» »

ADSL v Ljubljani ni mogoč!?

ADSL v Ljubljani ni mogoč!?

shiva ::

Najprej malce uvoda.Odločil sem namreč, da si omislim ADSL. Bliža se novo leto, dnevi so vse krajši, noči daljše...kaj je lepšega kot računalnih in hitra pipica v svet...Ker prebivam v Ljubljani (Ulica Ob Potoku pod Golovcem) sem bil namreč prepričan, da ne bo nobenega problema glede pridobitve ADSL. Saj vemo, Ljubljana glavne mesto naše državice, telekomunikacijsko bolje pokrita kot večina Slovenije...sem se že videl kako sadim rožice... Poslal sem poizvedbo preko SIOL-a in odgovorjeno mi je bilo, da je priključek možen, pogoj je samo nagradnja analognega tel.priključka v ISDN. Že sem začel pogledovati v šparovček, kar nekaj drobiža se je že nabralo...denar pa mora krožiti, da ustvari novo vrednost...
In drugi dan šok. Pokliče me serviser in pravi, da priključek na tej lokaciji ni možen, ker je kao centrala polna, da ni več prostih mest, da po naši ulici ni pravih kablov in podobno...Bil sem zares neprijetno, da v glavnem mestu naše države samo 3 km od centra mesta priključek ni mogoč.Še isti dan sem pisal na Telekom in ta mi je v birokratskem, neosebnem slogu odgovoril naslednje:
Spoštovani!

Prejeli smo vaše vprašanje v zvezi z možnostjo vzpostavitve ADSL priključka
na lokaciji Ob Potoku , Ljubljana.

Kot vas je seznanil naš tehnik na terenu na omenjeni lokaciji
telekomunikacijsko omrežje ne omogoča vključitve ADSL priključka.

Obveščamo vas, da plan investicij za prihodnje leto ne predvideva širitve
omrežja na tej lokaciji.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Telekom Slovenije, d. d.
PE Ljubljana
Oddelek skrbi za rezidenčne uporabnike

Moram reči, da me je tak odgovor, kar malce šokiral, ne tolko kaj je napisano, ampak sam neoseben odnos. Odgovor skali, ki na razmišlja.Tišina.Cinizem.Brez konkretnih informacij.

Taka hvala glede dostopnosti ADSL-a je naletela na trd oreh. Kaj mi je sploh še storiti? Naj težim Telekomu, naj jih pošiljam v ...Obračam se na vas, da mi date kak koristen nasvet ali pa namig...
Že vnaprej velika hvala.
Jže Kukec

undefined ::

Tole spada pod Internet, ja? :)

NoUse4AName ::

Siol ima trenutno toliko ADSL uporabnikov, da jim je tako kot so rekli, preprosto zmanjkalo prostora. Mogel bos pocakati, da si nadgradijo povezave, do takrat pa si na hladnem.

NoUse4AName ::

Aja in btw,
po kaksni logiki si ta topic dal v "Sedem umetnosti"?

reber ::

Če se postaviš v kožo Telekoma, ti bo kmalu postalo jasno, da drugače kot je, ne more biti. En uporabnik je premalo da bi v nadgradnjo centrale vložili ne vem koliko sredstev, saj je v Sloveniji še veliko krajev kjer je potrebno nadgraditi centrale in je več kot en uporabnik in tržno gledano je jasno da bodo imeli prednost. Vsak bi tako naredil, tudi ti. Žal je tako. Tudi jaz sem moral malce počakati na adsl, ker ga takrat na Bledu še ni bilo, ko bi ga rad imel, bil pa sem med prvimi naročniki v našem koncu, isdn pa sem imel že dve leti prej.
Če prav razumem, imate adsl v vaši centrali, je pa polno zasedena.
Imam kolega, ki so mu že pred nekaj meseci obljubljali adsl, pa ga še sedaj nima, še več, letos ga zanesljivo še ne bo. Premalo prijavljenih, prednost imajo kraji z več prijavljenimi, da bo Telekom dobil več $$$

shiva ::

men se zdi intrernet ena od sedmih umetnosti8-) .Lohk bi pa blo valda drgač. No, da grem naprej men je un tip monter reku, da majo polno centralo, da majo ful velik prošenj za nadgradnjo in postavitev, pa se vendarle nič ne zgodi. Reku je še, da bo probal ene prklučt na drugo centralo, da bo pol prosto mesto. Sam zlo dvomim, da bo tako. Itak pa je v naši ulici že dovolj prošenj za ADSL, sam problem je, da ni tu nobenga pomebnega politika ali gospodartsvenika, pomoje bi pol hitr dobil prioriteto...Tko, da v glavnem mestu ni vse tko kot govorijo, na žalost. Čakam pa na vaša mnenja, predloge...

bobby ::

dej še tole probaj. zihr maš kakšnega soseda,.. dej nej on pokliče,da bi si rad omislu ISDN priključek. ČE bodo pa njemu dal zeleno luč, pol jim pa začni jeb** mater. ker če se da ISDN priklopit, se da tud ADSL, neglede na centralo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

lepi joker ::

bobby:to kar si napisal ne bo čisto držalo.Če ti priklopijo ISDN še ni sigurno da boš lahko imel tudi ADSL. 2 moja kolega imata ISDN prikjuček že skoraj eno leto in sedaj sta zaprosila za ADSL in odgovor je bil ,da ADSL priklop še ni mogoč..
Tudi sam imam ISDN in mi priklop na ADSL ni bil takoj mogoč,ampak komaj nekje po 7 mesecih..

Mavrik ::

bobby: Če so na centali DSLAM-i polni, potem ti niti dosegljivost ISDN-ja nič ne pomaga.
The truth is rarely pure and never simple.

Tomi ::

Moje izkušnje pravijo, da tudi v Rožni dolini ni možen ADSL, tako da sem obupal nad Telekomom. Kljub temu sedaj ne služijo na meni ne na ADSL-ju, ne na navadni liniji, ker mi je preprosto prepočasna, in sem imam rad in ne izgubljam živcev.
metrodusa.blogspot.com

Gapi ::

Tomi : Iz kerga konca Rožne doline pa če mislim na tapravo rožno dolino v ljubljani? Ker jest sem pod rožnikom pa mam ADSL. No sem pa edini ki sem ga lahko dobil v naši ulici. Telekom ima kable položene kar na suho pod zemljo.Tako da ne morejo potegnt novega kabla z več prostimi paricami, ker za ADSL potrebuješ čist svojo parico od tebe pa do centrale. Je pa res da se monterji rožne doline izogibajo kot hudič križa.
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gapi ()

Dr_M ::

hehe...kaj pa telemach?? :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tomi ::

Gapi: Cesta II, poleg Gia. Imam sicer obvestilo, da se bodo zadeve spremenile konec leta, torej lahko realno pričakujem ADSL nekje aprila...
metrodusa.blogspot.com

Tarzan ::

Jug Ljubljane, Kozarška cesta, Brdo, Vrhovci bogu za ritjo, ADSL šiba kot sneta skira:D

Jeebs ::

Ena varijanta mislm, da je tud ta, da zbereš ''somišljenike'' iz tvoje ulice in skupaj pišete na SiOL oziroma TELEkom. Res pa je, da če imaš oziroma je možnost za ISDN, da NI nujno, da boš lahko imel tud ADSL. Priklop za ISDN storitev in DSLAM (ADSL razcepnik na centrali) sta namreč dve ločeni stvari.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Luc ::

Kako mesto... na vas se preseli :D .Še svež zrak maš v paketu .

Pri nas šiba ADSL.

Tomi ::

Saj ISDN že imam, in vem, da ni možen nujno še ADSL.
Da pa je na podeželju bolje, pa vem, ker doma lahko imam ADSL (in tudi kabel). Paradoks...
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619132 (8575) Nejc Pintar
»

Adsl - v našem kraju sploh ne nikoli

Oddelek: Omrežja in internet
382307 (1309) JeRcO
»

Adsl in oddaljenost od centrale

Oddelek: Omrežja in internet
463711 (2672) PROTOTIP
»

ADSL in prazniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
856462 (3866) CaqKa
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413046 (1717) shock

Več podobnih tem