» »

gmail telefonsko preverjanje

gmail telefonsko preverjanje

polozweii ::

Ko se želim na gmail logirati na drugem PC, mi za način prijave ponudi telefonsko preverjanje.
Izberem Prejmite kodo za preverjanje na ... (tel. številka)
Odpre se Prejmite kodo za preverjanje. Za izbrano SLO zastavico natipkam telefonsko 31 ... ... (brez nule spredaj)
Pokaže se QR koda ki jo z obstoječo Fotoaparat aplikacijo na telefonu označim in pritisnem ponujeno povezavo.
Na koncu se na monitorju prikaže Google trenutno ne more poslati sporočila na to številko.
V čem je problem?

Han ::

Problem je v Guglu in posrednikih... Pa tudi v tebi, ker uporabljaš gugl. :P

https://slo-tech.com/novice/t838952

V članku na linku piše da se bo po novem uporabljala QR koda. V tem primeru je bila vseeno QR koda pa ni šlo skozi.
Ima tu s tem še kdo težave če se želi na gmail povezat na drugem PC?

Če je problem v guglu kaj uporabljate namesto tega?

LeQuack ::

Večina Slovenskih operaterjev na črni listi za SMSe.
Quack !

Nastavi drug način dvostopenjskega preverjanja, npr. z Google Authenticator aplikacijo, ki jo imaš na telefonu ali tablici...

Ta googlov zbira fotografije, videoposnetke in še...
Je razen googlovega dober še kateri drugi?

mtošev ::

polozweii je izjavil:

Ta googlov zbira fotografije, videoposnetke in še...
Je razen googlovega dober še kateri drugi?

Halo polozweii - nimaš pojma. Ničesar ne zbira. Je authenticator app.

Ne moreš pa v isti sapi pizditi čez Google Authenticator in uporabljati Gmail. A veš, da Google vidi vse tvoje maile in na njih uči umetno inteligenco? Vidi vse tvoje datoteke v Google Drive? Microsoft na tvoji Windows mašini z Microsoft accountom tudi trenira zaostalega Copilota...

Kaj potem pomeni to?
Ta aplikacija lahko zbira te vrste podatkov. Osebni podatki, Fotografije in videoposnetki in še 4.

Google Authentificator, Google LCC

mtošev ::

To pomeni, da potrebuje tvoje dovoljenje za dostop do kamere, da lahko skeniraš QR kode...

Android nima tako granularnih nastavitev za dostop do resursov, da bi ti specifično napisalo "Skeniranje QR kode", temveč imaš namesto tega "Fotografije in videoposnetki"...

Vnesel aplikacijo, prebral QR kodo, iz authenticatorja poslal cifro v gmail in je delovalo.
Na koncu je dalo zgoraj še to možnost:
Turn on 2-step Verification
To sign in with your authenticator app, turn on 2-step verifikation.

Šele ko to potrdim bo ob logiranju zahtevalo cifro iz authenticatorja.
(2-step) Drugi korak pomeni že običajen vnos passworda?

Vklopil sem google authenticator.
Stanje v nastavitvah: https://ibb.co/b5bkPkqt

Če si prav predstavljam je cifra iz authenticatorja dodatno preverjanje h klasičnemu geslu...zato preverjanje v dveh korakih. Glede na naslednje v oknu se mi zdi da se motim in potrebujem nekaj razlage.
https://ibb.co/k26n1vZN
Kaj dosežem če spodaj dodam telefonsko?

_Denny_ ::

Da, točno to je namen 2fa...vpišeš geslo in potem še kodo. Geslo ti lahko kdo ukrade/ugane, otp kodo, generirano na podlagi "skrivnosti" in trenutnega časa pa malo težje.

https://www.varninainternetu.si/dvofakt...

Z dodano telefonsko dosežeš, da ne zgubiš računa v primeru, če iz kateregakoli razloga nimaš več dostopa do 2fa appa. Pač backup opcija.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Ko sem se v gmail logiral še na drugem PC me ni vprašalo za kodo authenticatorja. Tudi na prvem me ne sprašuje za to kodo. Zakaj ne?

V nastavitvah je vklopljena funkcija >Preskoči geslo ko je to mogoče< Kaj točno pomeni ta funkcija?

Tučno to, kar piše - preskoči (drugo) geslo... Po prvi uspešni 2FA prijavi se shrani piškotek, na podlagi katerega gugl smatra, da je PC, prek katerega se prijavljaš, "varen". Če sam meniš, da temu ni tako, ne vklapljaj funkcije "preskoči geslo".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

Tučno to, kar piše - preskoči (drugo) geslo... Po prvi uspešni 2FA prijavi se shrani piškotek, na podlagi katerega gugl smatra, da je PC, prek katerega se prijavljaš, "varen". Če sam meniš, da temu ni tako, ne vklapljaj funkcije "preskoči geslo".

Ampak preskočilo je tudi na drugem PC na katerem se piškot ni mogel shranit saj sem se tam logiral šele po nekaj mesecih.

Očitno gugl ni bil dosleden, ali pa je bilo kaj drugega posredi. Zamenjaj geslo in ponovi postopek prijave na prvem in drugem PC...

https://ibb.co/DDysqWJ5
Delovalo ni ker da ni bilo vključeno preverjanje v dveh korakih
Ali ni prvo preverjanje klasično geslo, drugi pa authenticator ki sem ga naložil te dni? Ok jutri dodam še telefonsko številko.

https://ibb.co/zWxQY8mk
Najprej bi rad vedel zakaj še vedno zahteva drugi korak (npr. telefonsko številko) ko pa je že bil dodan Authenticator. Kako je s tem pri ostalih?

_Denny_ ::

Zato, da jim ne boš jokal po brisanju appa, izgubi/kraji telefona ali pa drugi težavi kjer ne bo več dostopa do Authenticatorja. Nikoli ni noben rekel, da vklop ene opcije izključuje drugo; v primeru Googla zaradi registracije spam accountov gnjavijo za telefonske še toliko bolj...v očeh spammerja bi bilo prelepo, da bi lahko registriral račun z eno telefonsko, jo pri dodajanju Authenticatorja odstranil, potem spet registriral račun z isto telefonsko, jo spet odstranil, itd.

V glavnem, brez dodajanja telefonske ne bo šlo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Denny_ ()

Zdaj dela.

Na začetku sem pri vpisu kode iz authenticatorja spodaj pomotoma obkljukal Ne zahtevaj več na tem računalniku.
V upravljanju računa za varnost je možno vklopiti/izklopiti Preskoči geslo ko je to mogoče.

Gre za isto stvar in se prvi navezuje le na določen računalnik?

Na drugem PC me ni vprašalo za Authenticator geslo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google SMS 2fa

Oddelek: Pomoč in nasveti
171174 (209) Klemenn
»

PayPal ne pošilja SMS kode

Oddelek: Programska oprema
434984 (1788) OutOfTheBox
»

MFA in zaklep samega sebe

Oddelek: Loža
212249 (1109) napasi
»

Microsoft: ne uporabljajte večstopenjske avtentikacije s SMS ali telefonskimi klici

Oddelek: Novice / Varnost
4712872 (4429) Mr.B
»

Vdor v gmail nujno prosim pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
3711132 (8584) Phantomeye

Več podobnih tem