Forum » Elektrotehnika in elektronika » Menjava krtačk elektromotorja na Boschevem sesalniku
Menjava krtačk elektromotorja na Boschevem sesalniku

srus ::
Poznate koga, ki bi na relaciji Gorenjska - Ljubljana znal zamenjati krtačke elektromotorja Boschevega sesalnika. Včasih je bilo takih mojstrov cel kup, danes se s takimi drobnarijami ne ukvarja skoraj nihče, so se vsi preusmerili na večjo belo tehniko. Raje vprašam tu, predno se zapeljem na pooblaščeni servis, kjer bi verjetno čakal 14 dni in plačal tretjino cene novega.
Sicer nimam dveh levih rok za take stvari, ampak sesalnik je skonstruiran tako nepopravljivo, da mi, prosim, ne svetovati samopopravila.
Sicer nimam dveh levih rok za take stvari, ampak sesalnik je skonstruiran tako nepopravljivo, da mi, prosim, ne svetovati samopopravila.

socialec ::
Vrzi proč. Ni namenjeno, da se popravlja ampak da denar kroži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

pero50 ::
nov sesalec je 50-100€, popravilo bo 50-100 in hkrati ti bo rekel da vrzi v koš.
če se ne boš lotil sam, je vseeno če greš po drugega.
opcija 2, najdi rabljenega enakega ki dela
opcija 3, je točno to kar si napisal naj ti ne svetujemo.
in pa če si izrabil krtačke pri kakem 2kw sesalcu pomeni da ga precej uporabljaš. Kupi novega ki ima 500w in ga boš zaslužil že pri elektriki.
če ti lavfa 10 ur mesečno, daš za elektriko 50€/letno samo za sesanje.
če se ne boš lotil sam, je vseeno če greš po drugega.
opcija 2, najdi rabljenega enakega ki dela
opcija 3, je točno to kar si napisal naj ti ne svetujemo.
in pa če si izrabil krtačke pri kakem 2kw sesalcu pomeni da ga precej uporabljaš. Kupi novega ki ima 500w in ga boš zaslužil že pri elektriki.
če ti lavfa 10 ur mesečno, daš za elektriko 50€/letno samo za sesanje.

ššš ::
Krtačke so potrošna roba in zamenljive. Verjetno gre bolj kot ne za standardni del. Drugače pa: elekotromehanika Robeks. Res so uredu fantje.

starfotr ::
https://rezervni.etis.si/sl/RAZNO-38/SC...
Verjetno ti vsak servis tole zna uredit, tudi ta kjer prodajajo rezervne ščetke.
Verjetno ti vsak servis tole zna uredit, tudi ta kjer prodajajo rezervne ščetke.

mirator ::
Ne vem kaj pomeni
Je pa res, da so trgovci pregnani in v nobenem kompletu nimajo vseh različic, kar pomeni, da moraš kupiti dva ali tri komplete pa še ne boš 100%, da lahko obvladuješ vse vijake.
Sicer nimam dveh levih rok za take stvari, ampak sesalnik je skonstruiran tako nepopravljivo, da mi, prosim, ne svetovati samopopravila.. Verjetno je problem samo o vrsti vijakov in odgovarjajočem orodju. V trgovinah z orodjem (Bauhaus, OBI, Merkur...) se dobijo kompleti orodij za vse različne vrste glav vijakov.
Je pa res, da so trgovci pregnani in v nobenem kompletu nimajo vseh različic, kar pomeni, da moraš kupiti dva ali tri komplete pa še ne boš 100%, da lahko obvladuješ vse vijake.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()

residual ::
Jaz sem pred leti menjal krtačke na pralnem stroju Bosch... problem je bil dostopnost vijakov krtačk, saj se na motor zmontirajo pred montažo motorja v pralni stroj.
Eno bi lahko menjal dokaj enostavno, drugo pa težko.. posledično sem moral vzeti motor ven iz nosilcev in krtačke zamenjati na mizi.
Vzelo je pa vse skupaj vseeno zgolj pol ure. Krtačke 30 evrov kupljene na original servisu, stroj dela dalje že 5 let bp, od skupaj 15 tih.
Eno bi lahko menjal dokaj enostavno, drugo pa težko.. posledično sem moral vzeti motor ven iz nosilcev in krtačke zamenjati na mizi.
Vzelo je pa vse skupaj vseeno zgolj pol ure. Krtačke 30 evrov kupljene na original servisu, stroj dela dalje že 5 let bp, od skupaj 15 tih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 66215 (2545) | ales400 |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 152923 (72605) | perci |
» | Nakup novega pralnega strojaOddelek: Kaj kupiti | 3718 (2922) | FrRoSt |
» | pralni stroj skače (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18877 (11175) | perci |