Forum » Na cesti » Poplava prehitrih/predelanih skirojev in ekoles
Poplava prehitrih/predelanih skirojev in ekoles

bm1973 ::

fikus_ ::
Ne, problem so tudi kamikaze, ki po 4-pasovnih vpadnicah vijugajo med avti pri 60-70km/h, taki kot so npr. Woltovci. Ampak ti so kamikaze tudi na skuterjih in motorjih.
Tako kot povsod so problem ekstremi. Tako je bilo pri skuterjih do 25km/h. Ko je država za ureditev zadev vpeljala registracijo skuterjev, je bil pa jok in stok. Kaže da bo potrebno nekaj takšnega tudi pri skirojih, zahvala pa gre tistim, ki pretiravajo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

TehDucky ::
Menjam gume na teh skirojih pa se včasih ne uležejo dobro in je treba preverit potem kako se pelje. To kar je 2x800W in močneje je premočno. Da 100kg moškega vrže na zadnjo gumo, brez veze.
Zadnjič smo se peljali dobrih 50 čez naselje, pa je bil čisto za ritjo en s skirojem. Smo šli izven naselja, sem pogledal na cager, je kazalo 77, pa je bil še vedno za mano.
Zadnjič smo se peljali dobrih 50 čez naselje, pa je bil čisto za ritjo en s skirojem. Smo šli izven naselja, sem pogledal na cager, je kazalo 77, pa je bil še vedno za mano.

Magic1 ::
Jaz imam majhno zložljivo e-kolo, max hitrost, po ravnem, brez vetra je 32km/h.
Že kršiš zakonodajo, ker e-kolo je do 25km/h...
Pomaga ti lahko do 25km/h. Ti ga lahko goniš brez podpore poljubno hitro pa ne kršiš zakona pri vožnji po cesti.
Drugače pa ali ni omejitev teh električnih zadev na nominalnih 250W? Vse te beštje so 500W+... Naj dajo tehnični, registracijo, izpit na močnejše zadeve! 250W ne leti kaj dosti čez 25km/h po ravnini.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

bm1973 ::
Tole leti ko strela...
https://www.ekodrive.si/izdelek/elektri...
Ga ima en na Brodu, sam ima komplet motoristično opremo na sebi
.
Ga ima en na Brodu, sam ima komplet motoristično opremo na sebi

bambam20 ::

fur80 ::

Skiroji niso nic prehitri. Saj tudi z marsikaterim avtomobilom lahko gres 200km/h, pa se jih vecina ne vozi tako hitro.
Zadeva je preprosta. Policija naj ustavi prehitre voznike skirojev in jim nalozi visoke kazni.
To je vse mladoletno! ;)
Starši so tudi mladoletni?
Saj pa ne bo starš plačeval kazni za froca starega npr. 16. let. Mali dobi kazen in jo lahko vrže skozi okno, ker ne gre skozi, tudi če si študent, ti kazen zastara, če ne delaš kje, kje pa naj izterjajo to? Vsaj kolikor se jaz spomnim ko smo bili najstniki in dobivali prekrške za mopede ali takrat pase v avtih. Enkrat so celo brisali vse majhne kazni in dolgove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

kow ::
To je vse mladoletno! ;)
Mladoletniki ne placujejo kazni? Ne razumem. Tudi, ce so mlajsi od legalne dobe za delo, jim pac sestevas kazni in bodo placali, ko bodo zaceli sluziti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Skiroji niso nic prehitri. Saj tudi z marsikaterim avtomobilom lahko gres 200km/h, pa se jih vecina ne vozi tako hitro.
Zadeva je preprosta. Policija naj ustavi prehitre voznike skirojev in jim nalozi visoke kazni.
To je vse mladoletno! ;)
Saj pa ne bo starš plačeval kazni za froca starega npr. 16. let. Mali dobi kazen in jo lahko vrže skozi okno, ker ne gre skozi, tudi če si študent, ti kazen zastara, če ne delaš kje, kje pa naj izterjajo to? Vsaj kolikor se jaz spomnim ko smo bili najstniki in dobivali prekrške za mopede ali takrat pase v avtih. Enkrat so celo brisali vse majhne kazni in dolgove.
Kdo pa bo? Muca copatarica. Za maldoletnika je odgovooren njegov skrbnik.. Tako, starš plača .. Noben maldoletnik ne dobi kazni osebno, pač pa jo dobijo starši.
Rešitev je , da se mladoetnikom, ki imajo odklenjen skiroje te odvzame in gredo v uničenje. Kazen 1500€ , ki jo plača starš.
Pri nas ni volje, da se zadevo uredi. Je pa volja za jamranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

To je vse mladoletno! ;)
Kdo pa bo? Muca copatarica. Za maldoletnika je odgovooren njegov skrbnik.. Tako, starš plača .. Noben maldoletnik ne dobi kazni osebno, pač pa jo dobijo starši.
Rešitev je , da se mladoetnikom, ki imajo odklenjen skiroje te odvzame in gredo v uničenje. Kazen 1500EUR , ki jo plača starš.
Pri nas ni volje, da se zadevo uredi. Je pa volja za jamranje.
No to bi že bilo drugače. Terjati pa od najstnikov denar in jim groziti z izvršbami in to tam od 16 do 21 leta je pa brezveze, ali zastara ali pa mu tako nimajo kaj vzeti, če mu pa vzameš štipendijo pa še za hrano ne bo imel.... in kaj si naredil nič. Da pa tebi 15 letni mulc naredi 5X 1500EUR kazni, boš pa kaj, ostal brez hiše, zato ker malega hormoni ženejo? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Kdo pa mulcem kupi beštio za 1000EUR+? Pač starš je odgovoren za mladostnika in njegove kazni. Če ga ne moreš krotit in si sam kupi, boš šel z njim do sodnika in razložil situacijo. Sej kazni so lahko različne. Lahko tudi socialna posreduje.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Oberyn ::
Drugače pa kot se že napisal: e-skiro nima niti ene + lastnosti za posameznika, niti Družbo.
Empirično ti bom dokazal, da se motiš. E-skiro ima pozitivne lastnosti za mene in sicer take, ki jih lahko občutim in take, ki jih lahko izmerim. Zase lahko skromno trdim, da sem posameznik in če to vzamemo kot dejstvo, potem sem tudi član družbe. Torej tiste družbe, ki jo ti v svoji neskončni modrosti pišeš z veliko začetnico, moje skromno mnenje pa je, da je dovolj mala začetnica. Iz navedenega torej sledi, da ima e-skiro kvalificirane pozitivne lastnosti na družbo, vsaj dokler zavzamemo stališče, da ima družba končno število članov - posameznikov.

Kdo pa mulcem kupi beštio za 1000EUR+? Pač starš je odgovoren za mladostnika in njegove kazni. Če ga ne moreš krotit in si sam kupi, boš šel z njim do sodnika in razložil situacijo. Sej kazni so lahko različne. Lahko tudi socialna posreduje.
Za take kazni ne rabiš beštio za 1000€. Lepo pri 17-ih spije par kozarčkov vodke, in se potisne s skirojem za 50€ od soseda malo tam po kolesarski in imaš 1500€ kazni. :D Tole narediš 3X in kaj lahko potem gre foter na psihiatrijo? :D
Se pa spomnim, ko sem še hodil v srenjo šolo, da sem imel nekaj kazni, ki pa so vse propadle, večino od teh 50ccm mopedov. :D Se spomnim, da sem dobil domov celo papir za izterjavo, na konci sem na socialni podpisal, da sem dijak in da nikjer ne delam in je to propadlo. Samo to je bilo 25 let nazaj. :D

Ahim ::
Skiro se mi pri enaki hitrosti zdi čisto instinktivno nevaren. Ni šans da imaš enako ali krajšo zavorno pot od kolesa. Razlož mi neki, pospešuješ in si seveda nagnjen naprej, no in v tem ko pospešuješ ti nekdo skoči na stezo, zapre pot, whatever, kaj se mora zdaj zgodit, da boš lahko zabremzal? Najprej roko dol z gasa, potem nagnit se nazaj, potem šele bremzat.
Ne vem kako je na drugih skirojih, ampak Xiaomi ima normalno rocko za bremzo na balanci, na kateri imas roko (par prstov) lahko ves cas voznje. Gas kontroliras s palcem, se pravi malo umaknes palec in zacne motor sam malo zavirat (odvisno od nastavitve rekuperacije), plus kolikor sam stisnes bremzo.
Problem teh skirojev so majhna kolesca, hitro te lahko odnese kot bicikel na pesku ...

endelin ::
En kretenček fura nek noro hiter skiro plus vrti musko po zvočniku in se fura čez center ljubljane. Tole ne bo imelo srečnega konca imo ker če padeš si sigurno gotov

Pri skiroju je tako da moraš bit extra proaktiven. Tudi bremzat se da še kar konkretno, seveda ne primerljivo kolesu, vendar moraš bit pripravljen in se nagnit nazaj/dol. Majhna kolesa so seveda katastrofa če nevede nabašeš na kak robnik ali granitno kocko. Je obvezno spremljat podlago po kateri voziš.
Magic

endelin ::
Kako lahko spremljaš podlago pri 60kmh in še malo po sreči furaš čez semaforje?
Jaz sam upam da kakšen mimoidoči ne bo imel uničenega lajfa zaradi pogleda na nekoga ki pade pri 60kmh ker verjetno ni ravno lep pogled
Jaz sam upam da kakšen mimoidoči ne bo imel uničenega lajfa zaradi pogleda na nekoga ki pade pri 60kmh ker verjetno ni ravno lep pogled
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

3p ::
Skire imajo par težav. To hitri, ki se množijo, pa še posebej. In že zdaj niso legalno na cesti, ampak, ja, rabimo darovalce organov.
Vozniki teh raket vozijo multimodalno. Zdaj je "kolesar" (na kolesarski), pa motor (na cestišču), in hop, je že pešec. Dejstvo pa je, da teh projektov nihče od "običajnih" uporabnikov teh površin ne pričakuje, in so zato nevarni sebi, a tudi drugim. Podobno velja za epicikle z odstranjeno omejitvijo. Povzročajo še več kaosa na že sicer kaotičnih pločnikih in "kolesarskih" (znanih tudi pod imenom praktično parkirišče za "samo sem skočo malo").
Imajo pa eno pozitivno lastnost. Zaradi njih je na cesti kak avto manj. Manj gneče, manj smradu.
Vozniki teh raket vozijo multimodalno. Zdaj je "kolesar" (na kolesarski), pa motor (na cestišču), in hop, je že pešec. Dejstvo pa je, da teh projektov nihče od "običajnih" uporabnikov teh površin ne pričakuje, in so zato nevarni sebi, a tudi drugim. Podobno velja za epicikle z odstranjeno omejitvijo. Povzročajo še več kaosa na že sicer kaotičnih pločnikih in "kolesarskih" (znanih tudi pod imenom praktično parkirišče za "samo sem skočo malo").
Imajo pa eno pozitivno lastnost. Zaradi njih je na cesti kak avto manj. Manj gneče, manj smradu.

Kako lahko spremljaš podlago pri 60kmh in še malo po sreči furaš čez semaforje?
Skiroji, ki gredo 60 km/H nimajo majhnih in ozkih koles. To je ena velika neresnica, ker osnovni skiro ni zmožen takšnih hitrosti. za tako visoke hitrosti mora imet skiro dva el. motorja in se že na daleč vidi, da leti.
Sam redno uporabljam el. skiro , sploh v toplih in poletnih mesecih. Seveda upoštevam predpise in imam najvišjo hitrost 25 km/H. Pa še teh 25 km/h se vozim zgolj in samo, ko ni nikogar okoli. Kazni so prenizke, tako za voznike e-skirojev kot za kolsarje in vsi ti so v vsaj polovici primerov krivec za povrožitve prommetnih, ker si domišljajo, da imajo absolutno prednost.
Zgodovina sprememb…

borisk ::
sej nadzor je, res pa ne morejo vsakega dobit, ravno tako kot ne ne dobijo vsakega pijanega za volanom.
https://www.zurnal24.si/avto/dosje-avto...
https://www.slovenskenovice.si/kronika/...
https://www.slovenskenovice.si/media/im...
seveda je bil jok in stok, kako so lahko novomeškim domorodcem zasegli skuterje....
seveda je bil jok in stok, kako so lahko novomeškim domorodcem zasegli skuterje....

WizzardOfOZ ::
Zadnjič je radar slikal mulca, ki je s skirojem "letel" 90km/h.
V Ljubljani je, na primer, 11. maja radar ujel voznika, ki se je na električnem skiroju peljal s kar 90 km/h, je povedal Roman Fortuna z ljubljanskega mestnega redarstva.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

JanK ::
sparklyslo je izjavil:
Zadnjic sem se peljal z avtom vzporedno z nekom, ki je po pločniku peljal (dirkal) el. skiro. Na števcu v avtu je kazalo 61km/h .
V naselju se vozimo kar 61 km/h z avtom?
Celo divjamo s celih 70 km/h https://maps.app.goo.gl/C1PzvwyrPAxNtfB...
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

sej nadzor je, res pa ne morejo vsakega dobit, ravno tako kot ne ne dobijo vsakega pijanega za volanom.
policija bi morala imet sama skiroje.

predi ::
Policaj ne more preverit realne hitrosti, če maš zaklenjenega na 25 km/H. So smešni.Saj imajo prenosni tester hitrosti. Nisi pogledal prispevka spodaj?
V zadnjem tedniku je bil prispevek na to temo, če koga zanima: https://skit.rtvslo.si/skit/skit-tv/pre...

Buggy ::
sparklyslo je izjavil:
Zadnjic sem se peljal z avtom vzporedno z nekom, ki je po pločniku peljal (dirkal) el. skiro. Na števcu v avtu je kazalo 61km/h .
V naselju se vozimo kar 61 km/h z avtom?
Marsikje se dá, je pa odvisno od lokacije.
Primer iz Prekmurja:
Na tem delu nekateri s skiroji potegnejo po mojem občutku prek 70 km/h, sploh, če primerjaš z avti ... in to poleg občasnih peščev. Verjemite, da ni prijetno hoditi poleg teh, ko švignejo mimo. Vem iz prve roke, ker sem tu pa tam na obisku pri sorodniku.
kako je lahko zgoraj omejitev cez naselje 70kmh tukaj (Gradez pri Turjaku) sred vukojebine pa 40kmh pa se stacionarni radar je postavljen. Plocnik je v obeh primerih his pa neprimerno manj na 40kmh? Tukaj se ni novo postavljene table za 40kmh.
...ko gres pa nizje proti St Juriju, pa cez celo jebeno hosto cca 2km na dol omejitev 50kmh, kjer pa obcinarji postavijo tripod radar radi. Se s kolesom gres tukaj na dol komot 70kmh pa bremzas, kaj sele s cim drugim

...gre samo za obcinsko inkasantstvo ali nek nabor domacinov, ki imajo dolocene interese in veze v obcinskem svetu, mi ne bo nikoli jasno. Vsekakor pa zadeve z omejitvam v Sloveniji ze dolgo ne odrazajo nekega sistemskega oz. celovitega pristopa

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

...aja pa potem se ene dve 30kmh cone malo naprej (po klancu dol), ceprav po svoje postene (itaq veckrat tam radar) in Ponova vas spet ravnina s plocnikom par nastreljenih his in omejitev 50kmh in spet stacionarni radar. Teli Grosupljcani so res svoja vrsta 
Na radar zaenkrat (cca 10let) naletel zgolj v coni 30kmh z jebenimi neverjetniih 38kmh

Na radar zaenkrat (cca 10let) naletel zgolj v coni 30kmh z jebenimi neverjetniih 38kmh

Kayzon ::
Tok spotikanja ob te neumne skiroje medtem ko usak drugi voznik avtomobila drka telefon med voznjo.

Tok spotikanja ob te neumne skiroje medtem ko usak drugi voznik avtomobila drka telefon med voznjo.
Tega tudi jaz ne razumem. Dokazano je da je sposobnost reagiranja med voznjo pri pogovaranju ali boze nedaj se tipkanju po telefonu, enaka kot bi bil pod vplivom alkohola za volanom. Teli novi touch displayi in kontrole vsega pa tudi ne pomagajo.
To bi bilo potrebno sankcionirat bolj striktno. Fizicne tipke vsaj za klimo in volume se sicer vracajo, se pa peljes po LJ obvoznici te srat prime, takoj vidis pacienta v koloni, ki drka telefon. Najbolj smesno mi je ko to delajo v raznih BMW-jih. Ne vem al kupijo najbolj oskubljeno opremo al so samo tako retardirani, da si ne znajo nastavit na prostorocno ce ze...lahko pa gre zgolj za "pozerstvo iz leta 2000", ker so seveda obeseni s telefonom na vrata in desna roka na volanu, zic pa tako nazaj, da tele jebeno pomoje se na cesto ne vidi, ker misli da sedi v formuli

...dost zabavno in hkrati zalostno gledat take karikature btw

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Furbo ::
Avtomobilist vseeno malce težje pobegne, tile čefurčki na skirojih pa potem, ko koga ali kaj butnejo vedno uidejo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Avtomobilist vseeno malce težje pobegne, tile čefurčki na skirojih pa potem, ko koga ali kaj butnejo vedno uidejo.
Skirojem, ki leti 80-100 km/H jim pobegneš brez problema, ker so še delno off road.

Ahim ::

sbawe64 ::
Tole leti ko strela...
Ga ima en na Brodu, sam ima komplet motoristično opremo na sebi.
Verjamem da zna leteti, a je izredno nestabilno.
10" kolesa in hitrost več kot 25 km/h je no-go.
Ne grem na skuter, če ima vsaj 13" koles.
Tudi sam sem že naletel na junaka s tako zadevo, ki se je vozil 70 km/h po obvoznici, brez vsake zaščite opreme seveda.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

predi ::
Infrastrukturno ministrstvo in AVP si prizadevata za uvedbo obveznega zavarovanja za e-skirojeOčitno so se nekateri naši vrli talenti že obregnili ob testiranje konstrukcijsko določene hitrosti e-skirojev, ki ga izvaja policija.
V prvem polletju je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 115 voznikov e-skirojev, skoraj 60 odstotkov so jih povzročili vozniki sami. Glavni vzroki so neprilagojena hitrost, neupoštevanje prednosti ter vožnja po napačni strani ceste, je dejal Andrej Rajh.
V istem obdobju so po navedbah državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Andreja Rajha ugotovili skoraj 500 kršitev cestnoprometnih predpisov, med katerimi izstopajo vožnja pod vplivom alkohola, neuporaba zaščitne čelade ter preseganje hitrosti, ki je po zakonu omejena na 25 kilometrov na uro. Vedno pogosteje pa se na e-skiroju pelje več kot ena oseba.
"Nemalokrat je videti celo starša in otroka na istem e-skiroju, oba brez čelade. To seveda ni sprejemljivo, saj gre za neposredno izpostavljanje tveganjem. Po izkušnjah travmatologov so poškodbe udeležencev na e-skirojih pogosto primerljive s poškodbami motoristov," je opozoril in apeliral na starše, naj otrokom ne kupujejo tehnično predelanih smrtno nevarnih e-skirojev,
Rajh pozdravlja proaktivnost policije in uvedbo novih merilnih inštrumentov za ugotavljanje prekoračitev konstrukcijsko določenih hitrosti e-skirojev, za kar ima policija ustrezno zakonsko podlago.
"To poudarjam zato, da odpravim kakršnekoli špekulacije in dvome, ki so se v zvezi s tem pojavljali. Ti postopki so v skladu z zakonom o pravilih cestnega prometa, s čimer se krepi nadzor in zagotavlja večja varnost vseh udeležencev. Hkrati na ministrstvu podpiramo tudi uvedbo obveznega zavarovanja za e-skiroje, skupaj z ostalimi pristojnimi resorji pa preučujemo možnosti za tako uveljavitev. Verjamemo, da bi s tem dodatnim mehanizmom povečali občutek odgovornosti e-skiroristov in zmanjšali posledice ob morebitnih nesrečah," je dejal in poudaril, da je potreben skupen EU pristop. E-skiroji po njegovih besedah nimajo homologacije in ni jasno katerim standardom in predpisom ustrezajo. "E-skiroji imajo v bistvu, bom zelo plastično povedal, skoraj enak status kot mlinček za kavo, ki si ga lahko kupil v prosti prodaji", je pojasnil.
...
https://www.rtvslo.si/slovenija/infrast...

feryz ::
Zakaj še avtov ne dajo na valjarje, če se res zavrtijo le do 130 km/h? Ker več se pri nas ne smejo.
Če gre skiro lahko 50 km/h, še ne pomeni, da bo toliko tudi šel.
Sicer pa ima vsak soliden skiro aplikacijo, v kateri nastaviš maksimalno hitrost. A mulci tega še niso ugotovili?
Sicer pa ima vsak soliden skiro aplikacijo, v kateri nastaviš maksimalno hitrost. A mulci tega še niso ugotovili?

Zakaj še avtov ne dajo na valjarje, če se res zavrtijo le do 130 km/h? Ker več se pri nas ne smejo.
Haha. daj ne delaj se neumnega. KDo bo uporabljal blokado prostovoljno. Kaj misliš, s kakšnimi hitrostmi bi se vozili po naseljih, če ne bi bl nadozro prometa, kazni in kazenske točke? Misliš, da bi se folk res vozil 50 km/H po ravnini, če ne bi nihče sankcioniral?
Kje eni živite. Folk se obnaša pohlevno samo, ko jim stopiš na tace s sankcijami. Če gre skiro 50 km/H, to pomeni, da se bo uporablja tudi pri tej hitrosti .. s 50 km/H lahko BP voziš izven naselja.. Še bolje, da gre 90 km/h. Potem si pa že med najhitrejšmi v prometu, glede da se folk ne zna več vozit z avti.

To ti trdiš.
Jaz vem da tudi 25 km/h ne letijo po Čopovi, čeprav gredo lahko toliko. To bi rekel, da gredo predelani celo 50 km/h po centru Ljubljane.
In da ga jaz vedno tiščim 250 km/h. Ker lahko gre toliko.
Jaz vem da tudi 25 km/h ne letijo po Čopovi, čeprav gredo lahko toliko. To bi rekel, da gredo predelani celo 50 km/h po centru Ljubljane.
In da ga jaz vedno tiščim 250 km/h. Ker lahko gre toliko.

V bistvu največkrat na Primorki. Ker play štaciona nimam, moram s pravim prakticirati.
Ampak ne pa ves čas, kot se tukaj namiguje.
Ampak ne pa ves čas, kot se tukaj namiguje.

delavec44 ::
tako kot skiro ni primeren za 60+, tudi kartca (r4) ni primerna za 180+
Ampak nek normalen avto v pravih okoliščinah pa nima težav s 180, prav tako kot nima pravi motor (+ prava oprema motorista) nobenih težav pri 60.
Največji problem eskirojev so:
- prehitro gibanje med pešci ali pa kolesarji
- tipično uporabnik nima ustrezne zaščite.
Največji problemi so premajhne gume in slabe ceste ali kolesarske poti. Dodaj še nezmožnost hitre ustavitve ob nenadni prepreki in si tam.
Kolo FTW.

GupeM ::
Kje pa to piše?
Drži. Ampak v zakonu piše, da ne sme več kot 25 km/h. Če gre več, po zakonu spada pod moped, kar pomeni obvezno homologacijo in registracijo.

Največji problemi so premajhne gume in slabe ceste ali kolesarske poti. Dodaj še nezmožnost hitre ustavitve ob nenadni prepreki in si tam.
Kolo FTW.
Tsti, ki gredo 50 km/h plus imajo precej velike gume, velike bateirja, dva el. motorja. Saj to vidi vsak. Ne rabiš biti strokovnjak, da prepoznaš skiro, ki gre 70-90 km/h.
Zakonsko bi moralo biti, če se takšen sesipa s skirojem da plača stroške zdravljenja sam. Bi takoj vsi vozili max. 25 km/H.!
Kje pa to piše?
Drži. Ampak v zakonu piše, da ne sme več kot 25 km/h. Če gre več, po zakonu spada pod moped, kar pomeni obvezno homologacijo in registracijo.
Kaj ma veze, kaj je v zakonu, če se zakona ne izvaja? Samo jokanje. Že zdavnaj bi se lahko striktno izvajal nadzor, vse skiroje, ki so odklenjeni pa zaplenti in v uničenje. V enem emsecu je red!
Zgodovina sprememb…

PluribusUnum ::
Kaj pa tako: Entuziazem do skirojev se je preselil na povprečnega uporabnika. Efekt dosežen, sedaj smo še lizike postavit, da se zadeva umiri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-skiroistiOddelek: Na cesti | 3440 (2662) | Gagatronix |
» | Hitrost skiroja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10755 (8407) | c3p0 |
» | 24 ur anketa: Ali zagovarjate prepoved elektičnih skirojev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44897 (40775) | c3p0 |