Forum » Šport » EuroBasket 2025
EuroBasket 2025

Kurzweil ::
No ja če jim rata Italjane izločit (v kar dvomim), Nemce ne bodo, ker so za dva razreda boljša reprezentanca!
Italijani imajo sicer dobro ekipo, ampak jaz se njih absolutno ne bi bal... jaz bom za razliko od tebe napovedal, da bo Slovenija zmagala.
Kar se Nemčije tiče pa je tako škoda izgubljat besede, kdor jih spremlja vsa ta leta in tudi na tem prvesntvu je pač jasno, da imajo precej bolj uigrano in homogeno ekipo, tudi več kvalitetnih igralcev...
In če si natočimo čistega vina, če bi kdo pred prvenstvom rekel, da se bomo z Nemčijo borili za finale na Eurobasketu, mislim, da bi kdo glede na vse okoliščine mislil, da nisi povsem gladek, tako da to jaz ob rosterju, dejstvu, da bdita nad reprezentanco Sekulić in Erjavec... bi rekel, da je to za nas presežek, če seveda najprej premagajo Italijo... malce se mogoče smešno bere, ampak tako objektivno je... me zanima, koliko ljudi je upalo sploh sanjati o nečem takem...
In neglede na vse... mogoče Slovenija lovi formo v pravem trenutku... zdaj so v seriji 3-0... če pridemo do Nemčije, bo pritisk definitivno na njih... nekako se mi zdi, da ekipa dobiva malce karakterja, se bolj bori in tudi Prepelič, Omić in Nikolić se zdi, da bi znali narediti še kaj več oz. se mi zdi stvar malce boljša, kot je bila še pred tedni.
Tako da ne bi jaz tako pisal kot ti... ja Italija bo težek nasprotnik, Nemčija še precej težji, ampak kar v naprej pisat, kako ne bo šlo... jaz bi bil vendarle malce bolj optimističen in ne bi samo takole pisal, da je tako brezveze, ker bomo itak izgubili. S takšno mentaliteto bi kot športnik propadel že ob prvem resnem izzivu.
Napad sploh ni problem, če jim uspe še dvignit obrambo pa mislim, da smo lahko še toliko bolj mirni in sanjamo...
Slovenija v tej fazi po dolgem času v vlogi, ko ni favorit in mogoče bo to tudi odločilno... oz. nam bo precej lažje.
Pa če se navežem na hitro še na včerajšnji izpad Španije... to je sploh prvič v zgodovini Španije, da se na Eurobasketu niso uvrstili iz skupinskega dela. Res klavern konec selektorske poti za Sergia Scariola, ki vemo, da ima sicer doma lepo napolnjeno vitrino.
Najprej pa v nedeljo ob 17:30 tekma Slovenija - Italija, ura je kar ugodna... torej en izlet, proper kosilo... potem pa v miru pogledat tale sosedski dvoboj.
Vse tekme:
sobota:
11:00 ... Turčija - Švedska 1
14:15 ... Nemčija - Portugalska 1
17:30 ... Litva - Latvija 2
20:45 ... Srbija - Finska 1
nedelja:
11:00 ... Poljska - Bosna in Hercegovina 1
14:15 ... Francija - Gruzija 1
17:30 ... Italija - Slovenija 2
20:45 ... Grčija - Izrael 1
Evo, sam še napovedal zmagovalce parov, če bi kdo rad stavil in izgubil. Če bi za BIH igral Džanan Musa, bi si upal stavit na Bosno... pa ne zato, ker bi bil nek die hard fan od njega, ampak dejansko mi je tale par tight... sploh ko vidiš BIH po zadnji tekmi, kak ekipni duh, imajo pa mal ozko rotacijo.. ne bom presenečen, če zmaga BIH... Turki bodo gladko premagali Švedsko, takisto Nemčija Portugalsko, Latvija mislim, da bo zmagala, ker so domačini in ker, čeprav tudi njim manjka nekaj igralcev, je Litva ostala brez Jokubaitisa, bo pa tole res vredno ogleda, pravi sosedski derbi. Finska nima kaj izgubit proti Srbiji, ki je proti Turčiji pokazala malce pomankljivosti v obrambi... sicer pa zmaga Srbije, če bodo ustavili Markkanena so seveda že nardili večino. Francija-Gruzija bo po mojem kar tight tekma, bolj kot se mogoče zdi... Slovenija bo premagala Italiko, sicer težko, ampak sem optimist... Grčija pa upam, da premaga Izrael in ga tudi bo, ne bo pa lahko... sploh na včerajšnji tekmi so pokazali še enkrat več, da so brez Antetokunmpa nekaj podobnega, kot mi brez Dončiča oz. Finska brez Markkanena.

Zvezdica27 ::
obramba, obramba... šepamo v obrambi, da res ni... Dobivamo čisto preveč pik. Včerajšnja zamaga zakriva težave... sicer je res, da smo se potem branili le s 4, a vseeno - preveč pik dobivamo in kaj, stavimo na to, da bodo trice cepali in bomo vedno dali 100+pik? No go proti res dobrim...
Hvalabogu vsaj skok ni problem z Omićem, če že napadalno ne da točk. Ampak to smo vedeli in ni razočaral.
Včeraj so pa, prvič, vsaj psihooško izgledali trdni, niti za minuto me ni skrbelo (podoben feeling kot finale 17).
zz
Hvalabogu vsaj skok ni problem z Omićem, če že napadalno ne da točk. Ampak to smo vedeli in ni razočaral.
Včeraj so pa, prvič, vsaj psihooško izgledali trdni, niti za minuto me ni skrbelo (podoben feeling kot finale 17).
zz

Gambino ::

hehe... berem članke o neki blesteči predstavi naših, a dobili smo 96 pik...
Folk je res fukjen, ni jim jasno. Vsako tekmo dobimo 100 pik, celo Islandci so bili blizu tej cifri, a vsi nabijajo o neki vrhunski košarki...
da pogledam Italijane... uf, dobivali so manj kot 70 pik, redno.
MIslim, da bo to velik reality check - takoj ko trice ne bodo šle not. To bo super TV moment!
Osebno mislim, da tudi če se nam to userje, je pol konec.
zz
Folk je res fukjen, ni jim jasno. Vsako tekmo dobimo 100 pik, celo Islandci so bili blizu tej cifri, a vsi nabijajo o neki vrhunski košarki...
MIslim, da bo to velik reality check - takoj ko trice ne bodo šle not. To bo super TV moment!
zz

IL_DIAVOLO ::
Ja, se strinjam.
Bo kar hud reality check. S taksno obrambo realno nimas kaj delat v playoffu. Ne glede na to, da imamo najboljsega ofenzivno usmerjenega kosarkasa na prvenstvu.
Bo kar hud reality check. S taksno obrambo realno nimas kaj delat v playoffu. Ne glede na to, da imamo najboljsega ofenzivno usmerjenega kosarkasa na prvenstvu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

fur80 ::
Če premagamo Italijo potem nas verjetno skoraj sigurno čaka Nemčija.
Ne skrbi, ne bomo jo. Včeraj proti Izraelu ni bilo potrebno igrati pod nekim psihičnim pritiskom. proti Italiji pa bodo morali. Naši ne da nimajo trenerja, še psiha jih zjebe!
Kako ne bomo dobili? Seveda, da bomo dobili! Se spomnite, ko so bili Nemci evropski prvaki z Nowitzkim, ostali so pa špilali v nemški ligi, ki je bila takran na nivoju 2. jadranske lige.

bambam20 ::
najprej bo potrebno italije stresit. Tuakj imam upanje, da jih lahko. Proti Nemcem bi pa moral Luka sam imeti najboljšo tekmo prvenstva, naši pa najboljšo obrambo do sedaj, upanje, da bi imeli Nemci strelsko od daleč zanič dan.. Možno je vse.. Nemci se niso ravno pretirano naigrali proti nam v pripravljalnih tekmah. Vsekakor pa morjao naši, če pridejo do dvoboja z Nemčijo biti skocentrirani v napadu, pa tudi potrpežljivi..
Tudi, če na koncu izapdejo, bodo osmi, kar je s takšno zasedbo več kot dobra uvrstitev.
Bo pa Sekulić moral uporabit vsaj Ščuko proti Nemcem. Visok, gibčen. .. Višina bo potrebna proti Francu Wagnerju, saj ga nižji igralci ne bodo mogli niti v sanjah pokrivat. Obvezno bo treba raketo zapirat, pa jih naj pregajo s šutom od daleč. Slovenija je dokazano odlična v izsiljevanju prostih metov.
Tudi, če na koncu izapdejo, bodo osmi, kar je s takšno zasedbo več kot dobra uvrstitev.
Bo pa Sekulić moral uporabit vsaj Ščuko proti Nemcem. Visok, gibčen. .. Višina bo potrebna proti Francu Wagnerju, saj ga nižji igralci ne bodo mogli niti v sanjah pokrivat. Obvezno bo treba raketo zapirat, pa jih naj pregajo s šutom od daleč. Slovenija je dokazano odlična v izsiljevanju prostih metov.

Horas ::
Zvezdica27 je izjavil:
hehe... berem članke o neki blesteči predstavi naših, a dobili smo 96 pik...
zz
eu košarka ni več kar je bla. posledica je tudi iz teh eu držav igralcev ki so v nba. čas gre naprej s tem pa vse večinoma.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Polčas Švedska-Turčija 37:42!
Ko bi le Švedska zdržala do konca...
Ko bi le Švedska zdržala do konca...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

Legon ::

kixs ::
Se boljsa je bila Portugalska proti Nemciji. Se do zacetka 3/4 so bili prakticno izenaceni (52:51 za DE). V zadnjih 10 minutah pa 33:7 za Nemce in na koncu prepricljiva zmaga 85:58 ;)

uf... kako tranzicijo imajo finci... sicer je še pol tekme pred nami, sam so mi kar kul.
zz
uf, tole bo infarkten 4q
zz
uf, tole bo infarkten 4q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

Srbe pokopali zgrešeni prosti meti. Tako se igra proti dominantnemu centru. Faul
on zadane 1 prosti met na drugi strani trojka.
on zadane 1 prosti met na drugi strani trojka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

ja, in 4 trice tistega finca v 4q, markkanen super na prostih...
škoda da ne bo turčija vs srbija, ampak danes so srbi bili medli v zadnjih 4 min.
zz
škoda da ne bo turčija vs srbija, ampak danes so srbi bili medli v zadnjih 4 min.
zz

Kaj se je pokazalo, pa ne samo na tej tekmi. isto je bilo proti Turkom. Zelo slabo so branili mete za 3 točke. To jih je na koncu uničili in to na dveh tekmah.
Sedaj se lahko zahvalijo Pešiću in poiščejo novega trenerja. Tukaj ni krivec zgolj poškodba Bogdanovića. No, važno, da je Aleksa spet pristal na klopi in je lahko Micić davil žogo.
Sedaj se lahko zahvalijo Pešiću in poiščejo novega trenerja. Tukaj ni krivec zgolj poškodba Bogdanovića. No, važno, da je Aleksa spet pristal na klopi in je lahko Micić davil žogo.

Groot ::
Jah Srbe je pokončala obramba. Kot sem rekel že po tekmi s Turki, imajo težave pri pokrivanju zunanjih položaj in to jih ob dobrem šuterskem dnevu nasprotne ekipe lahko zelo tepe.
Se pa zagotovo močno poznata tudi poškodbi Bogdanovića in očitno tudi Avramovića.
Se pa zagotovo močno poznata tudi poškodbi Bogdanovića in očitno tudi Avramovića.

Avramović potem ni bil popolnoma v redu? Samo delno?
Mislim, da se Srbi tudi niso znali nosit s pritiskom, ker so bili med glavnimi favoriti za zlato medaljo. To je vseeno pritisk.
Mislim, da se Srbi tudi niso znali nosit s pritiskom, ker so bili med glavnimi favoriti za zlato medaljo. To je vseeno pritisk.

Avramović potem ni bil popolnoma v redu? Samo delno?
Bomo videli, če bo kdo po tekmi kaj omenil. Ampak glede na potek se mi zdi precej verjetno, da je obnovil tisto poškodbo gležnja s tekme proti Turčiji. No ali pa staknil kakšno drugo. Sicer sem precej prepričan, da bi ga več videli v igri.

GupeM ::
Kaj se je pokazalo, pa ne samo na tej tekmi. isto je bilo proti Turkom. Zelo slabo so branili mete za 3 točke. To jih je na koncu uničili in to na dveh tekmah.
Jap. Ko je po tekmi kazalo highlighte, so bili prikazani eni trije zaporedni meti trojke preko rok Jokića. Jih je kar nekaj fasal na tej tekmi "v fiko," kot bi rekli Dvokorakovci.

Srbe tepe mentaliteta aka mi smo najboljsi na svetu.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

gledam poljsko vs BiH... Poljaki so nekam hudo suvereni...
kriterij pa isto kot srbija finska, zelo strog, skor vsak dotik je favl, kar sicer spodbuja napadalno igro, sam včeraj en favl na markkanenu je bil niti dotik in zdajle tudi nekaj prekrškov takih, da pismu, tega res ni za piskati. Kar malce prestrogo...
aha, ponitka napaka, favl v obrambi in bih ima spet šanso. Dobra, sicer raztresena tekma.
zz
spet ponitka feler...ojoj...
zz
očitno bo poljakom le ratalo
evo, Loyd je zaključil. Zanimivo.
zz
kriterij pa isto kot srbija finska, zelo strog, skor vsak dotik je favl, kar sicer spodbuja napadalno igro, sam včeraj en favl na markkanenu je bil niti dotik in zdajle tudi nekaj prekrškov takih, da pismu, tega res ni za piskati. Kar malce prestrogo...
aha, ponitka napaka, favl v obrambi in bih ima spet šanso. Dobra, sicer raztresena tekma.
zz
spet ponitka feler...ojoj...
zz
očitno bo poljakom le ratalo
evo, Loyd je zaključil. Zanimivo.
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

Polda ::

Wow Doncic pa nezgrešljiv. Ena izmed bolj norih tekem Doncica.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

IgorCardanof ::
Slovenci so brez dončiča res kot izgubljene ovce.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Slovenci so brez dončiča res kot izgubljene ovce.
Boljše tako, ker z 2 do 3 vrhunskimi igralci bi dominirali Evropo. :D

Ok zdaj se lazje diha.
Bogi Doncic, ker mora spilat z drvarji
Bogi Doncic, ker mora spilat z drvarji

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

Bravo fantje!! Mislim, da moramo marsikaj povedanega v preteklih dneh vzeti nazaj. Danes zares borbena predstava, v pevem polčasu Luka maestralno, v drugem pa potem grind vseh do zmage.
Ker sem precej pokritiziral Omića v preteklih tekmah bom danes napisal, da je igral res dobro. Toliko pobranih napadalnih skokov v drugem polčasu, je res samo za priklon.
Ker sem precej pokritiziral Omića v preteklih tekmah bom danes napisal, da je igral res dobro. Toliko pobranih napadalnih skokov v drugem polčasu, je res samo za priklon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()

karafeka ::

Super, bravo fantje, sedaj pride tekma, ki odloča o vsem, če pridemo to čez potem je to 3-ji največji uspeh reprezentance in to vse pod Sekuličem. ;)
Tako tekmo bi v preteklosti z lahkoto izgubili, spomnite se samo Grčije. :D Prepelič je ze imel neke slovenske fore in metal v stilu Jake Lakoviča od sredine.
Bravo!
Zato pa ima Dončić Bugati Rimaca, ostali pa BMW-je! ;)
Tako tekmo bi v preteklosti z lahkoto izgubili, spomnite se samo Grčije. :D Prepelič je ze imel neke slovenske fore in metal v stilu Jake Lakoviča od sredine.
Bravo!
Bravo fantje!!
Glede na statistiko, bi prej veljajo, bravo fant!!!
Donka dal pol vseh pik, edino še Prepelič je mel dvomestno število košov, celih 11.
In 3-je od tistih, ki so igrali pol ure, je doseglo 7 pik ali manj.
Si predstavljam potem, kako je večina naših (ne)igrala.
Zato pa ima Dončić Bugati Rimaca, ostali pa BMW-je! ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Katsuo ::
Vse pod Sekulicem :))), kaj vse so pod Sekulicem osvojili? 4 mesto na olimpijadi je sicer super. Ampak vsi uspehi so z Luko ne pa pod Sekulicem...

Bravo naši! Sem verjel, da bo tole zmaga in neglede na to, da so Nemci favoriti bom napisal isto kot par dni nazaj, verjamem, da lahko naši presenetijo... vsekakor pa ne bi v naprej odpisal naše, kot mnogi, tudi tukaj na tam forumu...
Luka pa še enkrat več kaže, da je največji evropski košarkar vseh časov... ni popoln, je pa naš...
Po tekmi Slovenije in Italije je odstopil italijanski selektor Gianmarco Pozzecco, Gallinari pa je odigral zadnjo tekmo za to reprezentanco!
Sedaj pa seveda še zmaga Grčije nad Izraelom!
Luka pa še enkrat več kaže, da je največji evropski košarkar vseh časov... ni popoln, je pa naš...
Po tekmi Slovenije in Italije je odstopil italijanski selektor Gianmarco Pozzecco, Gallinari pa je odigral zadnjo tekmo za to reprezentanco!
Sedaj pa seveda še zmaga Grčije nad Izraelom!

Katsuo ::
Absolutno z vsem srcem navijam za Izrael. Igrajo dosti lepšo košarko. Grčija igra samo na mišice Anteja..

karafeka ::
Upam, da to ni res, da Luka noče zamenjat trenerja, ker potem bi mogoče še drugi igralci igrali na boljšem nivoju, ne pa da so bolj kot ne statisti in v zadnji četrtini kot kura brez glave.

Bravo fantje!!
Glede na statistiko, bi prej veljajo, bravo fant!!!
Donka dal pol vseh pik, edino še Prepelič je mel dvomestno število košov, celih 11.
In 3-je od tistih, ki so igrali pol ure, je doseglo 7 pik ali manj.
Si predstavljam potem, kako je večina naših (ne)igrala.
Seveda, ker košarka je samo napad, obramba nič ne šteje. Pa dejstvo, da je Luka v drugem polčasu bil kar precej gassed, si tudi lepo zanemaril.
Tole danes je bil lep team effort.

vse ok, edini feler gre na trenerja, ki ni dal Omića not, zadnji del igre, četudi je prej pobiral skoke... Radovič in Krampelj danes nista bila tako suverena pod košem, Omič pa je za to ekipo kot naročen, da skače, a ne zadeva (ne preveč no).
Tega res nisem razumel, a se je izsšlo.
zz
Tega res nisem razumel, a se je izsšlo.
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Šport | 19866 (2168) | Kurzweil |
» | Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Šport | 62162 (32945) | 2dark |
» | Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Šport | 182181 (60860) | bambam20 |