» »

Čarovnija ali epska pustolovščina: Harry Potter vs. Gospodar prstanov – Kdo je vaš favorit?

Čarovnija ali epska pustolovščina: Harry Potter vs. Gospodar prstanov – Kdo je vaš favorit?

Jetham6 ::

Harry Potter ali Gospodar prstanov? Katera serija vam je bolj pri srcu in zakaj?

Jaz sem definitivno za Harryja Potterja, saj me je svet čarovnije vedno očaral. Kako pa vi? Ste bolj ljubitelji Tolkiena ali pa ste si srce osvojili s svetom J. K. Rowling?"
  • predlagal izbris: NuMaN ()

socialec ::

Dajte zapret ta ai trol simpozij - ali pa vsaj ne odgovarjati.

Kayzon ::

Od carovnikov mi je najbolj pri srcu bil "The American Society of Magical Negroes" 8-)

mtošev ::

Meni je najbolj všeč Harry Poter in AI Chatbot. Ko se Harry spopade z zlobnim Legit d.o.o. Spamlemortem sem skoraj padel s stola.

Kayzon je izjavil:

Od carovnikov mi je najbolj pri srcu bil "The American Society of Magical Negroes" 8-)

Nikoli gledal hvala za idejo. Bom preveril zveni zanimivo.

socialec je izjavil:

Dajte zapret ta ai trol simpozij - ali pa vsaj ne odgovarjati.

Ne razumem v čem je problem?

mtošev je izjavil:

Meni je najbolj všeč Harry Poter in AI Chatbot. Ko se Harry spopade z zlobnim Legit d.o.o. Spamlemortem sem skoraj padel s stola.

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jetham6 ()

OutOfTheBox ::

Harry Potter ali Gospodar prstanov? Katera serija vam je bolj pri srcu in zakaj?

Harry Potter kadarkoli. Gospodarja prstanov mi še ni ratal pogledat brez da bi zaspal.

OutOfTheBox je izjavil:

Harry Potter kadarkoli. Gospodarja prstanov mi še ni ratal pogledat brez da bi zaspal.

Enako. Pri gospodarju ne začutim tiste neke posebne osebne iskrice če me razumeš. Pač pri Harry je to svet ki ga takoj osvojiš in ti je bližje. Kar se bojev tiče pa definitivno da so v gospodarju epski in nepozabni.

OutOfTheBox ::

To je itak stvar osebnih preferenc. Glede na rating gospodarja verjamem da je dober film oz. nič slabši od Poterja, sam če ti okus ni všeč pol nimaš kaj. Če nam pri 8.9 oceni (npr prvi del) film ni dober, potem smo pač mi čudni. ;((

OutOfTheBox je izjavil:

To je itak stvar osebnih preferenc. Glede na rating gospodarja verjamem da je dober film oz. nič slabši od Poterja, sam če ti okus ni všeč pol nimaš kaj. Če nam pri 8.9 oceni (npr prvi del) film ni dober, potem smo pač mi čudni. ;((

Saj če gledamo ocenjevalno sta obadva filma zelo dobro ocenjena kar pomeni da sta narejena tako kot je prav. Seveda pa tak ko si rekel je bol tukaj stvar posameznika kaj ga najbolj pritegne in kaj ne. Čeprav sem velik oboževalec sveta Harry Potter se popolnoma strinjam da tako kot so pa spopadi prikazani v Lordu se lahko drugod samo skrijejo.

Stari89 ::

Imejte radi, kar želite, če se vaše mnenje razlikuje od mojega, vam ne zamerim nič.
Meni je LOTR mnogo boljši od HPja. Knjige in filmi. Že ko sem kot froc bral HP knjige, se mi je zdelo, da si avtorica sproti izmišljuje pravila svojega fantazijskega sveta. Glavne like na koncu vedno reši Deus ex Machina. Da o "Harry Potter is breathing? 50 points to Gryffindor!" ne govorim. :D Za nekritične otroke super knjige, z odličnim sporočilom - prijateljstvo. Filme mi gor drži odličen cast (odraslih) igralcev.
LOTR knjige in filmi pa so mi chef's kiss. Vidim, zakaj bi nekdo lahko zraven zaspal, jaz ne. :D
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stari89 ()

DamijanD ::

Tudi ciljna publika knjig je druga. Eno je mladinska literatura, LOTR je pa resna stvar (razen Hobbit je tudi bolj za mladino ustvarjen)

Unilseptij ::

Harry Potter je bolj "globok", kar se tiče sporočila otrokom, notri je toliko neverjetno dobro posredovanih lekcij, recimo kako družba lahko hitro zdrsne v avtokracijo, kako otroci dojemajo in se odzivajo na nasilje, kako včasih tisti, za katere mislimo, da so slabi (Raws :D), v resnici lahko dajejo vse, da pomagajo, kako pravilno ravnati, ko in če dobiš neomejeno moč (ko Harry na koncu zlomi tisto vsemogočno čarovniško palico), itd....

Gospodar pa zame vsekakor zmaga z veličino zgodbe in neverjetno filmsko upodobitvijo... nikakor se ga ne morem naveličati, verjetno sem ga gledal že 30-krat.

Unilseptij je izjavil:

Harry Potter je bolj "globok", kar se tiče sporočila otrokom, notri je toliko neverjetno dobro posredovanih lekcij, recimo kako družba lahko hitro zdrsne v avtokracijo, kako otroci dojemajo in se odzivajo na nasilje, kako včasih tisti, za katere mislimo, da so slabi (Raws :D), v resnici lahko dajejo vse, da pomagajo, kako pravilno ravnati, ko in če dobiš neomejeno moč (ko Harry na koncu zlomi tisto vsemogočno čarovniško palico), itd....

Gospodar pa zame vsekakor zmaga z veličino zgodbe in neverjetno filmsko upodobitvijo... nikakor se ga ne morem naveličati, verjetno sem ga gledal že 30-krat.

Harry Potter vsaj dvakrat na tri mesece pogledam medtem ko gospodarja imam pa dovolj enkrat letno. Saj glede filma kot takšnega pa je boljše narejen kot svet harry potter....nažalost

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene starih knjig? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6012563 (6844) STASI
»

Harry Potter

Oddelek: Loža
233276 (54) Starodavni
»