» »

Vdrli in ukradli googlov račun

Vdrli in ukradli googlov račun

1
2
»

c3p0 ::

Kartica je že preklicana, seveda?

bbbbbb2024 ::

karafeka je izjavil:

In kakšna je potem alernativa?
Mene kar zgrozi če bi zgubil dostop do emailov, ali zaradi vdora ali pa ker bi se email ponudniku tako sprdnilo.
Je potem boljše imet svoj lastni mail server? Da so potem tvoji poslani emailu vedno v spamu?

Jaz imam 20+ let lasten server in lasten licenciran Exchange in lasten FE (front-end) procesor za viruse, spam ipd. Implementirane imam vse protokole za identifikacijo mailov in tudi Letsencrypt certifikate za varno komuniciranje.

Imam še nekaj strank, bolj osebnih prijateljev, ki so v glavnem odvetniki, ki imajo pri meni mail.

In imam mir kot je le mogoče.

BorutO ::

Ah, resno sranje, vam povem ... Sem že takoj tisti dan, ko sem ugotovil, da nimam več dostopa do google računa, klical na banko, kjer so mi trajno blokirali vse kartice in spletno banko, tako da sem na novo naredil nove kartice pod drugačnimi številkami in tudi nov račun za spletno banko. Isto sem spremenil telefonsko številko na telekomu, zaradi česar pa imam zdaj še večje sranje - nisem se mogel prijaviti v PayPal, Amazon itd ... na srečo sem končno rešil to vse s telefonskimi številkami. Res ti ogromno časa pobere, da sploh najdeš support, potem, da rešuješ težavo in da sploh začne delovati vse skupaj. Za PayPal sem se zajebaval skoraj cel teden. Še le, ko sem na ChatGPT napisal, da mi naj najde kontaktne podatke, mi je ponudil telefonsko 080 083 096 ... sprva sem bil skeptičen glede tega, še posebej, ker se je oglasil nekdo, ki ni govoril tekoče z ameriškim ali angleškim naglasom ... ampak saj nimam več kaj izgubiti, ker kartice na PayPalu so itak vse blokirane oz. nedelujoče, telefonska ne obstaja več ... zato sem poskusil, če bi pa vprašal po novi telefonski, mu je pa itak ne bi dal. Pogovor je potekal v angleščini. No, po novi telefonski ni vprašal, sem mu pa moral dati ime računa, se pravi mail, zadnje štiri številke kreditne in nedelujočo telefonsko ... nato je rekel, da on ne more spremeniti telefonske številke ali odstraniti 2FA, ker potem se morem povezati s tehnično podporo, on je pa podpora na prvi liniji. Je rekel, da vse, kar lahko naredi, je da izbriše račun in ga ustvarim na novo pod novo telefonsko ... in res je delovalo.

Skratka, en kup komplikacij. Sicer pa, danes ali jutri bi naj prišla dva klučka YubiKey 5 NFC, tako da bom od zdaj naprej imel vse te nujne račune tam prek registrirane.
Oni ukraden googlov račun bom pozabil - malo me moti, ker imam tam prek registrirano še igro od World of Warcrafta in Elder Scrolls Online, ampak tisto bom reševal takrat, če bom to še sploh kdaj igral.

OutOfTheBox ::

malo me moti, ker imam tam prek registrirano še igro od World of Warcrafta

Tbh je tole največja izguba od vsega. Sploh če se mel maxane karakterje, ni važno na katerem expansionu.

filip007 ::

Moja mami zaklepa za sabo kartice in samo odklepa, kadar kaj rabi in seveda s telefonom.:))

Uporabniki nismo policija, da bi se šli take fore.

Varnost žal nima repa in glave, in je treba stvari poenostaviti, druge poti ni.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

chuck ::

Si uspel dobiti račun nazaj?

BorutO ::

Ne. Ker googlov support je eden najslabših kar sem do danes imel izkušnje. Zato imam od sedaj naprej google račun samo še zaradi android telefona, za spletne prijave, pošto, oblak ipd pa več nič. Google se mi je tako zasral oz. zameril, predvsem zaradi obupnega supporta, da mi je še slabo ob misli nanj.

MrStein ::

Ja, to je tak. Marsikdo se tega ne zaveda.

Če izgubiš njihov račun, si v XXXXX.

Boli sploh, če ti ga oni zaprejo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Password manager (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16916988 (578) velikBrokoli
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

697148503 (55512) WizzardOfOZ
»

Novi standardi informacijske varnosti v bančništvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
9726237 (19152) MrStein
»

SMS Žeton NKBM in "Varno" geslo

498459 (6566) SeMiNeSanja
»

Passwordi me ubijajo! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
17651774 (38193) Pero_SLO

Več podobnih tem