» »

Asus Tuf Gaming ni VGA

Asus Tuf Gaming ni VGA

robi123123 ::

Nabavil sem novo matično Asus Tuf Gaming 550 plus Wifi in se pojavlja problem z VGA signalom.

Sistem se namreč normalno zažene le v primeru, da prej resetiram Bios,s clear CMOS, grem v BIOS in izberem izhod iz BIOS brez sprememb.

V tem primeru se sistem normalno zažene z Windowsi vred.

Če računalnik ugasnem ali izberem ponovni zagon, pa se na matični prižge bela LED, kar kaže na težavo z VGA in ne pomaga ničesar več, razen izklop in ponovni reset BIOS.

Poskusil sem že s tremi različnimi grafičnimi, drugim CPU, drug monitor, drugi PCI slot.....in problem ostaja.
CPU je Ryzen 5.

Vse komponente sicer normalno delujejo na drugi matični plošči.

bozicek ::

AMD grafa?
Posodobi BIOS
Novejše grafe (serija 6 dalje) imajo težave z AM4 če ima starejši BIOS
Darila letos samo za poredne

Ta CPU nima vgrajene grafične.

BIOS sem posodobil.

Poskusil sem z deset let staro grafično in novo grafično, pa je isti problem.
Imel sem dve grafični kartici hkrati v matični plošči in prav tako ne pomaga nič.

Sistem se zažene le, ko grem direkt iz BIOS in to brez sprememb in preden sem resetiral BIOS preko kontaktov na matični.

RedDrake ::

S takimi rečmi se nima smisla zafrkavati, ker si poskusil vse kar je "smiselno".
Zahtevaj RMA - ker je to očitno nek defekt na plati.

Zgleda, da bo res plata defektna,ker ne vem več kaj bi lahko še naredil.
Mogoče bi delovala le s CPU z vgrajeno grafiko. Tega pa nimam na razpolago.

Magic1 ::

Uff, Asus pa RMA... Sem poslal jaz mojo enkrat, ko se je sistem random resetiral, tudi menjal vse možno prej. Lahko bi bil le še procesor, kar pa dvomim. V glavnem so mi jo poslali nazaj, da je vse ok in sem moral naprej prebavljat občasne resete.
Novo plato pa sem zdaj naročil iz Amazona, če imaš težavo ti ponavadi ponudijo takoj denar in vzameš kaj drugega.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

DarwiN ::

Mogoče?

-So, I believe I have solved this, at least for me. The other guy in this thread suggested turning my display on before I boot my PC. I tried this and the light still came on. However, I realized that if I turn on my display and wait a good 10 seconds before turning on the PC the VGA light goes off. Apparently, I just needed to wait longer after turning on my display before booting my PC. Might be worth giving it a try. Turn on your display and wait 10-15 seconds before you power on your PC.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

yayo ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Kako pa to, da v primeru, ko grem direkt iz BIOS - a, brez sprememb, oziroma reseta, pa se normalno zažene sistem in ne rabi pet minut treninga ?

Če sem kdaj čakal deset minut, se ne spomnim, sem pa pet minut definitivno čakal in je ves čas svetila LED, ki kaže napako VGA.

Sicer sem kar nekaj časa iskal po netu možne odgovore in našel tudi zgornjo foro z monitorjem, vendar pri meni ne funkcionira. Verjetno je odvisno od samega monitorja.

yayo ::

Jaz sem le ponudil možnost, ker se pogosto dogaja, da iščemo komplicirane probleme, ko so v resnici precej preprosti. V dvajsetih letih sem sam imel le takšne če odštejem en primer, ko sem imel defekten ram. Ampak, če ni tako pač ni.

sbawe64 ::

Op
Googlaj: memory context restore asus
2020 is new 1984
Corona World order

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z hpj g72 sam se ugaša,pozneje se noče prižgat

Oddelek: Pomoč in nasveti
5690 (637) Samson
»

Težave z R9 290

386649 (5754) Napajalc
»

Blondinka+bios=težave:)

151859 (1375) mihec87
»

Grafična kartica - resetiranje računalnika

494353 (2963) Assass1n
»

Nov članek: "All your firmware are belong to us" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
13817468 (14308) arrigo

Več podobnih tem