» »

NBA sezona 2025-2026

NBA sezona 2025-2026

««
10 / 11
»»

leeon ::

kdo letos komentira nba na sportklubu?

Groot ::

Zaenkrat sem sam ujel samo Kosmača. Zagotovo se bo najdel še kdo.

uf, tega sem se bal. včasih sem poslušal dvokrak podcast in model je veselo razlagal kako ne pogleda niti 1 nba tekme v sezoni. tudi drugače je bil v primerjavi z lamutom in štucinom pravi nub

No tu se pa ne strinjam. Bistveno bolj pomembna je sposobnost komentatorja se pripraviti na tekmo in pa zmožnost razumevanja igre. Lahko imaš komentatorja, ki ves čas spremlja NBA, ampak je njegovo komentiranje vseeno katastrofa. In po mojem mnenju je žal večina slovenskih košarkarskih komentatorjev takšnih.

Kosmač je meni osebno povsem ok. Se pripravi in pove tudi kakšen dober sladkorček zraven, ni pa da bi samo posiljeval z vsem drugim izven igrišč. Tukaj Štucina kdaj hitro zanese v neke obstranske debate.

jaz imam drugačne izkušnje - če te nekaj ne zanima, tega ne boš delal kvalitetno. no, bomo videli

Kurzweil ::

Evo, še ena zmaga za LAL... glede na to, da brez Luke in Lebrona, bi rekel da ne čisto samoumevna.

Reaves: 51 točk, 11 skokov, 9 podaj, 6/10 za 3, 21/22 prosti meti
Ayton: 22 točk, 15 skokov, 2 podaji, met iz igre 10/17
Hachimura: 18 točk, 3 skoki, met iz igre 7/10 FG

Za Reavesa je to rekord kariere, kar se doseženih točk tiče, za nameček zgolj podajo od trojnega dvojčka... Ayton pa je tudi dostavil to, kar se nekako pričakuje od njega, upajmo, da bo čim večkrat tako. Sem pa nekako prvič slišal, da Reaves kličejo tudi Hillbilly Kobe :D

Zvezdica27 ::

težek kurac tole s posnetki...

OK, če bo kdo jemal kak NBA pass preko turčije ali karkoli, pa da si delimo account, naj me zs, prosim

zz

Musashi ::

za turčijo rabiš turško viso/eurocard. Valda te ne bo za 58€ na leto (ne sezono) konc no.

Kn3dL ::

Nisem probal vendar se da dobiti letni league pass za cca 15eur (se ne rabi VPNja) če imate Apple napravo: https://www.mydealz.de/deals/nba-league.... Če komu prav pride.

hamez66 ::

Letos izgleda, da bo Luka pravi. Lani se mi ni niti dalo kaj dosti gledat. Ko je Luka prišel v Lakerse, se je Lebron hitro poškodoval in so Lakersi začeli igrati dobro, ko se je Lebron vrnil, se je pa kemija spremenila, na slabše.. Saj nekaj tekem je Lebron odigral odlično, ampak to ni to.

Mam tudi občutek, da Luka in DeAndre Ayton pašeta skupaj. V bistvu imajo Lakersi fajn ekipo.

Od Dallasa sem pa pogledal highlightse od Cooper Flagga. Mater je atletski. Ima Dallas potencial. Po eni strani jim želim slabo, po drugi so mi pa igralci všeč. Naji Marshal in Klay sta tja prišla zaradi Luka, Kyrie je itak dobričina in car, pa tudi ostali so precej kul. Ampak organizaciji pa ne privoščim. Problemi.. :D

Ant out 2 tedna zaradi hamestring strain.

V duhu Matota in ostalih, očitno je tudi Ant že za odpisati, saj po 2 tekmah njegove mišice ne zdržijo več. Samo še navzdol bo šlo, bolje da ga takoj trejdajo. /sarc off

Za Lakerse danes out Luka, LeBron, Hayes, Kleber, Smart, Vincent, Thiero...Tole bo pa težka.

Mato989 ::

Groot je izjavil:

Ant out 2 tedna zaradi hamestring strain.

V duhu Matota in ostalih, očitno je tudi Ant že za odpisati, saj po 2 tekmah njegove mišice ne zdržijo več. Samo še navzdol bo šlo, bolje da ga takoj trejdajo. /sarc off

Jah kr smesno da se taki mladci toliko poskodujejo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ganon ::

Težka bo za LAL, če se ne zgodi čudež.

Dallas izgubil, Flagg pogorel. :P

Cooper Flagg is the first ever #1 overall to score 2 or fewer points in a game while playing 30 or more minutes

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Legon ::

Da se ne bomo prevec naslajal, Doncicev "rekord" je pa 6 tock.

bambam20 ::

Legon je izjavil:

Da se ne bomo prevec naslajal, Doncicev "rekord" je pa 6 tock.

Luka ni bil prvi pick na draftu.

free_rider ::

Ganon je izjavil:

Težka bo za LAL, če se ne zgodi čudež.

Dallas izgubil, Flagg pogorel. :P

Cooper Flagg is the first ever #1 overall to score 2 or fewer points in a game while playing 30 or more minutes

Dallas’ Cooper Flagg, last summer’s No. 1 draft pick, had his lowest scoring game with two points on 1 of 9 shooting after suffering a contact injury to his left shoulder during the game’s first possession. Flagg held his shoulder multiple times during the first half and used a heat wrap when out of the game in the second half.
Imagine there's no religion :)

globoko grlo ::

Ja, rooki pa nej igra kt ta star? Ne bo slo
FireNico.press
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Par tekem pa je pol roosterja LAL na bolniški... Njim se pridrožuje še Anthony Edwards, Number 1 pick Flagg in še kdo...

Fak so to eni softiči dandanes... ne pomnim toliko poškodb najboljših v začetku 2000...

wrong topic...

Kurz, da ne bo škrbina, pa dodajam še ščepec vsebine...

danes igra DAL proti IND, kasneje pa še LAL proti MIN... pričakujem pa glede na trenutno rotacijo poraz LAL... pustimo se presenetit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Kaj danes še skoz vsi manjkajo pri LAL? Samo Reaves bo igral?

Dončič, Lebron, Kleber, Vincent out... Hayes in Smart pa sta vprašljiva... sem pa pozabil in je prav, da napišem, da je pa out tudi Anthony Edwards...

Danes bi znal bit dan ko bodo morali ustavit Randla... če to ne bo šlo bo težka...

LAL kar zmagali s trenutno ekipo. Obetajo. :D

globoko grlo ::

Pr dallasu pa mr. Stekleni poskodovan, kr obe tetivi na 1x. Vazn da majo win now program zvestobe verjetn.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

aborko ::

Pogledal povzetek tekme, LA zelo zelo solidno odigrano. V zadnji četrtini jih je res na koncu malo zmanjkovalo, so zapravili 10+ prednost, ampak je AR resil zmago v zadnji sekundi. Tip je res legit, da brez Luke in Lebrona in se parih takole vodi ekipo...

Duhec ::

Sem občasno gledal...
MIN je do polčasa vseskozi vodila nekaj pik, potem je LAL v 3/4 pritisnil in ob koncu 3/4 vodil za 20 pik, nato je razlika povsem skopnela do zadnjih sekund.
MIN je 10 sek. pred koncem povedla za piko. Nato je sledila os.napaka in LAL-u je ostalo dobrih 6 sek. do konca, da nekaj naredijo... in Reaves da v zadnji sek. (buzzer) koš za zmago LAL 116:115. Živčen do konca... ;(
https://twitter.com/i/status/1983749833...

Me pa Reaves kar malo spominja na Luka:
https://twitter.com/i/status/1983729200...
https://twitter.com/i/status/1983736646...
https://twitter.com/i/status/1983736990...
http://blackbird.si/

Nico Harrison je bojda v istem trenutku šel iz dvorane... kot sem napisal že večkrat, do takrat, ko se bo vrnil Irving, bo že Davis out, če ne tudi Thompson. Vsekakor težko verjamem, da bodo proti koncu igrali vsi nosilci, tako je če imaš injury prone in staro ekipo.

Glede na rotacijo LAL bom rekel, da sem več kot zadovoljen z zmago, roko na srce, sem bil že pripravljen na poraz LAL. Reaves igra odlično, tudi če ne bi zadel tistega floaterja, je med drugim tudi 4. strelec lige. Danes je imel slabe met, ampak 16 podaj je dovolj zgovoren podatek.

Bi pa jaz tokrat izpostavil Jaka Laravio. Možakar je dal 27 točk ob metu 10/11, za tri 5/6, dodal pa je še 8 skokov, 2 podaji, 1 ukradno žogo in 1 blokado. Roko na srce, če sem iskren, nisem pričakoval, da bom kdaj od njega videl takšno stastiko... dejansko sem še kakšno tekmo nazaj hotel napisat, da od Laravie ne bo kaj veliko, na srečo sem pozabil... ga bom pa z veseljem opazoval, ker ga pred to sezono nisem prav dobro poznal, razen tega, da ima dober met, da pa tudi močno niha v formi/metu oz. ko pride v serijo zna biti deadly, microwave kind of player bi rekli v ZDA.

LAL ima score 3-2, kar je glede na vse okoliščine več kot OK.

ja, sam zadnjih nekaj minut je igral samo Reaves, Laravia poniknil, Aytpn tudi...

Tole je do cca 5 min pred koncem zgledalo top, potem pa so mrknili. Samo Reaves je bil v igri. Vse dotlej pa super team play,

zz

GupeM ::

Je pa treba priznat, da je imel Bronny kar dobro tekmk. V statistiki same ničle in ena izgubljena žoga v 5 minutah. +- pa kar +5.

Reaves je preložil podpis pogodbe na prihodnje poletje. Če bo tako učinkovit še naprej, bodo pogajanja zanimiva. :)) Ostali tudi napredujejo. Sploh niso slaba ekipa, bil sem precej v dvomih. Rad bi vedel, kaj kuha Pelinka za čas, ko se sprosti breme LeBrona.

Kn3dL ::

Bronny kljub zmagi catching strays :D

endelin ::

Bronny pri olimpiji ne bi bil prva violina:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Zvezdica27 je izjavil:

ja, sam zadnjih nekaj minut je igral samo Reaves, Laravia poniknil, Aytpn tudi...

Tole je do cca 5 min pred koncem zgledalo top, potem pa so mrknili. Samo Reaves je bil v igri. Vse dotlej pa super team play,

zz

Em, govorimo o Laravii... ne vem kaj ti pričakuješ, ampak jaz od njega definitivno nisem pričakoval 1/3 tako dobro igro. Dobro poglej še enkrat njegovo statistiko, pa tudi igro... pa tudi sicer je bilo v končnici vse postavljeno za Reavesa... kaj naj rečem, če bo Laravia odigral vsako 3. tekmo takole, bom super zadovoljen z njegovim inputom. Kaj pa dejansko ti od njega pričakuješ?

Nikola Topić zbolel za rakom na modih :8) Zaenkrat res nima sreče kar se tiče udejstvovanja v NBA. Upam, da se mu vse skupaj obrne navzgor.

Groot je izjavil:

Nikola Topić zbolel za rakom na modih :8) Zaenkrat res nima sreče kar se tiče udejstvovanja v NBA. Upam, da se mu vse skupaj obrne navzgor.

Ja res ga je škoda... sem ga spremljal od mlajših selekcij. Eden največjih prospectov v Evropi oz. če se ne motim je v svoji generaciji tako bil MVP Evropskega prvenstva. Sem že takrat pisal, da mu dajem zelo svetlo priložnost.

Pa je fant po nekaj dobrih mesecih pri Megi prvič prišel do resne poškodbe, pa potem še pri Zvezdi (sicer še vedno Megin košarkar), pa potem še pri prehodu iz Zvezde v NBA, pa potem v NBA še obnovitev... in zdaj še rak na modah, res ga je škoda in mu lahko želim samo najboljše.

Je avgusta bil star šele 20 let, dejstvo pa je, da če ne bi imel poškodb, bi že pri 18-19 letih kazal ogromno.

Res nima sreče. Definitivno eden večjih evropskih prospectov v zadnjih letih.

jaz od vsakega iz LAL, vključno z Laravio, prilakujem, da ta 1 teden izkorisri na max. to je šansa jeben2ga lajfa. si ali nisi?

zz

Tiger ::

Nikola Topić: ja, res nima sreče z zdravljem (lani poškodba križnih vezi, letos rak). Na srečo je rak na modih eden bolj odzdravljivh. Mogoče kdo ni vedel, da je že od lani bil del ekipe Oklahoma in s tem aktualni NBA prvak (brez odigrane uradne NBA tekme).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiger ()

Nisem vedel, da je Miles Turner od letos član Bucksov?

@Zvezdica27, boš moral najti nekoga drugega za obirat. Če ponovim, Laravia je dal 27 točk, kar je njegov 4. najboljši dosežek v karieri. Če dodamo še dejstvo, da je bilo to proti MIN in ne proti BKN... in to ob metu 10/11, za tri 5/6 in za nameček 8 skokov, 2 podaji, 1 ukradena žoga in ena podaja, bo verjetno to kar njegov highlight kariere, se ti zdi, da ni izkoristil svoje priložnosti? ;(( To je Laravia in ne Dončič, Lebron... če že, potem se naj išče rezerve pri igralcih tipa Vanderbilt, Smart, Ayton, Hachimura,...

@bambam20, verjetno bi ti najbolje osvežilo spomin dejstvo, da IND ni hotela dati zanj toliko kot je zahteval in je odšel. Smo se pa o tem ogromno pogovarjali, jaz sem ga imel na bucket listi že v času, ko je Luka še igral za DAL, pa tudi sedaj pri LAL, podobno sem rad kdaj omenil Jarretta Allena, kot nekoga iz taistega wishlista, ko bi človek potreboval stable rebounderja in defenzivca, pa čeprav malce manj ofenzivno nevarnega, kot prej omenjeni Turner. Je pa MIL letos tanek na branilskih položajih in precej dobro popolnjen na visokih položajih. Bi si pa neglede na 3. mesto MIL na vzhodu upal trdit to, kar sem že večkrat, MIL rabi rebuild in tisti, ki spremljamo ligo malce bolj resno vemo, da se lahko začnejo stvari že v vodstvenih strukturah.

mislil sem na zadnjih 5 min tekme. poglej si, samo stali so, Dotlej pa pa zelo dobro. Vsi, hachi, štor Ayton... ko je bilo najbolj treba so mrknili, na srečo se je izšlo. Drugače pa je bil kaj, roster 8 igralcev? Tudi neki neznani mladi črnec, dobro je igral. Vse ok, pravim samo da ko je 5 min pred koncem na parket pel Randle in Mike začel še bolj stiskati, so ndhali fightat. Laravia je itak blestel, na koncu je bilo pa čisto vse na Reavesu.

Vse ok, niso clutch playerji.

zz

Ja, igra je bila postavljena za Reavesa, ostali pa itak niso vajeni takšnih vlog. Za to so v ekipi Reaves, Lebron in Dončič, ko bodo kompletni, če pa bo do 5 min pred koncem imel Laravia skoaj 100%, pa bo to sanjsko za LAL. Laravia je presegel samega sebe. Kot si napisal v zadnjem stavku... rotacija 8-ih pa zaradi manjka 5 igralcev, če govorimo o tistih, ki so faktor.

Mimogrede, za danes se je pri Luki spremenil status iz out na questionable, govorim o official NBA reportu. Tako, da bo mogoče danes celo igral proti MEM ob 2:30, bomo videli verjetno bolj jasno čez kakšno uro. Je pa tole danes med drugim že tudi prva tekma za ta shite imenovan Emirates NBA Cup 2025.

Danes:

00:00 ... Indiana - Atlanta
00:00 ... Philadelphia - Boston
00:30 ... Cleveland - Toronto
01:00 ... Chicago - New York
02:30 ... Memphis - LA Lakers
03:00 ... Phoenix - Utah
03:00 ... Portland - Denver
03:30 ... LA Clippers - New Orleans

So se pa letos rahlo premetale karte, seveda so tudi poškodbe velik faktor. IND bi bila še lani favorit proti ATL, pa je letos to precej drugače, tudi zaradi poškodbe Haliburtona. PHI letos igra dobro, neglede na majhen vzorec tekem je Tyrese Maxey prvi strelec lige, na drugi strani pa ni Tatuma, tako da je tale tekma kar 50-50. Toronto je definitivno boljši kot lani, ampak tule je CLE vendarle izrazit favorit. NYK je letos dober, bo favorit na tej tekmi, ampak sem sedaj že 2x na hitro pogledal CHI, ki zaenkrat deluje bolje kot lani. MEM ima verjetno manjšo prednost pred LAL, še toliko bolj, če ne bo igral Luka. Racimo za moj beloved UTA bi še lani rekel, da jih bo PHO tudi v slabem stanju kot je bil premagal, tokrat neglede na to, da je PHO še vedno favorit, ne bi odpisal oz. ne bom presenečen, če UTA zmaga. Tudi POR je letos boljši, brez dvoma, ampak mislim, da je tu DEN zmagovalec, ki je, kot tako veste, letos še precej boljši, sploh ima boljšo rotacijo in bolje pokrite visoke pozicije, če gre recimo Jokić iz igre. Verjetno bo še najbolj boring enosmerni promet tekma med LAC in NOP, sploh NOP je poleg BKN letos eden večjih kandidatov za višje možnosti pri draft picku prihodnje leto. Bo nekaj za pogledat.

Luka je zjutraj bil na treningu. Po moje bo igral. Upam. :8)

Probable je zdaj. On in Smart.

kar lepo u easy... naj se pocajtajo vsi, ko oa bodo za LAL na voljo Lbj, ld77 in smart, pol pa da vidimo ali bo kaj iz tega ali ne. Do all star naj se hecajo, sam da ne bo kakih križnih itd...

So pa lestvice malo hecne, sam dajmo vsem vsaj 10 tekem...

BTW, replayi nba, kot je nedo postal, so top!

zz

A se še komu zdi da že nekaj časa ni bilo tako odprto v obeh konferencah?

Ok pustimo OKC, ki je pač v svojem rangu. Vse ostalo je pa povsem odprto in je res težko napovedat npr. vse neposredne potnike v playoff. Sploh poškodbe so par ekip (BOS, IND, DAL) dodobra premešale in posledično je vse skupaj precej bolj odprto.

Luka ponovno med aktivnimi igralci. Dolga noč bo. :D

V prvem delu se je LAL še malce lovil, na koncu pa več kot zlata vredna zmaga. Luka Dončić je na prvih treh tekmah skupaj dosegel 136 točk, kar je najboljši individualni začetek sezone Lige NBA v več kot 60 letih. Več točk je zbral le en košarkar, to je bil Wilt Chamberlain.

Ko sem že ravno včeraj omenjal CHI, da je letos precej bolje za videt, kot lani/zadnja leta. Sem zasledil podatek, da je tole letos najboljši štart sezone po letu 1996 za to ekipo, če vemo, kaj se je takrat dogajalo okrog tega kluba.

Današnje tekme:

MILWAUKEE - SACRAMENTO ob 22:00
CHARLOTTE - MINNESOTA ob 23:00
INDIANA - GOLDEN STATE ob 0:00
WASHINGTON - ORLANDO ob 0:00
BOSTON - HOUSTON ob 1:00
DETROIT - DALLAS ob 3:00

Osebno si bom verjetno ogledal zadnji dve tekmi. Za BOS je to seveda b2b tekma. Imam občutek, da bo DET premagal DAL.

Luka znova čez 40 točk. Trenutno ima povprečje 45 točk po tekmi.

Giddey igra odlično. Je bilo tule kar nekaj skepticizma o njegovi pogodbi letos.

Davis je out za Dallas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()
««
10 / 11
»»