Slo-Tech - Sony je sporočil, da bo zaradi spremenjenega gospodarskega okolja podražil konzolo PlayStation 5. Spremenjene ameriške politike niso omenjali, prav tako se cene ne dvigujejo v ZDA, temveč povsod drugod po svetu. Zvišanja bodo od 10 do 15 odstotkov, kar je že drugo zvišanje. Nazadnje je Sony podražil svoj PlayStation 5 avgusta 2022, ko so navajali praktično enake razloge, le da so bili tedaj nekoliko bolj specifični in so omenili inflacijo in valutna nihanja.
To pot se torej PlayStation 5 draži v Evropi, v Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. V Evropi bo PS5 Digital Edition po novem stal 500 evrov, medtem ko je bila stara cena 450 evrov. Podražitev je torej 11-odstotna. V Veliki Britaniji so ga podražili za 10 odstotkov s 390 na 430 funtov, v Avstraliji pa kar za 15 odstotkov na 750 avstralskih dolarjev. Zanimivo je, da za ZDA za zdaj niso objavili nobenih sprememb v ceni. To se bo bržkone spremenilo, saj konzole niso izvzete iz carin kot ostala elektronika, zato trenutno veljajo 145-odsottne carine na uvoz v ZDA iz Kitajske. PlayStation 5 pa se večinoma proizvaja na Kitajskem.
S tem je Nintendo Switch 2, če je verjeti trenutni ceni, že cenejši od PlayStationa 5. V Veliki Britaniji stane 400 funtov, v Evropi pa 470 evrov.
Novice » Konzole » Sony podražil PlayStation 5

mtosev ::
Priporočam bojkot Sonyja.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

endelin ::
Klasika. Pravilno sem napovedal da bo tudi evropa so-placevala za carine, da se vo malo porazdelilo

mtosev ::
Ne vem. Grafično rabim letos. Upam, da ne bodo neumni kot je Sony.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

kamiKaZaA ::

chucki ::
Decembra dal 358 eur za digital

AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

D3m ::
Aha, grafično potrebuješ in ne boš bojkotiral, če zvišajo cene zaradi carin. Playstation 5 pa ne potrebuješ in pozivaš k bojkotu. Nice!![]()
Fant je zmeden. Pusti ga. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m ::
Sem šel v petek sprobati kitajski Forthing model U-Tour.
Zelo impresivno.
Zelo impresivno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Magic1 ::
Se zgleda pro ne prodaja zaradi prevelike razlike v ceni in so pač podražali navadno. Še enkrat podražajo navadno, pa bo pro že smotrna za nekoga.
Magic

Seljak ::
Pro se ne prodaja, ker ni toliko boljši od "navadnega", da bi se ga splačalo kupiti. Zaradi dveh senc, ki jih izriše Pro v igri je to dejansko brezvezen nakup.

Markoff ::
XBOX 360 na srečo še dela.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

gb39 ::
Pro se ne prodaja, ker ni toliko boljši od "navadnega", da bi se ga splačalo kupiti. Zaradi dveh senc, ki jih izriše Pro v igri je to dejansko brezvezen nakup.
5 generacija na sploh je strel v prazno. Tistih par 10 iger, kjer trecajo reye, pa ne upraviči te cene. Ni čudno, da microsoft želi združit PC in xbox. Konzola je postala samo ena škatla strojne opreme, ki ti dovoli igrat "ekskluzivne" naslove nekaj mesecev prej. Na roko jim gre samo trenutno stanje cen grafičnih kartic. Če se bodo pa kdaj, tako kot se je zdaj Nintendo, odločili, da ne bodo delali izgube pri prodaji konzol in bodo služili na prodanih igrah, se jim bodo pa še ta vrata zaprla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gb39 ()

FireSnake ::
Ne, ker zeleni se pa otepajo denarja. Drži?
Grafično pa rabiš za kaj že? Kaj je namen dela?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Magic1 ::
5 generacija na sploh je strel v prazno. Tistih par 10 iger, kjer trecajo reye, pa ne upraviči te cene. Ni čudno, da microsoft želi združit PC in xbox. Konzola je postala samo ena škatla strojne opreme, ki ti dovoli igrat "ekskluzivne" naslove nekaj mesecev prej. Na roko jim gre samo trenutno stanje cen grafičnih kartic. Če se bodo pa kdaj, tako kot se je zdaj Nintendo, odločili, da ne bodo delali izgube pri prodaji konzol in bodo služili na prodanih igrah, se jim bodo pa še ta vrata zaprla.
Kaj je narobe s PS5?!? Disc verzijo si dobil za 450EUR. Za ta denar si dobil bistveno boljšo izkušnjo večino iger v primerjavi s PS4 in 450EUR je bistveno manj, kot si moral dat za primerljiv PC. Pro5 je pa strel v temo s 800EUR.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

filip007 ::
FPS so enaki, ker je pač 4k, seveda pač TV.
PS5 nisem vzel, ker razen 4k in ni kaj dosti novih iger, sem že vse obrnil na PS4.
Xbox SX za 430€ in nekaj PC ekskluziv, ki so gratis na Game Pass, jih pa uspešno M$ zaračuna na PS5.
PS5 nisem vzel, ker razen 4k in ni kaj dosti novih iger, sem že vse obrnil na PS4.
Xbox SX za 430€ in nekaj PC ekskluziv, ki so gratis na Game Pass, jih pa uspešno M$ zaračuna na PS5.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Igre (brez lastne teme) (strani: 1 2 3 4 … 30 31 32 33 )Oddelek: Igre | 232154 (173) | oo7 |
» | PS6 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 5596 (167) | Skyman |
» | Prihaja PlayStation 5 Pro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 8042 (2059) | FlyingBee |