» »

Telefon padel v morje - pomoč

Telefon padel v morje - pomoč

bossko ::

Pozdrav vsem,
včeraj mi je padel telefon v morje. Takoj sem ga vzel ven in ga splahnil z navadno vodo. Sprva je še delal, kasneje pa ne več. Imel sem ga cel dan na soncu ampak se ne prižge več. Kaj je še kakšna možnost, da ga "oživim"? Če ne sam, mogoče se ga da popraviti?
Najlepša hvala za kakršenkoli odgovor.

LP

Vanich ::

bossko je izjavil:

Pozdrav vsem,
včeraj mi je padel telefon v morje. Takoj sem ga vzel ven in ga splahnil z navadno vodo. Sprva je še delal, kasneje pa ne več. Imel sem ga cel dan na soncu ampak se ne prižge več. Kaj je še kakšna možnost, da ga "oživim"? Če ne sam, mogoče se ga da popraviti?

LP

Se mi je lansko leto isto zgodilo. Samsung ima senzor vlage, in čeprav je telefon delal, se ni hotel polniti, ker je zaznaval vlago.
K sreči mi je ostalo kakšnih 17 hektolitrov razkužila za roke od časa korona virusa in sem obilno zalil s tem razkužilom v USB-C, malo obrisal z palčko za ušesa, dal na sonce in počakal, da izhlapi. Potem se je pa spet začel normalno polniti. Problem solved. Ni pa nujno, da bo to delalo na vseh telefonih.

fikus_ ::

Takoj bi ga moral ugasniti (to da si opral z navdano vodo je OK) in dati v suh riž. Ko si ga dal na sonce, se je vlaga širila naprej in kot kaže v telefon.
Potrebno ga bo razstaviti in pogledati, kje vse je vlaga, posušiti in upati na najboljše.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Telbanc ::

bossko je izjavil:

Pozdrav vsem,

LP

Telefon je treba u takem primeru razstavit na prafaktorje, sprat z alkoholom ali špiritom. posušit in pol čakaš, ko dela, da ti kontakti korodirajo. V bistvu lah telefon, ko pade u morsko vodo odpišeš. Medtem ko še dela, počas iščeš novi model. Spiranje z vodo je v redu v prvem hipu, samo to je pa premalo. In ja, res je, "ubil" si svoj telefon.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

c3p0 ::

Sicer je post izginil... Nekateri mislijo, da je "vodoodporen" telefon primeren za snemanje pod vodo. Ni. V ta namen se kupi poseben etui.

feryz ::

Evo, politično korekten post in popolnoma v skladu s temo.

Če telefon potopiš v suh rajž, bo začel delati. Vsaj tako ai pravi. Prejšnja verzija.

Nova se ne strinja s tem in pravi takole.

"Žal mi je, da ti to sporočam, ampak potopitev mokrega telefona v riž ni učinkovita in je lahko celo škodljiva. Riž ne absorbira vlage dovolj hitro in učinkovito, da bi preprečil poškodbe komponent. Poleg tega se lahko majhni delci riža in prah zataknejo v odprtine telefona, kar lahko povzroči dodatne težave.
Kaj torej storiti, če se ti zmoči telefon?
* Takoj ga izklopi: To je najpomembnejši korak. Izklopi ga, da preprečiš kratek stik.
* Odstrani baterijo (če je mogoče): Pri novejših telefonih to ni mogoče, če pa imaš model z odstranljivo baterijo, jo takoj odstrani.
* Odstrani kartice in ovitek: Odstrani kartico SIM, pomnilniško kartico in morebiten zaščitni ovitek.
* Posuši ga: Ne uporabljaj sušilnika za lase, saj lahko vročina poškoduje komponente. Namesto tega uporabite mehko krpo, s katero nežno obriši zunanjo površino.
* Pusti ga sušiti na zraku: Postavi ga na suho mesto z dobrim zračnim tokom in pusti, da se popolnoma posuši. To lahko traja od nekaj ur do nekaj dni.
* Profesionalna pomoč: Če telefon po nekaj dneh še vedno ne deluje, je najbolje, da ga odneseš na servis. Strokovnjaki imajo orodja in znanje, da ga pravilno posušijo in popravijo morebitne poškodbe.
Če se ti je telefon zmočil, ne obupaj. Z upoštevanjem teh korakov imaš večje možnosti, da ga rešiš."

iKst_ ::

c3p0 je izjavil:

Sicer je post izginil... Nekateri mislijo, da je "vodoodporen" telefon primeren za snemanje pod vodo. Ni. V ta namen se kupi poseben etui.

Pogosto plavam s telefonom v žepu, tudi v morju, slikam in snemam pod vodo itd. Pa nikoli nisem imel težav. Edino kar se zgodi je, da potem kakšno uro ali 2 telefon ne polni, je treba res dobro posušiti konektor.

Druga stvar je, če telefon nima ustreznega IP ratinga oz. proizvajalci lažejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mobitel ne prižge

Oddelek: Mobilne tehnologije
61197 (873) Mare2
»

iPhone padel v wc...

Oddelek: Pomoč in nasveti
214421 (2815) Seljak
»

Čiščenje napajalnika, voda?

111351 (1116) RejZoR
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

437325 (6025) clothes
»

Mobitel v snegu, kaj storiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
173408 (2256) ziga1990

Več podobnih tem