo slučajno 2 minuti dolgčas. Ja, kot je Firesnake napisal, starši smo odgovorni za vzgojo in glede na stanje, jih je velika večina pogrnila na celi črti.

mtosev ::
Se strinjam s to potezo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djabi ::
stara mama je izjavil:
Treba je razumet, da edini pravi sovražnik tule so Google, Meta, Tiktok, ...
Z napisanim se strinjam. Verjetno bi bilo potrebno začeti omejiti uporabp tudi pri odraslih. Si predstavljate, da bi bili telefoni na delovnih mestih zaklenjeni na najnujnejše funkcije? To je telefoniranje in morda še pošiljanje sporočil. Ampak nekdaj, ko še ni bilo interneta na telefonih, so bili nekateri zasvojeni s pisanjem SMS-ja, predtem pa na žičnih telefonih s klepetanjem. Skratka, ni se nič spremenilo.
Nekako imam občutek, da kolesje, ko se enkrat premika, ne moreš ustaviti. Lahko ga samo uničiš. Ampak to ima lahko hude posledice.

Pa smo spet nazaj na produktivnosti, tisti ki včasih doma delamo itak zabušavamo cel čas, tisti ki pa pridno sedijo v pisarnah pa so extra super duper produktivni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na Finskem prepovedali mobilne telefone v šolahOddelek: Novice / Ostale najave | 3391 (457) | Ganon |
» | Danska vlada želi prepovedati telefone v šolah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 5149 (3046) | nekikr |
» | snemanje med poukomOddelek: Loža | 9364 (8014) | Mehmed |