Forum » Na cesti » Petrol - pobeg
Petrol - pobeg

detroit ::
na poljskem sem to naredil enkrat pa je mima priletela ven iz kolibe v sekundi, kot bi bila v nizkem štartu. Ja sj res nikol ne veš en slovencl v nekem temnem avtu, sumljivec:)
Skero

Jure14 ::
111111111111 je izjavil:
Začel si z zakonodajo torej mi dokaži in pripopaj po katerem zakonu sem dolžan dati podatke udeležnecu v prometni nesreči?
Nisi dolžan dat podatkov in greš.
Ima pa to določne posledice:
* policija to obravnava kot pobeg s kraja nesreče
* posledično zavarovalnica ne krije škode
* dodatne težave in stroški s sodiščem

Legon ::
Če ne zapustiš kraja nesreče, to seveda ne more bit obravnavano kot pobeg s kraja nesreče. Tudi zavarovalnica bo seveda morala normalno pokrit škodo.
Če pa si preveč pameten in trmariš, da ne boš dal podatkov (kar je dejansko dolžnost po 5. točki 2. odstavka 2. člena) pa sledi 500 EUR kazni. To je bonus ob morebitnih drugih prekrških, ki ti jih bo napisal policaj, ki bo moral prit obravnavat prometno nesrečo, ker nekdo ne pozna prometne zakonodaje.
Ampak kot vidiš je pravljičar, ki je o tem blodil že davno utihnil, ko je ugotovil kako grdo je brcnil v meglo.
Če pa si preveč pameten in trmariš, da ne boš dal podatkov (kar je dejansko dolžnost po 5. točki 2. odstavka 2. člena) pa sledi 500 EUR kazni. To je bonus ob morebitnih drugih prekrških, ki ti jih bo napisal policaj, ki bo moral prit obravnavat prometno nesrečo, ker nekdo ne pozna prometne zakonodaje.
Ampak kot vidiš je pravljičar, ki je o tem blodil že davno utihnil, ko je ugotovil kako grdo je brcnil v meglo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

111111111111 ::
Če ne zapustiš kraja nesreče, to seveda ne more bit obravnavano kot pobeg s kraja nesreče. Tudi zavarovalnica bo seveda morala normalno pokrit škodo.
Aha, če zahtevam prisotnost policije, ko se zgodi nesreča bom plačal 500€ kazni? Zanimivo prvič slišim. 5 točka 2 odstavek 2 člen? Katerega zakona?
Nisi dolžan dat podatkov in greš.
Ima pa to določne posledice:
* policija to obravnava kot pobeg s kraja nesreče
* posledično zavarovalnica ne krije škode
* dodatne težave in stroški s sodiščem
Zahtevaš/pokličeš policijo in potem oni poberejo podatke.
Smo spet pti pravljivah, kot je bila tista o kazni, ker petrol ni hotel vzet dveh plačilnih sredstev?
En sam gobec te je. To se je dejansko zgodilo, pametnjakovič.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Aha, če zahtevam prisotnost policije, ko se zgodi nesreča bom plačal 500EUR kazni?
Kazen boš plačal, če ne boš soudeležencem v nesreči dal podatkov.
Zanimivo prvič slišim.
Ne, to ni zanimivo, to je samo zelo zelo žaslostno.
5 točka 2 odstavek 2 člen? Katerega zakona?
Predlagam, da poskusiš z Zakonom o dolgotrajni oskrbi ali pa z Zakonom o duševnem zdravju, glede na to da govorimo o prometnih predpisih. Drugačesem ti zakon enkrat že navedel, sam treba znat brat.
En sam gobec te je. To se je dejansko zgodilo, pametnjakovič.
To si moral 4 ali 5 priov spit, da si sam sebi verjel?
Zgodovina sprememb…

Evo še enkrat samo zate: 110. člen ZPrCP, 5 točka. 2 dostavek in sankcija v 6 odstavku:
110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(1) Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
- rešiti človeška življenja;
- preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
- preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.
(2) Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
1. ustaviti vozilo;
2. zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
3. pomagati poškodovanim;
4. obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
5. soudeleženim ali poškodovanim v prometni nesreči posredovati ime in priimek ter naslov, posredovati podatke iz vozniškega dovoljenja in prometnega dovoljenja ter posredovati podatke o obveznem zavarovanju ali izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči;
6. ostati na kraju prometne nesreče I. kategorije toliko časa, kolikor je potrebno, da udeleženci v prometni nesreči dobijo podatke iz prejšnje točke, in izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči, oziroma osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke;
7. ostati na kraju prometne nesreče II., III. in IV. kategorije;
8. ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače;
9. vrniti se takoj na kraj prometne nesreče, če ga je zapustil zaradi odvoza ponesrečenca v bolnišnico ali zaradi obveščanja policije o prometni nesreči;
10. omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev, če je zapustil mesto prometne nesreče.
(3) Neposredni udeleženci prometne nesreče od trenutka nesreče do zaključka ogleda ne smejo uživati alkoholnih pijač, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njihovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(4) Z globo 160 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka tega člena.
(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, razen pešec, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. več kot 0,20 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ali
2. prepovedane droge, psihoaktivna zdravila ali druge psihoaktivne snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(6) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 2., 3., 4., 5., 6., 9. ali 10. točke drugega odstavka tega člena.
(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek v prometni nesreči udeleženi voznik motornega vozila iz prvega odstavka 105. člena tega zakona, učitelj vožnje ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. alkohol ali
2. prepovedane droge, psihoaktivna zdravila ali druge psihoaktivne snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(8) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek v prometni nesreči udeleženi voznik motornega vozila iz drugega odstavka 105. člena tega zakona, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. več kot 0,20 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali
(9) Z globo 1.200 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju z določbo 7. ali 8. točke drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.
110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(1) Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
- rešiti človeška življenja;
- preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
- preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.
1. ustaviti vozilo;
2. zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
3. pomagati poškodovanim;
4. obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
5. soudeleženim ali poškodovanim v prometni nesreči posredovati ime in priimek ter naslov, posredovati podatke iz vozniškega dovoljenja in prometnega dovoljenja ter posredovati podatke o obveznem zavarovanju ali izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči;
6. ostati na kraju prometne nesreče I. kategorije toliko časa, kolikor je potrebno, da udeleženci v prometni nesreči dobijo podatke iz prejšnje točke, in izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči, oziroma osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke;
7. ostati na kraju prometne nesreče II., III. in IV. kategorije;
8. ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače;
9. vrniti se takoj na kraj prometne nesreče, če ga je zapustil zaradi odvoza ponesrečenca v bolnišnico ali zaradi obveščanja policije o prometni nesreči;
10. omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev, če je zapustil mesto prometne nesreče.
(3) Neposredni udeleženci prometne nesreče od trenutka nesreče do zaključka ogleda ne smejo uživati alkoholnih pijač, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njihovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(4) Z globo 160 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka tega člena.
(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, razen pešec, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. več kot 0,20 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ali
(6) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 2., 3., 4., 5., 6., 9. ali 10. točke drugega odstavka tega člena.
(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek v prometni nesreči udeleženi voznik motornega vozila iz prvega odstavka 105. člena tega zakona, učitelj vožnje ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. alkohol ali
(8) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek v prometni nesreči udeleženi voznik motornega vozila iz drugega odstavka 105. člena tega zakona, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega odstavka tega člena, če ima v organizmu:
1. več kot 0,20 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali
(9) Z globo 1.200 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju z določbo 7. ali 8. točke drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

bambam20 ::
Imate prav, je možno plačati tudi na TR, nič ne piše, da bi moral kaj obveščati, da si nakazal. Moram se izgovoriti, da zaradi novih virtualnih kartic stare vnesene niso delale brez opozorila in se je dalo poravnati na naslednji črpalki na AC :D
Zgoraj navedeni znesek se zavezujem poravnati v roku 24 ur osebno na prodajnem mestu X ali na transakcijski račun družbe Petrol...
...
V nasprotnem primeru bo moj neplačani znesek obravnavan kot goljufija in bo predan predlog za kazenski pregon.
Isto sem jaz napisal.

socialec ::
Isto sem jaz napisal.
Odlično, potem drži. Jaz sem se sam zavezal sicer s tem, da bom preveril še glede položnice na listini, ker se je nisem spomnil. No, za upn še zdaj ne vem, če bi moral biti priložen, ni ga sicer težava izdelati, na trr pa je mogoče nakazati. Kaj se zgodi, če ne nakažeš v 24 ur, ne vem, se dam podučiti. Še kak drug problem, da rešimo? Pomanjkanje, korupcija, CO2, energenti, vojne? Če smo že v momentu... :D

Kaj se zgodi, če ne nakažeš v 24 ur, ne vem, se dam podučiti.
nič drugače kot če zamudiš s plačilom kakšnega drugega računa.

Kaj se zgodi, če ne nakažeš v 24 ur, ne vem, se dam podučiti.
nič drugače kot če zamudiš s plačilom kakšnega drugega računa.
Daj urihni, ki nimaš pojma in širiš dezinformacije.
Isto sem jaz napisal.
Odlično, potem drži. Jaz sem se sam zavezal sicer s tem, da bom preveril še glede položnice na listini, ker se je nisem spomnil. No, za upn še zdaj ne vem, če bi moral biti priložen, ni ga sicer težava izdelati, na trr pa je mogoče nakazati. Kaj se zgodi, če ne nakažeš v 24 .. :D
Zadeva se odstopi policiji za pregon.
Meni se je par let nazaj zgodilo na petrolu v Ljubljani, ko je bila migracija računov iz banke celje na abanko, da mi kartica ni delovala. Tudi na bankomatu nisem mogel dvignit denarja.
Zato je moral na petrolu zaposleni spi8sat zaposnik. Znesek sem pa se potem poravnal osebno na lokalnem petrolu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Kaj imaš od tega da lažeš? je to patološko al samo nimaš kaj delat?
Policija se ne ukvarja z izterjavo dolgov.
Pregon česa?
Pregon česa?

Ahim ::
Se ti ne zdi, da bi potem plačali s kartico, če bi jo imeli? Kaj ti bankomat koristi.
Ni pa to noben bavbav. Pač daš prometno, oni tebi upn, podpišeš in plačaš v 3 dneh. Se zgodi, enako kot njim pade pos sistem.
Tema se je zacela s tem kako je menda tip imel za pol racuna placat gotovino, za pol pa na racunu, prvi post.

Petrol nima nikakršnih pooblastil, da bo definiral kazniva dejanja. O tem ali so izpolnjeni znaki kaznivega dejanja in kateri presoja najprej policija, ne petrol. In praviloma dolgovi padejo pod civilno in ne pod kazensko pravo. Podpis takega papirja je v prvi vrsti namenjen zastraševanju. Je pa zanimivo, da smo sedaj pri goljufiji. dumdum20 je še malo prej trdil, da te ovadijo za pobeg (karkoli naj bi že to bilo).

Evo še enkrat samo zate: 110. člen ZPrCP, 5 točka. 2 dostavek in sankcija v 6 odstavku:
Kapo dol. Enkrat za spremembo imaš pa res prav. A je bilo tako težko enkrat dokazat trditve ne pa samo ostale zmerjat z idioti. Saj ti gre če se potrudiš.
I stand corrected.
To si moral 4 ali 5 priov spit, da si sam sebi verjel?
Tudi če bi spil pivo. Opisano se je dejansko zgodilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Vir si dobil 24. mar 2025, 05:51:59, nisem jaz kriv, da si se dva dni brezveze usajal namesto, da bi pogledal, kaj piše v zakonu.

Petrol nima nikakršnih pooblastil, da bo definiral kazniva dejanja. O tem ali so izpolnjeni znaki kaznivega dejanja in kateri presoja najprej policija, ne petrol. In praviloma dolgovi padejo pod civilno in ne pod kazensko pravo. Podpis takega papirja je v prvi vrsti namenjen zastraševanju. Je pa zanimivo, da smo sedaj pri goljufiji. dumdum20 je še malo prej trdil, da te ovadijo za pobeg (karkoli naj bi že to bilo).
Lahko pošljem počrnjen posnetek, da daš mnenje na sam obrazec. Saj ne bo kaj veliko spremenilo, bolj za zanimivost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

To je pač klasična taktika zastraševanja ista fora ko na opomin napišejo ZADNJI OPOMIN PRED IZVRŠBO z boldanimi rdečimi črkami.

Vir si dobil 24. mar 2025, 05:51:59, nisem jaz kriv, da si se dva dni brezveze usajal namesto, da bi pogledal, kaj piše v zakonu.
Vidim, sem očitno spregledal tvoj post. Jaz vsaj priznam svoj fuck up, ti boš moral pa še malo delat na sebi. :D

starfotr ::
Na koncu tudi če imajo pobege sej jim to izplača. Ker že desetletja nimajo več postrežnih pump ampak izključno samopostrežne.
Briga njih, če sem ter tja kdo pobegne. Se z njim itak ukvarjajo drugi. So prihranili milijarde v vseh teh letih na ta račun.
Briga njih, če sem ter tja kdo pobegne. Se z njim itak ukvarjajo drugi. So prihranili milijarde v vseh teh letih na ta račun.

Pithlit ::
111111111111 je izjavil:
Vidim, sem očitno spregledal tvoj post. Jaz vsaj priznam svoj fuck up, ti boš moral pa še malo delat na sebi. :D
Zakaj bi priznaval fuck up če ima prav?
Jaz še kar čakam da mi nekdo pokaže kako se lahko plačuje en izdelek oziroma en račun z dvema različnima plačilnima sredstvom. Sej veste, pol s kartico pa pol z gotovino.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Jaz še kar čakam da mi nekdo pokaže kako se lahko plačuje en izdelek oziroma en račun z dvema različnima plačilnima sredstvom. Sej veste, pol s kartico pa pol z gotovino.
V Sparu na samopostrežni blagajni zagotovo - natreseš kovino v lijaček, račun zaključiš s kartico, nisem še imel prilike/namena podrobneje drobiti. Možno bi našel celo kak račun, kjer je oboje dejansko prikazano. Lahko je tudi en sam artikel, ki stane več, kot je bilo drobiža. Če je v Sparu, je zagotovo tudi drugje, dobra volja blagajnika sicer ni napovedljiva.
Zgodovina sprememb…

No sej en tak račun bi rada videla. Ker dnar je dnar. In je načeloma vseeno kako je plačano. Sam računovodsko je štala če na računu ni prav napisano.

Dobiš, naslednji teden od mene, če ne prej od koga drugega, žal sem (tudi) geografsko izzvan, pač preperstvo, 72 ur in to
Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

No sej en tak račun bi rada videla. Ker dnar je dnar. In je načeloma vseeno kako je plačano. Sam računovodsko je štala če na računu ni prav napisano.
Saj račun kot tak se ne bo nujno razlikoval. Način plačila ni bistvena/obvezna sestavina računa. Z vidika računovodstva tudi ni nobene štale. To, da se en račun zapira z več plačili je nekaj povsem noramalnega.
Samopostrežne blagajne, ki so bile omenjene, recimo omogočajo delna plačila in si vsak lahko stestira zadevo.
Zgodovina sprememb…

Pa tudi kot že rečeno, vsaka trgovina, ki ima darilne kartice, omogoča, da razliko vrednosti od stanja darilne kartice plačaš s kartico ali gotovino. Od tu naprej ni več nobene razlike, tudi če želiš pol s kartico in pol z gotovino.

Drugače recimo tudi FURS obravnava tak primer v priročniku za davčne blagajne pod točko 9.11. Tam recimo omenjajo račune v lekarni, kjer recimo del krije zavarovalnice, ki plača preko zbirnega računa z nakazilom, preostanek pa stranka sama s kartico ali gotovino. (https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne... Ali pa recimo vsako obročno plačilo je primer delnega poplačila enega računa. Hitri potrošniški krediti v trgovinah recimo so tipičen primer, kjer se polog ob nakupu palača s kreditno kartico, potem se pa obroke plačuje preko SEPA direktna bremenitve. In takih primerov je še pa še.
Tako da ja, poplačilo enega računa z več delnimi poplačili ni nič nenavadnega.
Tako da ja, poplačilo enega računa z več delnimi poplačili ni nič nenavadnega.

Meizu ::
GrimReaper3 je izjavil:
Je že kdo imel pobeg? Kako to izgleda, verjetno pride na dom policija?
Danes sem bil blizu oz. je rekla, da mi je že napisala kot pobeg.
Danes sem hotel plačati preko mBills kot vedno. Ni šlo skozi, preparkiram avto 10m naprej na levi, da ne oviram ostalih.
Potem si vzamem v avtu še čas (vem, neumno, čas SMS je 10:00, čas plačila pa 10:05, tako da izgleda da za premik avta in sedenje v avtu 3 minute), da sem pogledal stanje na mBills. In je bilo res že proti nuli, sem pozabil napolniti. Sicer pa že 2 meseca in tudi danes javlja napako, da ni možno ne mesečno polnjenje, ne polnjenje iz TRR, samo preko UPN.
Ma če so taki problemi, vseeno če grem noter plačat, pa še teh problemov kot danes si ne delam. Seveda, kofetarji, ampak danes sta bila 2 za blagajno, tako da bi tudi v takem primeru šlo.
Da ne govorim da je treba pred tankanjem nastaviti lock screen, ker ga zahteva Petrol app. To je pa res že višek in šele sedaj vidim da je tale app bedarija.
Škoda, ker tole je ena najboljših zapuščin Covid obdobja. Poleg razkužil, ki so na več javnih mestih, ti tudi pridejo prav.
Povsem možno pa bi bilo, da ne bi pogledal mobitela. Ampak ker ni bilo prvič napake, že vem da moram preverit, če sem dobil račun.
Ma ne premaknem več avta iz črpalke. Naj čakajo ostali. Sem mislil, da bom komu naredil uslugo, sem pa zaradi tega še največji kriminalec. Za faking 10m preparkiranja avta.
No saj to naj bi bilo splošno znano, da ne smeš preparkirati avta preden ne plačaš, ampak jaz sem posebne sorte. Za ta svet je bolj normalno kot eden pred mano, ki je šel s cevjo preko avta na levo stran.
Reaper, glede na to, da si v GPU temah tako zelo preračunljiv in gledaš na vsak watt posebej, kalkuliraš p/p razmerja ipd. me u bistvu preseneča, da ne veš osnovnega dejstva, da s premikom avtomobila na pumpi ne dosežeš ničesar, ker je nadaljnje tankanje na črpalki ustavljeno dokler ni poravnan račun tistega, ki je tam tankal. V nasprotnem primeru bi delavci na pumpah morali konstantno delat še poglobljeno inventuro točenja goriva dobesedno večkrat dnevno. To ni glih price/performance.

Meizu ::
Nevem če je kje navedeno, da smeš premikati vozila preden ne plačaš,
Ne verjamem da zakon sploh kaj takega dovoljuje. Nepooblaščena oseba ti pač ne more omejevat premikanja seveda dokler ne zapustiš njihove parcele brez plačila.

Ko sem ti jaz napisal, ni bilo dovolj dobro? Pejt probat sama, če si nejeverni tomaž.
"daj da te vidimo" implicira to da pokažeš. Ker napiše se lahko pač marsikaj. Ampak ja, funkcionalna pismenost je jeba, vem.
Zakaj naj bi jaz hodila potrjevat tvoje besede veš pa sam ti.

Ko sem ti jaz napisal, ni bilo dovolj dobro? Pejt probat sama, če si nejeverni tomaž.
"daj da te vidimo" implicira to da pokažeš. Ker napiše se lahko pač marsikaj. Ampak ja, funkcionalna pismenost je jeba, vem.
Zakaj naj bi jaz hodila potrjevat tvoje besede veš pa sam ti.
Pametna ko hudič, veš pa nič.

Saj račun kot tak se ne bo nujno razlikoval. Način plačila ni bistvena/obvezna sestavina računa. Z vidika računovodstva tudi ni nobene štale. To, da se en račun zapira z več plačili je nekaj povsem noramalnega.
Samopostrežne blagajne, ki so bile omenjene, recimo omogočajo delna plačila in si vsak lahko stestira zadevo.
Je štala ker morajo računovodje oziroma računovodkinje dejansko delat. Vsak ki dela v servisni industriji in ima nad sabo šefe in šefiče prekleto dobro ve kolk znajo gnojit lajf s temi načini plačil in podobnim (zato tudi na Petrolu tega ne bodo šli zganjat). Cela štala je če na koncu dneva izpisek iz pos terminala ne štima z blagajno (če je manj kartičnih plačil zavedeni v blagajni kot jih je šlo skozi pos, recimo). Cela štala je če manjka en sam samcat slip iz pos terminala. Cela štala je če se ura na pos transakciji ne ujema z uro na izdanem računu. In vedno je en in isti izgovor: "furs".
Podoben primer je izplačilo plače na tuje trr-je (Revolut, n26...)... Ker morajo računovodje to na roke izvajat ker jim program je tega ne omogoča avtomatsko in je pol "to se ne da" (mamo par tem tudi o temu).
Pač enostavno je rečt 'ni štala' nekomu ki se s tem ni še ubadal. Mal manj enostavno je k mora neka trgovka do lagat keš zato ker 'manjka' (pa v resnici ne, sam v programu je zavedeno pod napačnim načinom plačila).
Ko sem jaz prevzela vodenje ene manjše firme in je lastnica hotela finance zrihtat... Je bila cela štala zato ker je manjkal en slip za dobrih 200€, in je bil račun zaveden pod 'gotovina'. Tak witchhunt so izvedli v firmi da sem po mesecu in pol enostavno rekla da se tega ne grem (čisto teroriziranje zaposlene, ki je pol zaradi tega še odpoved fasala), ter se poslovila.
Pametna ko hudič, veš pa nič.
Absolutno imaš prav. Se iskreno opravičujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Zakaj bi priznaval fuck up če ima prav?
Še vedno trdi da lažem, da nisem mogel plačati z dvema različnima plačilnima sredstvoma.

zobnik ::
Neverjetni so, kako so napičeni in bi takoj klical policijo, če kdo 1x pozabi plačat, saj pa pride nazaj in plača, al pa se spomne doma da je pozabil in plača naslednji dan. Al pa da mu aplikacija ni delovala. Sicer pa se da na petrolu mislim da tud zmenit da zapišejo, če jim poveš.
Ma kakšen pobeg, ko pa naša država, zdravsvo nate*uje cel let je pa vse OK.
Matr kje so tisti časi ko si lahko v trgovini vzel nekaj, pa so zapisal in si naslednji dan prnesu dnar. Tud v bifeju. Pa vsi srečni.
Ma kakšen pobeg, ko pa naša država, zdravsvo nate*uje cel let je pa vse OK.
Matr kje so tisti časi ko si lahko v trgovini vzel nekaj, pa so zapisal in si naslednji dan prnesu dnar. Tud v bifeju. Pa vsi srečni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

Neverjetni so, kako so napičeni in bi takoj klical policijo, če kdo 1x pozabi plačat, saj pa pride nazaj in plača, al pa se spomne doma d aje pozabil in plača naslednji dan.
Mhm: Natočit pa ni pozabil. zanimivo. Kar odpeljal bi se. Potem greš pa še v trgovino in si nabereš robe, ker se ti mudi pač odplejše z vozičkom in boš prišel plačat drugič. Red mora biti.. Očitno vas je precej takšnih, ki ne poznate reda.

Eno je da pozabiš, zaard bolezni drugo je pa da namerno to narediš.
Zato še nebi smel delat panike
Avtorju pač je zmanjkal dnarja na tistem. Je prišlo do napake. Če bi on vedel da nima, bi pa not šel in prosil da plača naslednji dan....in zdraharji
Večina bi takoj obsojala da sem razbil avto zaard alkohola, gggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrr, saj taki so v večino, fuk y taki, jaz se v druge ne utikam če majo razbit avto in se peljejo naprej.
Se spomnem kak je en zvečer brez gume na feltni prišel mim mene po Poljanski dolini, si mislu d agre tank ker je vse iskril, briga me, dobri vozniki se vsakemu takemu dogodku uspejo umaknit če pridejo nasprot, zabit v svojo glavo pa se zalčetijo
Jaz sem zadnjič z razbitim avtom zaard srne, brez tablice prišel na Črpalko ja in....eni bi takoj klical policaje, lej tega "pijančka" matr sam obsojanje, pol mamo pa tako državo, totalno v kur*u, ko pa nam ministri vsak dan lažejo v glavo pa jih narod celo pdopirajo, fuj
Avtorju pač je zmanjkal dnarja na tistem. Je prišlo do napake. Če bi on vedel da nima, bi pa not šel in prosil da plača naslednji dan....in zdraharji
Večina bi takoj obsojala da sem razbil avto zaard alkohola, gggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrr, saj taki so v večino, fuk y taki, jaz se v druge ne utikam če majo razbit avto in se peljejo naprej.
Se spomnem kak je en zvečer brez gume na feltni prišel mim mene po Poljanski dolini, si mislu d agre tank ker je vse iskril, briga me, dobri vozniki se vsakemu takemu dogodku uspejo umaknit če pridejo nasprot, zabit v svojo glavo pa se zalčetijo
Jaz sem zadnjič z razbitim avtom zaard srne, brez tablice prišel na Črpalko ja in....eni bi takoj klical policaje, lej tega "pijančka" matr sam obsojanje, pol mamo pa tako državo, totalno v kur*u, ko pa nam ministri vsak dan lažejo v glavo pa jih narod celo pdopirajo, fuj
Zgodovina sprememb…

Kakšne bolezni? Za takšne je včasih obstajalo zdravilo. Miličniki so te s penderkom v rebra nalomil. Nisi nikoli več pozabil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Pregon česa?
Pobeg. Ne bit bedak.
To vlogo uspešno opravljaš ti. A bi končno razložil kaj točno v butalah pomeni pobeg? Kazenski zakonik namreč to besedo uporablja samo v kotnekstu pobega iz zapora. Če sem dal podatke, potem je vsako blodenje o pobegu (verjeno misliš tatvino, pa je to prevelika beseda zate) sem v najslabšem primeru lahko preganjan zaradi goljufije, v realnosti pa gre pač za neplačano obveznost, ki se ureja po civilnem pravu.
Zgodovina sprememb…

Pregon česa?
Pobeg. Ne bit bedak.
To vlogo uspešno opravljaš ti. A bi končno razložil kaj točno v butalah pomeni pobeg? Kazenski zakonik namreč to besedo uporablja samo v kotnekstu pobega iz zapora. Če sem dal podatke, potem je vsako blodenje o pobegu (verjeno misliš tatvino, pa je to prevelika beseda zate) sem v najslabšem primeru lahko preganjan zaradi goljufije, v realnosti pa gre pač za neplačano obveznost, ki se ureja po civilnem pravu.
Mislim da tebi ni jasno, kaj je goljufija.
Gre za krajo in pobeg. To bi se morlao kaznovat z javnim bičanjem ( za vsak liter 1 udarec ) in nato 1 leto samice.

Predvsem imaš srečo, da idiotizem ni kaznjiv.
Še enkrat kjer v kazeneskem zakoniku je definiran pobeg? Dajmo, da se v miru osmešiš do konca.
Tisto sekundo, ko pojasnim petrolu, da nimam denarja in se dogovorim za odloženo plačilo to ne more bit obravnavano kot kraja oziroma tatvina (velika beseda, ki dejansko obstaja v kazenskem zakoniku). Lahko pa je goljufija, pod pogojem, da sem to storil z namenom (kar je treba dokazat), da se izognem plačilu.
Še konkretna sodba, ki v celoti pokaže kako pojma nimaš o čem govoriš: https://sodnapraksa.si/?q=id:2015081111...
Še enkrat kjer v kazeneskem zakoniku je definiran pobeg? Dajmo, da se v miru osmešiš do konca.
Tisto sekundo, ko pojasnim petrolu, da nimam denarja in se dogovorim za odloženo plačilo to ne more bit obravnavano kot kraja oziroma tatvina (velika beseda, ki dejansko obstaja v kazenskem zakoniku). Lahko pa je goljufija, pod pogojem, da sem to storil z namenom (kar je treba dokazat), da se izognem plačilu.
Še konkretna sodba, ki v celoti pokaže kako pojma nimaš o čem govoriš: https://sodnapraksa.si/?q=id:2015081111...
Zgodovina sprememb…

Predvsem imaš srečo, da idiotizem ni kaznjiv.
Po preteku 24 ur, se zadeva obravnava kot kraja in pobeg.

le komu je za verjet, naključnemu bedaku na forumu ali vrhovnemu sodiscu? dileme, dileme...
Pa še vedno nisi pojasnil kako kaznivo dejanje je v tvojih blodnjah ta famozni pobeg?
Pa še vedno nisi pojasnil kako kaznivo dejanje je v tvojih blodnjah ta famozni pobeg?
Zgodovina sprememb…

Kakšne bolezni? Za takšne je včasih obstajalo zdravilo. Miličniki so te s penderkom v rebra nalomil. Nisi nikoli več pozabil.
Ne bluzi in ne izmišljuje se ker ne poznaš tistih dobrih časov, razen če si prihajal iz čudne Črnboliske okolice pol te razumemo., včasih se je bolnim pomagal, in med seboj so se razumel, tud policaji so bili poleg, nobenga nasilja,
vam je treba sam telefone pobrat in vrž v potok, če pa še gobec stresš pa še njega namočiš notri, eni si pač zmišljujete neke izmišljutine, niti en ločite med napako, bolezni in namernim dejanjem, ja taki ki so včasih prav namerno delal so pa dobil batine, ta tema pa o tem ne gvori, temeveč se je zgodila napak
Zgodovina sprememb…

Ne bluzi in ne izmišljuje se ker ne poznaš tistih dobrih časov, razen če si prihajal iz čudne Črnboliske okolice pol te razumemo., včasih se je bolnim pomagal, in med seboj so se razumel, tud policaji so bili poleg, nobenga nasilja,
Res je. Sploh med drguo svetovno vojno. So jih metal v jame. Miličniki so te nalomili za ukradeno žvečilko.

ah dej no, kaj še si boste zmilil nekaj kar že skoraj noben več ni med živimi, to je zgodovina in vprašanje kaj se je v resnici dogajal, kaj ej bil vzrok da je res tako daleč prišlo do takih dejanj
Zgodovina sprememb…

tud iz naše okolice so zgodbe iz tistih časov take, za vse drugi krivi, kakšni tujci, nemci, domačini so se pa delal popoln, a ne domačini so psopravljal svoje, pač narcistični osebki, zdravi, ki so uničeval življenej drugih, ker so boljši od njih, danes se pa tega ne upajo, ker imamo policijo za 5 minut tu ....in prav je tako.

bm1973 ::
Saj tudi na policiji niso neumni.
Pač poveš, da si pozabil, in da boš plačal.
Policajem se sploh ne da zajebavati in bodo tudi Petrol spucali.
Če bo pa Petrol preveč težil s kakimi tožbami, kljub temu, da bo osebek plačal tisti bencin, bo pa vse padlo na sodišču. Če bi bil jaz sodnik, bi Petrolu nabil kazen, ker trati moj čas...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mBills v praksi (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 143050 (2161) | Ijus |
» | Na pumpi so točili napačno gorivo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 6770 (2267) | WizzardOfOZ |
» | Petrol Na poti (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12966 (8713) | GupeM |
» | Kje tankati benz? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42666 (37789) | Pithlit |
» | Napaka banke - imam možnost povračila?Oddelek: Loža | 6175 (4724) | Invictus |