» »

Petrol - pobeg

Petrol - pobeg

«
1
2 3
...
5

GrimReaper3 ::

Je že kdo imel pobeg? Kako to izgleda, verjetno pride na dom policija?
Danes sem bil blizu oz. je rekla, da mi je že napisala kot pobeg.

Danes sem hotel plačati preko mBills kot vedno. Ni šlo skozi, preparkiram avto 10m naprej na levi, da ne oviram ostalih.
Potem si vzamem v avtu še čas (vem, neumno, čas SMS je 10:00, čas plačila pa 10:05, tako da izgleda da za premik avta in sedenje v avtu 3 minute), da sem pogledal stanje na mBills. In je bilo res že proti nuli, sem pozabil napolniti. Sicer pa že 2 meseca in tudi danes javlja napako, da ni možno ne mesečno polnjenje, ne polnjenje iz TRR, samo preko UPN.
Ma če so taki problemi, vseeno če grem noter plačat, pa še teh problemov kot danes si ne delam. Seveda, kofetarji, ampak danes sta bila 2 za blagajno, tako da bi tudi v takem primeru šlo.
Da ne govorim da je treba pred tankanjem nastaviti lock screen, ker ga zahteva Petrol app. To je pa res že višek in šele sedaj vidim da je tale app bedarija.
Škoda, ker tole je ena najboljših zapuščin Covid obdobja. Poleg razkužil, ki so na več javnih mestih, ti tudi pridejo prav.

Povsem možno pa bi bilo, da ne bi pogledal mobitela. Ampak ker ni bilo prvič napake, že vem da moram preverit, če sem dobil račun.

Ma ne premaknem več avta iz črpalke. Naj čakajo ostali. Sem mislil, da bom komu naredil uslugo, sem pa zaradi tega še največji kriminalec. Za faking 10m preparkiranja avta.
No saj to naj bi bilo splošno znano, da ne smeš preparkirati avta preden ne plačaš, ampak jaz sem posebne sorte. Za ta svet je bolj normalno kot eden pred mano, ki je šel s cevjo preko avta na levo stran.

socialec ::

Včasih/redko se tudi pri Na-poti zgodi, da ne gre skozi, ne vedno na tvojo krivdo - če ne gre drugače, podpišeš IOU - preden premakneš, preveriš. Pri appu sicer (recimo) vejo, kdo si in je manj sitnosti. Če pa vidijo samo tablico, mogoče res policijo vpletejo, menda so že na meji ustavljali begavce. Avto, dokler ne rešiš, pustiš na točki, dokler ni plačano, drugi tako ne more polniti, nekaj tolerance do sitnosti plačnikov imajo, žal pa niso dobrodelna ustanova.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Lonsarg ::

Ce prestavis predno placas nic ne pomaga "da bi naslednji hitreje", ker dokler ni placano, ne more tankat, ali pa bi tankal na tvoj racun ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

borut_p ::

Avto se na pumpi ne premika, dokler se ne placa. Osnovno pravilo. Zanc se je en italjan umaknil, hocem tankat, ne dela ... pumpa blokirana dokler ne placa predhodnik. Tako da ne naredis nobene usluge komu, ce se premaknes z mesta prej. Samo sebi probleme

extr3m3 ::

Ne sekiraj se. Na prodajnem mestu, kjer si točil gorivo, lepo prosi zaposlenega, da ti iz aplikacije Škodni primeri in pobegi za tvoj znesek natisne prepoznavo dolga. Zelo boš pomagal, če boš podal čim več informacij - datum, okvirna ura ipd. Na listu boš imel vse specifikacije: TRR, valuto itd. Zadevo lahko poravnaš takoj ali pa pač nakažeš na določen TRR.

ps. Do tega, da se zadeva preda pristojnim organom (beri: da pride policija "na dom" - če sploh), običajno preteče kar nekaj časa (preverjanje registrske tablice, pogostost neplačil tudi na drugih prodajnih mestih ...).
o_O

IL_DIAVOLO ::

Splošno znano je, da se blagajniku prizge alarm, ce se voznik avta namesto proti blagajni odpravi v avto.

Meni bi se tudi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ja pa saj so se oni to spomnili s to svojo aplikacijo. Meni je bilo ravno to zakon, da so me ostali na pumpi gledali (v bistvu se je verjetno samo tistemu za mano zdelo malo čudno, nisem nikoli gledal reakcij ostalih) kako grem jaz v avto namesto do blagajne. Ker drugega od 2020 naprej ne vem če sem videl, da bi uporabljal to aplikacijo. Mogoče eden 2020, potem pa ne več.

Sem danes brisal tako mBills (seveda sem si prej prenakazal preostalih 9EUR) kot Petrol aplikaciji. Prej sem še enkrat probal nakazati preko TRR, ne gre. To in da rabiš za Petrol aplikacijo PIN je pa res samo še za izbris.
Gotovina ostaja najboljše plačilno sredstvo, ker ni odvisna od nobenega PIN-a, takoj druga je pa debetna kartica. Mlajše vidim da plačujejo že z mobiteli, ma ne vidim nobene prednosti napram lahki in tanki kartici.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

Pa saj so kamere povsod, kjer se vidi da pač nisi pobegnil. Policija se s tem ne bo ukvarjala in prvo kar pogledajo so kamere.

Ampak je vprašala kje imam avto in kasneje še kateri avto je moj. Drugače pa 5 minut bi žiher lahko počakali preden pišejo pobeg.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ker si zajebal ti, boš od zdaj naprej gužvo delal vsem. Bravo.

Ganon ::

Imaš od danes vozniško dovoljenje? :8)

Pithlit ::

socialec je izjavil:

Včasih/redko se tudi pri Na-poti zgodi, da ne gre skozi, ne vedno na tvojo krivdo - če ne gre drugače, podpišeš IOU - preden premakneš, preveriš. Pri appu sicer (recimo) vejo, kdo si in je manj sitnosti. Če pa vidijo samo tablico, mogoče res policijo vpletejo, menda so že na meji ustavljali begavce. Avto, dokler ne rešiš, pustiš na točki, dokler ni plačano, drugi tako ne more polniti, nekaj tolerance do sitnosti plačnikov imajo, žal pa niso dobrodelna ustanova.

Kar se aplikacije tiče ti najprej pošljejo vabilo k poplačilu dolga, pol šele dobiš obisk policije.

Vir: šefica lokalne pumpe

Kolk je res al ne, nisem preverjala. Zaenkrat je še vedno šlo skozi. Je pa tudi res da ne grem nikamor dokler ne dobim potrdila o plačilu v aplikacijo.
Life is as complicated as we make it...

zobnik ::

Ne sekiraj se, si sedaj plačal. Nekateri tud pozabjo plačat ampak pridejo nazaj.
Pred leti je 1 tujc točl lpg, utrgal pumpo in pobegnil pred mojimi očmi.

delavec44 ::

Če je tujec in kje blizu meje, sporočijo kar hitro, da ga probajo dobiti še v slo.

stara mama ::

Mater smo ratal asocialni, da se ti ne da noter pozdravit blagajničarko in za 5 sekund pretegnit noge!
Še hamburger ti morjo prinest v avto...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

bemfa ::

ovi še tankat ne zna, a v vseh temah o avtih/prometu najbolj glasen

gusto ::

Jaz uporabljam na Petrolu njihovo aplikacijo, slikam qr kodo, natankam, odpeljem. Ne da se mi čakati v vrsti za babicami, ki placujejo položnice in modeli, ki vplačujejo športne stave.

Enkrat sem nekaj zajebal in se odpeljal, vidim da nisem dobil računa, kličem na črpalko, so rekli, da so zabeležili pobeg. Obrnem, grem nazaj, povem situacijo, plačam na blagajni, ni bilo nobene panike.
Have you tried turning it off and on again?

Ja saj to zadnje bi človek mislil da imajo urejeno, saj so oni izumili tak način plačevanja. Za vse take možne scenarije so verjetno vedeli že preden so dali ven app.

Jaz sem gledal, da sem nazadnje lahko napolnil mBills iz TRR 18.1.2025. Ker se ne da več, se mi ne da več ukvarjati s tem appom. UPN, to je pa že preveč, raje čakam babice. Je bilo pa dobro dokler je trajalo.
Pa kot sem rekel, je treba za Petrol app začasno nastaviti zaklepanje zaslona. S tem se zamudim ravno toliko kot če bi šel noter do blagajničarke, če imaš srečo je tudi kakšna fletna. Sicer pa meni so OK že take kot je bila danes, 40-45 in že malo zgubana, nisem več tako izbirčen pri 40-ih.

Enkrat sem ga nekaj sral na OMV ravno pred šihtom ob 13-ih, saj se niti ne spomnim več kaj je bilo, ampak sigurno sem bil brez denarja in sem hotel plačati s tem mBills in je bila ena napaka ali nekaj. Lol, zdaj vem, saj to je to, OMV in mBills ne gre skupaj.
Tako da ni zame ta app, preveč za misliti. Tudi enkrat sem šel s službenim avtom s Petrol kartico na OMV in se zamudil za vsaj pol ure, da sem lahko uredil, seveda spet brez svojega denarja pri sebi.
To je najboljše debetna bančna kartica, ki ni odvisna od ponudnika goriva. Seveda moraš imeti nekaj gor. To trenutno sam pri sebi urejam, da bom imel do sredine avgusta gor nekje 1000EUR. Ker tole da si vedno v popolnem minusu -1400EUR, je kar težko shajat.

Zgodovina sprememb…

Imam app že 5 let, še nikoli nisem imel mBills, kako to, a?

Ja saj to zadnje bi človek mislil da imajo urejeno, saj so oni izumili tak način plačevanja. Za vse take možne scenarije so verjetno vedeli že preden so dali ven app.

Scenarij tu je da si hotel plačat s kartico, ki nima nič gor, in se potem odpeljal brez da bi plačal. Seveda so vedeli za ta scenarij. Vejo kdo je aktiviral točenje, ne bo pa petrolevec šel tebe na dom terjat, ampak bo morda poklical, če si jim kje dal številko, če ne pa poslal policijo. Scenarij je pokrit, kako da ne?

Mariskdo se kar odpelje, večinoma pozabijo plačat, skoraj noben se pa ne izvleče. Če se bi, bi jim cel poslovni model padel v vodo in bi hitro veliko ljudi tankalo zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Pithlit ::

Scenarij je to da folk trola z budalaštinami.
Life is as complicated as we make it...

mirator ::

@GrimReaper3-ju sicer ne odgovarjam, ker gre običajno za trol poste. Tokrat pa je opisal, pač v svojem stilu, "pobeg" (mogoče res iz nerodnosti, mogoče kot test, kaj se bo zgodilo) iz črpalke brez plačila. Torej mu je test uspel, ga je pa strah, kaj bo sledilo.
Lahko rečem, da se je meni to nehote zgodilo že dvakrat. Prvič, me je poklical zasebni detektiv in me prijazno (s tem mislim res prijazno, saj me je previdno, če sem bil takrat, ob določeni uri na na črpalki in če se spomnim, da bi natočeno gorivo plačal) spomnil, da sem res odpeljal, brez da bi gorivo plačal. Sledilo je zagotovilo, da še isti dan obiščem črpalko in račun poravnam, kar se je tudi zgodilo. Bilo mi je sicer res nerodno, ko sem račun plačeval, vendar mi je prodajalec pojasnil, da so takšni pobegi kar pogosti.
Drugič se mi je zgodilo podobno s tem, da se mi je po nekaj sto metrih utrnila slaba vest, da nisem plačal goriva. Seveda sem se takoj vrnil in prodajalca (mimogrede je eden izmed prodajlcev bil moj znanec) zanimivo, spravil v slabo voljo, ker sta morala preklicati svojo ovadbo.
Torej, to se lahko zgodi komurkoli in če račun takoj po opozorilu poravnaš, ni drugih sankcij.

nejc_nejc ::

Kaksna je prednost mbills itd, ce ga moras kontrolirat ter nekaj polnit.....

Ja zakaj zaboga ne vneseš kreditne v app?

Jaz če pomislim za nazaj, sem si dal mBills prvič zato ker je tega omenila prodajalka v Covid obdobju, drugače še vedel ne bi zanj. Potem sem pa videl da je dobro, da dobim 18. v mesecu na mBills, ker imam tako pokrito za tankanje in se ne more zgoditi da bi bil brez. Čeprav kot sem opisal sem imel vsaj 3x probleme, ali server error v Petrol aplikaciji ali sem šel tankat na OMV ali pa nisem imel nastavljenega mesečnega plačila in sem imel stanje proti nuli. Takrat sem si nakazoval gor 160-200EUR na mesec.
Ker sem pač zapravljiv in bi mi drugače na TRR večkrat zmanjkalo za tankanje. Saj to pravim da zdaj urejam, da bom imel raje vedno vsaj ene 1000EUR plusa kot pa da sem vedno v minusu. Minus in kreditno kartico bom imel pa samo še za zlato rezervo.

Itak imam jaz veliko večje probleme kot jih tukaj opisujem, recimo kako sploh zaslužiti denar z mojim zdravstvenim stanjem (dializa, utrujenost) ter slabo izobrazbo samo inženir (ti nazivi so tudi smeh, jaz sem daleč od kakega inženirja), ki je sedaj kot 30 let nazaj OŠ, in brez nekega koristnega znanja. No vseeno bolje kot tiste 8-36h migrene in glavoboli pred dializami, ki so trajale 2010 do konca maja 2024 ko sem začel z dializami. To sem se samo premetaval v postelji. To zdaj če sem utrujen in moram popoldne spati recimo največ 14-20h, ni nič v primejavi s tistim prej. Čeprav danes je 15h in mi še kar gre. Ter še na tiste dneve z migrenami, ki so se pojavile že enkrat čez noč, sem moral delati ene 4 ure (enkrat ko sem 2x bruhal, že po 3h), potem pa koristiti ure, seveda nisem šel nobenemu razlagati da je to zaradi zdravstvenega stanja, sem pač potrpel. Na nemigrenske dneve sem pa lahko delal tudi po 10h, tako da se je z urami izšlo.

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

Jap tud to je življenje, glavno je da si uredil pa da imaš zdej mir s tem. Jz sm staromoden pa še zmer vse plačujem z gotovino. Tako da tud nikol ne pozabim plačat vsaj do zdej se mi še ni zgodil da bi kr odpeljal ( upam da pri tem ostane ). Ampak sem pa kakšno drugo neumonst v življenju naredu tako da ne se sekirat noben ni popoln : ))

ššš ::

borut_p je izjavil:

Avto se na pumpi ne premika, dokler se ne placa. Osnovno pravilo. Zanc se je en italjan umaknil, hocem tankat, ne dela ... pumpa blokirana dokler ne placa predhodnik. Tako da ne naredis nobene usluge komu, ce se premaknes z mesta prej. Samo sebi probleme

Men je že večkrat folk za mano trobil in mahal, naj se umaknem.

Bellator ::

Tudi meni se je to že zgodilo. Bedaki, kaj češ.

Če si plačal in mečkal, ali pa natočil in mečkal s plačevanjem, ali se pa nisi ustavil na zadnji ročki.

ššš je izjavil:

borut_p je izjavil:

Men je že večkrat folk za mano trobil in mahal, naj se umaknem.

Njihov problem, dokler nisi plačal in bi lahko tankal že naslednji. Torej, ko napolniš rezervoar, potem pogledaš še po trgovini, če kaj rabiš, izbereš ali ne (tukaj čas niti pomemben, ni pa treba pretiravati) plačaš pri blagajni, in se takoj vrneš v avtomobil in odpelješ, ne bo nobenega hupanja.
Če pa se po plačilu obiraš pa je normalno, da začnejo preizkušati avtomobilske sirenee.

Nekateri krilijo in trobijo že takoj po tankanju. Retardi, pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Kako ti to uspe videt? Daš ročko nazaj in greš not, kako veš ali takrat nekdo krili? Če se pa obiraš...

njyngs ::

Jaz sem načeloma hiter pri tankanju in plačevanju (no, kako hitro pač pumpa napolni tank), ampak dobim izjemno voljo bit zelooooo počasen, če se zgodi da kdo maha/blenda.

Isto kot na cesti. Če se vozim na omejitvi ali celo več in se mi naguziš v zadnji odbijač, bova pa šla pod omejitev. Bližje odbijaču = nižje pod omejitev.

Pizde nestrpne, potem pa na zeleni drkate telefon in vas drugi čakamo, fujfej!
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Ganon ::

Bellator je izjavil:

Še nisem doživel, niti enkrat. Težko verjamem, da bi nekdo za tabo trobil in krilil, ko bi ti končal s točenjem. Če si plačal, se usedel v avto in v njem počel druge stvari, namesto da bi se odpeljal, pa razumem, da si bil opozorjen.

mr_chai ::

Eh meni se je že zgodilo, da nisem imel kartice pa sem šel domov po denar. In ničesar nisem sporočil. Nazaj sem bil v roku 15 minut. Me je pa en stari čičo napizdil, ampak to je bilo pa tudi vse. Ne se sekirat. Vse bo dobro.

Črpalkarji so se sicer nekoč zelo tresli za svoja življenja

https://www.slovenskenovice.si/crni-sce...

Ta dva tipa sta btw že zunaj.

Utk je izjavil:

Kako ti to uspe videt? Daš ročko nazaj in greš not, kako veš ali takrat nekdo krili? Če se pa obiraš...

Kako to misliš :))
Kako vem, da krili ali trobi? Ker se obrneš, da bi pogledal na kateri številki si tankal, ali pa slišiš hupo in se obrneš.

Ganon je izjavil:

Bellator je izjavil:

Še nisem doživel, niti enkrat. Težko verjamem, da bi nekdo za tabo trobil in krilil, ko bi ti končal s točenjem. Če si plačal, se usedel v avto in v njem počel druge stvari, namesto da bi se odpeljal, pa razumem, da si bil opozorjen.

Pa kaj potem, če ti nisi še naletel na retarda? Nisem rekel, da so takšni omejenci pogosti, vsekakor pa obstajajo.

Zgodovina sprememb…

Kako vem, da krili ali trobi? Ker se obrneš, da bi pogledal na kateri številki si tankal, ali pa slišiš hupo in se obrneš.

Aha, se pravi, mečkaš. Najprej pol minute natikaš rokavičke, potem pol minute izbiraš ročko, ko je dvigneš, se čudiš ceni, potem počasi odpreš pokrovček, mečkaš, mečkaš, in medtem vsem mečkanjem ti ne uspe niti številke pogledat, da moraš še med šetanjem proti blagajni se še malo ustavit in gledat nazaj številko.

Ganon je izjavil:

Bellator je izjavil:

Meni se tudi to še ni zgodilo. Ampak nekateri res tako mečkajo, da se tega sploh ne zavedajo. Sej ne samo pri tankanju, povsod vidiš take. Kako taki ljudje sploh kaj naredijo...

Zgodovina sprememb…

njyngs je izjavil:

Isto kot na cesti. Če se vozim na omejitvi ali celo več in se mi naguziš v zadnji odbijač, bova pa šla pod omejitev. Bližje odbijaču = nižje pod omejitev.

Če voziš po regionalki potem OK. Če pa voziš po prehitevalnem pasu na AC in se ne umakneš (čeprav bi se lahko) nekomu, ki te dohiti in želi prehiteti, si v vlogi pravičneža. Velikokrat so takšni pravičneži tudi vzrok fantomskih zastojev včasih pa tudi junaki črnih kronik.

Aha, se pravi, mečkaš. Najprej pol minute natikaš rokavičke, potem pol minute izbiraš ročko, ko je dvigneš, se čudiš ceni, potem počasi odpreš pokrovček, mečkaš, mečkaš, in medtem vsem mečkanjem ti ne uspe niti številke pogledat, da moraš še med šetanjem proti blagajni se še malo ustavit in gledat nazaj številko

Groza, da se nekdo za sekundo ustavi in preveri številko :))

Ja, ziher ti nekdo trobi, ker se obrneš za sekundo. Sprijazni se, cel čas mečkaš, nekomu je pa to še kaplja čez rob.

njyngs ::

mirator je izjavil:

njyngs je izjavil:

Če voziš po regionalki potem OK. Če pa voziš po prehitevalnem pasu na AC in se ne umakneš (čeprav bi se lahko) nekomu, ki te dohiti in želi prehiteti, si v vlogi pravičneža. Velikokrat so takšni pravičneži tudi vzrok fantomskih zastojev včasih pa tudi junaki črnih kronik.

Po prehitevalnem pasu se ne _vozi_. Vozi se po voznem pasu. Tega se sam držim. Govorim za jokice na regionalkah/v mestu.

Utk je izjavil:

Ja, ziher ti nekdo trobi, ker se obrneš za sekundo. Sprijazni se, cel čas mečkaš, nekomu je pa to še kaplja čez rob.

Tudi če mečka, on tam opravlja storitev, pa še keš tam pušča. Če onemu zadaj ne paše, se lahko razvrsti v drugo linijo.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

Če pušča denar, mora res še čas?

Saj smo ti že razložili, da trobi, ker ne umakneš avta in ne ve, da ne more tankati dokler ne plačaš.

Zgodovina sprememb…

To vsi vejo, in kako tega ne bi vedeli glih tisti za njim in nobenim drugim? A takrat ko njemu trobijo, in je najbrž polna pumpa, na vsakem od 10 ročk trobijo en čez drugega? No, se mi je zdelo da ne...torej je precej jasno kje je vzrok.

ne vejo vsi, sicer se retard ne bi razburjal. očitno živiš v filmu, da tako projiciraš.

Zgodovina sprememb…

Razburjajo se zarad mečkanja, ne pa kar se nisi umaknil ko si natočil. Ker tega še nihče drug, ki ne mečka, ni doživel.

Zgodovina sprememb…

A misiš, da razburjanje pomaga, razen tako, da grem še na wc in po kavo :)) morda še okna spotoma očistim

Zgodovina sprememb…

Ne, nič ne pomaga, pa sej nisem jaz tist, ki trobi. Take počasnele že življenje dovolj tepe...

Zgodovina sprememb…

Rekel bi, da se imajo flegmatiki precej bolje od tistih, ki se razburjajo za takšne malenkosti.

Jaz bi sicer reku da je med njimi več takih, ki so doživeli kakšno možgansko kap (ali več njih) in so potem bolj počasni. Če si tak flegmatik, da potem proti takim "dirkaš", pa tudi prav. Težko je vedet kaj je z nekom narobe, če je počasnejši od megle. Ampak nekaj mora bit.
«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na pumpi so točili napačno gorivo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1165957 (1454) WizzardOfOZ
»

mBills v praksi (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

618138781 (16183) ideep
»

Petrol Na poti (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7712429 (8176) GupeM
»

Kje tankati benz? (strani: 1 2 3 4 )

16341507 (36630) Pithlit
»

Napaka banke - imam možnost povračila?