Forum » Omrežja in internet » T-2-jeva 2500/2500 optika - dejanjske hitrosti ?
T-2-jeva 2500/2500 optika - dejanjske hitrosti ?

Ariel_Bay ::
Ma kdo kako idejo, kje je to sploh dosegljivo in kakšne so dejanjsko dosegljive hitrosti ?
Na kaj lahko uporabnik dejansko relativno razumno računa - 80% tega ali več ?
KAkšen je overprovisioning pri teh zadevah in koliko se to pozna pri takih paketih ?
Kakšen je priklop - rabiš 5 ali 10GbE za tole ?
KAkšen je overprovisioning pri teh zadevah in koliko se to pozna pri takih paketih ?

DamijanD ::
Zakaj bi rabil več kot 2.5GbE, če imaš pipico 2500 ?
Saj če imaš trenutno 1000/100(0) - tudi ne rabiš več kot 1GbE etherneta, da to izkoristiš
Saj če imaš trenutno 1000/100(0) - tudi ne rabiš več kot 1GbE etherneta, da to izkoristiš

Mikrohard ::
Dobil boš 2.5GBit/s (minus TCP overhead). Koliko ti bo pa dejansko delovalo z različnimi storitvami, je pa težko povedat, ker je preveč neznank. Nekje mogoče blizu maksimuma, drugje pa mogoče samo 10Mbit/s.

Ghost7 ::
Ma kdo kako idejo, kje je to sploh dosegljivo in kakšne so dejanjsko dosegljive hitrosti ?
Imaš mrežne kartice z 2.5Gbe, katera zadostuje. Veliko novejših (boljših) plat jo že ima integrirano.
Realno 2.5GBit, kaj ti bo? Za firmo s 50 folka programerjev z ogromno outsourcanimi stvarmi v cloudih, je 500/500 polna kapa.
No, ti veš kaj ti bo, mene bolj firbec matra, briga me pa nič :D
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()

sbawe64 ::
TCP/IP overhead (headers, ACKs, etc.) further reduces this, typically to about 2.3-2.4 Gbps (? 287-300 MB/s) in real-world file transfers.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

joez7 ::
Nov uporabnik. Takoj tema. Reklama?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Nikonja ::

Mikrohard ::
Telemach jih (še) ni kupil. Podražitve so pa že napovedane. V veljavo stopijo s 1.8.2025.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2.5GBASE-T domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2736 (488) | Grimnir3 |
» | 2,5G ethernet Doma (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13421 (1758) | Zako |
» | Uporablja kdo router, ki ni standardna potrošniška wifi naprava za doma? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9064 (5719) | GenZNPC |
» | 1 gbe vs 2.5gbe vs 5gbe vs 10gbeOddelek: Omrežja in internet | 1224 (907) | tiborrr |
» | >1 Gbps mrežna karticaOddelek: Strojna oprema | 2416 (2008) | SeMiNeSanja |