» »

LED plafonjera in regulatorsko stikalo

LED plafonjera in regulatorsko stikalo

Buggy ::

Prosim za nasvet. V man's caveu imam trenutno stensko stikalo za luc, ki regulira jakost svetlobe. Vezano je na dve lokaciji (dve stropne luci). Trenutno imam montirano klasicno luc, ki je dimmable in ni problemov ne z zvoki ali raznimi motnjami oz. utripanjem

Zdej sem nabavil dve plafonjeri https://home.yeelight.de/en/products/ce... , ki v specifikacijah ni tocno omenjena kot "dimmable", vseeno pa bi rad uporabljal tudi to funkcijo stikala na steni.

Kaj je za pricakovati v najslabsem primeru oz. ali se tak setup, ko LED luc uradno ne podpira regulacije, odsvetuje. Naj raje zamenjam stikalo?

hvala

mirator ::

Verjetno ne bo delovalo.
Regulator za LED je drugačen.
Če LED niso zatemmnilne, bodo svetile s polovično jakostjo ali skoraj nič.
Nič te ne stane, če najprej poskusiš s priklopom na obstoječe stanje, potem pa če bo, kot sem ti ga opisal, zamenjaš stikalo.

TNX...sicer se stroma bojim, bom pa vseeno probal. Zanimal me je samo, da ne bom kaksne vecje stale naredu.

Sem zmontiral. Zadeva je crap. Kot prvo ko je prizgana brni (buzz), kot drugo pa je jeben senzor IR in motion in ko delam od doma in zelim imeti svetlobo se pizdurina ugasne cez minuto, kar pomeni da se moram premaknit da spet zalaufa. Nima stikala inside da bi skenslal motion sezor...pod crto fail in bo sla dol, ker tudi ce senzor blindam ne jebe.

foofighter ::

Prosil bi za en nasvet. Pod stopnicami bi rad namestil luč, imam viška eno menjalno stikalo, ki bi ga želel uporabiti...

Je torej mogoče z dovodom iz vtičnice povezati samo eno menjalno stikalo in eno luč? Če ja, kako je treba na stikalu zadevo povezati?

Opkow ::

Je mogoče. Eno žico daš na srednji pin, drugo na skrajnega.
Daj sliko stikala kjer se vidijo pini s simboli, pa ti lahko bolj točno svetujemo, če nisi siguren.
Sej ne mooreš falit, če ne dela, pol daš žico v drugo luknjo. :)

foofighter ::

Ma saj sem probal par kombinacij. Ali stikalo ni imelo vpliva in je luč stalno svetila, ali je pa varovalko metalo ven :D

slika na linku:

https://ibb.co/Vkmw1Ff

zgoraj levo piše L, zgoraj desno nima funkcije

Zgodovina sprememb…

Opkow ::

Če ti je varovalko ven metalo, pol mora biti nekaj hudo narobe. Imaš v dozi samo 2 žici?
Ker eno žico zvezeš na L, drugo pa recimo spodaj levo kjer je puščica.

Če bi dal skupaj žici, brez stikala, bi se morala luč prižgat. In ugasnit, ko bi dal žici narazen. Varovalke nima kaj metat ven.
Pa previdno kaj delaš z elektriko, da te ne bo zrukalo, če ne veš kaj delaš in katere žice imaš dejansko v dozi. Da ni slučajno kaka kombinirana doza z več žicami. In imajo nekateri stikala za luči in vtičnice skupaj.

In tudi stikalo na sliki mi je neobičajno za klasično dozo. Mislim... nisem še videl takega.

mirator ::

foofighter je izjavil:

Prosil bi za en nasvet. Pod stopnicami bi rad namestil luč, imam viška eno menjalno stikalo, ki bi ga želel uporabiti...

Je torej mogoče z dovodom iz vtičnice povezati samo eno menjalno stikalo in eno luč? Če ja, kako je treba na stikalu zadevo povezati?

Na stikalo pripelješ fazni vodnik, ki ga priključiš na sponko L stikala. Iz katerega koli drugega kontakta povežeš stikalo s svetilko. Nulo napelješ direktno na svetilko. Če boš nulo dal na kakšen kontkt stikala, boš naredil kratek stik.
Pa še opozorilo. Ker boš svetilko priključil na tokokrog vtičnice, ki je verjetno varovana z inštalacijskim odklopnikom jakosti 16A, bi svetilko moral povezati s kablom preseka 2,5mm2. Ali pa zamenjati inštalacijski odklopnik z jakostjo 10A.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

enopolno stikalo - luč (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
899502 (2951) mirator
»

Vezava menjalnega stikala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1644796 (15052) SonoR
»