» »

Bliža se obdavčitev kriptovalut

user123456 ::

gruntfürmich je izjavil:

nič novega ne poveš kar ne bi ostali vedeli, samo trobiš kako ti je hudo. če res 99% časa nameniš temu kar pišeš, se raje fentaj.

kaj od tega kar sem pa napisal pa po tvoje ne drži? napiši argumente zakaj?..napiši kakšno dodano vrednost bo imelo tisoče izgubljenih ur na strani birokratov in na strani imetnikov ko se bodo ukvarjali z tem nesmislom to za družbo?

ker ti neko napisano mnenje ne paše in ne znaš argumentirat zakaj se s tem ne strinjaš raje svetuješ piscu da se ubije? ..in sedaj si kaj? težki frajer?

gruntfürmich ::

ti sploh nisi pismen. ne dojameš zapisanega! daj še enkrat preberi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

citiram "nič novega ne poveš kar ne bi ostali vedeli, samo trobiš kako ti je hudo. če res 99% časa nameniš temu kar pišeš, se raje fentaj."

1. sam sebe postavljaš v pozicijo "vsevednega" in hkrati "vsevednega" o vedenju drugih
2. postavljaš diagnozo mojega čustvenega stanja
3. svetuješ mi da se ubijem

težki frajer.

med tem pa se kot "gospod vsevedni doktor čustvenih stanj in svetovalec o življenju" izmikaš odgovoru na moje vsebinsko vprašanje

če ti moje stališče o tem da ta predlagana birokratska kozlarija nima nobene dodane vrednosti za družbo ni všeč oz se ne strinjaš... nam predstavi zakaj misliš nasprotno

Zgodovina sprememb…

tilio ::

Fantje ne se kregat in žalit. Dajmo si izmenjat informacije, ki nam prav pridejo. Bodimo strpni. Frustracije z birokrati in zakoni imamo vsi, kdaj pa kdaj gre kakšna tudi na forum, saj smo ljudje. Res je tudi, da zakonodaja pritiska vsepovsod in kriki nemoči na forumu so lahko tudi klic na pomoč in spodbuda, da se kdo morebiti premakne in pripomore na kakršenkoli način.

Hvala @User123456, da si nas opozoril na to kaj je lahko e-denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

user123456 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

citiram "nič novega ne poveš kar ne bi ostali vedeli, samo trobiš kako ti je hudo. če res 99% časa nameniš temu kar pišeš, se raje fentaj."

1. sam sebe postavljaš v pozicijo "vsevednega" in hkrati "vsevednega" o vedenju drugih
2. postavljaš diagnozo mojega čustvenega stanja
3. svetuješ mi da se ubijem

težki frajer.

med tem pa se kot "gospod vsevedni doktor čustvenih stanj in svetovalec o življenju" izmikaš odgovoru na moje vsebinsko vprašanje

če ti moje stališče o tem da ta predlagana birokratska kozlarija nima nobene dodane vrednosti za družbo ni všeč oz se ne strinjaš... nam predstavi zakaj misliš nasprotno

sprašuješ kaj ne drži, a nisem zapisal da kaj ne bi držalo.
samo zapisal sem da samo jamraš, in da je vsak drugi post z jamranjem čisto brez veze.

nurmaln ::

WhiteAngel je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Počasi bodo vsi resni kovanci imeli svoj ETF, kar verjetno pomeni, da lahko nabaviš to in uživaš enako obdavčitev kot na delnicah. Menda.

To bi vlade zelo rade, ja.

Zna bit da bo za marsikaterega vlagatelja to postalo drugo leto precej zanimivo. Tisti ki bi pač malo kupovali kripto, just in case če bo slučajno res BTC enkrat 5 MIO EUR, bodo z ETFi v kombinaciji z novimi INR zaobšli davke, če bodo držali long term.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

gruntfürmich je izjavil:

sprašuješ kaj ne drži, a nisem zapisal da kaj ne bi držalo.
samo zapisal sem da samo jamraš, in da je vsak drugi post z jamranjem čisto brez veze.

brezveze? (ok tvoje mnenje np)
meni pa se zdi post o tem da opozoris da vse veš, pa postavljanje diagnoze čustvenega stanja... pa svetovanje nekomu da se ubije še bolj brezveze (v temi ki se ne dotika teh tematik)

pa tudi nevem zakaj si moje stališče interpretiraš kot jambranje

ce maš neko kritiko je logično da po tvoje to ne drži (sklepam)...ker če se pa strinjaš z napisanim pa potem tudi jaz nevem kakšen smisel ima tvoje pisanje o tem da vse veš pa ostalo našteto..

drugače pa ...sem zelo vesel zate če vse veš in razumeš...nimamo vsi take sreče

Zgodovina sprememb…

Lurker99 ::

Kakšen plan imate glede butastega zakona?

1. Zadnji teden pred novim letos vse prodati za EUR in potem počakati z denarjem na menjalnici in 2.1.2026 vse nazaj kupiti. S tem se izogneš proglasitvi imetja in poročaš samo količino ko prodajaš vendar imaš kar nezanemerljive stroške s pošiljanjem na exchange in potem nazaj na wallet (2x network fee) in pa trading fee za nakup in prodajo (2x fee). Lahko se zgodi da ta cajt exchange propade (ok mala verjetnost). Lahko pa ti zaradi povečanega kapitala freeznejo account in imaš lahko več mesecev problem z dokazovanjem izvora denarja in ta cajt nemoreš kupit coinov nazaj in imaš lahko velik izpad.

2. Enostavno ne poročat in upat da se v naslednjih 10-20 letih zakon menja in upaš da neboš rabil ta cajt zadeve prodati, saj ti sledijo kazni in večji davki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Lurker99 ()

UkrFTW!! ::

Če bi ponovno kupil 2.1.2026, bi se dobiček, ki bi ti ga obdavčili, štel od celotnega zneska? Če pustiš, pa samo od razlike med zneskom, ki je gor in potencialnim dobičkom?

energetik ::

UkrFTW!! je izjavil:

Če bi ponovno kupil 2.1.2026, bi se dobiček, ki bi ti ga obdavčili, štel od celotnega zneska? Če pustiš, pa samo od razlike med zneskom, ki je gor in potencialnim dobičkom?
Saj to je isto?
Prodaš 31.12. za 100k€. Kupiš nazaj 2.1. za 100k€. Čez npr. 1 leto prodaš za 150k, davek bo na osnovo 150k-100k.
Ne prodaš 31.12., prijaviš stanje za dan 1.1. v vrednosti 100k. Čez npr. 1 leto prodaš za 150k, davek bo na osnovo 150k-100k.
vires in numeris

Lurker99 je izjavil:

Kakšen plan imate glede butastega zakona?

1. Zadnji teden pred novim letos vse prodati za EUR in potem počakati z denarjem na menjalnici in 2.1.2026 vse nazaj kupiti. S tem se izogneš proglasitvi imetja in poročaš samo količino ko prodajaš vendar imaš kar nezanemerljive stroške s pošiljanjem na exchange in potem nazaj na wallet (2x network fee) in pa trading fee za nakup in prodajo (2x fee). Lahko se zgodi da ta cajt exchange propade (ok mala verjetnost). Lahko pa ti zaradi povečanega kapitala freeznejo account in imaš lahko več mesecev problem z dokazovanjem izvora denarja in ta cajt nemoreš kupit coinov nazaj in imaš lahko velik izpad.

2. Enostavno ne poročat in upat da se v naslednjih 10-20 letih zakon menja in upaš da neboš rabil ta cajt zadeve prodati, saj ti sledijo kazni in večji davki.
Jaz ciljam na 1., network in CEX feeji niso glih težava, vse skupaj se naredi trenutno za nekje 15€ stroška.
Mene bolj matra, da dejansko dam vsa sredstva v milost in nemilost CEX. Ki lahko ravno takrat propade, za kar je mala verjetnost, več verjetnosti pa je, da mi začasno freeznejo sredstva, zaradi nenadnega priliva. Sicer nisem imel namena BTC več dajati na CEX, če pa že, sem to mislil delati po potrebi, npr. le za porabo v naslednjem mesecu. Tako imam tudi razdeljene UTXO na hladni denarnici, da v recimo 2k kosih lahko pošljem brez change addressa.
vires in numeris

energetik je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

Saj to je isto?
Prodaš 31.12. za 100k€. Kupiš nazaj 2.1. za 100k€. Čez npr. 1 leto prodaš za 150k, davek bo na osnovo 150k-100k.
Ne prodaš 31.12., prijaviš stanje za dan 1.1. v vrednosti 100k. Čez npr. 1 leto prodaš za 150k, davek bo na osnovo 150k-100k.

glede davka je isto.
on verjetno računa na to, da ne bo v fursovih evidencah od 1.1.2026, ker bo priglasil šele pri prodaji enkrat čez leta.
se pa ne spomnim sedaj če je treba kaj promptno poročati pri nakupu ali ne...

Lurker99 je izjavil:

...imaš kar nezanemerljive stroške s pošiljanjem na exchange in potem nazaj na wallet (2x network fee) in pa trading fee za nakup in prodajo (2x fee)...
jst imam že 10 let vse na menjalnici in ne paničarim.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

energetik je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

Saj to je isto?

glede davka je isto.
on verjetno računa na to, da ne bo v fursovih evidencah od 1.1.2026, ker bo priglasil šele pri prodaji enkrat čez leta.
se pa ne spomnim sedaj če je treba kaj promptno poročati pri nakupu ali ne...

Lurker99 je izjavil:

...imaš kar nezanemerljive stroške s pošiljanjem na exchange in potem nazaj na wallet (2x network fee) in pa trading fee za nakup in prodajo (2x fee)...

Tako je, skrbi me varnost fursovih baz. Morda znesek ni mamljiv za vsakega kriminalca trenutno, vendar sem prepričan da bo BTC vreden par miljonov čez 10-20 let in bo takrat lahko postalo kar zanimiv plen, predvsem če bom še 20 let dodatno kupoval vsak mesec.

Če že imaš 10 let na menjalnici si zelo ignoranten in se ne zavedaš nevarnosti, kjer je mersikdo že izgubil vse v preteklosti ali pa imaš zanemarljiv znesek gor.

gruntfürmich je izjavil:

Saj panika pride potem, ko menjalnico shekajo.

Sploh če imate PoS tokene, dajte stakeat, ker pripomorete k varnosti omrežja.

Lurker99 je izjavil:

Tako je, skrbi me varnost fursovih baz. Morda znesek ni mamljiv za vsakega kriminalca trenutno, vendar sem prepričan da bo BTC vreden par miljonov čez 10-20 let in bo takrat lahko postalo kar zanimiv plen, predvsem če bom še 20 let dodatno kupoval vsak mesec.

Če si BTC holder itak ne delaš nič z bitcoinom. Kupiš 4 ključke, razdeliš BTCje na različne wallete in vsakega neseš v sef v drugo banko. Nx letno greš na banko, dvigneš ključek in si izplačaš kolikor potrebuješ. Če imaš toliko denarja boš pač vložil pa še malo v varnost + alarmni sistem doma.

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

Jaz ciljam na 1., network in CEX feeji niso glih težava, vse skupaj se naredi trenutno za nekje 15€ stroška.
Mene bolj matra, da dejansko dam vsa sredstva v milost in nemilost CEX. Ki lahko ravno takrat propade, za kar je mala verjetnost, več verjetnosti pa je, da mi začasno freeznejo sredstva, zaradi nenadnega priliva. Sicer nisem imel namena BTC več dajati na CEX, če pa že, sem to mislil delati po potrebi, npr. le za porabo v naslednjem mesecu. Tako imam tudi razdeljene UTXO na hladni denarnici, da v recimo 2k kosih lahko pošljem brez change addressa.

Ja tudi mene to skrbi in se odločam na kateri exchange bi sploh najbolj zaupal... Bitstamp ima vsaj v Evropi HQ vendar so feeji ful večji.

Binance ima najmanjše feeje ampak je vprašljiv če gre kaj narobe... Kje si pa ti prišel do izračuna da te bo stalo 15€?? Že trading fee ob prodaji in nakupu je 0,10 % + 0,10 % = 0,20 % pri Binance in 0,40 % + 0,40 % = 0,80 % pri Bitstamp. Pol še pride network fee v obe smeri.

Vidim da kraken ima nek Kraken+ račun sam je tudi izven EU regulative ali ne?

tilio je izjavil:

Če si BTC holder itak ne delaš nič z bitcoinom. Kupiš 4 ključke, razdeliš BTCje na različne wallete in vsakega neseš v sef v drugo banko. Nx letno greš na banko, dvigneš ključek in si izplačaš kolikor potrebuješ. Če imaš toliko denarja boš pač vložil pa še malo v varnost + alarmni sistem doma.

Kaj pa če ti froca ugrabijo ko gre peš iz šole? Ka ti bo alarmni sistem pa ključki na banki, ko vejo da imaš miljone za prenakazat.

Pa ne mi govorit da se to ne dogaja, ker se.

Zgodovina sprememb…

Lurker99 je izjavil:

Kaj pa če ti froca ugrabijo ko gre peš iz šole? Ka ti bo alarmni sistem pa ključki na banki, ko vejo da imaš miljone za prenakazat.

Če želi država odmeriti davek in zmanjšati možnosti prevar potem mora imeti popisano premoženje kripto holderjev. Ne bom trdil, da vse ampak definitivno imajo tudi tuje dražve tako.

Druga stvar je, da so bogataši tudi loto milijonarji in marsikateri podjetnik. Zakaj bi bil ti kot kriptaš tu izjema? Če vidiš, da bogastvo, ki ti ga kripto prinaša pride s problemi se imaš možnost odločit, da prodaš in vložiš v nepremičnine. Za to ti ziher ne bo noben ugrabil otroka.
S popisom se bo treba sprijaznit ali tvegat kazen.

tilio je izjavil:

Kaj ti bo alarm in sefi, če mafija točno ve, koliko in na katerih naslovih držiš BTC? Ti bodo verjeli, da imaš seedphrase izključno na banki? Mislim, da ne.

tilio je izjavil:

Druga stvar je, da so bogataši tudi loto milijonarji in marsikateri podjetnik. Zakaj bi bil ti kot kriptaš tu izjema? Če vidiš, da bogastvo, ki ti ga kripto prinaša pride s problemi se imaš možnost odločit, da prodaš in vložiš v nepremičnine. Za to ti ziher ne bo noben ugrabil otroka.
Če imaš identično količino npr. delnic, prijaviš samo ob prodaji. Pri kriptu bi pa radi najavo 1.1.! In dodatno, če imaš npr. zlato ali gotovino doma, ni treba nič prijaviti.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Lurker99 je izjavil:

Ja tudi mene to skrbi in se odločam na kateri exchange bi sploh najbolj zaupal... Bitstamp ima vsaj v Evropi HQ vendar so feeji ful večji.

Binance ima najmanjše feeje ampak je vprašljiv če gre kaj narobe... Kje si pa ti prišel do izračuna da te bo stalo 15EUR?? Že trading fee ob prodaji in nakupu je 0,10 % + 0,10 % = 0,20 % pri Binance in 0,40 % + 0,40 % = 0,80 % pri Bitstamp. Pol še pride network fee v obe smeri.

Fee na Binance je 0,075%. TX fee za BTC omrežje je trenutno pod 1EUR, če pošlješ recimo 6 UTXO. Torej če imaš hipotetično 10kEUR vrednosti, boš Binance plačal za prodajo in nakup 2x7,5EUR. Withdraw fee za BTC je 0.00003BTC ~ 3EUR. Vse skupaj max 15+1+3=19EUR, za naložit iz hladne denarnice, prodajo v EUR, nazaj nakup in withdraw.
Seveda, če imaš 100k ali 1M, bo trade fee mnogo višji, ker je v %. Ampak za take zneske boš pač to naredil. Kdor ima 1M v BTC je itak vprašanje, če bo šel takole kolobarit na menjalnice.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

energetik je izjavil:

Kaj ti bo alarm in sefi, če mafija točno ve, koliko in na katerih naslovih držiš BTC? Ti bodo verjeli, da imaš seedphrase izključno na banki? Mislim, da ne.

Zakaj bi kripto holder bil bolj zanimiv za mafijo od loto milijonarja ali bogatega podjetnika?

Ni važno kaj oni verjamejo. Če ali ko pridejo jim ne boš dal nič tudi, če te mučijo, ker ne boš mogel dat, če nimaš pri sebi. Njihova edina možnost bo, da greš na banko. Če greš na banko se rizik za njih nenormalno poveča, ker imaš na poti stik z ljudmi. Lahko koga obvestiš, kličeš policijo, karkoli... Morajo potem res dobro razmislit ali želijo po tej poti.

Če imaš identično količino npr. delnic, prijaviš samo ob prodaji. Pri kriptu bi pa radi najavo 1.1.! In dodatno, če imaš npr. zlato ali gotovino doma, ni treba nič prijaviti.

Lahko bogatašu tudi ugrabijo otroka in jih ne bo zanimalo od kod denar (delnice, denar, zlato, kripto, karkoli...).

Razumem, da zlata in gotovine ni potrebno prijavljati. Ampak to je zakon za kripto. Pritoževanje in te primerjave tu ne bodo rešile problema - nov zakon je na poti.

Kar se mene tiče bi bilo najbolje, če ne bi bilo davka in ne bi nič spraševali. Prilagoditi se bo potrebno novi realnosti. In če ljudi to moti naj prodajo in gredo v delnice ali nepremičnine ali karkoli kar jim bo dalo večji občutek varnosti.

tilio je izjavil:

Če želi država odmeriti davek in zmanjšati možnosti prevar potem mora imeti popisano premoženje kripto holderjev. Ne bom trdil, da vse ampak definitivno imajo tudi tuje dražve tako.

Čak zakaj pa ne rabijo popisat koliko keša ima folk spravljenega doma? Pa koliko zlata ali drugih kovin imajo doma v zoknu? Pa zakaj ne rabijo popisat imetje delnic vseh državljanov ampak se zadeva pač obračuna pri prodaji.

Veš da je velika razlika ugrabiteljem vzet denar preko kripto nakazil v primerjavi z izročilom fizičnega keša ane? Pa da je eno veliko manj rizično za njih in nesledljivo, torej šansa da dobiš keš nazaj je enaka 0, tudi če ugrabitelja dobi policija.

Pa da je velika razlika če od nekoga ki ima kriptovalute in točno vejo koliko ima pričakovat kripto nakazilo kot pa od nekoga, ki tega nima in od njega pričakovat da bo ustvaril kripto račun na menjalnici in spravil ves keš gor in potem naredo nakazilo na njihov naslov. Ne samo da 50% ljudi tega nezna narest, tudi če mu prek telefona lepo počasi razlagaš postopek, še dolgotrajen postopek je. Pa če gre za velika nakazila je velika možnost da ti exchange najprej freezne account dokler ne podaš dovolj dokazil o izvoru denarja.

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

Lurker99 je izjavil:

Binance ima najmanjše feeje ampak je vprašljiv če gre kaj narobe... Kje si pa ti prišel do izračuna da te bo stalo 15EUR?? Že trading fee ob prodaji in nakupu je 0,10 % + 0,10 % = 0,20 % pri Binance in 0,40 % + 0,40 % = 0,80 % pri Bitstamp. Pol še pride network fee v obe smeri.

Fee na Binance je 0,075%. TX fee za BTC omrežje je trenutno pod 1EUR, če pošlješ recimo 6 UTXO. Torej če imaš hipotetično 10kEUR vrednosti, boš Binance plačal za prodajo in nakup 2x7,5EUR. Withdraw fee za BTC je 0.00003BTC ~ 3EUR. Vse skupaj max 15+1+3=19EUR, za naložit iz hladne denarnice, prodajo v EUR, nazaj nakup in withdraw.
Seveda, če imaš 100k ali 1M, bo trade fee mnogo višji, ker je v %. Ampak za take zneske boš pač to naredil. Kdor ima 1M v BTC je itak vprašanje, če bo šel takole kolobarit na menjalnice.

Ja vprašanje ka naredit pri mal večjih zneskih... Binance je mal sumljiv, čeprav je največji. Ko ti enkrat freeznejo acc se je zelo težko prebijat skoz njihov chinese customer support (been there, done that).

Bitstamp ima pa kar brutalne feeje.

Lurker99 je izjavil:

Čak zakaj pa ne rabijo popisat koliko keša ima folk spravljenega doma? Pa koliko zlata ali drugih kovin imajo doma v zoknu? Pa zakaj ne rabijo popisat imetje delnic vseh državljanov ampak se zadeva pač obračuna pri prodaji.

Ne si želet. Mogoče še bodo.Leta 1933 je predsednik Roosvelt zaukazal, da morajo vsi (posamezniki, firme, združenja,...) državi predat zlato po določeni odkupni ceni.

Ne moreš primerjat z delnicami. Delnice ne moreš kupit na ulici. Z delnicami lahko operirajo visoko regulirane ustanove. Imajo točen nadzor kaj pride noter in kaj gre ven. Pri kriptu pa ni tako. Ti lahko kripto pridobiš na različne načine. S tem ko hočejo popis te omejijo, podobno kot si omejen pri delnicah. Ker se kripto lahko uporablja kot denar je idealen za sivo ekonomijo. Npr. če imata dva (ali več ljudi) neprijavljene accounte lahko med seboj trgujeta brez da država to ve in to ji ni všeč. S priavjami walletov te stvar otežijo.

Zakaj ni popisa denarja? Zato, ker je to plačilno sredstvo, ki ga vsak ima in je nemogoče zagotoviti, da bo vsak prijavil. To bi lahko naredili tako, da gotovino ukinejo in dajo vsakemu možnost, da jo zamenja za elektronski denar ali neko drugo valuto. Podobno kot je Roosvelt naredil z zlatom. Druga opcija je, da rečejo vse kar je nad 20EUR je prepovedano plačevati z gotovino. S tem bi večina neprijavljenega denarja bila blokirana. Tako kot sedaj ne moreš kupiti avta z gotovino ampak le preko bančnega nakazila.

Lurker99 je izjavil:

Veš da je velika razlika ugrabiteljem vzet denar preko kripto nakazil v primerjavi z izročilom fizičnega keša ane? Pa da je eno veliko manj rizično za njih in nesledljivo, torej šansa da dobiš keš nazaj je enaka 0, tudi če ugrabitelja dobi policija.

Se ne strinjam. Kripto načeloma pušča za seboj več sledi kot gotovina. Zato pa vse barabe obožujejo gotovino.

Lurker99 je izjavil:

Pa da je velika razlika če od nekoga ki ima kriptovalute in točno vejo koliko ima pričakovat kripto nakazilo kot pa od nekoga, ki tega nima in od njega pričakovat da bo ustvaril kripto račun na menjalnici in spravil ves keš gor in potem naredo nakazilo na njihov naslov. Ne samo da 50% ljudi tega nezna narest, tudi če mu prek telefona lepo počasi razlagaš postopek, še dolgotrajen postopek je. Pa če gre za velika nakazila je velika možnost da ti exchange najprej freezne account dokler ne podaš dovolj dokazil o izvoru denarja.

No, saj si si sam odgovoril. Težje je na CEXu, ker ti lahko freeznejo account.

Zgodovina sprememb…

Lurker99 je izjavil:

Če že imaš 10 let na menjalnici si zelo ignoranten in se ne zavedaš nevarnosti, kjer je mersikdo že izgubil vse v preteklosti ali pa imaš zanemarljiv znesek gor.
v kriptu sem od 2011, nimam zanemarljiv znesek gor, in ko sem imel razne kakeckojne druge sem imel več težav kot pa da bi jih držal na menjalnici, ker so se zamenjali, propadali, visoki feeji za pošiljanje na menjalnico...
skratka prišel sem k pameti in imam vse na bitstampu in binancah.
je pa treba spremljat novice, da izvem če bo menjalnica propadla.

asdfasdfas ::

tilio je izjavil:

Lurker99 je izjavil:

Namen zakona NI zmanjšati prevare.
Namen zakona je kraja tujega premoženja, uničiti industrijo in tlakovati pot za davek na premoženje.

Masovni finančni nadzor nedolžnih posameznikov (ki sploh niso obtoženi kaznivega dejanja!) je zlo.

Država bi lahko, kot recimo ZDA in cel EU, uvedla tak davek BREZ priglasitve.

Boštjančičev namen je jasen. Uničiti osebna svobodo posameznika pod pretvezo skupnega dobro. “Ker je pravično.” To so nam že prodajali…
Ljudje, ki branite državo, “prilagoditi se bo trebe” ste v zmoti.

Zgodovina sprememb…

asdfasdfas je izjavil:

Namen zakona je kraja tujega premoženja, uničiti industrijo in tlakovati pot za davek na premoženje.

Masovni finančni nadzor nedolžnih posameznikov (ki sploh niso obtoženi kaznivega dejanja!) je zlo.

Boštjančičev namen je jasen. Uničiti osebna svobodo posameznika pod pretvezo skupnega dobro. “Ker je pravično.” To so nam že prodajali…

OK kaj boš naredil? A boš samo pisal po slo-techu kako je država nepravična ali bo kaj akcije? A si vsaj poslal pripombe na zakon, ko so le te zbirali?

Če bi bral poste nazaj bi videl, da tu ni nikogar, ki bi branil državo.
Če vzameš zakon kot nekaj kar bo, potem premakneš razmišljanje v okvir zakona, ker je to nova realnost in to je:
Če država hoče vzet mora vedet kaj ji "pripada". Zato moraš prijaviti. Če ne prijaviš jim lahko lažeš in jih izigravaš. Ne vem kaj je tu težko za ratumet. Trditev, da tega drugod nimajo je napačna. Kolikor vem imajo to tudi Norvežani in verjetno še kdo, glede na to, da so naši vzeli za template obstoječe zakone drugih EU držav.

Če pa zakona ne bo, potem bomo vsi veseli oz. bomo razmišljali spet drugače.

asdfasdfas je izjavil:

točno tako ..zakon evidentno ni napisan z iskrenimi nameni in v korist slovenije (niti javne blagajne same), neživljenski za izvajanje.

pač dokler se birokrati počutijo varne v svojih službah in imajo občutek da jim nihče nič nemore, da se lahko požvižgajo na vse predloge ...potem je to realnost ...

...ampak prej ali slej bo prišel dan ko se v svojih službah za mešanje megle nebodo počutili tako varno........sklepam na podlagi človeške zgodovine v kateri je bilo veliko ljudi ki so se počutili kot da jim nihče nič nemore pa so potem doživeli hladen tuš (akcija-reakcija, kar seješ to žanješ ...)

tilio je izjavil:

asdfasdfas je izjavil:

OK kaj boš naredil? A boš samo pisal po slo-techu kako je država nepravična ali bo kaj akcije? A si vsaj poslal pripombe na zakon, ko so le te zbirali?

Če vzameš zakon kot nekaj kar bo, potem premakneš razmišljanje v okvir zakona, ker je to nova realnost in to je:
Če država hoče vzet mora vedet kaj ji "pripada". Zato moraš prijaviti. Če ne prijaviš jim lahko lažeš in jih izigravaš. Ne vem kaj je tu težko za ratumet. Trditev, da tega drugod nimajo je napačna. Kolikor vem imajo to tudi Norvežani in verjetno še kdo, glede na to, da so naši vzeli za template obstoječe zakone drugih EU držav.

Sem pisal.
Pisal sem poslancem, IP, s skupino razmišljamo o najemu odv. pisarne, ki bi preučila zakon za ustavno presojo.
Vzporedno temu iščem načine, da se preselim. Naj bo jasno: davek me ne moti, ker je efektivna davčna stopnja mnogo nižja od 25%. Ampak zaradi narave tehnologije, gre poročanje psevdoanonimnih naslovov za celotno finančno preteklost in prihodnost.

Zanimivo, da celotna država ne rabi vedet kaj ji pripada, ko prodaš delnice. V zmoti si.
V vseh ostalih primerih je država zadovoljna s samoprijavo dohodka in odmero davka. Tukaj pa želijo zgodovino, prihodnost in še ločene evidence. To je neustavno in krivično do posameznika.

Še eno hecno:

a ste prebrali, kako ministrstvo ocenjuje količino pobranih davkov iz naslova kripta?
Za tako šlamparijo te ne spustijo iz drugega v tretji letnik srednje šole. Kaj šele, da bi lahko naprej delal.
Primerljivo:
Št. vseh slovenskih državljanov ulomljeno s seštevkom vseh plač = Slovenija je revna kot Somalija ?

Torej zakonodajalec ne razume, da celotni market cap industrije ne pomeni, da je toliko dolarjev v obtoku. Kaj šele, da obstajajo institucije market makerjev, ki vzdržujejo volume. Totalna ignoranca zakonodajalca.

asdfasdfas je izjavil:

tilio je izjavil:

asdfasdfas je izjavil:

Sem pisal.
Pisal sem poslancem, IP, s skupino razmišljamo o najemu odv. pisarne, ki bi preučila zakon za ustavno presojo.
Vzporedno temu iščem načine, da se preselim. Naj bo jasno: davek me ne moti, ker je efektivna davčna stopnja mnogo nižja od 25%. Ampak zaradi narave tehnologije, gre poročanje psevdoanonimnih naslovov za celotno finančno preteklost in prihodnost.

Zanimivo, da celotna država ne rabi vedet kaj ji pripada, ko prodaš delnice. V zmoti si.
V vseh ostalih primerih je država zadovoljna s samoprijavo dohodka in odmero davka. Tukaj pa želijo zgodovino, prihodnost in še ločene evidence. To je neustavno in krivično do posameznika.

Čestitam in podpiram taka prizadevanja. To je morda priložnost za DAO ampak v tem trenutku je sam ne bi znal izpeljat.

asdfasdfas je izjavil:

Še eno hecno:

a ste prebrali, kako ministrstvo ocenjuje količino pobranih davkov iz naslova kripta?
Za tako šlamparijo te ne spustijo iz drugega v tretji letnik srednje šole. Kaj šele, da bi lahko naprej delal.
Primerljivo:
Št. vseh slovenskih državljanov ulomljeno s seštevkom vseh plač = Slovenija je revna kot Somalija ?

Torej zakonodajalec ne razume, da celotni market cap industrije ne pomeni, da je toliko dolarjev v obtoku. Kaj šele, da obstajajo institucije market makerjev, ki vzdržujejo volume. Totalna ignoranca zakonodajalca.

Ja, to je "best educated guess". Imaš predlog kako bi lahko bolje ocenili?

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

Druga stvar je, da so bogataši tudi loto milijonarji in marsikateri podjetnik. Zakaj bi bil ti kot kriptaš tu izjema?

Na kratko še enkrat: Veliko lažje je oropat nekoga, ki ima kripto kot nekoga ki ima delnice, denar na banki, nepremičnine.

Dam ti simple primer pa še kar vztrajaš da je lažje s kešom kot kripto...

Probam še enkrat: Če ti froca ugrabijo bodo veliko lažje dobili nakazilo kriptoja kot pa da bogatašu, ki nima kriptoja naročijo da keš odložiš v koš v novi ulici 15 ob 24:00 uri, saj je velika šansa da jih ob dropu počaka policija. Ko pa pošlješ kovance nekam pa jih neboš več videl tudi če ugrabitelje dobijo.

Kaj je težje na CEXu? Kaj sem sam sebi odgovoril? Rečem ti, da nekemu random bogatašu ki nima kriptoja nebodo mogli od njega zahtevati kripto nakazila ker je težko pretvorit bogastvo v kripto in poslat nekam v kratkem cajtu. Za nekoga ki pa znajo da ima kripto (recimo leak iz FURS database ali hack) pa je to možno zelo hitro od njega zahtevat.

Pri prodaji delnic moreš narediti samoprijavo. Če bi imeli tak transparenten vpogled bi avtomatsko razdelili položnice, ko prodaš delnice.

Če država hoče totalni nadzor ukine vso gotovino. 2 mesca prehodnega obdobja da gotovino prineseš na banko in konec. Potem je vse "transparentno". S tem nebo nič manj korupcije, le nekaj sive ekonomije majhnih spjev se ukine. Veliki playerji bodo še vedno imeli anekse pa svetovalne pogodbe. Vprašanje je samo če si to želimo in če bomo takšne stvari dovolili. In vse EU ideje grejo počasi v to smer, ljudje kot si pa ti, ki opravičuješ poteze države pa se borijo proti takim ki opozarjamo na gluparije in omejevanje svobode.

mAXTER ::

A niso tudi ocenili vrednosti slovenskega kripto premoženja na tak način, da so kar povzeli kolikšen delež po BDP-u ima naša država napram v svetu in nato ta delež enostavno zmnožili s celotno vrednostjo kripto marketa v svetu...genialno :))

Seveda. V štartu more pripravljalec zakona priznati, da ne ve kaj dela.

Nato pa najeti podjetje, ki se ukvarja z on-chain analitiko. Kar precej informacij izluščijo.

Lurker99 je izjavil:

Vprašanje je samo če si to želimo in če bomo takšne stvari dovolili. In vse EU ideje grejo počasi v to smer, ljudje kot si pa ti, ki opravičuješ poteze države pa se borijo proti takim ki opozarjamo na gluparije in omejevanje svobode.

Prvič:
Ne razumeva se. Jaz ne podpiram, da se dela popis in ne podpiram tega davka. Čeprav je 25% veliko me ne moti toliko višina davka kot vse ostalo. Jaz samo pravim, da če bo ta davek že veljal, ne boš po mojem mnenju v veliko slabšem položaju kar se tiče varnosti, kot pa je nek drug bogataš.

No bom odgovoril samo za voljo razprave, čeprav se mi zdi, da ne bova prišla nikamor, ker imava vsak svoje mnenje glede varnosti.

Drugič:
Vidim kam to gre (Evropa s kripto, CBDC, itd...) in se niti malo ne strinjam s to njihovo agendo. Če misliš, da pomaga, da 100x napišem na slo-tech, da se ne strinjam z državo in bo s tem zakon ukinjen lahko tudi to naredim. Tudi 1000x lahko.

Nisem odvetnik. Ne vem kaj lahko tu naredim, da to preprečim.

Tretjič:
Stvari po mojem mnenju poenostavljaš. Jaz vidim to tako:
Ugrabitve in takšni ropi so kompleksne stvari. Veliko je dejavnikov, kjer gre lahko za roparja kaj narobe zato je možnost za kaj takega majhna, sploh pri nas - sicer bi videli kakšne ugrabitve v Sloveniji, pa se bogataši lepo sprehajajo nakoli bp. Ne vemo sicer koliko točno imajo ampak vemo, da 100% imajo in torej roparji skorajda ne morejo zgrešiti, če se spravijo na nekoga.

Za to kar te skrbi imaš nekaj načinov: Ugrabitev bližnjega in izsiljevanje, fizičen napad (da te obiščejo doma) in hekerski napad.
Če gre za ugrabitev potem so pripravljeni delovati na daljavo in te bodo težko kontrolirali - npr. to, da bi šel na policijo ne morejo preprečiti.
Če pridejo silaki na dom potem jim je cilj pobrati to kar imaš doma. Če imaš ključek na banki v sefu bodo morali počakati. Če čakajo je za njih tveganje. Če te izpustijo ven morajo iti s teboj in se izpostaviti pred vsemi pred hišo, na cesti, na banki, itd. Možnost zapleta in da ne dobijo kar hočejo je velika.

Kakorkoli že. Tudi če pošlješ kripto boš policiji prijavil tatvino in bodo na vseh CEXih blokirali wallete. Spet bodo morali razmišljati o tem kaj in kako.

Še enkrat: Ne zagovarjam države in si davka ne želim. Razmišljam o posledicah in kako se bom na njih odzval, ko in če bo zakon veljal. Vsak ima svojo toleranco do tveganja in kdor se bo počutil ogroženo bo imel pač manj v kriptu in več v drugih naložbah. To bo še vedno tvoja opcija. Ni ti všeč kot ni meni ampak bo opcija. Sam minister je povedal, da želijo ljudi odvrniti od kripta. To mi je povsem jasno.

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

Še enkrat: Ne zagovarjam države in si davka ne želim. Razmišljam o posledicah in kako se bom na njih odzval, ko in če bo zakon veljal.

Dodal bi samo še to: Pot do preprečitve zakona gre lahko le po pravni poti in ne preko foruma. Zato ponavljanje kako je nekaj grozno ne bo rešilo problema. Lahko iščeš obvoz ali pravno rešitev. Forum je dober za "izobraževanje" oz. izmenjavo pogledov, da pridobimo širšo sliko. Ne gre se za jaz imam prav in ti nimaš ali obratno.

Out and over.

tilio je izjavil:

Out and over.

Ne še. Spomnil sem se še enega obvoza - rešitev, če bo zakon sprejet:
1. Uporabite trustless bridge BTC - Cardano in prenesete Bitcoin na Cardano
2. Uporabite Midnight prvatni Cardano sidechain na katerega boste prenesli Bitcoin v privat denarnico
3. FURSu boste razkrili koliko BTC-ja imate ampak nihče ne bo imel vpogleda v denarnico in vaše transakcije

Prednosti:
- Znesek, ki ste ga razkrili 1.1.2026 ne bo nujno znesek, ki ga imate na dan X.Y.2026, ker ste vmes mogoče prodali. Nepridiprav ne bo nikoli točno vedel ali imate še vedno ta, na 1.1.2026 prijavljen denar ali ne.
- Še vedno boste imeli Bitcoin.
- Še vedno bo na najbolj decentraliziranem chainu.
- Tako kot matematika skrbi za rudarjene Bitcoionov tako bo poskrbela za varen prenos med BTC - Cardano, brez posrednikov in zaupanja tretjim osebam

Zdaj boste rekli, da shillam Cardano. Jaz pa pravim, če imate boljšo rešitev jo uporabite.

Zgodovina sprememb…

Ljudje, kakorkoli. Načeloma smo vsi na isti strani.

Zavedajte se, da država tega ne dela iz ljubezni do vaših prihrankov ali vaše zasebnosti.
Zato vas prosim, pišite poslancem, še posebej tistim v koaliciji. Veste dosti več kot oni. Bodite vljudni. Razložite jim, da je to tehnologija ljudi, ne korporacij, ne bank. Da gre za osebno svobodo.

Mogoče bo pa kdo glasoval po svoji vesti in še obstaja upanje, da bo zakon sprejet a bo manj drakonski in ne bo kršil osebne svobode.

UkrFTW!! ::

Kako pa mislijo spremljati kripto izplačila? Verjetno bodo spremljali tako kot doslej, malo nič....

mAXTER ::

Preko samo prijave, drugače pa dvomim da bodo preverjali na tisoče uporabnikov razpršenih čez desetine borz. Je pa vedno tisti meč v zraku, češ kaj pa če...

mAXTER je izjavil:

Preko samo prijave, drugače pa dvomim da bodo preverjali na tisoče uporabnikov razpršenih čez desetine borz. Je pa vedno tisti meč v zraku, češ kaj pa če...

tako kot sem dobil čez 2 leti obvestilo iz FURS-a, naj oddam napoved od dividend iz Interactive Broker-ja, tako bodo verjetno dobival FURS podatke iz Bitstampa, Binanc, Krakena...
čisto avtomatično, čisto za vsakega...
imho.

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

tilio je izjavil:

Out and over.

Ne še. Spomnil sem se še enega obvoza - rešitev, če bo zakon sprejet:
1. Uporabite trustless bridge BTC - Cardano in prenesete Bitcoin na Cardano
2. Uporabite Midnight prvatni Cardano sidechain na katerega boste prenesli Bitcoin v privat denarnico
3. FURSu boste razkrili koliko BTC-ja imate ampak nihče ne bo imel vpogleda v denarnico in vaše transakcije

Prednosti:
- Znesek, ki ste ga razkrili 1.1.2026 ne bo nujno znesek, ki ga imate na dan X.Y.2026, ker ste vmes mogoče prodali. Nepridiprav ne bo nikoli točno vedel ali imate še vedno ta, na 1.1.2026 prijavljen denar ali ne.
- Še vedno boste imeli Bitcoin.
- Še vedno bo na najbolj decentraliziranem chainu.
- Tako kot matematika skrbi za rudarjene Bitcoionov tako bo poskrbela za varen prenos med BTC - Cardano, brez posrednikov in zaupanja tretjim osebam

Zdaj boste rekli, da shillam Cardano. Jaz pa pravim, če imate boljšo rešitev jo uporabite.
To ni več bitcoin.
Potem je boljša ideja da kupiš BTC ETF, za katerega ni potrebna prijava do prodaje. Pa še časovne odpustke imaš potem.
vires in numeris

energetik je izjavil:

To ni več bitcoin.
Potem je boljša ideja da kupiš BTC ETF, za katerega ni potrebna prijava do prodaje. Pa še časovne odpustke imaš potem.

Zakaj ne bi bil Bitcoin? Me res zanima.

Zgodovina sprememb…

strikeout ::

iz puritanskega vidika, je bitcoin lahko bitcoin le na bitcoin omrežju.

drugače pa obstaja protokol na bitcoin omrežju, ki omogoča anonimizacijo bitcoin transakcij.

tilio je izjavil:

Prvič:
Jaz samo pravim, da če bo ta davek že veljal, ne boš po mojem mnenju v veliko slabšem položaju kar se tiče varnosti, kot pa je nek drug bogataš.

Kakorkoli že. Tudi če pošlješ kripto boš policiji prijavil tatvino in bodo na vseh CEXih blokirali wallete. Spet bodo morali razmišljati o tem kaj in kako.

Motiš se in pri tem vztrajaš in misliš da imaš prav. Daj se potegni iz svojega jarka, v katerega si se vkopal in začni kritično razmišljat in aktivno brat.

Skoraj isto bi bilo če bi Furs zahteval da vsak razkrije koliko gotovine in zlata ima fizično doma. In še potem lahko bogataš premakne gotovino na banko, kjer mu država garantira za hranjenje denarja, medtem ko meni država niks ne garantira za parkiran bitcoin na exchangu ali banki (revolut recimo, slovenske banke itak ne).

Drug argument zakaj ni isto je pa potem način transferja premoženja. A ti veš kak deluje blokada adressa na exchangu? A ti dejansko misliš da boš ob prijavi policiji kdaj svoj kripto dobil nazaj ali pa da ga ugrabitelj nebo mogel uporabit? Rešitev je ogromno in hudo se motiš in začni brat preden vztrajaš 3 krat pri isti trditvi.

Tretjič- kaj mi koristi če fursu uidejo podatki da si lastim recimo 1000 bitcoinov, ta cajt bom pa jaz 999 porabil s tvojo genius metodo kupovanja šitkojnov. A misliš da mi bo ugrabitelj verjel na besedo, da sem zadevo porabil? Še vedno bo moj sin v veliki nevarnosti, da bo sinu nekaj naredil, čeprav bi mu jaz govoril resnico da takega zneska več nimam, ker sem ga porabil.

Še enkrat! Podatek koliko BTC imam, ki bi ga naj dal FURSU je daleč bolj nevaren kot podatek koliko ima nek slovenski supešni podjetnik premoženja. Morda ni pomembeno za tebe ker imaš zanemarljivo vrednost, je pa zelo pomemben za takšne ki imajo več ali konkretno več.

strikeout je izjavil:

iz puritanskega vidika, je bitcoin lahko bitcoin le na bitcoin omrežju.

drugače pa obstaja protokol na bitcoin omrežju, ki omogoča anonimizacijo bitcoin transakcij.

Zanimivo. Morda veš kateri protokol je to?

Razumem, da je to iz puritanskega vidika - saj eni pač nimajo seksa pred poroko.
Puritanski vidik je smešen, če pomisliš, da:
- vsakič, ko greš na borzo, da kupiš ali prodaš nimaš bitcoina v "varnem walletu"
- vsakič, ko shraniš na cold storage zaupaš firmi, da je firmware na ključku OK
- vsakič, ko (če) si sprintaš seedphrase zaupaš, da tvoj je firmware na tvojem wifi printerju ok in ne pošilja podatkov
- vsakič, ko (če) tipkaš na wireless keyboard je tako kot s printerjem
- če greš v ETF ima Bitcoin v roki centralizirana entiteta

Bitcoin ni PoS, torej nimaš nagrad in ni pomembno kje ga hraniš dokler je varnost dovolj visoka. Tega koncepta, da je varnost pomična, veliko bitcoinašev ne razume.

Pri rešitvi, ki sem jo omenjal je varnost na enako visokem nivoju kot pri Bitcoinu, če ne celo večjem, ne glede na to ali si @energetik prizna ali ne.

Zgodovina sprememb…

Lurker99 je izjavil:

tilio je izjavil:

Prvič:
Jaz samo pravim, da če bo ta davek že veljal, ne boš po mojem mnenju v veliko slabšem položaju kar se tiče varnosti, kot pa je nek drug bogataš.

Motiš se in pri tem vztrajaš in misliš da imaš prav. Daj se potegni iz svojega jarka, v katerega si se vkopal in začni kritično razmišljat in aktivno brat.

Skoraj isto bi bilo če bi Furs zahteval da vsak razkrije koliko gotovine in zlata ima fizično doma. In še potem lahko bogataš premakne gotovino na banko, kjer mu država garantira za hranjenje denarja, medtem ko meni država niks ne garantira za parkiran bitcoin na exchangu ali banki (revolut recimo, slovenske banke itak ne).

Drug argument zakaj ni isto je pa potem način transferja premoženja. A ti veš kak deluje blokada adressa na exchangu? A ti dejansko misliš da boš ob prijavi policiji kdaj svoj kripto dobil nazaj ali pa da ga ugrabitelj nebo mogel uporabit? Rešitev je ogromno in hudo se motiš in začni brat preden vztrajaš 3 krat pri isti trditvi.

Tretjič- kaj mi koristi če fursu uidejo podatki da si lastim recimo 1000 bitcoinov, ta cajt bom pa jaz 999 porabil s tvojo genius metodo kupovanja šitkojnov. A misliš da mi bo ugrabitelj verjel na besedo, da sem zadevo porabil? Še vedno bo moj sin v veliki nevarnosti, da bo sinu nekaj naredil, čeprav bi mu jaz govoril resnico da takega zneska več nimam, ker sem ga porabil.

Še enkrat! Podatek koliko BTC imam, ki bi ga naj dal FURSU je daleč bolj nevaren kot podatek koliko ima nek slovenski supešni podjetnik premoženja. Morda ni pomembeno za tebe ker imaš zanemarljivo vrednost, je pa zelo pomemben za takšne ki imajo več ali konkretno več.

Meni praviš, da ne berem aktivno :-) Eni hodite s prevezo čez očit in s prsti v ušesih in ponavljate svojo mantrao. Pojdi si še enkrat prebrat vse kar sem napisal. Lahko pa vzrajaš in jokaš in stokaš. Bomo videli, če boš s tem kaj spremenil.

Ko (če) bo zakon sprejet boš iskal vse možne rešitve. Tako kot iščeš, da ne bi plačal davka. Takrat boš pomislil tudi na to, ki sem jo gor navedel, če si bral pazljivo.

tilio je izjavil:

Ja: (BIP-352)

strikeout je izjavil:

tilio je izjavil:

Ja: (BIP-352)

Hvala. To je zanimivo. Bodo pa puristi spet v dilemi, ker se bodo morali odločiti ali sta Cake Wallet in BitBox, ki to podpirata vredna zaupanja oz. počakat, da tudiu Ledger, keystone, trezor ali karkoli že uporabljajo, to podpre.

Verjetno bodo ta in podobni protokoli pridobili na popularnosti, ko se bo bližalo novo leto. Haha.

Ja, razkritje naslova denarnice državi je en velik "no-go", davek ni toliko moteč.

tilio je izjavil:

Lurker99 je izjavil:

tilio je izjavil:

Prvič:

Meni praviš, da ne berem aktivno :-) Eni hodite s prevezo čez očit in s prsti v ušesih in ponavljate svojo mantrao. Pojdi si še enkrat prebrat vse kar sem napisal. Lahko pa vzrajaš in jokaš in stokaš. Bomo videli, če boš s tem kaj spremenil.

Ko (če) bo zakon sprejet boš iskal vse možne rešitve. Tako kot iščeš, da ne bi plačal davka. Takrat boš pomislil tudi na to, ki sem jo gor navedel, če si bral pazljivo.

Ok ne razumeš in nočeš razumeti, tudi vredu.
Sem aktivno pisal pripombe na zakon tudi sam, ki so jih gladko ignorirali. Tudi naprej se še aktivno trudim da se čimveč ljudi informira o gluposti zakona. Vprašanje je pa res če bo kaj pomagalo.

Plačevanja davka me pri tem zakonu ne skrbi, si pa res genius da tega še nisi razbral.

Grizly11 ::

Če gre ta zakon v veljavo.

Tukaj me zanima, ce ima kdo informacijo, če prodas kripto na exchange pred 1.1.2026 v fiat valuto in ti fiat tam stoji (na exhangeu). Ali moras tudi fiat na menjalnicah poročat 1.1.2026 ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bliža se obdavčitev kriptovalut (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
40927195 (589) WhiteAngel
»

Vlada snuje obdavčitev kriptovalut (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
31725234 (1683) nejc_nejc
»

Nov predlog za obdavčitev kriptovalut (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
9526033 (18906) Jerry000

Več podobnih tem