» »

Evropska komisija: Temu krši akt o digitalnih storitvah s prodajo prepovedanih izdelkov

Evropska komisija: Temu krši akt o digitalnih storitvah s prodajo prepovedanih izdelkov

Slo-Tech - Preliminarni izsledki preiskave Temuja, ki jo je Evropska komisija sprožila lani, so za podjetje močno obremenjujoči. Komisija je ugotovila, da Temu krši akt o digitalnih storitvah, saj se na njegovi platformi prodajajo tudi izdelki, katerih promet je v EU prepovedan. Temu ni sprejel ustreznih ukrepov za oceno tveganj in zajezitev prodaje nezakonitih izdelkov.

Komisija je ugotovila, da obstoji veliko tveganje, da bodo kupci v spletni trgovini Temu naleteli na nezakonite izdelke. Gre za izdelke, ki niso v skladu z evropskimi varnostnimi standardi, recimo nevarne igrače in elektronika. Komisija je z metodo skritega kupca preverjala, kako pogosto stranka sreča tovrstne izdelke. Ugotovili so, da je Temu oktobra lani napačno ocenil tveganja, saj se je zanašal na splošne informacije o spletnih trgovinah, ni pa ocene prilagodil svoji platformi.

Preiskava še ni končana, gre le za preliminarne izsledke. Komisija bo v nadaljevanju preverjala, ali Temu krši tudi druga določila DSA. Sumijo ga uporabe temnih vzorcev in dizajna, ki nezakonito vzpodbuja nakupe in lahko deluje zasvojljivo.

Temu ima sedaj možnost, da se odzove na očitke Komisije in pojasni svoja stališča. Če pojasnila in spremembe ne bodo ustrezni, mu grozi kazen v višini šest odstotkov globalnega prometa.

38 komentarjev

Gregor P ::

Gre za izdelke, ki niso v skladu z evropskimi varnostnimi standardi, recimo nevarne igrače in elektronika.

…pri nas pa je medtem Temu izredno priljubljen; vsi se hvalijo, kako je super, da lahko kupujejo poceni robo tam 8-O;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

OutOfTheBox ::

Men nikol ni potegnilo zakaj bi tam naročeval oz. zakaj bi bilo tam cenejši od Aliexpressa.

darkotri ::

Točno tako, ljudje se hvalijo kako so poceni kupili smeti. To je isto kot je bilo s Hoferjem pred leti, "huda kvaliteta, zastonj", realno pa vaemo kako je.
Ko kupiš nekaj prepoceni, si tisti, ki so ga nategnili...

Gregor P je izjavil:

Gre za izdelke, ki niso v skladu z evropskimi varnostnimi standardi, recimo nevarne igrače in elektronika.

…pri nas pa je medtem Temu izredno priljubljen; vsi se hvalijo, kako je super, da lahko kupujejo poceni robo tam 8-O;((
darko

Utk ::

Kje je to "pri nas"? Slovenija, Avstrija, Švedska, kje?

Ganon ::

darkotri je izjavil:

To je isto kot je bilo s Hoferjem pred leti, "huda kvaliteta, zastonj", realno pa vaemo kako je.

Prosim?

tilz0R ::

Komisija je zelo dolgo razmišljala o tej očitni zadevi

starfotr ::

Ganon je izjavil:

darkotri je izjavil:

To je isto kot je bilo s Hoferjem pred leti, "huda kvaliteta, zastonj", realno pa vaemo kako je.

Prosim?

Hofer takrat je bil res zanič in poceni. Ekstra poceni je bil tudi zaradi dumpinga, da se ljudje navlečejo.

Danes je to višje cenovna trgovina. Specialzirali so se npr. za bio in podobno. Ni vse samo na peletah. Skratka povsem druga scena in tudi cene. Še vedno pa prodajajo tudi smeti, kajti razlike v ceni so ogromne tam.

Glugy ::

" Sumijo ga uporabe temnih vzorcev in dizajna, ki nezakonito vzpodbuja nakupe in lahko deluje zasvojljivo."
Ne vem če ni Aliexpress isti glede tega. Naj še Aliexpress mal pretipajo.

Netrunner ::

Glugy je izjavil:

" Sumijo ga uporabe temnih vzorcev in dizajna, ki nezakonito vzpodbuja nakupe in lahko deluje zasvojljivo."

Temni vzorci ?? Dizajn in vzorci ki deluje zasvoljivo ??? ..WTF pa je to?...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Likalnik ::

darkotri je izjavil:

Točno tako, ljudje se hvalijo kako so poceni kupili smeti. To je isto kot je bilo s Hoferjem pred leti, "huda kvaliteta, zastonj", realno pa vaemo kako je.
Ko kupiš nekaj prepoceni, si tisti, ki so ga nategnili...

Gregor P je izjavil:

jah ni čisto tako...ko naročuješ iz Temu ali podobnih straneh moraš uporabiti mozak...to je pa v današnjih časih kar problem.
Sem bil ne dolgo nazaj podobnega mnenja kot ti..., da so to pač smeti in se načeloma strinjam.

ampak poglej: na temuju sem naročil 6 kolutov selotejpa (široki) za vračilo paketov...cena par EUR...pojdi v Merkur po 6 kolutov pa je konkretno več (pa ne mi govorit, da je v Merkurju na kolutu več selotejpa...ga je tudi tukaj kar konkretno),

potem razni pripomočki za delavnico, pištola za purpen...par EUR, razne krpe, 1000kom palčk za ušesa, 50kom gobic za posodo pomivati, 500 kom vezic, etui za telefon, zaščitno steklo za telefon,, glavniki, 50 kom čopičev, beli plastični tulčki za silikon, 50 klinc katere pašejo na Gillete brivnik, razni svedri...potem nastavek za odvijačiti disk na zadnjem kolesu....pri nas je 40EUR na Temu 3EUR itd...vse skupaj kar sem naštel je par 10EUR...
cel kup take šare je za katero ti ne rabiš top kvaliteto...ker se sproti vse skupaj uniči/porabi...rabiš, da je poceni in če poleg tega dobiš še veliko količino, da imaš celo leto mir je pa sploh zmaga.

recimo orodje, ključi, izvijači, torbe za orodje...ja se strinjam, da to orodje prenese manjšo silo kot recimo Unior ključ...ampak glej, za domačo uporabo je to čisto dovolj močno...cena pa smešno nizka

spet drugo so obleke, elektronika itd...takih zadev pač ne kupujem na Temu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

fikus_ ::

Če EU firma uvaža v EU, potem morajo izdelki ustrezati EU zakonodaji (na nekaterih izdelkih mora biti znak CE, s tem firma odgovarja za ustreznost), če posameznik uvaža iz Kitjske, pa procedure preverjanja ustreznosti ni. Na carini zavrnejo ponaredke,.... in stvari, ki jih ni dovoljeno posameznikom uvažati (zdravila in podobno).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

D3m ::

Netrunner je izjavil:

Glugy je izjavil:

Temni vzorci ?? Dizajn in vzorci ki deluje zasvoljivo ??? ..WTF pa je to?...

|HP EliteBook|R7 8840U|

opeter ::

Odvisno kaj naročaš. Razni lepilni trakovi so čisto v redu, tudi v naši družini so že večkrat naročevali/kupovali od tam.

Jaz sicer raje kupujem na Aliexpress. Na slednji platformi je kar nekaj prodajalcev, ki so že dalj časa gor in imajo tudi ustrezne ocene, tako vsaj vem, kaj približno lahko pričakujem. Pri Amazonu isto.

Seveda pa vedno obstaja možnost dobiti mačka v žaklju. A zato imamo vsaj neke vrste minimalne garancije, ne? Na Aliexpress sem že nekajkrat dobil denar nazaj, ker - ali roba ni prispela - ali pa ni bila takšna kot je pisalo. Normalni prodajalci to hitro uredijo. Z dvema sem se celo zmenil, da se pošlje nazaj na njihove stroške, ExpressOne je samo prišel, dvignil škatlo, na dveh mestih sem moral podpisati in to je to.
Denar sem dobil v nekaj dneh nazaj na kartico.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gruntfürmich ::

Likalnik je izjavil:

jah ni čisto tako...ko naročuješ iz Temu ali podobnih straneh moraš uporabiti mozak...to je pa v današnjih časih kar problem.
Sem bil ne dolgo nazaj podobnega mnenja kot ti..., da so to pač smeti in se načeloma strinjam.

ampak poglej: na temuju sem naročil 6 kolutov selotejpa (široki) za vračilo paketov...cena par EUR...pojdi v Merkur po 6 kolutov pa je konkretno več (pa ne mi govorit, da je v Merkurju na kolutu več selotejpa...ga je tudi tukaj kar konkretno),

potem razni pripomočki za delavnico, pištola za purpen...par EUR, razne krpe, 1000kom palčk za ušesa, 50kom gobic za posodo pomivati, 500 kom vezic, etui za telefon, zaščitno steklo za telefon,, glavniki, 50 kom čopičev, beli plastični tulčki za silikon, 50 klinc katere pašejo na Gillete brivnik, razni svedri...potem nastavek za odvijačiti disk na zadnjem kolesu....pri nas je 40EUR na Temu 3EUR itd...vse skupaj kar sem naštel je par 10EUR...
cel kup take šare je za katero ti ne rabiš top kvaliteto...ker se sproti vse skupaj uniči/porabi...rabiš, da je poceni in če poleg tega dobiš še veliko količino, da imaš celo leto mir je pa sploh zmaga.

recimo orodje, ključi, izvijači, torbe za orodje...ja se strinjam, da to orodje prenese manjšo silo kot recimo Unior ključ...ampak glej, za domačo uporabo je to čisto dovolj močno...cena pa smešno nizka

seveda so to smeti. za silo delujejo, ampak če si vajen kvalitetne robe, tega pač ne povohaš.
ampak po drugi strani če nikoli nisi uporabljal kvalitetnih stvari, ne veš kakšna je razlika.

zdaj, ali res toliko tega porabiš in ni važna kvaliteta, da imaš konkretne prihranke, ali pač zbiraš cente ker ti je tako fino da kupiš na veliko in da ti to stoji 10 let...

ne vem, vsak ima svoje navade, ampak če si navajen kvalitetne robe teh stvari ne moreš uporabljat, ker ni vredno prihranka.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

celje ::

To je predstava za malo rajo. Kao skrbijo za potrošnike. V bistvu pa moramo kitajce j@bat v glavo. So pač prepoceni za eu tovarne

... po drugi strani pa najbrž ne boš bil vesel, če se bo tvoj otrok igral s strupeno plastiko (samo za to da si prihranil nekaj evrov)?:|

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

Likalnik je izjavil:

seveda so to smeti. za silo delujejo, ampak če si vajen kvalitetne robe, tega pač ne povohaš.
ampak po drugi strani če nikoli nisi uporabljal kvalitetnih stvari, ne veš kakšna je razlika.

zdaj, ali res toliko tega porabiš in ni važna kvaliteta, da imaš konkretne prihranke, ali pač zbiraš cente ker ti je tako fino da kupiš na veliko in da ti to stoji 10 let...

ne vem, vsak ima svoje navade, ampak če si navajen kvalitetne robe teh stvari ne moreš uporabljat, ker ni vredno prihranka.

O kakšni kvalitetni robi ti sanjaš? o palčkah za ušesa...boš ločil Temu ali DM kvaliteto?
pa o lepilnem traku? ali pa gobica za posodo pomivati....mislim, da še v življenju nisi nabavil teh stvari ampak vse dobiš od mamice:)

ne sanjej, pa ne nakladej , ker pojma nimaš...kot rečeno potrošna roba je praktično enaka...tehnika, obleke in ostale stvari se pa opazi razlika.

fikus_ ::

Gregor P je izjavil:

... po drugi strani pa najbrž ne boš bil vesel, če se bo tvoj otrok igral s strupeno plastiko (samo za to da si prihranil nekaj evrov)?:|

To je odgovornost starša/kupca, ne more država ujčkati vseh ljudi, da ne bi delali neumnosti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

A res? In kako kot starš veš, ali je igrača izdelana iz strupene plastike? Ti imaš doma najbrž kar laboratorij ;((

Bellator ::

Palčke za ušesa iz Temuja? Vi to resno? :))
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

smrtno resno:)

Zgodovina sprememb…

Likalnik je izjavil:

Imaš pa jajca, da se tako poceni hecaš z zdravjem. Pa z raznimi gobicami za pomivanje posode tudi, lol, saj so tudi tiste iz Lidla katastrofalne kvalitete in ostajajo mucke na posodi.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Imaš pa jajca, da se tako poceni hecaš z zdravjem. Pa z raznimi gobicami za pomivanje posode tudi, lol, saj so tudi tiste iz Lidla so katastrofalne kvalitete in ostajajo mucke na posodi.

kakšni mucki...ne sanjej...ti si sam en mucek..probej enkrat pa boš videl, ne govori na pamet..
pa kakšno zdravje...sej mi ne znaš povedati kako palčka za ušesa vpliva na tvoje zdravje...

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Imaš pa jajca, da se tako poceni hecaš z zdravjem. Pa z raznimi gobicami za pomivanje posode tudi, lol, saj so tudi tiste iz Lidla so katastrofalne kvalitete in ostajajo mucke na posodi.

kakšni mucki...ne sanjej...ti si sam en mucek..probej enkrat pa boš videl, ne govori na pamet..
pa kakšno zdravje...sej mi ne znaš povedati kako palčka za ušesa vpliva na tvoje zdravje...

Mucek, sem probal večkrat, pa so vedno razpadale že pri prvi uporabi. Ti kar še naprej uporabljaj, ne moreš pa trditi, da gre za kvaliteto, pač sprijazni se, da kupuješ šrot, ki sicer tebi ustreza.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Mucek, sem probal večkrat, pa so vedno razpadale že pri prvi uporabi. Ti kar uporabljal, ti ne branim.

jaz palčko za ušesa uporabim samo enkrat...jo ti večkrat?

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Mucek, sem probal večkrat, pa so vedno razpadale že pri prvi uporabi. Ti kar še naprej uporabljaj, ne moreš pa trditi, da gre za kvaliteto, pač sprijazni se, da kupuješ šrot, ki sicer tebi ustreza.

Malce Ritalina ti ne bi škodilo.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Kdaj bo pa na listi Amazon.. ah sej res Evropski ritolizniki resnično ne smejo dotakniti Ameriških korporaciji.. sej vemo kako je s tem digitalnim davkom, in recimo Apple monopolom...Kdaj bo pa na listi Amazon.. ah sej res Evropski ritolizniki resnično ne smejo dotakniti Ameriških korporaciji.. sej vemo kako je s tem digitalnim davkom, in recimo Apple monopolom...

WASHINGTON, D.C. - Today, the U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) unanimously issued a Decision and Order, concluding its administrative litigation with Amazon.com, Inc., a global e-commerce company with $575 billion in revenue. The Decision and Order outlines steps Amazon must take to notify purchasers and the public about hazardous products for which the Commission determined Amazon was a distributor under the Consumer Product Safety Act (CPSA).

In July 2024, the Commission determined in a unanimous vote that Amazon was a "distributor" of certain products that are defective or fail to meet federal consumer product safety standards, and therefore bears legal responsibility for their recall. The Commission also determined that the products, listed on Amazon.com and sold by third-party sellers using the Fulfilled by Amazon program, pose a "substantial product hazard" under the CPSA. More than 400,000 products are subject to this Order: specifically, faulty carbon monoxide (CO) detectors, hairdryers without electrocution protection, and children's sleepwear that violated federal flammability standards.

No koliko časa še bo EU to samo razlagala... za otoke se gre

Amazon Online Marketplaces Linked to Sales of Unsafe Toys in Europe
Recent investigations have revealed that Amazon online marketplaces are among those selling unsafe toys across Europe. Authorities have identified a range of products that pose potential risks to children, including toys with small parts that could lead to choking hazards and items containing harmful chemicals. This revelation has sparked concerns among parents and regulators about the safety of products sold on major online platforms.

Za ostale, ko niso samo Kitajci... prdlagano branje
REPORT on product safety and regulatory compliance in e-commerce and non-EU imports
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

Lobiraj za to, da omejijo še koga drugega poleg tvojega gospodarja.

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Malce Ritalina ti ne bi škodilo.

ne rabiš biti tako pikolovski in se bati svoje sence...nič ne bo s teboj narobe, če boš uporabil palčko ali gobico iz Temu-ja...raje se osredotoči na svoj stil življenja, prehrana, gibanje, stres...boš več dobrega zase naredil, kot pa, da pametuješ kako je palčka za ušesa iz Temuja strupena.

Pozornost ti uhaja, o muckah sva pogovarjala pri gobicah. Če si pa iz napisanega razumel, da se ena palčka uporabi večkrat, ti pa tudi Ritalin ne pomaga. Sicer pa že to, da si v uho tlačiš kitajske palčke, ker so cenejše kot 1-2 eur za 200-300 kosov, pove da nisi čist diht.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Pozornost ti uhaja, o muckah sva pogovarjala pri gobicah. Če si pa iz napisanega razumel, da se ena palčka uporabi večkrat, ti pa tudi Ritalin ne pomaga. Sicer že to, da si v uho tlačiš kitajske palčke, ker so cenejše kot 1-2 eur za 200-300 kosov, pove da nisi čist diht.

enako velja za mucke...ne rabiš se sekirat za nekaj kar ne obstaja...kot rečeno, posveti se drugim stvarem v življenju, ki ti bolj uničujejo zdravje/telo kot pa Temu mucki:)

sicer je pa tebi tudi pozornost iz mojega prvega zapisa prešla na gobice in palčke...vse ostalo pa si izpustil...

Zgodovina sprememb…

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Pozornost ti uhaja, o muckah sva pogovarjala pri gobicah. Če si pa iz napisanega razumel, da se ena palčka uporabi večkrat, ti pa tudi Ritalin ne pomaga. Sicer že to, da si v uho tlačiš kitajske palčke, ker so cenejše kot 1-2 eur za 200-300 kosov, pove da nisi čist diht.

enako velja za mucke...ne rabiš se sekirat za nekaj kar ne obstaja...kot rečeno, posveti se drugim stvarem v življenju, ki ti bolj uničujejo zdravje/telo kot pa Temu mucki:)

Narobe, ne rabim se sekirat za nekaj, kar ne uporabljam, oziroma uporabljate drugi. Lahko ti pa povem, da nisi čist diht, ker špraraš pri tako poceni higienskih izdelkih. Naslednjič boš napisal, da si za boljšo polovico na Temu nabavil vložke :)) :))

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

likalnik... ker uporabljam te stvari in sem razgledan, ti povem da:
palčke za uhe so lahko beljene z etilen oxidom, in tega lahko polno ostane v njih.
plastika strupena, polna še hormonskomotilnih mehčalcev
čopiči zanič, če boš probal kvalitetno žimo boš razumel
poceni ducttape sem uporabljal, pa se čez 2 dni ne lepi več; vstrajam z njim samo zato ker je bil zastonj, drugače pa ne povoham drugega kot teso ali patex
klingice za britje porabiš koliko? jaz 1 na pol leta ali še manj (britje vsak 2 dan), torej si jih kupil za cel lajf...
gobice/vilede... lol!! sploh kaj čistiš? verjetno nisi nikoli v življenju, tvoja partnerka pa je očitno manj počistila kot jaz. ker drugače bi te za jajca obesila če bi ji prišel z zanič gobicami, ker si želel prihranih 5 EUR... v naših trgovinah nimaš kaj drugega kupiti kot viledo.
skratka povem ti, da zanič roba ni vredna prihranka parih evrov.
razmisli.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Bellator je izjavil:

Narobe, ne raabim se sekirat za nekaj, kar ne uporabljam, oziroma uporabljate drugi. Lahko ti pa povem, da nisi čist diht, ker špraraš pri tako poceni higienskih izdelkih.

ne zastopiš...ni to šparanje in tudi ni naročevanje na dnevni bazi...naročil sem v sklopu orodja...glede na to, da stane 1000 palčk 1EUR in 50 gobic pol EUR sem jih vrgel v košarico...poleg mojega glavnega nakupa.
Pri uporabi le tega sem ugotovil, da sama kvaliteta ne zaostaja za DM palčkami ali Spar gobicami...vsaj ne v taki meri, da bi jaz to opazil...recimo muck iz gobic na posodi ni.
da bom pa sedaj extra se usedel za komp zato, da bom naslednjič naročil nove palčke pa si lahko prepričan da ne bom....

moja poanta prvega zapisa je bila samo ta, da so določeni potrošni izdelki na Temuju lahko zelo ugodni...je pa vseeno treba pogledati kaj naročiš in zakaj.
ampak ti si se od vsega zapisa utaknil v palčko za ušesa...pa naj bo

gruntfürmich je izjavil:

likalnik... ker uporabljam te stvari in sem razgledan, ti povem da:
palčke za uhe so lahko beljene z etilen oxidom, in tega lahko polno ostane v njih.
plastika strupena, polna še hormonskomotilnih mehčalcev
čopiči zanič, če boš probal kvalitetno žimo boš razumel
poceni ducttape sem uporabljal, pa se čez 2 dni ne lepi več; vstrajam z njim samo zato ker je bil zastonj, drugače pa ne povoham drugega kot teso ali patex
klingice za britje porabiš koliko? jaz 1 na pol leta ali še manj (britje vsak 2 dan), torej si jih kupil za cel lajf...
gobice/vilede... lol!! sploh kaj čistiš? verjetno nisi nikoli v življenju, tvoja partnerka pa je očitno manj počistila kot jaz. ker drugače bi te za jajca obesila če bi ji prišel z zanič gobicami, ker si želel prihranih 5 EUR... v naših trgovinah nimaš kaj drugega kupiti kot viledo.
skratka povem ti, da zanič roba ni vredna prihranka parih evrov.
razmisli.

tudi jaz uporabljam te stvari na vsakodnevni bazi..sem prečistil več apartmajev, hiš, hostlov, sob, kot boš ti v njih spal in mi ne rabiš razlagati kako kakšna krpa deluje....
prav tako za vse ostale zadeve...star Tesin ducttape ne drži nič oziroma ga še odlepit ne moreš ker se takoj strga...kupljen v Merkurju (najverjetneje sem dobil pač staro zalogo)...
se strinjam, da so prihranki minimalni in škoda besed in živcev...robo sem naročil in jo bom s časoma tudi porabil...res pa je, da imam določene izdelke (klince, čipiče, vezice itd) za več let mir.

P.S. glede tvoje razgledanosti bi se pa dalo debatirati:)

Zgodovina sprememb…

PluribusUnum ::

Paradoks: Njihova lastna notranja konkurenca ugaja ostalim budget inputerjem, ker se jim poveča kupna moč?

Bellator je izjavil:

Palčke za ušesa iz Temuja? Vi to resno? :))

Sem tud jaz poblendal ko sem prebral :)
Vsaka čast.

Bencc ::

Meni Temu paše... držim se pa pravila... ne kupim ničesar kar dam nase oz vase... še posebaj pa ničesar kar se greje zaradi porabe energije... vse ostalo... ni panike...

Jaz na splošno ne kupujem nič iz kitajske , niti z AX kar se tiče kakšne elektronike ki jo vtikam kam drugam. Enkrat me je ta šola koštala čez jurja. Takrat sem se naučil da ti lahko tudi HDMI kabel skuri prenosnik. Pa ni bil niti poceni drgač.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija uvedla preiskavo TikToka

Oddelek: Novice / Tožbe
253969 (2701) kanarin
»

Amazon: nismo zelo velika spletna platforma

114566 (3455) Sparrow
»

Razširitev postopka Evropske komisije zoper Apple zaradi krnitve konkurence

55150 (4646) Lonsarg
»

Evropska komisija: Apple mora plačati 13 milijard evrov utajenih davkov (strani: 1 2 3 )

10460013 (55252) Spura
»

Komisija: Google verjetno krši protimonopolno zakonodajo

3110380 (7859) lizardyou26

Več podobnih tem