» »

Katero Bioklimatsko Pergolo izbrati?

Katero Bioklimatsko Pergolo izbrati?

1
2
»

tomaz- ::

heh, tega pa ne vem - tud sam bom postavil "bioklimatsko" pergolo na teraso, pa mal čekiram zadeve.. Nisem glih "revež", ampak tud jaz ne dam 15-20 jurjev za to zadevo - je pa bistvena cenovna razlika med tipsko in pergolo po meri - tipske so dokaj normalne cene, tudi če si zaželiš roloje, ni pretirano doplačilo, kar je pa kao po meri, gre pa vse v višave...

DimmniBurek ::

A je kdo že gledal pergole s fiksno streho? Mel bi potem raje neke te screen roloje, da si s strani zapiram/odpiram.
There Is No Stronger Drug Than Reality

velikBrokoli ::

DimmniBurek je izjavil:

A je kdo že gledal pergole s fiksno streho? Mel bi potem raje neke te screen roloje, da si s strani zapiram/odpiram.

Torej… nadstrešek?

Gambino ::

Sam sem zadovoljen z bioklimatsko pergolo, res super zadeva, ni pa pač poceni, kaj čmo, eni dajejo v avtomobile, drugi pa v bajto, enim pa rata v oboje.

V glavnem sem zadovoljen z motorno lamelno pergolo!

Meee ::

meni so te pergole predvsem malo brezvezne in grde. Kdaj vidim kakšno novogradnjo in ima narejeno res veliko lepo teraso, nato na ima nekje nasredini nabito grdo črno (temno sivo) kvadratasto pergolo, ki niti približno ne pokrije velikosti terase. Razumem imaš ogromno teraso, po meri pergola čez celo bi verjetno koštala preveč in potem vzameš eno manjšo tipsko, ki ti pokrije dovolj prostora za mizo in stole.

Js bom mel leseni nadstrešek pa mir. Ja vzame nekaj sonca pozimi, ampak sedaj so večji problem prevroča poletja, kot premrzle zime.

Magic1 ::

Tako se danes prodaja luksuz. Novogradnja, brez klime in prezračevanja, velika terasa, gor pergola za 800€ in 5000€ na m2 (tudi za teraso in garažo).
Magic

bm1973 ::

Namesto pergole bom dal jaz stekleno streho, 8mm debelo jedkano steklo, da razprši svetlobo.

Konstrukcija bo kovinska, cinkana, prašno barvana. Plus stopnice in ograja. Po meri...

Moja je hotela pergolo, pa je na koncu videla, da ni najboljša rešitev.

bm1973 je izjavil:

Namesto pergole bom dal jaz stekleno streho, 8mm debelo jedkano steklo, da razprši svetlobo.

Konstrukcija bo kovinska, cinkana, prašno barvana. Plus stopnice in ograja. Po meri...

Poleti je pa nevzržno vroče tam spodaj, kaj je potem point tega? Ali nismo ravno poleti največ zunaj?

Poleti imam tam senco, pa ni panike.

Hočem biti tudi spomladi, jeseni in pozimi ter ob slabem vremenu zunaj, pa hočem naravno svetlobo.

IL_DIAVOLO ::

Prav vidi se, kje zenske nosijo hlace.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Prav vidi se, kje zenske nosijo hlace.

Pergola je res nek hišni fetiš pri ženskah, in ga skoraj ni strokovnjaka, ki bi jih prepričal v kaj drugega...

Zimonem ::

Saj ne boš imel pergole. Ampak rastlinjak.

Super, asi bolj lahko spodaj ustvaril džunglo :).

Lonsarg ::

bm1973 je izjavil:

Tudi jaz bi izbral to ce bi blo dovoljeno (pa ni, blok ima omejitve da ne fiksnih nadstreskovin moramo nujno nefiksne), pa tudi kolega je to izbral in ne obzaluje.

Fiksna prozorna streha je pac najbolj zanesljiv nacin da imas suho in svetlo hkrati tudi ko je vreme slabo, brez nekih komplikacij z lamelami. Za poleti sencit se da pac neke rolete/platno pod to steklo, odvisno od financ (kolega za par mesecev poleti napne kar za stalno neko poceni platno, minimalno vidno ker je tik pod steklom).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

ja, pa namesto stranskih rolojev se še tam napne kako ceneno platno al pa kako odsluženo roleto, fino je še, če je vse skup kar sešvasano iz mal debelejših pohištvenih cevi - sej se premala na črno, pa je TOP..pa imaš na lastnem dvorišču zametek romskega naselja :D -

tomaz- je izjavil:

ja, pa namesto stranskih rolojev se še tam napne kako ceneno platno al pa kako odsluženo roleto, fino je še, če je vse skup kar sešvasano iz mal debelejših pohištvenih cevi - sej se premala na črno, pa je TOP..pa imaš na lastnem dvorišču zametek romskega naselja :D -

Ne sklepaj o drugih po sebi >:D.

Magic1 ::

tomaz- je izjavil:

Ah ja, če ne daš 25k€ za fancy celovito rešitev, si pa cigo... A avto mora tudi bit saj visoka clasa pa star manj od pet let?
Magic

ne it zdaj v drugo skrajnost, saj lahko dobiš čist spodobno zadevo, celo motorizirano od cca treh jurjev dalje.. 25k je pač preseravanje, se strinjam absolutno.. Ampak, kot sem rekel, kakor komu paše, če mu je ok poknit 25k, pa naj, njegov denar, njegova pravila :D
bm1973 : nisem jaz tisti, ki bi se hvalil, kako je tudi "skup nametana plastična streha" super duper. Imam zelo rad poleg funkcionalnih tudi estetske zadeve in te so ponavadi malo dražje, ja. Enako je tudi pri avtomobilih, bo držalo.

Kdo je govoril o plastičnih strehah?!?!? Razen tebe?

Lonsarg ::

Nisem govoril o plastiki lol, ampak o proper steklenem nadstresku, ki ni nic cenejsi od bioklimatskih pergol.

In ja ce ni sparanja financ dodas se proper vodoravne krpanke za senco in imas lahko vse, svetlo in suho hkrati ko je pozimi dez in senco poleti.

Mene res skrbi da bom s to bioklimatsko/lamelno imel spodaj kdaj moker kak laptop pa to. Razn ce res dam 20k da se avtomatsko zapirajo ob dezju lol. No v praksi bom najbrz raje sparal in najbrz probal sam z Shelly senzorjem vlage to narest naknadno, ce bo kdaj cas.. Amlak ja tak senzor bo najbrz imel dalay, bo kaj vseeno mokro spodaj kdaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

In ja ce ni sparanja financ dodas se proper vodoravne krpanke za senco in imas lahko vse, svetlo in suho hkrati ko je pozimi dez in senco poleti.

Kako pa to zgleda, kdo to dela v SLO?

Lonsarg je izjavil:

Nisem govoril o plastiki lol, ampak o proper steklenem nadstresku, ki ni nic cenejsi od bioklimatskih pergol.

Ti tako, nekateri drugače.

Saj ne šparam ...

Lonsarg je izjavil:

Mene res skrbi da bom s to bioklimatsko/lamelno imel spodaj kdaj moker kak laptop pa to. Razn ce res dam 20k da se avtomatsko zapirajo ob dezju lol. No v praksi bom najbrz raje sparal in najbrz probal sam z Shelly senzorjem vlage to narest naknadno, ce bo kdaj cas.. Amlak ja tak senzor bo najbrz imel dalay, bo kaj vseeno mokro spodaj kdaj.

Mislim, da je čas, da kupiš vodoodporen laptop :))

Sem šel preverit: senzor za dež je doplačilo 85,00

ne bo strgalo denarnice :)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Terasa

Oddelek: Loža