» »

Windows XP in RedHat // prehod ...

Windows XP in RedHat // prehod ...

Zodu ::

Hy!

Kako se izvede prehod iz enega v drugi operacijski sistem ki se nahajata na istem računalniku... ?

Prosim pomagajte...ta problemček moram nujno rešiti... Hvala!!!!!! :O

moj_nick ::

Po pogoju, da si RedHat namestil preden si namestil winse in da si pravilno konfiguriral bootloader (LILO, GRUB nekaj v tem smislu) med inštalacijo, bi moral preiti iz enega OS-a v drugega le z reboot-om, kjer bi se ti moral prikazat meni, v katerem si izbereš željeni OS.

RedHat sem naložil pred Win XP ... Sam da sem bol laik pa se niti ne spomnim ali sem takrat uredil tza bootloader... En kolega mi je pomagal... :(
Ok...danes sem naložil win in dodal sem novo particijo... Tiste od RH-a nisem spreminjal...
Pri rebootu me nič ne vpraša kaj hočem uporabljati ampak mi samo zažene...win. Disc space v win...kaze da je se zmeraj vecina zasedena z RedHat-om...

...ni mi jasno...

moj_nick ::

Windows je že po naravi (ne pozabi, od kod prihaja) OS, ki ne pusti ostalim eksistence :D

Vstavi prvi cd od RedHat-a in boš tam, kjer izbereš, da ti inštalira imel možnost za ponovno naložitev bootloaderja, katerega je Windows zbrisal.

Če ni bootloaderja (v tvojem primeru) tudi nimaš izbire in ti avtomatsko naloži winse.

Bom poskusil to z cd za rh, upam da bo delovalo...
Thanks!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
223677 (2803) DarKel
»

Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
322652 (1912) nicnevem
»

Linux redhat install

211248 (965) Gandalfar
»

winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)

231893 (1621) dr.J
»

simbioza windows 2000 on Red hat 8.0

261457 (1174) dr.J

Več podobnih tem