» »

Petrol - pobeg

Petrol - pobeg

1
...
3 4
5
»

DamijanD ::

Danes sem tankal in prav vprašal mojstra na blagajni o kombiniranem plačilu. In je rekel samo v skrajnem primer, če res ni druge opcije... Moram priznati, da me je odgovor presenetil.

Ahim ::

Se pravi je rekel "da se, ampak se mi ne ljubi" :))

mirator ::

Skratka, ne more biti ne pobeg, ne goljufija. Imel si na razpolago dva vira plačila, katerih posamezni del ni pokrival celotnega računa, je pa kombinacija obeh načinov bila zadovoljiva. In kot izhaja iz zadnje izkušnje, torej v izrednih primerih se da, kar je izredni primer tudi, če v enem viru nimaš dovolj sredstev, bi se torej plačilo lahko izvedlo brez problema.
Je pa tukaj drugi, povsem karakterno človeški problem. Na forumu pač debatiramo na osnovi enostransko prikazanega problema. Ne vemo pa, kaj in kako se je dogajanje dejansko odvijalo. Ne poznamo mogoče arogance OP niti mogoče arogance prodajalca.

Anney ::

Meni ni jasna zadeva, šel na bankomat in dvignil. Kaj ne gre s kartico plačat, al s čem je tam dvignil, palco?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

socialec ::

Ja, bankomat ni pos terminal.

GrimReaper3 ::

Nick same enke je imel 50EUR gotovine, 40EUR na kartici (glej drugo stran). In če dvigneš 40EUR iz kartice, imaš skupaj 90EUR gotovine.
To je pač bolj če si še študent. Da imaš z redno plačo take kolobocije, nimaš dobro urejeno na banki ali pa si vedno povsem v negativnem limitu in imaš zapolnjene vse kartice (kreditna, predplačniška). Jaz mislim da je v vsakem primeru dobro imeti vedno na voljo ene 1000EUR likvidnega denarja za nujne primere. Čeprav povečini niti ne rabiš toliko, ampak od viška glava ne boli.

Zgodovina sprememb…

Nekateri si topupajo denar na plačilno kartico iz glavnega trr v tranšah 20-50€, očitno ne zaupajo več; pri trgovalnih računih pa nimajo pomislekov.

delavec44 ::

Saj denar ni dolgo na trgovalnih računih. Delnice ti pa menda težko vzamejo. Upam.

111111111111 ::

GrimReaper3 je izjavil:

Nick same enke je imel 50EUR gotovine, 40EUR na kartici (glej drugo stran). In če dvigneš 40EUR iz kartice, imaš skupaj 90EUR gotovine.
To je pač bolj če si še študent. Da imaš z redno plačo take kolobocije, nimaš dobro urejeno na banki ali pa si vedno povsem v negativnem limitu in imaš zapolnjene vse kartice (kreditna, predplačniška). Jaz mislim da je v vsakem primeru dobro imeti vedno na voljo ene 1000EUR likvidnega denarja za nujne primere. Čeprav povečini niti ne rabiš toliko, ampak od viška glava ne boli.

Situacija je bila, da sem si prejšnji večer iz NLB na N26 nakazal denar (cca. 1000€). Na N26 sem imel 40€, tankal sem zjutraj, ko na N26 še ni bilo sredstev. Vedno tankam polno in potem je bila težava pri plačilu. Prodajalka za šaltarjem je rekla, da ne more poknjižit na 2 različni plačilni sredstvi. To je bilo cca. 5 let nazaj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

val46 ::

A na kartici od NLB pa nisi imel več, da bi plačal z njo celotni račun? In kje si potem dobil denar v tistih 15ih minutah, če na N26 nisi imel še nakazano???

Utk ::

En čas med nakazilom je denar v luftu. Ni na enem niti drugem računu.
Sej je reku da je na kartici imel 40 evrov, to je bilo dovolj, samo do bankomata je moral prit.

delavec44 ::

Komaj čakam sepa instant povsod.

Lahko bi pa tudi želel kombinirati 2 različni kartici. To je zgleda enak problem. Ali pa še večji, tega še avtomatska blagajna ne podpira. Lahko pa na POS na roke vnese znesek za plačilo, tako da tehnično bi šlo.

Zgodovina sprememb…

mirator ::

val46 je izjavil:

A na kartici od NLB pa nisi imel več, da bi plačal z njo celotni račun? In kje si potem dobil denar v tistih 15ih minutah, če na N26 nisi imel še nakazano???

Še @GrimReaper je dojel.

delavec44 je izjavil:

Saj denar ni dolgo na trgovalnih računih. Delnice ti pa menda težko vzamejo. Upam.

Tu je več stvari zajetih, zakaj ljudje razdeljujejo denar na tak način - od še-vedno bolj ugodnega nevezanega obrestovanja od slovenskih bank, čakanja na ugodnejše nakupe, do dejanske začasne neusklajenosti z izdatki, pač od premika denarja iz bližnjega povštra nekam v daljavo, verjetno bi se našel še kakšen garancijski razlog - v glavnem pač, da ni roke direktno nad denarjem v najbližji nezmotljivi banki v letu 2025...

Legon ::

govorimo o 100 EUR za plačat bencin...

Mi je čisto jasno, sem moral razčistiti korespondenco, se opravičujem, ker nisem uspel prej, ker obveznosti, ker sem to iz prvega sporočila videl, ker poznam in sem ponudil posojo ampak je znanec stopil na stran in si, zelo (ne)pričakovano, topupal za to - prav na Petrol črpalki. Pa v Sloveniji znajo obstoječe ministrice tudi delnice vzeti.

socialec je izjavil:

Nekateri si topupajo denar na plačilno kartico iz glavnega trr v tranšah 20-50EUR, očitno ne zaupajo več; pri trgovalnih računih pa nimajo pomislekov.

delavec44 je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

111111111111 ::

val46 je izjavil:

NLB kartice sploh ne nosim sabo, imam račun zaradi kredita, skladov, investicijskega računa in nakazila plače. Sploh ne nosim sabo. Takrat še nisem imel flika.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mBills v praksi (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
620143122 (2233) Ijus
»

Na pumpi so točili napačno gorivo (strani: 1 2 3 )

1166775 (2272) WizzardOfOZ
»

Petrol Na poti (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7712976 (8723) GupeM
»

Kje tankati benz? (strani: 1 2 3 4 )

16342678 (37801) Pithlit
»

Napaka banke - imam možnost povračila?