» »

lastnik spletne strani

lastnik spletne strani

turist1 ::

mogoče kdo ve, kako lahko preverim kdo je lastnik določene spletne strani?
vpišem URL in vidim kdo je lastnik? ali čigava je domena ipd...pač čimveč podatkov...hvala

_Denny_ ::

Za tuje:
https://lookup.icann.org/en

Za naše:
https://www.register.si/

Potem pa upaš, da nimajo vključenega "whois privacy guarda".
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

djabi ::

Zaradi varstva osebnih podatkov v večini primerov ne moreš pogledati lastnika.

hvala, sem pogledal v bistvu ne vidiš nič uporabnega...torej če bi "jaz" izdelal spletno stran, če bi ob registraciji domene obkljukal whois privac guard, nihče ne bi vedel kdo je naredil spletno stran oz. čigava je?.... razen podjetja ki skrbi za hosting, ker jim pač plačaš za hosting? oni pa ne posredujejo podatkov kar tako, razen za legalne namene itd.. kar pa ni skrb. hvala.

mr_chai ::

turist1 je izjavil:

hvala, sem pogledal v bistvu ne vidiš nič uporabnega...torej če bi "jaz" izdelal spletno stran, če bi ob registraciji domene obkljukal whois privac guard, nihče ne bi vedel kdo je naredil spletno stran oz. čigava je?.... razen podjetja ki skrbi za hosting, ker jim pač plačaš za hosting? oni pa ne posredujejo podatkov kar tako, razen za legalne namene itd.. kar pa ni skrb. hvala.

Ja če bo na strani kljukast križ, te bodo našli.

_Denny_ ::

turist1 je izjavil:

Whois privacy guard je bolj za zaščito osebnih podatkov pred napačnimi osebami (spammerji in kraja identitete recimo)...ne pomeni to, da ga vklopiš in lahko potem kar narediš nov Silk Road ali pa stran za žaljenje bivše.

Vse poslano na ta naključno generiran email se posreduje na pravega, če slučajno vseeno začne nanj zahajati spam pa ga preprosto spremeniš. Sam imam za svojo domeno celo nastavljeno avtomatsko spreminjanje vsakih 7 dni, kar še dodatno zmede razne whois history servise, ki brez plačila ne pokažejo več kot zadnjih nekaj sprememb.

Nekateri ga ponujajo zastonj zraven registracije domene (Namecheap, za ostale ne vem), drugje pa je za doplačilo, npr. https://www.domovanje.com/domene/whois-...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

@Denny wau hvala :) to me je zanimalo. nič posebnega, navadna spletna stran, a bi rad da je nekaj časa "anonimna" do takrat ko odločim da je ok če so tudi moji podatki tam.

hvala :)

Baja ::

ko registriras domeno vpišeš Janez Novak, Slovenska 1, 1000 Ljubljana.

seveda te bodo plavi v vsakem primeru našli če boš fural SilkRoad.

blackbfm ::

Baja je izjavil:

ko registriras domeno vpišeš Janez Novak, Slovenska 1, 1000 Ljubljana.

seveda te bodo plavi v vsakem primeru našli če boš fural SilkRoad.

podatki o nosilcu morajo bit pravilni,legitimni sicer kršiš pogoje uporabe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

dailystormer.com: prvi primer cenzure interneta

Oddelek: Problemi človeštva
224150 (3829) jype
»

Nakup domene

Oddelek: Omrežja in internet