Forum » Strojna oprema » Majhno vprašanje glede Abit NF7-S Rev.2
Majhno vprašanje glede Abit NF7-S Rev.2
iration ::
Sicer sem 99% prepričan, ampak moram biti 100%: imam 2 PATA 120GB in enega SATA 160GB disk in lahko laufam vse normalno na tej plati, brez raznih converterjev, ja?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
Matej_ ::
Ja, vse našteto lahko dela, brez konverterjev.
Tisti priloženi konverter bi uporabil če bi hotel priklopi en PATA disk na SATA priklljuček.
Na plato sicer lahko priklopiš 6 diskov, od tega 4 na PATA (2 na kanal) kontroler in 2 na SATA (2 vtiča). Če bi uporabil konverterje pa lahko priklopiš tudi 6 PATA diskov.
Škoda da nimaš diskov enake velikosti, bi lahko v RAID-u poganjal 1PATA in 1SATA disk. V tvojem primeru bi moral žrtvovati nekaj prostora.
Tisti priloženi konverter bi uporabil če bi hotel priklopi en PATA disk na SATA priklljuček.
Na plato sicer lahko priklopiš 6 diskov, od tega 4 na PATA (2 na kanal) kontroler in 2 na SATA (2 vtiča). Če bi uporabil konverterje pa lahko priklopiš tudi 6 PATA diskov.
Škoda da nimaš diskov enake velikosti, bi lahko v RAID-u poganjal 1PATA in 1SATA disk. V tvojem primeru bi moral žrtvovati nekaj prostora.
iration ::
Na plato sicer lahko priklopiš 6 diskov
To je res super. Za RAID se mi ne gre, ker bom v kratkem nabavil Raptorja za sistem.
Hvala za odgovor!
To je res super. Za RAID se mi ne gre, ker bom v kratkem nabavil Raptorja za sistem.
Hvala za odgovor!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
Grill ::
Da ne odpiram nove teme:
kmalu dobim enako matično. Imam 3 diske:
2 x diamondmax plus 8 - 40 gb
in
diamondmx plus9 - 60 gb
Ker plata podpira raid, bi rad postavil 2 40gb diska v raid0, 60gb pa bi služul za shrambo podatkov in ne bi bil v raidu.
Je to možno?
kmalu dobim enako matično. Imam 3 diske:
2 x diamondmax plus 8 - 40 gb
in
diamondmx plus9 - 60 gb
Ker plata podpira raid, bi rad postavil 2 40gb diska v raid0, 60gb pa bi služul za shrambo podatkov in ne bi bil v raidu.
Je to možno?
BaRtMaN ::
Dokupiti boš moral še en Serillel adapter, da boš lahko 2 PATA diska fural v RAIDu, ki je možen samo preko SATA. En adapter je že priložen matični plošči.
e-marko ::
A mogoče kdo ve kje se da kupiti ta Serillel2 adapter v Slo? Rabil bi namreč še enega...
Biti mora obvezno Serillel2!
LP
E-marko
Biti mora obvezno Serillel2!
LP
E-marko
...somebody, somewhere...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Serillel2Oddelek: Strojna oprema | 823 (748) | Tilen |
» | 2diska@sata si3112 = problemOddelek: Pomoč in nasveti | 965 (833) | fictionel |
» | nov disk sata - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 992 (858) | fictionel |
» | SEAGATE 120 SATAOddelek: Strojna oprema | 1488 (1147) | Stayerc |
» | Serial ATA in navijanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3686 (2783) | _Dejan_ |