Forum » Problemi človeštva » Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost
Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost

MojsterX ::
sealcradle je izjavil:
Baje naj bi lahko zdaj po zaslugi Ursulinega dogovora s Trumpom prakticno neovirano uvazali ameriske trucke, ker so se zglihali glede standardov. To je definitivno uspeh.
Sicer je dramaticen naslov, ker so pac kjut kolikor so lahko, ampak povzetek pa je: ETSC mutual recognition will cost lives.
A bodo sedaj lahko eu proizvajalci delali po bolj ohlapnih ameriskih standardih? Drugače je to dvojni strel v koleno. Najprej zaradi večje konkurence, nato pa se ker morajo eu proizvajalci spostovat višje standarde kot uvozena konkurenca posledično majo več stroškov.
Folk ne se bat, naslednje leto ko se bo Trumpu zapasalo se po z antibjotiki in steroditi nafilanem ameriskem mesu bo mal pojokal in bo ursula takoj izenačila standarde.![]()
![]()
![]()
Niti bože nam ne pomože več
točno tako, Ursula je izdala lastno upešajoče gospodarstvo s tem da tujcem daje privilegije, lastnim pa še nalaga dodatne obveznosti....hm le kje smo videli že to. Aja migranti imajo isto fore. Očitno Ursula bi tudi rada potopila Evropo. Ko imaš na vrhu ustoličenega EU sovražnika. Noro.

paradajzos ::
O lej, Rusija spet prijazno komunicira z EU državo:
https://siol.net/novice/svet/groznja-av...
Ah dejmo se jim rajši kar podredit, dje poldi?
Grožnja Avstriji iz Rusije: To bo napaka, ki jo boste drago plačali

mtosev ::
Upam, da gre Avstrija v nato.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Scaramouche3 ::

redtech ::
V EU bodo stalno krize, da bo pospešeno prišlo do popolne integracije v eno državo, ljudstvo bo klonilo.

V EU bodo stalno krize, da bo pospešeno prišlo do popolne integracije v eno državo, ljudstvo bo klonilo.
Upam da bo, ker unija ni kriza, Amerika je unija več zveznih držav, pa vladajo svetu.
Kitajska pospešeno hoče isti status, ali se bomo združili v celoto ali pa padli kot individualisti!

Poldi112 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Upam da bo, ker unija ni kriza, Amerika je unija več zveznih držav, pa vladajo svetu.
So vladali svetu. Sedaj vladajo samo še manjšemu delu hlapcev. Časi, ko so EU države vladala Indiji, Kitajski, Afriki, ... so mimo.
Scaramouche3 je izjavil:
Kitajska pospešeno hoče isti status, ali se bomo združili v celoto ali pa padli kot individualisti!
Kitajci niso tako naivni, da bi sanjali imperij. Jim je kristalno jasno, da niti prvega otoškega pasu niso prebili. Oni imajo dovolj za obrambo, fokus jim je pa na ekonomiji, ne vojski.
paradajzos je izjavil:
Izdali so vse temeljne vrednote naše skupnosti.
Katere temeljne vrednote? Biti sovražen do držav, ki ne želijo nastaviti hrbta gospodarjevemu biču?
paradajzos je izjavil:
In zakaj? Zato, ker je tolstoriti Orban diktator, ki vidi rešitev za svojo rit v sporu z EU in v svojemu gospodarju diktatorju Putinu.
Godpodarju? Koga so madžari napadli, ker jim je Putin tako ukazal?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Scaramouche3 je izjavil:
So vladali svetu. Sedaj vladajo samo še manjšemu delu hlapcev. Časi, ko so EU države vladala Indiji, Kitajski, Afriki, ... so mimo.
Scaramouche3 je izjavil:
Kitajci niso tako naivni, da bi sanjali imperij. Jim je kristalno jasno, da niti prvega otoškega pasu niso prebili. Oni imajo dovolj za obrambo, fokus jim je pa na ekonomiji, ne vojski.
To so samo tvoje želje, če nekdo gradi imperij je varno graditi obrambo proti temu, kot pa verjeti plačanim trolom Rusije, da je bolje celo imeti slabo vojsko, da ne boš provociral njih!
Kitajci bodo kmalu imeli ICBM,mi pa zato da jih ne ujezimo bolje bodimo tiho?
Ne. Moramo se oborožiti!
Smo v sendviču Amerike in Rusije/Kitajske.
Edino kar lahko naredimo je,da dvignemo svojo vojsko, drugače bomo vedno ustrahovani.
Garancije da pa Rusija, Kitajska ne bodo osvajali več kot lokalnih držav v naslednjih desetletjih ni in izgovori,da se oborožujejo samo zaradi NATO pakta so že smešni in zastareli!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

Poldi, ne projiciraj.
Orban kot zvesti podložnik Rusije liže rit svojemu gospodarju. Ko bo treba, bo pa tudi napadel.
Orban kot zvesti podložnik Rusije liže rit svojemu gospodarju. Ko bo treba, bo pa tudi napadel.

Poldi112 ::
Scaramouche3 je izjavil:
To so samo tvoje želje, če nekdo gradi imperij je varno graditi obrambo proti temu, kot pa verjeti plačanim trolom Rusije, da je bolje celo imeti slabo vojsko, da ne boš provociral njih!
Edini, ki še kar vztraja pri imperiju, je USA. Zato pa imaš AUKUS, QUAD, ...
Obramba je pa klasični Balance of Power princip, ki pa, posledično, ovira ravno USA in ne kitajce ali ruse...
Scaramouche3 je izjavil:
Kitajci bodo kmalu imeli ICBM,mi pa zato da jih ne ujezimo bolje bodimo tiho?
Kmalu?
Scaramouche3 je izjavil:
Ne. Moramo se oborožiti!
Smo daleč najbolj oboroženi. Če to ne zadostuje, potem je problem očitno nekje drugje. Posledično je malo verjetno, da bi nadaljnje metanje denarja v to korupcijsko brezno brez da pripomoglo k večji varnosti. Stari grki bi rekli, da ravno nasprotno: "it was the rise of Athens and the fear that this instilled in Sparta that made war inevitable"
Scaramouche3 je izjavil:
Smo v sendviču Amerike in Rusije/Kitajske.
Sendviču?
Američani so na drugi strani oceana in nam kot taki ne prestavljajo nobene varnostne grožnje. Kitajci so podobno daleč daleč proč, če se ti šibijo hlače pred rusi, ti pa tudi povišanje obstoječe 10x vojaške pomoči na 100kratnik ne bo pomagalo.
Scaramouche3 je izjavil:
Edino kar lahko naredimo je,da dvignemo svojo vojsko, drugače bomo vedno ustrahovani.
Mi smo tisti, ki ustrahujemo druge. In še več vojske potrebujemo, ker se vedno manj držav pusti ustrahovati.
Scaramouche3 je izjavil:
Garancije da pa Rusija, Kitajska ne bodo osvajali več kot lokalnih držav v naslednjih desetletjih ni
Seveda. Enako kot ni garancij, da ne bomo mi počeli isto. S tem, da večino sveta bolj skrbi, kaj bomo počeli mi, kot kaj bodo počeli rusi in kitajci...
Where all think alike, no one thinks very much.

mtosev ::
Scaramouche3 je izjavil:
Upam, da gre Avstrija v nato.
Nimajo izbire, bolje bi pa bilo,da Amere odjebemo in EU vojska, pa nukice v vsako EU državo, pa naj Putin grozi pol z reg vojsko...
Tole se mi zdi dobra ideja. Podpiram.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

D3m ::
paradajzos je izjavil:
O lej, Rusija spet prijazno komunicira z EU državo:
Grožnja Avstriji iz Rusije: To bo napaka, ki jo boste drago plačali
Avstrijci bodo ostali nevtralni.
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m ::
Ne vem, če hočejo živeti pod našo vladavino.
Kjer skoraj nič ne deluje tako, kot je treba.
Kjer skoraj nič ne deluje tako, kot je treba.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Malidelničar ::
Melonijeva je imela spet dobre javne nastope. Pametno pozicionirana pri Trumpu plus zdaj na zborovanju konservativcev v Italiji. Italija tudi glede na slabo stanje, ki ga je prejela, kar solidno vozi.
Vprašanje ali bo na naslednjih evropskih 2029 en izmed glavnih deal-breakerjev skupaj s skupino Konservativcev in Reformistov? Plus vprašanje kaj bo s politično močjo Jordana Bardelle (Rassemblement National) ali pa Geerta Wildersa do takrat.
Izven EU-ja pa trenutno v sondažah v VB gladko vodi Nigel Farage.
Trenutno še vedno trdim, da bo morala evropska levica za naslednje volitve popustiti in narediti drugačno koalicijo v Evropskem parlamentu.
Levi val ne bo rešitev.
Še več: ob demografsko-migrantskih problemih po mojem levica ne bo mogla prodreti na nek "ljudskofrontni" način (kot nazadnje na francoskih volitvah Melenchon s svojo koalicijo) z davčnimi.eko-"antifašističnimi" tematikami.
Edina tema, ki jo ima na EU nivoju levica je še vedno pomanjkanje stavbnega fonda IMHO.
Vprašanje ali bo na naslednjih evropskih 2029 en izmed glavnih deal-breakerjev skupaj s skupino Konservativcev in Reformistov? Plus vprašanje kaj bo s politično močjo Jordana Bardelle (Rassemblement National) ali pa Geerta Wildersa do takrat.
Izven EU-ja pa trenutno v sondažah v VB gladko vodi Nigel Farage.
Trenutno še vedno trdim, da bo morala evropska levica za naslednje volitve popustiti in narediti drugačno koalicijo v Evropskem parlamentu.
Levi val ne bo rešitev.
Še več: ob demografsko-migrantskih problemih po mojem levica ne bo mogla prodreti na nek "ljudskofrontni" način (kot nazadnje na francoskih volitvah Melenchon s svojo koalicijo) z davčnimi.eko-"antifašističnimi" tematikami.
Edina tema, ki jo ima na EU nivoju levica je še vedno pomanjkanje stavbnega fonda IMHO.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kardinalne napake nemškega in s tem evropskega ter tudi slovenskega gospodarstva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 5991 (3229) | Mr.B |