» »

Švicarji bi radi uvedbo davka na prečkanje države brez prenočitve

Švicarji bi radi uvedbo davka na prečkanje države brez prenočitve

WizzardOfOZ ::

Pet strank v Švici namerava v parlament vložiti predlog zakona, s katerim bi uvedli plačilo prispevka za prečkanje države brez prenočitve. S tem želijo doseči bolj učinkovito porazdelitev prometa in se izogniti dolgim zastojem, zlasti v času počitnic in med prazniki.

Zakaj ne moremo mi kaj takega uvesti? Pa še cestnine za tovorna vozila dvignit za ene 400%, da bomo vsaj kaj imeli od tega.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

floyd1 ::

Ker bi nas nemci in avstrijci žive požrli, v EU to verjetno ne bi šlo skozi.

Bellator ::

Za nas ne, za Švicarje in druge ne EUpejce pa lahko uvedemo podobno turistično takso.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

pegasus ::

Se bomo pa čez Francijo vozili ;) Te rute še nisem sprobal, skozi Francijo do Italije in potem južno od Alp do doma ...

Blinder ::

Mogoče želijo švicarji ponovno samo zaračunat italjanom, ki hodijo dnevno v službo v Švico. Mogoče samo strašijo s tem in je to njihovo sporočilo namenjeno italjanom, kot že pred 15 leti, ko so imeli neki spor in so podobno grozili švicarji.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

dronyx ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj ne moremo mi kaj takega uvesti? Pa še cestnine za tovorna vozila dvignit za ene 400%, da bomo vsaj kaj imeli od tega.

V EU to ne moreš. Ukinit vinjete in uvesti elektronsko cestninjenje po prevoženem kilometru. Potem imaš pa možnost, da dvigneš tarifo med vikendi, prazniki itd., torej takrat je prevožen kilometer še dražji (na Londonski podzemni je cena prevoza precej višja v času konice, ko je potnikov največ in komaj prideš na vlak). To bi lahko uvedli enoten sistem za celotno EU. Problem prekomernega turizma je tudi v tem, da je žal premikanje velike mase ljudi postalo prepoceni. Ampak je za izkoristit, dokler se še da tako poceni letat okrog. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Avstrijci npr. na autobanu grozijo s tablami, da ne smeš zavit dol z autobana, če tvoja destinacija ni v Avstriji. Ideja je, da ves tranzitni promet ostane na autobanu in ne išče lokalnih obvozov in dela gužve po vaseh. Autoban pa lepo zaračuna po vseh možnih poteh skozi alpe. Tako da nek dodaten davek ni potreben ...

paradajzos ::

pegasus je izjavil:

Avstrijci npr. na autobanu grozijo s tablami, da ne smeš zavit dol z autobana, če tvoja destinacija ni v Avstriji. Ideja je, da ves tranzitni promet ostane na autobanu in ne išče lokalnih obvozov in dela gužve po vaseh. Autoban pa lepo zaračuna po vseh možnih poteh skozi alpe. Tako da nek dodaten davek ni potreben ...

Kot svobodnemu posamezniku mi zaenkrat v nobeni EU državi ne morejo predpisati, kje je moja destinacija in če si lahko premislim ali ne. No, lahko poskusijo…

Zgodovina sprememb…

Izvoli poizkusit, me zanima postopek, argumenti in rezultat.

starfotr ::

Odlična ideja. Tudi mi bi to lahko naredili. Google maps tranzitni turisti preveč zasedajo vse mogoče lokalne ceste.

fikus_ ::

pegasus je izjavil:

Prišteti moraš še tunelnine. Tukaj nekateri hočejo prihraniti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

starfotr je izjavil:

Odlična ideja. Tudi mi bi to lahko naredili. Google maps tranzitni turisti preveč zasedajo vse mogoče lokalne ceste.

Saj tudi pri nas sem nekje že opazil table, da je prepovedano ob zastojih na avtocesti zavijati na lokalne ceste, razen za lokalni promet. Ne vem pa ali je zagrožena za to kazen in kakšna.

CiClon ::

Kako bi ti uspelo dobit takšno kazen, mi pa res ni jasno. "Grem v sosednjo vas v gostilno jest."

Stradaj in vozi! Nimaš kaj jest! :D

"Gremo na obisk k prijateljem/kolegom/sorodnikom v XY". Aja tam bo pa da se lahko z njimi srečaš samo na AC počivališču :)

Utk ::

Ja, zagledaš stoječo kolono pred seboj, greš takoj dol, policaj te ustavi, in ti boš takoj imel na zalogi nek naslov v okolici kamor si namenjen.

Policaji so neumni, tako zelo pa tudi ne, da te ne bi spregledali. Itak ti pa lahko da kazen, ti pa potem "talk to the judge", če ti kaj ni prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

IMHO je trik v tem, da v .at vstopiš na lokalni cesti in ne na autobanu ;) Potem lahko prelaziš alpe po dolgem in počez po lokalnih cestah in nisi v prekršku.

A gostilna, ker si lačen al pa da moraš na wc pa ni več dopusten razlog za zavit z avtoceste? :)

Policaj ti teoretično lahko danes iz lepega napiše par 100 eur kazni, ti pa talk to the judge če ti kaj ni prav, če smo že pri tem. Ni to glih argument.

V Avstriji se mi zdi da je ob takih prepovedih zapuščanja avtoceste upravičen razlog samo če imaš končno destinacijo v nekem radiju od izvoza. Pa še to končna destinacija pomeni za turista da imaš kakšno rezervacijo nastanitve, ne da si se spomnil, da bi bilo fino pogledat neko cerkev ali gostilno, ker potem bi se lahko vsi požvižgali na te prepovedi.

Zgodovina sprememb…

Ja seveda. Če grem torej na enodnevni izlet pogledat avstrijsko xy jezero, moram potem cel dan čepet na AC, ker ne smem it dol :) eni jih pa pokate.

CiClon je izjavil:

Ja seveda. Če grem torej na enodnevni izlet pogledat avstrijsko xy jezero, moram potem cel dan čepet na AC, ker ne smem it dol :) eni jih pa pokate.

Primer takega obvestila v Avstriji. Ne najdem pa kako izgleda opozorilna tabla, samo to sem videl že večkrat in tudi nekje pri nas. In vsaj v Avstriji ti policija lahko da kazen. Ne vem pa kako je pri nas.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Jaz sem tudi že o tem razmišljal. In potem imajo Avstrijci nek praznik in cela Slovenije stoji, ker gredo na Krk.
To je enormna gospodarska škoda. Koliko plačanih ur za stanje na AC gre mimo, koliko tovora, ki se nekje čaka ..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

starfotr ::

dronyx je izjavil:

starfotr je izjavil:

Saj tudi pri nas sem nekje že opazil table, da je prepovedano ob zastojih na avtocesti zavijati na lokalne ceste, razen za lokalni promet. Ne vem pa ali je zagrožena za to kazen in kakšna.

Kazen je 200 eur. Nekje so butli občinski napisali še dopolnilno tablo s tem tekstom.

Lokalna cesta je lahko tudi državna cesta. Tam prometa ne smeš kar tako omejevat.

Utk ::

Dvomim da so to neki večji izvozi v neka mesta. Če je nek izvoz za neko vas 20 km pred Salzburgom, boš pa pač kar lepo ostal na AC, tudi če si res namenjen v Salzburg.

Utk je izjavil:

Ja, zagledaš stoječo kolono pred seboj, greš takoj dol, policaj te ustavi, in ti boš takoj imel na zalogi nek naslov v okolici kamor si namenjen.

Zagledaš kolono, greš dol in če te ustavi, ga vprašaš kje je kaka dobra gostilna, ker bi rad šel jest. :))

Zmeri lahko rečeš, da greš v velcum.

DamijanD ::

Ravno včeraj sem se vozil proti Dobrovi, ker so (zame uporabni) izhodi iz Ljubljane stali. Poleg dejstva, da so to cesto sedaj našli tudi turisti in je bila tudi tam gužva, sem opazil tudi znake, kjer je "prepovedano" zaviti dol iz te ceste, da bi delal bližnjico oz. da bi se skozi naselje izognil prometu: tabla v slo in ang jeziku in napisana je tudi kazen 220€ - zdaj a je to uradno ali ne, nimam pojma. Princip je pa isti kot na omenjeni AC.

matobeli ::

Čisto narobe se lotevamo zadev:

Ne da ne smeš zavit dol iz avtoceste, dars bi moral ponudit samo polletne in letne vinjete v upanju da ali ful pokasira od turistov ali pa da jih čimveč preseli iz AC na stranske ceste.

+AC ostane razbremenjen za tovorni promet ter slovence ki ne najebejo čisto nič
+Trume turistov ki ga ne švignejo samo mimo slovenije pomenijo več denarja za domač turizem
-Grozen promet na nekaterih mestih, kar pa bi se dalo hitro unovčit ali odpravit (bistveno hitreje od urejanja AC).
-Pol EU nas grdo gleda

Lahko bi tudi dali semafor na vseh par vstopnih točk ampak pol nas bo spet pol EU grdo gledalo (predvsem Avstrijci) pa še noben se ne bi ustavljal in zapravljal v slo.
Ma ne, očitno je mišljeno da stisnemo ritke in pač počakamo da se pol evrope skida na dopust in nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni!

Mogoče bi morali pa enkrat med dnevom, tam proti tretji uri popoldan blokirat razcep kozarje in razcep zadobrova, pa da pustimo vse tam stati ene 6 ur in da vidimo, če se bo kaj spremenilo.

Drugače Švica kakor vem pozna samo letno vinjeto, ki stane 40 CHF. Tako da pri enkratnem tranzitu že tu dobro zaslužijo. Sicer je pa zelo poceni.

BuDi79 ::

Za koga je prepovedaqn izhod mimo avtoceste? Odgovorni pojasnjujejo.

Omejitev velja za vsa vozila in voznike vseh narodnosti, ki na tem območju nimajo izhodišča ali cilja," so pojasnili na Darsu.

Na policiji so povedali, da denarna kazen v primeru kršitve znaša 160 evrov.

Wrop ::

Te omejitve nobenega ne ustavi. Nemci se še vedno vozijo z avtoprikolicami, celo s čolnički po lokalnih cestah. Tam pri Dobrovi so še ene dodatne opozorilne table za nelokalce, ampak tudi te zgleda ne pomagajo, da ne bi nekateri sekali poti. So tudi že redarji ustavljali tujce, če so šli po teh cestah, ali so izdajali globe pa ne vem.

delavec44 ::

Tukaj in na podobnih Lj vpadnicah so dali povsod table dovoljeno le za lokalni promet (na google maps je še ni, ker so stari posnetki) in redarji veselo delijo kazni. Kako vejo, da ne greš h komu na obisk, ne vem in niti ne upam riskirati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Tukaj in na podobnih Lj vpadnicah so dali povsod table dovoljeno le za lokalni promet (na google maps je še ni, ker so stari posnetki) in redarji veselo delijo kazni. Kako vejo, da ne greš h komu na obisk, ne vem in niti ne upam riskirati.

Ne vejo. Če so te pa po krivem kaznovali, pa boš seveda to dokazal v pritožbenem postopku.

delavec44 ::

Machete je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ne vejo. Če so te pa po krivem kaznovali, pa boš seveda to dokazal v pritožbenem postopku.

Se moram popraviti (vidim da že dolgo nisem tam peljal). V preteklosti je bilo kot sem napisal, sedaj je pa bolj pameten znak, ki v kritičnih urah dovoljuje le z dovolilnico.

Zimonem ::

Švicarji že itak furajo precej tovornjakov z železnico, če gre za tranzit. Sedaj so se spravili tudi na osebna vozila. Ampak imajo pošlihtano vsaj osnovno infrastrukturo. Pri nas se tega ne moremo iti. Smo še vedno furmanska postojanka.

strikeout ::

ja, očitno imajo vedno več prometa. če ne, ne bi šli v to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaos na štajerski avtocesti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1037948 (1034) Jebomir
»

Združeno kraljestvo: Ni EU, ni gostovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8422341 (13963) Ghost7
»

Hitrostna omejitev pri Prestranku?

Oddelek: Loža
493958 (2846) GenZNPC
»

Maribor Ptuj Zagreb brez vinjete

Oddelek: Loža
183467 (2966) smacker
»

Prepoved 7,5 vzporedno z AC