» »

Ureditev Wi-Fi

Ureditev Wi-Fi

rs1975 ::

Zdravo,

moral bi urediti Wi-Fi omrežje, in sicer:
- zunaj na pokritem nadstrešku (samo za brskanje po netu)
https://amzn.eu/d/9XIQWMO

- v pisarni (delo od doma in pa Neo STB)
https://amzn.eu/d/0tEnG2P

Do pozicij, kjer bosta nameščena AP imam potegnjena UTP kabla. Zunanji AP pride z napajalnikom, notranji pa brez, tako da se moram še odločiti ali kupiti dodatni napajalnik ali PoE stikalo.

Je v tem cenovnem rangu kakšna boljsa izbira?

lebang1 ::

Prvi ok, drugi bi raje vzel tega:
https://www.amazon.de/-/en/TP-Link-EAP6...

Mimogrede, ga boš vgradil na steno, rabiš tako verzijo?

Ja, lažje mi ga je dat na steno kot pa na strop. Sicer ima ta opcijo montažo direkt v dozo, ampak po moje bom malo improviziral..

Kaj pa če vzamem tole desktop varianto?
https://amzn.eu/d/5w0Q7uL
Bi vzel 2 kosa, enega še za mansardo

lebang1 ::

Ta Deco, jaz sem imel slabe izkušnje z njim. No, mogoče sem imel le jaz smolo. Je pa malo narejen za telebane, lahko ga upravljaš le z aplikacijo in ima omejene nastavitve.

jazznez ::

Deco X50 (2 kosa) pri meni deluje super. Eden je zvezan s kablom na router, z drugim komunicira po zraku (kabel bi bil boljši ampak ga zaradi estetskih razlogov in neugodne postavitve ne bom vlekel, čez pol bajte. Se pa oba vidita, ni kakšne stene med njima.

Glede nastavitev je pa ubogo. Samo app, zelo omejeno. Zame super, ker ne rabim več.

lisapurnell ::

Dejansko je res, da je TP-Link Deco sistem (vključno z X50) zasnovan predvsem za enostavnost uporabe. Ciljajo na uporabnike, ki želijo stabilno in hitro Wi-Fi omrežje po celotni hiši cookie clicker brez zapletenih nastavitev.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

jest10 ::

Zato imam jaz deco samo kot AP enote za wifi. Možgani so normaln router.

fikus_ ::

Imam tistega s tvojega prvega linka in dela brez tezav.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vaasky ::

Živjo,
Jaz se v službi srečam velikokrat da tp-link začne nagajat, predvsem wifi extenderji. Glih prejšnji teden sem zgubil 2x po 3h ker prvo en dan je en prenosnik ni upal dobiti ip od modema preko wifi drugi dan pri isti stranki pa pc na kabel. Vprašal sem če imajo extender in so trdili da ne. Da samo enega ki sem ga izklopil. Sem ugotovil vsaj mac naslov ki prevzema ip računalnikov ki ne deluje... po look mac je kazalo neznan proizvajalec... stranka je nabavla prav strokovnjaka ki ni ugotovil kje je napaka... nakoncu sem mu obrazložil itd... in izkazalo se je da imajo tp-link ekstender nekje skrit za kavčom ob izklopu je začelo vse delovati... to ni edini primer...
Enkrat smo 6 mesecev hodili stranki ki je imela vsaki toliko iste težave in nakoncu ugotovili da še sam ni vedel da ima tplink extender nekje...
Jaz pravim vedno, če je le mogoče dati na kabel...
Ta teden je podobno dogajalo z eno stranko ki je imela deco a je šel sodelavec sem mu pa prej povedal na izklopi vse te zadeve da se vidi kako se omrežje obnaša... kaj je blo pa bom vprašal jutri...

Ne govorim da je slab tp-link sam sem imel velikokrat ta problem...

Sam imam doma asus routerje in povezane v njihov mash sistem za enkrat dela super... je pa router 130EUR tudi za 100 se ga dobi istega ko je kaka akcija...

Aja to se ne zgodi že prvi dan ampak po kakem letu delovanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vaasky ()

DamijanD ::

Po letu neprekinjenega delovanja? V stilu, da če bi ga rebootal vsake pol leta potem do težav ne bi prišlo ali v stilu, da se elektronika "zmatra" v enem letu in začne malo srati...?

Vaasky ::

Ojla, stem se nisem ubadal... tako da ti ne znam povedat...

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ročni sesalec-pokončni sesalc

Oddelek: Kaj kupiti
442466 (412) bojsi
»

2.5GBASE-T domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
212736 (488) Grimnir3
»

Philips Hue

Oddelek: Zvok in slika
224197 (562) morosito
»

Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8419708 (5188) c3p0
»

EDC nahrbtnik, izušnje

Oddelek: Kaj kupiti
8798 (461) tonebalone

Več podobnih tem