» »

Varstvo otrok danes vs nekoč

Varstvo otrok danes vs nekoč

1
2
»

krho ::

Likalnik je izjavil:

Dilema je zdaj ta, ali ga naslednji mesec poslati v vrtec ali ne. Stari starši vztrajajo, da naj bo še eno leto doma. Nama bi vrtec morda prav prišel, saj bi naju vsaj malo razbremenil. Partnerka ima svoje podjetje in trenutno kombinira delo ter varstvo otroka - ga vozi v pisarno, kdaj dela od doma, kdaj pa ne gre v službo in nadoknadi za vikend ali popoldne, ko sem jaz doma. Ampak tak tempo je naporen in utrujajoč za oba... hitro pride tudi do kakega prepira, zvečer pa oba samo še padeva v posteljo. Seks? Kaj je že to?

Daj v vrtec. Mi smo našo drugo dali v vrtec z 12 meseci.. in je bila prvo leto od oktobra, do marca vsakih 14 dni doma z antibiotikom. V večini primerov vnetje ušes, zaradi prehlada.
Sedajle smo jo dali ven za 1,5 meseca (dopust + merkanje pri starih starših) in je po enem tednu pri babicah in dedkih že spraševala, kdaj bo šla nazaj v vrtec.

Sedaj.. nekdo je zgoraj omenil, da imaš s otroci delo do začetka osnovne šole... Pri naši največji na žalost ni tako, če se ne bi ukvarjali z njo in učenjem, bi ponavljala 3ji razred, 2x vmes ko zaradi drugih obveznosti nobeden ni imel časa da bi se učil z njo, je prišla domov z 1. Včasih traja celo popoldne da naredimo domačo nalogo. Sedaj že celo leto čakamo odločbo, psihologinja, ki je vodila njen primer za odločbo pravi, da je maks količina dela za šolo po pouku za 3 oz. 4 razred 2h. In da odložen vpis v prvi razred pri tem ne bi pomagal in se bomo z njo morali ukvarjati vsaj do 7ga razreda, če ne celo osnovno šolo. S tem, da je cel problem dobit odločbo za motnjo pozornosti in se vse to raje vodi kot splošne učne težave.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

bm1973 ::

Spet cel kup otrok z odločbami...

Je zdaj kaj narobe z otroki, ali pa z šolstvom.

Največkrat pa s straši, ki bi z odločbami mulcu radi pridelali odličen uspeh...

krho ::

bm1973 je izjavil:

Spet cel kup otrok z odločbami...

Je zdaj kaj narobe z otroki, ali pa z šolstvom.

Največkrat pa s straši, ki bi z odločbami mulcu radi pridelali odličen uspeh...

Nas je učiteljica sredi drugega razreda poslala. Tako, da tukaj starši pri tem nimamo nič, razen, da smo poslušali navodila učiteljice.

Če pa že sprašuješ.. problem je šola. Prvi razred je bil mišljen kot neka mala šola, se pa prav fino že dela. Sem mal gledal stare učbenike za osnovno šolo in je precej tega, kar se je prej jemalo v 3jem razredu tudi sedaj v tretjem razredu, ampak otroci pa so začeli h pouku hoditi eno leto prej.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

D3m ::

Japonci imajo ocenjevanje šele v 5. razredu :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Magic1 ::

To z odločbami je drugače super. Saj se otrok lahko vsaj pripravi pravi čas, ker se napoveduje napovedano. Nas sistem drugače pričakuje, da je vsak otrok vsak dan pripravljen, da je lahko katerikoli predmet vprašan. Zdaj ali je otrok res priden in vse skozi zna (večina žal tega ni sposobna), ali pa so ocene dost odvisne od sreče.
Magic

peaks ::

Ok, nekaj je starost današnjih upokojencev, izčrpanost - še delovno aktivni star starš je težko "konkurenčen" upokojenemu.
Drugo je pa želja. Jaz menim, da kdor je rad s svojim otrokom, bo neizmerno rad tudi s svojim vnukom, če bo le zdrav.
Danes je 50% otrok narejenih zato, da so. Za tistega , ki se ne posveča dovolj svojim otrokom, ne daje viškov ampak samo nujen čas ali pa še to ne, je težko pričakovati, da bo čez 30 let v petek zvečer tekel k vnukom in jim tri dni bral pravljice. Rajši bo šel pit, na tenis turnir, v kanegrdo bungalov al pa se bo enostavno zleknu na kavč in čakal smrt. Če se odločiš za otroke, nameniš 20 let njim - saj bo še dovolj "časa zase" in za vnuke. IMO je "čas zase" overrated.
Jaz imam srečo da so moji in njeni v pokoju. In takrat, ko res rabiva (ne izkoriščava), se skorajda grebejo, kdo jih bo imel.

Machete ::

OutOfTheBox je izjavil:

Ali imam samo jaz občutek, da naši starši (Gen X) ne morejo / niso pripravljeni toliko pomagat pri varstvu naših otrok v primerjavi z njihovimi starši ko so pazili nas (milenijci)?

Jaz se spomnim sem bil kot mulc skoz pri starih starših v varstvu (tako kot moji brantranci in sestrične), ker so moji starši delali. Danes mam občutek da je naše starše treba skor na kolenih prosit za pogledat tamalga za nekaj ur.

Ne da bentim, me za zanima če je to sam pri meni al se mogoče kakšen trend obrača. Zdej ne bo tolk več panike ker gre itak v vrtec.

Torej vprašanje je, kako je s tem pri vas? A mate občutek da je vašim staršem težko pogledat vaše tamale al celo tud sami prosijo da ga prpeljete mimo? :)

Samo pri tebi. Imamo pa nekaj več zavedanja, da vseeno tudi od tastarih čas, je njihov čas in ni samoumevno, niti fer, da jim mlade satane obesimo za vrat 24/7.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šola
83096163 (9263) krho
»

Vpis v vrtec (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6014136 (12290) Daliborg
»

Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6315801 (12566) darthvader

Več podobnih tem