» »

nakup letalskih vozovnic

nakup letalskih vozovnic

Mookx ::

Živjo,

prvič kupujem letalske vozovnice (in sicer povratne karte LJ- München, za konec julija (polet iz LJ:20.7., polet iz M:30.7., 2 odrasli osebi)) in ne vem, kje (internet, 'fizične turistične agencije',...) bi lahko našel najbolj poceni in legalno (slišal sem, da je veliko scam spletnih strani) varianto.

Zadnjič sem letel pred dobrimi 20 leti (kot otrok s starši). A se sedaj uporabljajo le digitalne vozovnice?

Hvala za nasvete in pomoč!

LP

M.
  • spremenilo: Mookx ()

bm1973 ::

skyscanner.com

velikBrokoli ::

Skyscanner, tam najdeš najbolj ugodno opcijo, potem pa direktno pri prevozniku kupiš karto.

I__I ::

Pogledaš na iskalnike letov: google flights, skyscanner, momondo,...
Potem pa tam izbereš pri kateremu ponudniku boš kupil karte. Jaz vedno kupujem direktno pri letalski družbi, se mi zdi da je manj težav pri odpovedanih letih, itd. Pa tudi še nikoli nisem zasledil kakšnih večjih razlik v cenah, da bi me zamikalo kupiti pri posrednikih. Moraš prebrati pogoje uporabe posrednikov, kaj sploh ponujajo.
Za tvoj primer je to Lufthansa. Ker drug itak ne leti te destinacije. 203 eur / osebo.
Pri posrednikih, recimo Opodo pa 197 eur.
Ali pa iz Zagreba za 179 eur oz posredniki 167 eur.

Po nakupu karte moraš narediti še check-in. 24 ur pred odhodom se zagotovo lahko naredi online check-in. Nekateri ponudniki ponujajo pa tudi en mesec pred odhodom,.. odvisno od ponudnika in karte ki jo kupiš. Nekateri nacionalni prevozniki ponujajo tudi brezplačen check-in na letališču, nizkocenovni prevozniki pa ne, in je ponavadi za drago doplačilo. Moraš sam preveriti.
Za check-in moraš uporabiti tisti osebni dokument katerega potem tudi vzameš s sabo.
Po check-in dobiš karto Boarding pass, ki si jo lahko sprintaš na papir, ali jo imaš na telefonu kot pdf, ali pa uporabiš aplikacijo letalskega prevoznika, ali pa uvoziš v google wallet in podobne aplikacije,..

otago ::

Če iščeš najcenejšo varianto, je potrebno upoštevati prtljago oz. dimenzije carry-on prtljage (volumen, teža).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letalo check-in (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
512450 (570) fikus_
»

Je prenosnik ročna prtljaga? (strani: 1 2 )

5321218 (9429) iceman3
»

prvič na letalo (strani: 1 2 )

7522843 (19038) nodrim
»

Presedanje, Lufthansa

256256 (5236) jernejl
»

Potovanje v ZDA