Forum » Omrežja in internet » Nenavadno obnašanje Telekomovega interneta
Nenavadno obnašanje Telekomovega interneta

clancy ::
Mi lahko kdo razloži, kaj se dogaja z našim internetom na Telekomovi optiki? Ker na Telekomu mi enostavno ne vedo povedati, ozroma se sprenevedajo.
Dobre tri tedne nazaj, iz petka na soboto, je začel internet nenadoma zafrkvat. Na vseh mobilnih telefonih pri hiši povezanih preko WiFi, kot tudi na stacionarnem računalniku povezanem preko kabla, so se spletne strani naenkrat začele odpirati zelo počasi. Od klika na povezavo je trajalo 5-10 sekund, da se je spletna stran odprla. Aplikacije za sončno elektrarno, spletno kamero, in robotsko kosilnico na android telefonu, niso mogle naložiti podatkov. Ko pa sem vklopil mobilne podatke, se vse naloži v sekundi, kakor tudi spletne strani se preko mobilnih podatkov odpirajo normalno. Naj povem, da NEO-ti (imamo tri), ves čas delajo brez težav, kakor tudi Speedtest pokaže polno hitrost interneta.
Kičem helpdesk, klasika... restiraj, ponastavi, iztakni vse priključke iz modema... nič. Kličem čez nekaj dni drugič, spet nič. Vmes med vikendi furam mobilne in sheram podatke po hiši z dostopno točko na telefonu.
Kličem tretjič helpdesk, me napoti na TC, naj menjam modem. Prinesem isti, vendar nov modem Innbox V60U domov, ga priklopim, spet nič, nakar čez kakšne pol ure, začuda, začne internet normalno delati. Ampak to veselje je trajalo le nekaj dni, saj je spet začelo zafrkavati.
Ponovno kličem Helpdesk, že četrtič. Zabijem več kot uro s pogovorom z gospo na drugi strani telefona. Spet nič, nakar mi pove, naj grem ponovno na TC, da mi zamenjajo modem za zmogljivejšega, za Fritzbox-a. Grem potem z modemom na TC, kjer mi gospod za pultom pove, da je za Fritzboxa mesečna najemnina 2,99EUR in da mi ga mora priklopiti tehnik, ki pa lahko pride šele po praznikih.
Sprejmem dejstvo, da bom moral doma še nekaj časa furati mobilne in priklopim V60U spet nazaj. Dva dneva se matramo z mobilnimi, nakar se zgodi čudež in internet nenadoma začne spet normalno delati! Jeeee! Danes je že peti dan in internet še vedno dela kot mora.
Prepričan sem, da je bila napaka na njihovi strani, vendar iz meni neznanega razloga nočejo priznati njihove napake. Jaz se pa naj z njimi jajcam že tri tedene in zabijem še pa še svojega prostega časa in živcev, potem mi pa še želijo podtakniti Fritzboxa za 2,99EUR mesečno, da mi bo internet normalno delal? Ni šans!
Še ena takšna prekinitev in grem takoj drugam, čeprav sem že 20 let njihov naročnik.
Dobre tri tedne nazaj, iz petka na soboto, je začel internet nenadoma zafrkvat. Na vseh mobilnih telefonih pri hiši povezanih preko WiFi, kot tudi na stacionarnem računalniku povezanem preko kabla, so se spletne strani naenkrat začele odpirati zelo počasi. Od klika na povezavo je trajalo 5-10 sekund, da se je spletna stran odprla. Aplikacije za sončno elektrarno, spletno kamero, in robotsko kosilnico na android telefonu, niso mogle naložiti podatkov. Ko pa sem vklopil mobilne podatke, se vse naloži v sekundi, kakor tudi spletne strani se preko mobilnih podatkov odpirajo normalno. Naj povem, da NEO-ti (imamo tri), ves čas delajo brez težav, kakor tudi Speedtest pokaže polno hitrost interneta.
Kičem helpdesk, klasika... restiraj, ponastavi, iztakni vse priključke iz modema... nič. Kličem čez nekaj dni drugič, spet nič. Vmes med vikendi furam mobilne in sheram podatke po hiši z dostopno točko na telefonu.
Kličem tretjič helpdesk, me napoti na TC, naj menjam modem. Prinesem isti, vendar nov modem Innbox V60U domov, ga priklopim, spet nič, nakar čez kakšne pol ure, začuda, začne internet normalno delati. Ampak to veselje je trajalo le nekaj dni, saj je spet začelo zafrkavati.
Ponovno kličem Helpdesk, že četrtič. Zabijem več kot uro s pogovorom z gospo na drugi strani telefona. Spet nič, nakar mi pove, naj grem ponovno na TC, da mi zamenjajo modem za zmogljivejšega, za Fritzbox-a. Grem potem z modemom na TC, kjer mi gospod za pultom pove, da je za Fritzboxa mesečna najemnina 2,99EUR in da mi ga mora priklopiti tehnik, ki pa lahko pride šele po praznikih.
Sprejmem dejstvo, da bom moral doma še nekaj časa furati mobilne in priklopim V60U spet nazaj. Dva dneva se matramo z mobilnimi, nakar se zgodi čudež in internet nenadoma začne spet normalno delati! Jeeee! Danes je že peti dan in internet še vedno dela kot mora.
Prepričan sem, da je bila napaka na njihovi strani, vendar iz meni neznanega razloga nočejo priznati njihove napake. Jaz se pa naj z njimi jajcam že tri tedene in zabijem še pa še svojega prostega časa in živcev, potem mi pa še želijo podtakniti Fritzboxa za 2,99EUR mesečno, da mi bo internet normalno delal? Ni šans!
Še ena takšna prekinitev in grem takoj drugam, čeprav sem že 20 let njihov naročnik.
- spremenil: clancy ()

d4vid ::
Kaj ti kaže speedtest.net, kadar dela internet počasi?
Kater DNS uporabljaš?
Kater DNS uporabljaš?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Čisto normalne vrednosti, ko se uspe skonektati, čez kakšnih 10 sekund.
DL je okrog 800-900Mbps, UL 290Mbps, ping okrog 5ms.
Za DNS nimam pojma. Se nisem nikoli ukvarjal s tem. Ampak kot pravim, zafrkavati je začelo pred dobrimi tremi tedni. Prej je ves čas delalo normalo in v tem času nisem nič spreminjal.
DL je okrog 800-900Mbps, UL 290Mbps, ping okrog 5ms.
Za DNS nimam pojma. Se nisem nikoli ukvarjal s tem. Ampak kot pravim, zafrkavati je začelo pred dobrimi tremi tedni. Prej je ves čas delalo normalo in v tem času nisem nič spreminjal.

Furbo ::
A ko si zamenjal modem, si menjal tudi napajalec ali pustil starega vedno?
Meni je leta nazaj tudi router random bluzil, pa mi je tehnik zamenjal napajalec in je potem delalo b.p.
Meni je leta nazaj tudi router random bluzil, pa mi je tehnik zamenjal napajalec in je potem delalo b.p.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Verjamem, ja. Ampak napajalnik sem dal nov, ki je bil zraven novega modema, starega vrnil.

starfotr ::
Predlagam, da selektivno odklopiš varovalke v hiši in gledaš, če zadeva začne delovati bolje. Na koncu pusti samo še modem.
Pa da vidimo, če bo kaj bolje.
Pa da vidimo, če bo kaj bolje.

Scorpy84 ::
Vejo, nočejo pa povedati, da je zastarela oprema in ne sfolgajo toliko naročnikov. Fritzbox ti bo pomagal, samo boš dobil višje pinge in nekoliko nižjo hitrost. Šel na a1, pingi nižji, strani odpre takoj, ista optika. Tudi ob najboljšem dnevu telekoma, a1 deluje tako kot se gre in pingi so daleč nižji. 3-4 mesece kasneje me kliče tehnik telekoma, da povpraša delovanje in zakaj sem šel. Ko sem mu povedal, je priznal, telekom ima nekoliko zastarelo opremo, kot a1 in da pospešeno menjavajo. Tudi innbox nosi del svoje krivde, ker se na trenutke obeša. Predvidevam, da mu ne paše obremenitvene špice s centralo (naj nekdo pove kako je na t2?), ker fritzbox se ne obeša, ampak ves čas je v zaostanku pri odzivnosti, ko je treba stran odpreti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()

bm1973 ::
Meni zadnje čase precej pada Citrix povezava. Na 1Gbps liniji...
A so še kako sranje namontirali na router?
A so še kako sranje namontirali na router?

cekr ::
Kakšno "ropotijo" imaš priklopljeno na modem?
Vse odstrani, uporabi samo enega odjemalca.
Lahko je pri tebi problem.
Vse odstrani, uporabi samo enega odjemalca.
Lahko je pri tebi problem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

socialec ::
Pri nas je prekinjalo in spet vzpostavilo, s podporo smo pogledali loge, kjer so se potrdile težave, zamenjava je rešila takoj. Smo pa še vseeno menjali za T2 in ostali, čeprav samo 600/100 namesto 1G/1G.

Daniel ::
Diši po težavah z MTU ali DNS strežniki. Ob pojavu težav bi moral poskusiti z ročnim vnosom drugega DNS strežnika, da bi videl ali je kaj na tem. MTU na njihovi opremi tako oni urejajo.

celje ::
Meni tudi internet deluje kakor se mu zljubi. Tv-ji ugasnejo in takoj vklopijo nazaj.
V enem (od mnogih) razgovoru z tehnično podporo: tv-ji se ugašajo zaradi slabe internetne povezave.
V enem (od mnogih) razgovoru z tehnično podporo: tv-ji se ugašajo zaradi slabe internetne povezave.

fikus_ ::
Ja samo če TV zgubi signal zaradi slabe internetne povezave, bi moral javiti, da nima signala.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

bm1973 ::
Meni tudi internet deluje kakor se mu zljubi. Tv-ji ugasnejo in takoj vklopijo nazaj.
Da se ti sploh ljubi tja klicati, ker tako nimajo pojma.
Sam sem to tako rešil, da so mi prinesli najhitrejši, zadnji model modema.
Je serviser še nekaj hotel pametovati, dokler ni videl mojega racka. Pol je samo utihnil in zamenjal

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carrier AggregationOddelek: Omrežja in internet | 5182 (789) | beta1 |
» | Pospešitev gradnje optike (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4120 (2716) | MIHAc27 |
» | INNBOX V60U omejevanje dostopovOddelek: Strojna oprema | 5850 (3230) | filip007 |
» | ADSL vs VDSLOddelek: Omrežja in internet | 5078 (4207) | damirj79 |
» | Mozilla bi v Firefoxu prodajala VPN (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 25886 (21275) | b3D_950 |