Forum » Operacijski sistemi » Linux - izmenična uporaba KVM in VMware workstation
Linux - izmenična uporaba KVM in VMware workstation

Bici ::
Vem da ne gre sočasno uporabljati dveh hipervizorjev ampak me zanima ali je možno vsaj izmenično in brez reboota ?
Katere kernel module bi moral loadati/unloadati če želim preklopit ?
Katere kernel module bi moral loadati/unloadati če želim preklopit ?

misek ::
kvm, kvm-intel, kvm-amd, ... kar se začne s kvm :)
Lahko pa uporabiš vgnezdeno visrtualizacijo (VMware nad KVM).
Lahko pa uporabiš vgnezdeno visrtualizacijo (VMware nad KVM).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()

Problem je da rabim nested virtualizacijo že v samih VMware virtualkah. MS in njegovi VBS pa WSL2... Dvomim pa da gre 3 nivoje globoko :)

pegasus ::
Vsaj vmware in virtualbox hkrati delata bp. Moraš pa v virtalboxu paravirtualization dati na None.

Grimnir3 ::

Grimnir3 ::

link_up ::
ha? ja valda lahko izmenicno...zakaj ne? jaz poganjam vmware, vbox, kvm...pac skript zloada/deloada module in basta.
osh je pa bolj kjut baremetal. So pa licence pasje za cpuje, ampak vseeno ne broadcom pasje.
osh je pa bolj kjut baremetal. So pa licence pasje za cpuje, ampak vseeno ne broadcom pasje.
In and Out

Drži. Jaz tudi preferiram bare metal k8s. Ampak še en layer vmes prinese določene prednosti, ki so drugim bolj pomembne ...

zato sem rekel, da je bolj kjut...
prednosti seveda so, ker enostavno dodajas resurse, ne rabis kvmja za nadzor, ce gre south, snapshoti so pesmica...ja, drzi. :) Ampak saj ves, digital greasemonkeys ;)
prednosti seveda so, ker enostavno dodajas resurse, ne rabis kvmja za nadzor, ce gre south, snapshoti so pesmica...ja, drzi. :) Ampak saj ves, digital greasemonkeys ;)
In and Out

ha? ja valda lahko izmenicno...zakaj ne? jaz poganjam vmware, vbox, kvm...pac skript zloada/deloada module in basta.
Bi delil to skripto ?
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()

rmmod vmmon vmnet vmci vsock vmblock # vmware
rmmod vhost_net kvm_intel kvm_amd kvm # kvm
rmmod vhost_net kvm_intel kvm_amd kvm # kvm
In and Out

ja, ce hoces bolj "kontrolirano" uporabi pa systemctl
sudo systemctl start/stop libvirtd
sudo systemctl start/stop virtlogd.socket
sudo systemctl start/stop vmware.service
sudo systemctl start/stop vmware-networks.service
sudo systemctl start/stop vmware-usbarbitrator.service
sudo systemctl start/stop libvirtd
sudo systemctl start/stop virtlogd.socket
sudo systemctl start/stop vmware.service
sudo systemctl start/stop vmware-networks.service
sudo systemctl start/stop vmware-usbarbitrator.service
In and Out
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hyper-V Windows 11 (Guest) 3D-AccelerationOddelek: Programska oprema | 1171 (353) | Rad21 |
» | VMware Workstation Player ali Oracle VM VirtualBox za Ubuntu?Oddelek: Programska oprema | 1111 (764) | srus |
» | Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8253 (5825) | Blisk |
» | Virtualizacija - xen in vmwareOddelek: Pomoč in nasveti | 3529 (3283) | Daedalus |