» »

Težave s Passkeyem

Težave s Passkeyem

BorutO ::

Po kraji google računa sem si kupil dva YubiKey 5 NFC ključka in enega YubiKey BIO s katerim se vpisujem v vse namesto PINa ... Problem je pa zdaj sledeč in kar zakompliciran:

Za večjo varnost sem si ustvaril račun v 1Password (Family paket), ga zaklenil z YubiKeyi. Spomnim se, da sem nekaj v 1Passwordu nastavljal glede Passkeya. Delalo je vse ok. Nato sem nekaj zakompliciral na polno z varnostjo Microsoftovega računa. Nekaj sem se z nastavitvami Microsofta igral in vse zbrklal, da sem na koncu rabil MS support, da so mi rešili zadevo. Ampak med tem časom sem izbrisal MS Authenticator, 1Password, Yubikey Authenticator, pa Aegis (authenticator) ... Vse račune sem potem s ponovnimi namestitvami in nastavitvami uspešno rešil, ne pridem pa sploh več v 1Password. Ko se hočem prijaviti, morem vnesti Secret Key, ki ga izpolnim kar avtomatsko preko Emergency Kit-a in svoje geslo. Ko se pa hočem vpisati, pa mi napiše na telefonu naslednje - "Noben ključ za dostop ni na voljo - V teh napravi ni nobenih ključev za dostop za 1Password." Skratka, preko telefona so težave v marsikaterih prijavah v splet ... skoraj povsod mi isto piše. Zdaj mi pa še Sigenca ne dela. Spletna stran jo najde kot da ne obstaja. Tudi če se v 1Password hočem vpisati preko računalnika, me prisili v odobritev preko telefona, kjer pa mi potem javi to sporočilo. Pisal sem supportu, ti so mi rekli, da naj druga oseba pošlje obnovitev računa ... to sem seveda sam naredil preko onega računa, ampak vseeno nič od nič. Ker ni nobene koristi od teh supportov 1Passowrda, sem ukinil letno naročnino in zahteval nazaj denar - odziva še ni.

Zdaj me predvsem zanima kako rešiti to s passkeyem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google ne bo več uporabljal smsov za preverjanje istovetnosti

Oddelek: Novice / Varnost
204988 (1558) Nebomgabiksa
»

Google odslej privzeto s ključi namesto gesel (strani: 1 2 )

6914584 (8294) Oberyn
»

YubiKey in 2nd Factor Authentication

Oddelek: Informacijska varnost
376694 (2641) Matija82
»

Apple, Google in Microsoft standardizirajo podporo vpisovanju brez gesla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6417976 (14304) Mr.B
»

Novi standardi informacijske varnosti v bančništvu (strani: 1 2 )

9726179 (19094) MrStein

Več podobnih tem