Forum » Pomoč in nasveti » OS iz ssd na nvme
OS iz ssd na nvme

LeXani ::
Imam namen preklonirati os iz klasičnega ssd na nov disk ki je nvme. Problem je ko ga priklopim mi trenutnega diska kjer je os ne prebere (ntldr missing) ter mi ga sploh ne prikaže v biosih. V čemu je težava? a je edina rešitev namestitev os na nov nvme disk, ter ga šele nato klonirati?
Čas prve prijave 04.11.2005
- poskusil klonirati: LeXani ()

mihagr ::
Seveda se da prenesti os na drug disk.
Zato ptrebuješ znanje, izkušnje in ustrezno programsko opremo. Prvih dveh stvari ti ne morem dati, programska oprema pa je (recimo) Acronis True Image. Ta je najboljši, uporabljam že vsaj 15let.
Glede na napako, ki se ti je pojavila pa najprej postavi vse nazaj kot je bilo, preveri, če ti vse deluje, poženi "čiščenje diska"-to je win program in počisti VSE kar ti ponuja, kljukice daj povsod, tudi ostanke operacijskega sistema. Potem pa najdi in namesti ustrezen program (acronis) na usb ključ in se nauči kako deluje na nekem drugem računalniku. Na svojem to delaš šele ko si prepričan, da veš kaj delaš.
Lp
Zato ptrebuješ znanje, izkušnje in ustrezno programsko opremo. Prvih dveh stvari ti ne morem dati, programska oprema pa je (recimo) Acronis True Image. Ta je najboljši, uporabljam že vsaj 15let.
Glede na napako, ki se ti je pojavila pa najprej postavi vse nazaj kot je bilo, preveri, če ti vse deluje, poženi "čiščenje diska"-to je win program in počisti VSE kar ti ponuja, kljukice daj povsod, tudi ostanke operacijskega sistema. Potem pa najdi in namesti ustrezen program (acronis) na usb ključ in se nauči kako deluje na nekem drugem računalniku. Na svojem to delaš šele ko si prepričan, da veš kaj delaš.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihagr ()

Hvala, sem pogledal že par podobnih vodičev in mi je vse razumljivo. Ugotovil sem da naj bi za ta postopek potreboval usb vmesnik na katerega priklopim nvme disk? Drugače matična ima samo en slot nvme, in ko je nameščen mi trenutnega ssd diska ne prepozna da bi sploh začel postopek, zazna pa novega bp. Torej če nimam vmesnika bo treba vse na novo oziroma bi moral ustvarit sliko diska?

jonystar ::
Če pa trenutnega diska nimaš priklopljenega in imaš priklopljen samo nvme disk, ti nvme disk zazna ali ne?

Han ::
Zadnji Acronis True Image bi moral videt oba diska... ISO razpakiraš na USB ključ z RUFUS, s katerega po tem zaženeš računalnik.
Če nikakor ne bo možno klonirati pri hkrati proklopljenih diskih, odklopi NVMe, kloniraj SATA SSD na USB ključ ali zunanji disk in potem nazaj na NVMe.
Če nikakor ne bo možno klonirati pri hkrati proklopljenih diskih, odklopi NVMe, kloniraj SATA SSD na USB ključ ali zunanji disk in potem nazaj na NVMe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

Če pa trenutnega diska nimaš priklopljenega in imaš priklopljen samo nvme disk, ti nvme disk zazna ali ne?
torej ta disk ki ga dodajam - nvme, mi ga lepo zazna ravno tako v acronisu (iz usb boot). še vedno mi pa ne zazna glavnega diska ssd katerega imam namen klonirati. zazna mi tudi ostale diske..
ubistvu bo res najbrž najlažja opcija dvakratno kloniranje.. na glavni ssd disk bom premaknil še preostale podatke iz drugega diska, na katerega bom naredil klon, iz tega diska pa potem na nvme. ostale potem poformatiram.

Ni bilo druge rešitve kot da sem na novo naložil sistem na nov ssd nvme disk, ampak kljub temu mi starega ssd sata ni zaznalo, ostala dva diska ki jih imam pa je zaznalo bp. Rešitev je bila ubistvu da sem ga potem prestavil na drug vhod iz sata3 na sata1 in zdaj dela normalno, sploh nisem na to pomislil..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nadgradnja prenosnika z nvm diskom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2381 (392) | joez7 |
» | Clonezilla in kloniranje 2,5" SSD SATA diska na M.2 NVMe PCIe 3.0 SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 602 (327) | minicooper |
» | Kloniranje diska (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17412 (5899) | KLux |
» | Kloniranje diska m2 na m2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1436 (1162) | zavajon |
» | Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2758 (2106) | alkoo |